Λόγια του Βαρδάρη

  • Κι άλλη αποχώρηση από ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη
    16/11/2023 13:37

    Κι άλλη αποχώρηση από ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη

    Συνεχίζονται οι παραιτήσεις και οι αποχωρήσεις από το ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία μετά την θυελλώδη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το προηγούμενο Σαββατοκύριακο κατά τη διάρκεια της οποίας η "Ομπρέλα" αποσχίστηκε από την Κουμουνδούρου. 

    Μετά την παραίτηση του Κώστα Αμπατζά από την θέση του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Α' Θεσσαλονίκης και την παραίτηση του Χρήστου Μαϊκίδη από την θέση του Γραμματέα Νομαρχιακής Επιτροπής Β΄Θεσσαλονίκης ο οποίος αποχώρησε από το κόμμα, σειρά πήρε η Μακρίνα Βιόλα Κώστη. 

    Η κ. Βιόλα Κώστη που ήταν υποψήφια βουλευτής στη Β' Θεσσαλονίκης ήταν συντονίστρια ΟΜ Θέρμης, μέλος της Γραμματείας Β' Θεσσαλονίκης και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. 

    Η ανακοίνωσή της έχει ως εξής: 

    Με ανάμεικτα συναισθήματα κατέθεσα τη δήλωση αποχώρησης από το κόμμα που με ενέπνευσε αλλά που δεν υπάρχει πια. 


    Αγαπητοί σύντροφοι, αγαπητές συντρόφισσες, Αποστέλλω την παρούσα επιστολή για τη διαγραφή μου από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ως μέλος του κόμματος και κατά συνέπεια και των επιτελικών και πολιτικών οργάνων που συμμετέχω.Η απόφαση αυτή έρχεται μετά από έντονο προβληματισμό και ανησυχία για τις πρόσφατες εξελίξεις στο Κόμμα, ιδίως όσον αφορά την κατεύθυνση που έχει πάρει υπό την ηγεσία του νεοεκλεγέντα προέδρου, κ. Στέφανου Κασσελάκη. Με ανησυχεί βαθύτατα η alt-right ρητορική και η στροφή προς τη Δεξιά με λαϊκιστικά χαρακτηριστικά που εκφράζονται στον κυρίαρχο λόγο του Κόμματος. 

    Δεν μπορώ να κρύψω τον φόβο μου για τις επιπτώσεις που θα έχει η υιοθέτηση τέτοιων απόψεων κι αντιλήψεων για τον ίδιο τον χώρο της Αριστεράς, καθώς πρόκειται για τον εκφυλισμό του μεγαλύτερου κόμματος της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς σε Ελλάδα και Ευρώπη. Με ευθύνη της νέας ηγεσίας η πολιτική συζήτηση και αναζήτηση των αιτιών της τριπλής εκλογικής ήττας παρακάμπτεται και το κόμμα κατρακυλά στον βούρκο της συνωμοσιολαγνείας, μεταβάλλοντας την πολιτική σε αρένα, ανασύροντας μεθόδους του μεσαίωνα σε βάρος της ορθολογικής αξιολογικής κρίσης. Έτσι, όμως, μετατρέπεται από ανάχωμα σε υποστύλωμα της ακροδεξιάς. Ως εκ τούτου δεν μπορεί πλέον να υπηρετήσει τα συμφέροντα της πλειονότητας των πολιτών.

    Στις συνθήκες αυτές της ιδεολογικής στροφής και αλλοίωσης της Αριστερής φυσιογνωμίας του κόμματος αλλά και της αντιδημοκρατικής αποστροφής από τη νέα ηγεσία στις ομόφωνα ψηφισμένες πολιτικές μας θέσεις, οι αρχές και τα ιδανικά που πρεσβεύω και με ενέταξαν στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ ολοφάνερα καταπατούνται. Συνεπώς, νιώθω υποχρεωμένη να αποσυνδεθώ από μια πολιτική κατεύθυνση που έρχεται σε αντίθεση με τις θεμελιώδεις αξίες και πεποιθήσεις που υποστηρίζω. Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στα μέλη του κόμματος, στους συντρόφους και τις συντρόφισσες που είχα την τιμή να αγωνιστούμε πλάι κατά τη διάρκεια αυτής της έντονης περιόδου. Με συντροφικότητα θα τους περιμένω για να συνεχίσουμε τις συλλογικές προσπάθειες για την επίτευξη των κοινών μας στόχων στον χώρο της Αριστεράς, που κατά τη γνώμη μου δεν εκπροσωπείται πλέον από το κόμμα του Σ. Κασσελάκη.