Η βραβευμένη «Ψαροταβέρνα Ακρογιάλι» στην Πιερία για ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά με πρωταγωνιστές τα μύδια
10/07/2023 11:30
10/07/2023 11:30
Στις βόρειες ακτές της Πιερίας θα συναντήσετε τον αγαπημένο οικισμό του Μακρυγιάλου. Ένα γραφικό ψαροχώρι, με αμμουδερές παραλίες και θέα στον Θερμαϊκό σας περιμένει να απολαύσετε τη βουτιά σας, αλλά και πολύ νόστιμο φαγητό με πρωταγωνιστές τα φρέσκα ψάρια και φυσικά τα μύδια, καθώς η περιοχή είναι πασίγνωστη για τις μυδοκαλλιέργειές της.
Μπροστά στη θάλασσα, πάνω στο κύμα, υπάρχει η ψαροταβέρνα «Ακρογιάλι». Μία ταβέρνα -από τις κορυφαίες στην Πιερία- που ειδικεύεται στα ψάρια και τα θαλασσινά και οι επισκέπτες της περιοχής αγαπούν να επιλέγουν για το γεύμα ή το δείπνο τους. Επενδύοντας στην άριστη και όλο φρεσκάδα πρώτη ύλη, σερβίρουν από κλασικές γεύσεις μέχρι και πιο δημιουργικά πιάτα και αφήνουν τους θαμώνες τους πάντα ευχαριστημένους.
Η βράβευση της μάλιστα από τον παγκόσμιο οργανισμό "Greek Taste Beyond Borders" αναδεικνύει την πολυετή προσπάθεια και τους κόπους μιας ομάδας που αγωνίζεται συνεχώς για υψηλότερου επιπέδου παροχές και γεύσεις που θα σας μείνουν αξέχαστες!
Θέλοντας να τιμήσουν το βασικό προϊόν που παράγεται στην περιοχή, οι άνθρωποι της ψαροταβέρνας «Ακρογιάλι» έχουν εμπνευστεί κι έχουν δημιουργήσει 46 (!) διαφορετικά πιάτα με μύδια. Από λιτά, παραδοσιακά πιάτα μέχρι πιο δημιουργικά, όλα τους είναι γεμάτα νοστιμιά και θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό.
Αχνιστά, σαγανάκι, σκορδάτα, με ρετσίνα και δενδρολίβανο, τηγανητά σε σουβλάκι και γεμιστά με καπνιστό τυρί πάνω σε μελάνι σουπιάς είναι μερικές μόνο από τις πολλές προτάσεις που έχει για εσάς το «Ακρογιάλι».
Κατά τα άλλα, το μενού είναι εξίσου πλούσιο και σε άλλες θαλασσινές γεύσεις. Ψάρια φρέσκα, ημέρας, από τους τοπικούς ψαράδες της περιοχής βρίσκονται καθημερινά σε αυτή την όμορφη ψαροταβέρνα, που στοχεύει πάντα, χωρίς καμία έκπτωση, στην φρεσκάδα και την ποιότητα.
Ό,τι βγάλει η θάλασσα λοιπόν, μαγειρεύεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σερβίρεται συντροφιά με δημιουργίες θαλασσινών και λαχταριστά χειροποίητα ορεκτικά.
Χταπόδι στη σχάρα, καλαμάρι ψητό, λευκός ταραμάς, καβουροσαλάτα και ντολμαδάκια γιαλαντζί είναι μερικά από τα απαραίτητα. Συνεχίζουμε με μεγάλη ποικιλία τυριών, από την οποία εμείς προτείνουμε το κανταϊφι με γραβιέρα Κατερίνης και τον κατσικίσιο κορμό με χειροποίητη μαρμελάδα βερίκοκο.
Πέρα από τα πιάτα της ώρας, μεταξύ των οποίων θα βρείτε και επιλογές σε κρέας, αλλά και πιάτα για χορτοφάγους, στο «Ακρογιάλι» θα βρείτε και υπέροχα μαγειρευτά φαγητά, αλλά και λαχταριστές μακαρονάδες.
Από τα δημιουργικά πιάτα του ξεχωρίσαμε, το ριζότο θαλασσινών με μελάνι, το μυδοπίλαφο και τις σουπιές στιφάδο μέσα σε ζυμωτό καρβελάκι.
Από τις μακαρονάδες, εκτός από την κλασική και αγαπημένη γαριδομακαρονάδα, δοκιμάστε την ιδιαίτερη καρμπονάρα θαλασσινών με σολομό ή την καλαμαράδα με στριφτάρια, καλαμάρι και πέστο βασιλικού.
Σε καθημερινή βάση στο «Ακρογιάλι» θα βρείτε και ψαρόσουπα. Μαγειρεμένη παραδοσιακά, με ποικιλία ψαριών, είναι εξαιρετική επιλογή για την αρχή του γεύματός σας.
Ένα εξαιρετικό γεύμα απογειώνεται όταν συνοδεύεται από επιλεγμένα αποστάγματα αλλά και από ένα καλό κρασί, ταιριαστό και στη σωστή θερμοκρασία.
Στο «Ακρογιάλι» υπάρχει ειδικός χώρος για την κάβα κρασιών, ψυχόμενος, ώστε το κάθε κρασί να βρίσκεται στη θερμοκρασία που πρέπει να σερβίρεται.
Ο χώρος είναι επισκέψιμος για τους πελάτες, ώστε να διαλέξουν από την μεγάλη λίστα κρασιών που διατίθεται.
Η βάση της κάβας κρασιών στο «Ακρογιάλι» είναι οι ελληνικές ετικέτες, με έμφαση στις τοπικές, αλλά και ορισμένες ξένες που αξίζει κανείς να δοκιμάσει.
Ανοιχτά όλο τον χρόνο, οι άνθρωποι της ψαροταβέρνας «Ακρογιάλι» σας περιμένουν να απολαύσετε τα νόστιμα, χειροποίητα πιάτα τους και να σας περιποιηθούν ως σωστοί οικοδεσπότες.
Tip: Εκτός από το κέρασμα που θα σας προσφέρουν στο τέλος του γεύματος, πραγματικά αξίζει να δοκιμάσετε κάποιο από τα γλυκά του καταλόγου.
Διεύθυνση: Μακρύγιαλος, Πιερία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23530 41205
Στις βόρειες ακτές της Πιερίας θα συναντήσετε τον αγαπημένο οικισμό του Μακρυγιάλου. Ένα γραφικό ψαροχώρι, με αμμουδερές παραλίες και θέα στον Θερμαϊκό σας περιμένει να απολαύσετε τη βουτιά σας, αλλά και πολύ νόστιμο φαγητό με πρωταγωνιστές τα φρέσκα ψάρια και φυσικά τα μύδια, καθώς η περιοχή είναι πασίγνωστη για τις μυδοκαλλιέργειές της.
Μπροστά στη θάλασσα, πάνω στο κύμα, υπάρχει η ψαροταβέρνα «Ακρογιάλι». Μία ταβέρνα -από τις κορυφαίες στην Πιερία- που ειδικεύεται στα ψάρια και τα θαλασσινά και οι επισκέπτες της περιοχής αγαπούν να επιλέγουν για το γεύμα ή το δείπνο τους. Επενδύοντας στην άριστη και όλο φρεσκάδα πρώτη ύλη, σερβίρουν από κλασικές γεύσεις μέχρι και πιο δημιουργικά πιάτα και αφήνουν τους θαμώνες τους πάντα ευχαριστημένους.
Η βράβευση της μάλιστα από τον παγκόσμιο οργανισμό "Greek Taste Beyond Borders" αναδεικνύει την πολυετή προσπάθεια και τους κόπους μιας ομάδας που αγωνίζεται συνεχώς για υψηλότερου επιπέδου παροχές και γεύσεις που θα σας μείνουν αξέχαστες!
Θέλοντας να τιμήσουν το βασικό προϊόν που παράγεται στην περιοχή, οι άνθρωποι της ψαροταβέρνας «Ακρογιάλι» έχουν εμπνευστεί κι έχουν δημιουργήσει 46 (!) διαφορετικά πιάτα με μύδια. Από λιτά, παραδοσιακά πιάτα μέχρι πιο δημιουργικά, όλα τους είναι γεμάτα νοστιμιά και θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό.
Αχνιστά, σαγανάκι, σκορδάτα, με ρετσίνα και δενδρολίβανο, τηγανητά σε σουβλάκι και γεμιστά με καπνιστό τυρί πάνω σε μελάνι σουπιάς είναι μερικές μόνο από τις πολλές προτάσεις που έχει για εσάς το «Ακρογιάλι».
Κατά τα άλλα, το μενού είναι εξίσου πλούσιο και σε άλλες θαλασσινές γεύσεις. Ψάρια φρέσκα, ημέρας, από τους τοπικούς ψαράδες της περιοχής βρίσκονται καθημερινά σε αυτή την όμορφη ψαροταβέρνα, που στοχεύει πάντα, χωρίς καμία έκπτωση, στην φρεσκάδα και την ποιότητα.
Ό,τι βγάλει η θάλασσα λοιπόν, μαγειρεύεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σερβίρεται συντροφιά με δημιουργίες θαλασσινών και λαχταριστά χειροποίητα ορεκτικά.
Χταπόδι στη σχάρα, καλαμάρι ψητό, λευκός ταραμάς, καβουροσαλάτα και ντολμαδάκια γιαλαντζί είναι μερικά από τα απαραίτητα. Συνεχίζουμε με μεγάλη ποικιλία τυριών, από την οποία εμείς προτείνουμε το κανταϊφι με γραβιέρα Κατερίνης και τον κατσικίσιο κορμό με χειροποίητη μαρμελάδα βερίκοκο.
Πέρα από τα πιάτα της ώρας, μεταξύ των οποίων θα βρείτε και επιλογές σε κρέας, αλλά και πιάτα για χορτοφάγους, στο «Ακρογιάλι» θα βρείτε και υπέροχα μαγειρευτά φαγητά, αλλά και λαχταριστές μακαρονάδες.
Από τα δημιουργικά πιάτα του ξεχωρίσαμε, το ριζότο θαλασσινών με μελάνι, το μυδοπίλαφο και τις σουπιές στιφάδο μέσα σε ζυμωτό καρβελάκι.
Από τις μακαρονάδες, εκτός από την κλασική και αγαπημένη γαριδομακαρονάδα, δοκιμάστε την ιδιαίτερη καρμπονάρα θαλασσινών με σολομό ή την καλαμαράδα με στριφτάρια, καλαμάρι και πέστο βασιλικού.
Σε καθημερινή βάση στο «Ακρογιάλι» θα βρείτε και ψαρόσουπα. Μαγειρεμένη παραδοσιακά, με ποικιλία ψαριών, είναι εξαιρετική επιλογή για την αρχή του γεύματός σας.
Ένα εξαιρετικό γεύμα απογειώνεται όταν συνοδεύεται από επιλεγμένα αποστάγματα αλλά και από ένα καλό κρασί, ταιριαστό και στη σωστή θερμοκρασία.
Στο «Ακρογιάλι» υπάρχει ειδικός χώρος για την κάβα κρασιών, ψυχόμενος, ώστε το κάθε κρασί να βρίσκεται στη θερμοκρασία που πρέπει να σερβίρεται.
Ο χώρος είναι επισκέψιμος για τους πελάτες, ώστε να διαλέξουν από την μεγάλη λίστα κρασιών που διατίθεται.
Η βάση της κάβας κρασιών στο «Ακρογιάλι» είναι οι ελληνικές ετικέτες, με έμφαση στις τοπικές, αλλά και ορισμένες ξένες που αξίζει κανείς να δοκιμάσει.
Ανοιχτά όλο τον χρόνο, οι άνθρωποι της ψαροταβέρνας «Ακρογιάλι» σας περιμένουν να απολαύσετε τα νόστιμα, χειροποίητα πιάτα τους και να σας περιποιηθούν ως σωστοί οικοδεσπότες.
Tip: Εκτός από το κέρασμα που θα σας προσφέρουν στο τέλος του γεύματος, πραγματικά αξίζει να δοκιμάσετε κάποιο από τα γλυκά του καταλόγου.
Διεύθυνση: Μακρύγιαλος, Πιερία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23530 41205
ΣΧΟΛΙΑ