Kalamatianos Seafood Restaurant: Σύγχρονη ελληνική θαλασσινή κουζίνα στην παραλία Μηλιές, στο Σταυρό Θεσσαλονίκης
31/07/2024 12:00
31/07/2024 12:00
Το βραβευμένο «Kalamatianos Seafood Restaurant», βρίσκεται σε μία απόσταση 45΄ μόνο από την πόλη της Θεσσαλονίκης, επάνω σε μία «μύτη» της παραλίας Mηλιές, του Σταυρού Θεσσαλονίκης, περιτριγυρισμένο από το καταπράσινο φυσικό περιβάλλον της περιοχής και τα γαλαζοπράσινα νερά του Στρυμονικού Κόλπου.
Σε ένα μενού που χαρακτηρίζεται από απλότητα και υψηλή γαστρονομία, θα βρείτε αγαπημένες σας γεύσεις, αλλά κι ευφάνταστες δημιουργικές προτάσεις, που αξίζει να δοκιμάσετε, μέσω των οποίων αποτείνεται «φόρος τιμής» στη μάνα Γη, σε όσους κρατούν ζωντανή την τοπική παραγωγή, αλλά στην ίδια την ελληνική κουζίνα. Όλα μέσα από μία gourmet εκδοχή της τελευταίας, όπου όλα είναι καλομαγειρεμένα κι όπου κάθε προϊόν, τιμάται όπως του αξίζει!
Το 1958, ο Γεώργιος Ζαχαρόπουλος – Καλαματιανός στην Καταγωγή – άνοιξε το πρώτο του καφενείο - μεζεδοπωλείο, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης. Δέκα χρόνια μετά, επισκέφτηκε το Σταυρό Θεσσαλονίκης και λίγο αργότερα, σε κτήμα που αγόρασε, άνοιξε ένα αναψυκτήριο – ουζερί, που το 1975 μεταμορφώθηκε σε μία θερινή ταβέρνα, χαρακτηριστική της περιοχής. Σήμερα, τη θέση του έχει πάρει το εστιατόριο «Kalamatianos Seafood Restaurant», με ένα πλούσιο μενού, βασισμένο σε φρέσκα -καθημερινά- ψάρια και θαλασσινά, από το Στρυμονικό Κόλπο και τα νερά του Αγίου Όρους.
Πολλά έχουν αλλάξει όλα αυτά τα χρόνια και μαζί με αυτά και η διεύθυνση του εστιατορίου, που από το 2009 έχει περάσει στο γιο του αρχικού ιδιοκτήτη.
Στο «Kalamatianos Seafood Restaurant», επικρατεί η αγάπη για τα θαλασσινά και για τη σύγχρονη ελληνική θαλασσινή κουζίνα, που βασίζεται κατά κύριο λόγο, σε τοπικά προϊόντα της περιοχής και της χώρας.
Από τα ελληνικά τυριά, όπως η φέτα, το ξίγαλο Σητείας, η κρητική γραβιέρα και η γραβιέρα Νάξου, μέχρι τη φάβα Σαντορίνης και τις ελιές θρούμπες - προϊόντα Π.Ο.Π. (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) - όλα επιλέγονται με προσοχή και με γνώμονα, πάντα, την ποιότητα και την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της παραγωγής, της κάθε περιοχής.
Η ομάδα της κουζίνας του εστιατορίου, τα ίδια σχεδόν άτομα, εδώ και 15 χρόνια, είναι επαγγελματίες του τομέα του Τουρισμού, επαγγελματίες Chefs, με αγάπη για τη θαλασσινή κουζίνα και την ανάδειξη των προϊόντων του τόπου κι εργάζονται καθημερινά, για το καλύτερο δυνατό - ποιοτικά και γευστικά - αποτέλεσμα, κάνοντας κυριολεκτικά… γευστικά «θαύματα»!
Το μενού περιλαμβάνει προτάσεις παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, συνταγές πατροπαράδοτες δοσμένες στο σήμερα, ελαφρώς… «πειραγμένες», με γεύσεις που ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες της γαστρονομίας και που θα σας ικανοποιήσουν, στο έπακρο. Οι επιρροές από τη μοναστηριακή αγιορείτικη κουζίνα είναι επίσης εμφανείς στις μαγειρικές επιλογές, όχι μόνο σε επίπεδο υλικών, όπως τα φρέσκα αλιεύματα που προέρχονται από τα νερά του Αγίου Όρους ή τα τοπικά βότανα, αλλά και σε επίπεδο συνταγών, όπως η ψαρόσουπα, η σουπιά ιμάμ, το κρασάτο χταπόδι.
Μέσω του μενού το «χθες παρουσιάζεται στο σήμερα», σε μία προσπάθεια να είναι όλα καλομαγειρεμένα και να αποδίδονται, έτσι, στην πιο gourmet τους έκδοση, με μια πιο σύγχρονη ματιά. Αυτή είναι, άλλωστε, η φιλοσοφία και το πάθος του «Καλαματιανού». Από τα διάσημα μύδια που αλιεύονται στο Στρυμονικό Κόλπο, μέχρι τα φρέσκα ψάρια από τα νερά του Αγίου Όρους και τα λαχταριστά θαλασσινά -γαρίδες, καραβίδες, αστακούς- ό,τι δοκιμάσετε, θα έχει μαγειρευτεί με τη ματιά και τη φιλοσοφία της ομάδας του εστιατορίου και θα κρατήσει το ενδιαφέρον σας αμείωτο.
Όσο για την κάβα, 80 και πλέον οίνοι του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα κι αποστάγματα επιλεγμένα, ώστε να ταιριάζουν με τις επιλογές και τις γεύσεις του μενού, είναι στη διάθεσή σας, με τη βοήθεια και των πολύτιμων γνώσεων του εξειδικευμένου team του εστιατορίου, που μπορούν να σας προτείνουν το ιδανικό κρασί για το γεύμα σας.
Το ίδιο ταιριαστό θα είναι και το γλυκό, που θα δοκιμάσετε στο τέλος, με προτάσεις κι εντυπωσιακές δημιουργίες που θα σας ενθουσιάσουν.
Για τους ανθρώπους του «Καλαματιανού», το βασικότερο «βραβείο» είναι, όπως λένε, η καθημερνή παρουσία και αξιολόγηση, των ίδιων των πελατών. Θα σας υποδεχθούν με ευγένεια κι επαγγελματισμό, φροντίζοντας για κάθε λεπτομέρεια, ώστε να είναι η κάθε σας επίσκεψη, αξέχαστη!
Σε αυτόν τον όμορφο χώρο με την υπέροχη θέα, σε μία απέραντα χαλαρή ατμόσφαιρα σε αποχρώσεις του μπλε και του γκρι, με το βλέμμα να ξεκουράζεται απόλυτα στη θέα, θα νιώσετε τις μπαταρίες σας να φορτίζουν. Άλλωστε, αυτό θέλουν και οι άνθρωποι του: να χαλαρώσετε, να «πέσουν» οι ρυθμοί σας και να απολαύσετε, κάθε σας γεύμα. Αφεθείτε, απλά, στα έμπειρα χέρια τους και τη φιλοσοφία τους. Τα υπόλοιπα, θα έρθουν από μόνα τους. Και μην ξεχάσετε να συνδεθείτε στα social media του εστιατορίου, για να μένετε ενημερωμένοι για κάθε νέο, που αφορά στον «Καλαματιανό»!
Tip 1: Το «Kalamatianos Seafood Restaurant» λειτουργεί από Μάρτιο έως αρχές Νοεμβρίου, από τις 13.00 έως τις 23.00 (ωράριο κουζίνας).
Tip 2: Η κράτηση προτείνεται, χωρίς να είναι απαραίτητη.
Tip 3: Στο χώρο, θα βρείτε άφθονο parking.
Διεύθυνση: 2ο χλμ. Σταυρού – Ολυμπιάδας, Παραλία Μηλιές
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23970 61073
Το βραβευμένο «Kalamatianos Seafood Restaurant», βρίσκεται σε μία απόσταση 45΄ μόνο από την πόλη της Θεσσαλονίκης, επάνω σε μία «μύτη» της παραλίας Mηλιές, του Σταυρού Θεσσαλονίκης, περιτριγυρισμένο από το καταπράσινο φυσικό περιβάλλον της περιοχής και τα γαλαζοπράσινα νερά του Στρυμονικού Κόλπου.
Σε ένα μενού που χαρακτηρίζεται από απλότητα και υψηλή γαστρονομία, θα βρείτε αγαπημένες σας γεύσεις, αλλά κι ευφάνταστες δημιουργικές προτάσεις, που αξίζει να δοκιμάσετε, μέσω των οποίων αποτείνεται «φόρος τιμής» στη μάνα Γη, σε όσους κρατούν ζωντανή την τοπική παραγωγή, αλλά στην ίδια την ελληνική κουζίνα. Όλα μέσα από μία gourmet εκδοχή της τελευταίας, όπου όλα είναι καλομαγειρεμένα κι όπου κάθε προϊόν, τιμάται όπως του αξίζει!
Το 1958, ο Γεώργιος Ζαχαρόπουλος – Καλαματιανός στην Καταγωγή – άνοιξε το πρώτο του καφενείο - μεζεδοπωλείο, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης. Δέκα χρόνια μετά, επισκέφτηκε το Σταυρό Θεσσαλονίκης και λίγο αργότερα, σε κτήμα που αγόρασε, άνοιξε ένα αναψυκτήριο – ουζερί, που το 1975 μεταμορφώθηκε σε μία θερινή ταβέρνα, χαρακτηριστική της περιοχής. Σήμερα, τη θέση του έχει πάρει το εστιατόριο «Kalamatianos Seafood Restaurant», με ένα πλούσιο μενού, βασισμένο σε φρέσκα -καθημερινά- ψάρια και θαλασσινά, από το Στρυμονικό Κόλπο και τα νερά του Αγίου Όρους.
Πολλά έχουν αλλάξει όλα αυτά τα χρόνια και μαζί με αυτά και η διεύθυνση του εστιατορίου, που από το 2009 έχει περάσει στο γιο του αρχικού ιδιοκτήτη.
Στο «Kalamatianos Seafood Restaurant», επικρατεί η αγάπη για τα θαλασσινά και για τη σύγχρονη ελληνική θαλασσινή κουζίνα, που βασίζεται κατά κύριο λόγο, σε τοπικά προϊόντα της περιοχής και της χώρας.
Από τα ελληνικά τυριά, όπως η φέτα, το ξίγαλο Σητείας, η κρητική γραβιέρα και η γραβιέρα Νάξου, μέχρι τη φάβα Σαντορίνης και τις ελιές θρούμπες - προϊόντα Π.Ο.Π. (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) - όλα επιλέγονται με προσοχή και με γνώμονα, πάντα, την ποιότητα και την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της παραγωγής, της κάθε περιοχής.
Η ομάδα της κουζίνας του εστιατορίου, τα ίδια σχεδόν άτομα, εδώ και 15 χρόνια, είναι επαγγελματίες του τομέα του Τουρισμού, επαγγελματίες Chefs, με αγάπη για τη θαλασσινή κουζίνα και την ανάδειξη των προϊόντων του τόπου κι εργάζονται καθημερινά, για το καλύτερο δυνατό - ποιοτικά και γευστικά - αποτέλεσμα, κάνοντας κυριολεκτικά… γευστικά «θαύματα»!
Το μενού περιλαμβάνει προτάσεις παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, συνταγές πατροπαράδοτες δοσμένες στο σήμερα, ελαφρώς… «πειραγμένες», με γεύσεις που ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες της γαστρονομίας και που θα σας ικανοποιήσουν, στο έπακρο. Οι επιρροές από τη μοναστηριακή αγιορείτικη κουζίνα είναι επίσης εμφανείς στις μαγειρικές επιλογές, όχι μόνο σε επίπεδο υλικών, όπως τα φρέσκα αλιεύματα που προέρχονται από τα νερά του Αγίου Όρους ή τα τοπικά βότανα, αλλά και σε επίπεδο συνταγών, όπως η ψαρόσουπα, η σουπιά ιμάμ, το κρασάτο χταπόδι.
Μέσω του μενού το «χθες παρουσιάζεται στο σήμερα», σε μία προσπάθεια να είναι όλα καλομαγειρεμένα και να αποδίδονται, έτσι, στην πιο gourmet τους έκδοση, με μια πιο σύγχρονη ματιά. Αυτή είναι, άλλωστε, η φιλοσοφία και το πάθος του «Καλαματιανού». Από τα διάσημα μύδια που αλιεύονται στο Στρυμονικό Κόλπο, μέχρι τα φρέσκα ψάρια από τα νερά του Αγίου Όρους και τα λαχταριστά θαλασσινά -γαρίδες, καραβίδες, αστακούς- ό,τι δοκιμάσετε, θα έχει μαγειρευτεί με τη ματιά και τη φιλοσοφία της ομάδας του εστιατορίου και θα κρατήσει το ενδιαφέρον σας αμείωτο.
Όσο για την κάβα, 80 και πλέον οίνοι του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα κι αποστάγματα επιλεγμένα, ώστε να ταιριάζουν με τις επιλογές και τις γεύσεις του μενού, είναι στη διάθεσή σας, με τη βοήθεια και των πολύτιμων γνώσεων του εξειδικευμένου team του εστιατορίου, που μπορούν να σας προτείνουν το ιδανικό κρασί για το γεύμα σας.
Το ίδιο ταιριαστό θα είναι και το γλυκό, που θα δοκιμάσετε στο τέλος, με προτάσεις κι εντυπωσιακές δημιουργίες που θα σας ενθουσιάσουν.
Για τους ανθρώπους του «Καλαματιανού», το βασικότερο «βραβείο» είναι, όπως λένε, η καθημερνή παρουσία και αξιολόγηση, των ίδιων των πελατών. Θα σας υποδεχθούν με ευγένεια κι επαγγελματισμό, φροντίζοντας για κάθε λεπτομέρεια, ώστε να είναι η κάθε σας επίσκεψη, αξέχαστη!
Σε αυτόν τον όμορφο χώρο με την υπέροχη θέα, σε μία απέραντα χαλαρή ατμόσφαιρα σε αποχρώσεις του μπλε και του γκρι, με το βλέμμα να ξεκουράζεται απόλυτα στη θέα, θα νιώσετε τις μπαταρίες σας να φορτίζουν. Άλλωστε, αυτό θέλουν και οι άνθρωποι του: να χαλαρώσετε, να «πέσουν» οι ρυθμοί σας και να απολαύσετε, κάθε σας γεύμα. Αφεθείτε, απλά, στα έμπειρα χέρια τους και τη φιλοσοφία τους. Τα υπόλοιπα, θα έρθουν από μόνα τους. Και μην ξεχάσετε να συνδεθείτε στα social media του εστιατορίου, για να μένετε ενημερωμένοι για κάθε νέο, που αφορά στον «Καλαματιανό»!
Tip 1: Το «Kalamatianos Seafood Restaurant» λειτουργεί από Μάρτιο έως αρχές Νοεμβρίου, από τις 13.00 έως τις 23.00 (ωράριο κουζίνας).
Tip 2: Η κράτηση προτείνεται, χωρίς να είναι απαραίτητη.
Tip 3: Στο χώρο, θα βρείτε άφθονο parking.
Διεύθυνση: 2ο χλμ. Σταυρού – Ολυμπιάδας, Παραλία Μηλιές
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23970 61073
ΣΧΟΛΙΑ