Κατερίνη: Το Ελατοχώρι γαστρονομικός προορισμός
21/10/2024 19:04
21/10/2024 19:04
«Με μοναδικό στόχο την ενδυνάμωση του τουριστικού προϊόντος στην ορεινή Κατερίνη και με δράσεις εξωστρέφειας ενισχύουμε τον Τουρισμό Εμπειρίας, σε όλες τις εποχές του χρόνου. Το Φεστιβάλ συμβάλλει στην ανάδειξη του γαστρονομικού προφίλ του Δήμου μας». Αυτό τόνισε ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος, αναφερόμενος στο «Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Βουνού και του Δάσους», μία γιορτή γεύσεων & αρωμάτων, που - με ιδιαίτερα μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή επισκεπτών - συνέδεσε μοναδικά την τοπική γαστρονομία με τη φύση, τους ντόπιους κατοίκους, καθώς και με τα ήθη – έθιμα της περιοχής. Η γιορτή διοργανώθηκε το διήμερο 19 & 20 Οκτωβρίου, στο Ελατοχώρι, από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού - Τουρισμού του Δήμου Κατερίνης, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.
Όπως σημείωσε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού, Ελίνα Διαμαντοπούλου: «Το Ελατοχώρι μπορεί και πρέπει να είναι προορισμός 365 μέρες το χρόνο. Εργαζόμαστε συστηματικά ώστε να αποσυνδέσουμε την ανάπτυξή του αποκλειστικά με τη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου. Ο ορεινός τουρισμός δεν είναι μόνο χειμερινός. Συνολικά για τον ορεινό Δήμο Κατερίνης και ειδικά για το Ελατοχώρι ξεκινούμε μία προσπάθεια παρουσίασης και προώθησης με όχημα τη γαστρονομία, τα ντόπια παραδοσιακά προϊόντα, τη φιλοξενία, τη φύση και τη σύνδεσή του με τη μυθολογία, ως κατοικία των Μουσών. Η τεράστια επιτυχία και η πολύ μεγάλη προσέλευση κόσμου στις εκδηλώσεις, όπως επίσης και η παρουσία δέκα και πλέον δημοσιογράφων από διάφορά μέρη της Ελλάδας δίνουν φτερά στις προσπάθειές μας».
«Ο γαστρονομικός τουρισμός, οι αυθεντικές γεύσεις και τα προϊόντα του τόπου μας σε συνδυασμό με τα πολιτιστικά στοιχεία είναι συγκριτικό πλεονέκτημα του Ελατοχωρίου. Όλα αυτά ήρθαν στο προσκήνιο αυτό το 3ημερο και συνδέθηκαν μοναδικά με την φύση, τις παραδόσεις και την ιστορία μας» σημείωσε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ελατοχωρίου, Βασίλης Γκουτζιούλης.
Επισκέπτες και προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τοπικά εδέσματα, μαγειρεμένα από αναγνωρισμένους Έλληνες chef, να συστηθούν με τα τοπικά προϊόντα των εκθετών στην υπαίθρια αγορά, να περιηγηθούν στα μονοπάτια των Πιερίων, να «γνωρίσουν» τις Μούσες και να τις «συναντήσουν» στις χορευτικές τους επιδείξεις, να πληροφορηθούν για τη μυθολογία και την ιστορία της περιοχής. Παράλληλα, σε ένα δυναμικό live, οι Argon Band κινούμενοι σε έντεχνους, παραδοσιακούς και rock ήχους ξεσήκωσαν τους επισκέπτες που χόρεψαν στους ρυθμούς τους.
Το γιορτινό γαστρονομικό διήμερο έκλεισαν με παραδοσιακούς χορούς ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Ελατοχωρίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δρυάνιστα Κατερίνης και το χορευτικό του Χιονοδρομικού Αθλητικού Ορειβατικού Συλλόγου (Χ.Α.Ο.Σ.) Πιερίων.
Στη διάρκεια των εκδηλώσεων παρέστησαν: η Υφυπουργός Ανάπτυξης, Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, οι Βουλευτές Πιερίας: Ξενοφών Μπαραλιάκος, Σπύρος Κουλκουδίνας, Κομνηνός Δελβερούδης, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Βίκυ Χατζηβασιλείου, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί, τοπικοί σύμβουλοι, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, Παρθένα Τριανταφυλλίδου κ.ά. εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων.
Τη διοίκηση της Τοπικής Κοινότητας Ελατοχωρίου και τον Πρόεδρο κ. Γκουτζιούλη Βασίλειο.
Τη διοίκηση του Συλλόγου Επαγγελματιών Ελατοχωρίου.
Τη διοίκηση του Αναγκαστικού Δασικού Συνεταιρισμού Ελατοχωρίου και τον Πρόεδρο κ. Μπαρέκα Χρήστο.
Τη διοίκηση του Μελισσοκομικού Συλλόγου Πιερίας «Ο Άγιος Φιλάρετος ο Ελεήμων» και τον Πρόεδρο κ. Τσερτικίδη Νίκο.
Καθαριότητας, Τεχνικών έργων, Πρασίνου, Κοινοτήτων.
Επίσης τη ΔΕΥΑΚ και τα δημοτικά παρκινγκ δήμου Κατερίνης ΠΟΛΙΣ Α.Ε.
Γιώργος Παλησίδη, Chef – Καθηγητή Γαστρονομίας (Geogastronomy)
Μυρσίνη Λαμπράκη, Chef και επικεφαλής της ομάδα του Meat & Grill Stories και την Ελληνική ομάδα BBQ (Hellenic Bbq Team).
Πέτρο Μαούνατζη, Pastry Chef.
Γιάννης Παπαβραμίδη, Chef και ιδιοκτήτη του Εστιατορίου Τζιβάερι και όλο το προσωπικού του εστιατορίου.
Την εθελόντρια νηπιαγωγό Αριέττα Ντζιαχρήστου, που επιμελήθηκε των δράσεων στο πλάισιο του Master Chef Junior.
Τις εθελόντριες μαγείρισσες του Ελατοχωρίου που συνέβαλαν με ενθουσιασμό στις μαγειρικές επιδείξεις.
Τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Ρητίνης και μέλος της Τοπικής Κοινότητας Ελατοχωρίου κ. Λιάββα Αντώνη.
Τον ιδιοκτήτη των «Πιερίων Μούσες» Hui Eric Li και το προσωπικό του ξενοδοχείου.
Τη σχολή χορού της Ευγενίας Γρατσούνα, Atelier De La Danse
Καρασήμου, Κούρτη, Ξηρομερίτη, Παντούλη, Παπαγιαννούλη και Πουλιάκη.
«Με μοναδικό στόχο την ενδυνάμωση του τουριστικού προϊόντος στην ορεινή Κατερίνη και με δράσεις εξωστρέφειας ενισχύουμε τον Τουρισμό Εμπειρίας, σε όλες τις εποχές του χρόνου. Το Φεστιβάλ συμβάλλει στην ανάδειξη του γαστρονομικού προφίλ του Δήμου μας». Αυτό τόνισε ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος, αναφερόμενος στο «Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Βουνού και του Δάσους», μία γιορτή γεύσεων & αρωμάτων, που - με ιδιαίτερα μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή επισκεπτών - συνέδεσε μοναδικά την τοπική γαστρονομία με τη φύση, τους ντόπιους κατοίκους, καθώς και με τα ήθη – έθιμα της περιοχής. Η γιορτή διοργανώθηκε το διήμερο 19 & 20 Οκτωβρίου, στο Ελατοχώρι, από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού - Τουρισμού του Δήμου Κατερίνης, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.
Όπως σημείωσε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού, Ελίνα Διαμαντοπούλου: «Το Ελατοχώρι μπορεί και πρέπει να είναι προορισμός 365 μέρες το χρόνο. Εργαζόμαστε συστηματικά ώστε να αποσυνδέσουμε την ανάπτυξή του αποκλειστικά με τη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου. Ο ορεινός τουρισμός δεν είναι μόνο χειμερινός. Συνολικά για τον ορεινό Δήμο Κατερίνης και ειδικά για το Ελατοχώρι ξεκινούμε μία προσπάθεια παρουσίασης και προώθησης με όχημα τη γαστρονομία, τα ντόπια παραδοσιακά προϊόντα, τη φιλοξενία, τη φύση και τη σύνδεσή του με τη μυθολογία, ως κατοικία των Μουσών. Η τεράστια επιτυχία και η πολύ μεγάλη προσέλευση κόσμου στις εκδηλώσεις, όπως επίσης και η παρουσία δέκα και πλέον δημοσιογράφων από διάφορά μέρη της Ελλάδας δίνουν φτερά στις προσπάθειές μας».
«Ο γαστρονομικός τουρισμός, οι αυθεντικές γεύσεις και τα προϊόντα του τόπου μας σε συνδυασμό με τα πολιτιστικά στοιχεία είναι συγκριτικό πλεονέκτημα του Ελατοχωρίου. Όλα αυτά ήρθαν στο προσκήνιο αυτό το 3ημερο και συνδέθηκαν μοναδικά με την φύση, τις παραδόσεις και την ιστορία μας» σημείωσε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ελατοχωρίου, Βασίλης Γκουτζιούλης.
Επισκέπτες και προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τοπικά εδέσματα, μαγειρεμένα από αναγνωρισμένους Έλληνες chef, να συστηθούν με τα τοπικά προϊόντα των εκθετών στην υπαίθρια αγορά, να περιηγηθούν στα μονοπάτια των Πιερίων, να «γνωρίσουν» τις Μούσες και να τις «συναντήσουν» στις χορευτικές τους επιδείξεις, να πληροφορηθούν για τη μυθολογία και την ιστορία της περιοχής. Παράλληλα, σε ένα δυναμικό live, οι Argon Band κινούμενοι σε έντεχνους, παραδοσιακούς και rock ήχους ξεσήκωσαν τους επισκέπτες που χόρεψαν στους ρυθμούς τους.
Το γιορτινό γαστρονομικό διήμερο έκλεισαν με παραδοσιακούς χορούς ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Ελατοχωρίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δρυάνιστα Κατερίνης και το χορευτικό του Χιονοδρομικού Αθλητικού Ορειβατικού Συλλόγου (Χ.Α.Ο.Σ.) Πιερίων.
Στη διάρκεια των εκδηλώσεων παρέστησαν: η Υφυπουργός Ανάπτυξης, Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, οι Βουλευτές Πιερίας: Ξενοφών Μπαραλιάκος, Σπύρος Κουλκουδίνας, Κομνηνός Δελβερούδης, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Βίκυ Χατζηβασιλείου, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί, τοπικοί σύμβουλοι, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, Παρθένα Τριανταφυλλίδου κ.ά. εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων.
Τη διοίκηση της Τοπικής Κοινότητας Ελατοχωρίου και τον Πρόεδρο κ. Γκουτζιούλη Βασίλειο.
Τη διοίκηση του Συλλόγου Επαγγελματιών Ελατοχωρίου.
Τη διοίκηση του Αναγκαστικού Δασικού Συνεταιρισμού Ελατοχωρίου και τον Πρόεδρο κ. Μπαρέκα Χρήστο.
Τη διοίκηση του Μελισσοκομικού Συλλόγου Πιερίας «Ο Άγιος Φιλάρετος ο Ελεήμων» και τον Πρόεδρο κ. Τσερτικίδη Νίκο.
Καθαριότητας, Τεχνικών έργων, Πρασίνου, Κοινοτήτων.
Επίσης τη ΔΕΥΑΚ και τα δημοτικά παρκινγκ δήμου Κατερίνης ΠΟΛΙΣ Α.Ε.
Γιώργος Παλησίδη, Chef – Καθηγητή Γαστρονομίας (Geogastronomy)
Μυρσίνη Λαμπράκη, Chef και επικεφαλής της ομάδα του Meat & Grill Stories και την Ελληνική ομάδα BBQ (Hellenic Bbq Team).
Πέτρο Μαούνατζη, Pastry Chef.
Γιάννης Παπαβραμίδη, Chef και ιδιοκτήτη του Εστιατορίου Τζιβάερι και όλο το προσωπικού του εστιατορίου.
Την εθελόντρια νηπιαγωγό Αριέττα Ντζιαχρήστου, που επιμελήθηκε των δράσεων στο πλάισιο του Master Chef Junior.
Τις εθελόντριες μαγείρισσες του Ελατοχωρίου που συνέβαλαν με ενθουσιασμό στις μαγειρικές επιδείξεις.
Τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Ρητίνης και μέλος της Τοπικής Κοινότητας Ελατοχωρίου κ. Λιάββα Αντώνη.
Τον ιδιοκτήτη των «Πιερίων Μούσες» Hui Eric Li και το προσωπικό του ξενοδοχείου.
Τη σχολή χορού της Ευγενίας Γρατσούνα, Atelier De La Danse
Καρασήμου, Κούρτη, Ξηρομερίτη, Παντούλη, Παπαγιαννούλη και Πουλιάκη.
ΣΧΟΛΙΑ