ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Kibo- Γλεντός: Αλεξίσφαιρη προστασία σε 21 χώρες και το νέο Easy Shelter oικογενειακό καταφύγιο

Οι αντιβαλλιστικές σκοπιές που φυλάνε βάσεις του ΝΑΤΟ , τα έργα για Ισραήλ, Γκάνα και Ισπανία, αλλά και η προστασία soft targets

 03/07/2024 07:00

Kibo- Γλεντός: Αλεξίσφαιρη προστασία σε 21 χώρες και το νέο Easy Shelter oικογενειακό καταφύγιο

Άννη Καρολίδου

Αλεξίσφαιρα φυλάκια της «Kibo- Γ. Γλεντός ΑΒΕΕ», κρατάνε σκοπιά έξω από το προεδρικό μέγαρο στο Ανόϊ του Βιετνάμ, έξω από την Κνέσετ στην Ιερουσαλήμ, σε ΝΑΤΟϊκές βάσεις σε χώρες της Ευρώπης, αντιβαλλιστικά φυλάκια σε 21 χώρες σε Ευρώπη, Αμερική, Αφρική και Ασία, σε «σκληρούς» και «μαλακούς» στόχους, έξω από αστυνομικά τμήματα, πρεσβείες, αντι-αεροπορικές βάσεις, μεγάλα βιομηχανικά συγκροτήματα.

Αυτή είναι η «Kibo», για την οποία λίγα γνωρίζουμε αν και κάνει πολλά, αφού αυτή την περίοδο ετοιμάζει μία σειρά θωρακισμένων φυλακίων για τη μεγάλη πετρελαϊκή εταιρεία της Ισπανίας CEPSA, μία σειρά φυλακίων για κιμπούτς στο Ισραήλ, ενώ βρίσκεται σε συζητήσεις με Σκανδιναβούς που ενδιαφέρονται για το πιο πρόσφατο, καινοτόμο, προϊόν της, το Easy Shelter, το αντιβαλλιστικό οικογενειακό καταφύγιο.

Για την «Κibo», που έχει παραγωγικές εγκαταστάσεις στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, μίλησε ο μηχανικός και ιδρυτής της, Γιώργος Γλεντός, σημειώνοντας ότι αυτή την περίοδο η Εταιρεία συμμετέχει στο πρόγραμμα Αnti Terrorism Fence Protection ( ΑΤFP) που αφορά στη βελτίωση της περιμετρικής φύλαξης στρατοπέδων σε έξι Ευρωπαϊκές χώρες ( Βέλγιο, Αγγλία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ολλανδία και Γερμανία ).

Η «ΚΙΒΟ- Γ.Γλεντός ΑΒΕΕ», ιδρύθηκε το 2002 με αντικείμενο τους προκατασκευασμένους οικίσκους και, από το 2004, επ’ αφορμή των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, άρχισε να κατασκευάζει αλεξίσφαιρα φυλάκια καθώς εκείνα τα χρόνια, είχαν συμβεί πολλές επιθέσεις κατά αστυνομικών φρουρών, οι οποίοι δεν ήταν προφυλαγμένοι σε αλεξίσφαιρα φυλάκια.

Η «Kibo» είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία που ξεκίνησε να κατασκευάζει αντιβαλλιστικά φυλάκια, αλλά και αντιβαλλιστικούς οικίσκους για control posts, παραμένοντας έκτοτε προμηθεύτρια την ΕΛ.ΑΣ.

Εξαγωγές και έργα για βάσεις του ΝΑΤΟ

Το 2006 η «Kibo» αναλαμβάνει το πρώτο της έργο εκτός Ελλάδος, για την Αστυνομία του Βιετνάμ. Σήμερα όλο το κέντρο της πρωτεύουσας Ανόϊ, είναι γεμάτο αλεξίσφαιρα ελληνικά φυλάκια.

Το 2008 άρχισε η συνεργασία με τον Αμερικανικό Στρατό, με το Σώμα Μηχανικών ( U.S. Army Corps of Engineers), με την «Kibo» να έχει εγκριθεί για πωλήσεις στις χώρες του ΝΑΤΟ (ΝΑΤΟ ΝSN), ενώ διαθέτει και κωδικό CAGE, που της δίνει το πράσινο φως για κρατικές προμήθειες των ΗΠΑ.

Το 2022 και μετά από εξονυχιστικές δοκιμασίες, άρχισε συνεργασία και με το στρατό του Ισραήλ, συνεργασία σημαντική όπως επισήμανε ο κ. Γλεντός, αν ληφθεί υπόψη ότι η συγκεκριμένη χώρα δίνει μεγάλο βάρος σε ζητήματα ασφαλείας, ενώ επίσης παράγει και εξάγει συστήματα ασφαλείας και αμυντικά.

kibo-israel.jpg


Καλοί πελάτες της «Kibo» είναι οι ΝΑΤΟϊκές και Βρετανικές βάσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, χώρες – σύμμαχοι του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, η Ελβετική Αστυνομία, το Ναυτικό και η Αεροπορία των ΗΠΑ, οι στρατοί της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ινδίας , της Μαλαισίας, εταιρείες πετροχημικών του Ομάν και της Νιγηρίας , η Κυπριακή Αστυνομία κ.αλ., διπλωματικές αρχές των ΗΠΑ στο εξωτερικό, όπως η Αμερικανική πρεσβεία στο Ελ Σαλβαδόρ.

Η αγορά της Αφρικής, το έργο στη Γκάνα

«Πέρυσι ολοκληρώσαμε ένα μεγάλο έργο, προϋπολογισμού 7 εκατ., για τη Γκάνα. Κατασκευάσαμε 50 αλεξίσφαιρα και ενεργειακά αυτόνομα, πλήρως τηλεπικοινωνιακά εξοπλισμένα μεγάλα φυλάκια, που έχουν χρήση control posts, που τοποθετήθηκαν στα σύνορα της χώρας με τη Μπουργκίνα Φάσο, για τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών όπως και άλλων μετακινήσεων, ύποπτων», είπε ο κ. Γλεντός και πρόσθεσε:

«Πρόσφατα αρχίσαμε μία συνεργασία με την Ισπανική CEPSA, ένα μεγάλο πετρελαϊκό και ευρύτερα ενεργειακό όμιλο που είναι παρών και στη Λατινική Αμερική. H CEPSA, παρήγγειλε αλεξίσφαιρα και αντιβανδαλιστικά φυλάκια για βιομηχανικές της εγκαταστάσεις. Επίσης, έχουμε σε κατασκευή τρία αλεξίσφαιρα φυλάκια για κιμπούτς στο Ισραήλ, ενώ έχουμε προμηθεύσει τον Ισραηλινό στρατό όπως και την Αστυνομία της χώρας, με φυλάκια που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία, πολλά και στη Χερσόνησο του Σινά. Για την Ισραηλινή Αστυνομία έχουμε επίσης κατασκευάσει αντιβαλλιστικές ασπίδες, μία πιο ελαφριά και εύκολα μετακινούμενη κατασκευή,  ολόσωμη ασπίδα με στέγαστρο».

kibo-gana.jpg


Στις νέες συνεργασίες της «Kibo», περιλαμβάνονται έργα για τον Ελληνικό Στρατό, που αφορούν αλεξίσφαιρους τηλεπικοινωνιακούς οικίσκους, ενώ η Εταιρεία αναμένει νέα παραγγελία από το Βέλγιο, πάλι για δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

Τα αντιβαλλιστικά και αντι-εκρηκτικά φυλάκια και οικίσκοι της «Kibo», είναι αυτό που με μία κουβέντα θα λέγαμε , θωρακισμένα απέναντι σε ένοπλες επιθέσεις, δεν «καταλαβαίνουν» καν τις σφαίρες από Καλάσνικοφ, ενώ αντέχουν μέχρι και σε βλήματα των .50 cal.

«Σκληροί» και «μαλακοί» στόχοι επιθέσεων

Όπως είπε ο κ. Γλεντός, το αλεξίσφαιρο φυλάκιο άρχισε να εγκαθίσταται στους λεγόμενους «σκληρούς στόχους» ή hard targets, δηλαδή σημεία που φυλάσσονται από ένοπλους, για να επεκταθεί η χρήση του σε «μαλακούς στόχους» ή soft targets, ήτοι σημεία που φυλάσσονται από μη ένοπλους όπως εγκαταστάσεις μεγάλων επιχειρήσεων.

«Bαθμιαία έγινε αντιληπτό πως η χρήση θωρακισμένων φυλακίων είναι απαραίτητη, επί παραδείγματι σε βιομηχανικά συγκροτήματα και σε μεγάλα logistics centers, στα οποία υπάρχουν εμπορεύματα εκατομμυρίων οπότε υπάρχει φόβος να γίνουν στόχοι επιθέσεων.

«Με θωρακισμένα φυλάκια η «Kibo» έχει προμηθεύσει πολλές επιχειρήσεις στη Δυτική Αττική, στις περιοχές του Ασπρόπυργου , της Μαγούλας, εκεί που υπάρχει μεγάλη παραβατικότητα και μετά τη δύση του ηλίου , οι περιοχές αυτές είναι σχεδόν απροσπέλαστες», επισήμανε ο κ. Γλεντός.

Τα θωρακισμένα φυλάκια, ενεργειακά αυτόνομα, προστατεύουν το φύλακα αλλά κάνουν και την παραμονή του σε αυτά, άνετη, ενώ είναι εξοπλισμένα με θυροτηλέφωνο, θυρίδα ασφαλείας για την παραλαβή ή έλεγχο εγγράφων. Σε περίπτωση επίθεσης, ο φύλακας ή ο σκοπός, δεν κινδυνεύει ενώ έχει και τα μέσα να ενημερώσει και να καλέσει σε βοήθεια.

Σε περίπτωση που τα φυλάκια προορίζονται για το στρατό, υπάρχουν ειδικές διαμορφώσεις που επιτρέπουν στον οπλίτη να βάλει με πυροβόλο, από το εσωτερικό, κατά του επιτιθέμενου. Στις περιπτώσεις των αλεξίσφαιρων τηλεπικοινωνιακών οικίσκων και των οικίσκων που λειτουργούν ως control posts, τα μεγάλα αυτά φυλάκια είναι εξοπλισμένα με σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχων, ενώ είναι ενεργειακά αυτόνομα καθώς έχουν φωτοβολταϊκά πάνελ στην οροφή.

kibo-ergates.jpg

Ένα φυλάκιο, ίδιο αντιβαλλιστικό taper

«Σκεφθείτε τα αλεξίσφαιρα φυλάκια της «Kibo» σαν ένα αντιβαλλιστικό taper, θωρακισμένο στο δάπεδο, τους τοίχους και την οροφή, κατασκευασμένο από  μεγάλης σκληρότητας χάλυβα,  από υαλοπίνακες 8 εκατοστών πάχους, με εννέα στρώσεις και ενδιάμεσες ενισχυτικές μεμβράνες, στο ανώτατο επίπεδο βαλλιστικής αντίστασης. Η τοποθέτηση τέτοιων φυλακίων λειτουργεί και αποτρεπτικά, αλλά το βέβαιο είναι, ότι ο φρουρός, εάν βρίσκεται μέσα στο φυλάκιο όταν δεχθεί επίθεση, θα είναι προστατευμένος σε χώρο με εξασφαλισμένο αερισμό, μέχρι να έρθει η βοήθεια που θα ζητήσει.

«Η πορεία που ακολουθεί η αγορά των αλεξίσφαιρων φυλακίων, είναι ανάλογη εκείνης  που ακολούθησαν στο παρελθόν, στην τελευταία 30ετία, τα αλεξίσφαιρα γιλέκα. Παλιά, αλεξίσφαιρα γιλέκα φορούσαν άνδρες των ειδικών δυνάμεων του Στρατού, όταν σήμερα φορούν και οι απλοί σεκιουριτάδες, που είναι φύλακες για παράδειγμα, σε ένα εμπορικό κέντρο. Η χρήση ορισμένων προϊόντων που έχουν σχέση με την ασφάλεια, «λαϊκοποιείται», επειδή έχουμε γίνει πιο ευαίσθητοι σε θέματα ασφάλειας, επειδή οι κίνδυνοι έχουν αυξηθεί και, βεβαίως, επειδή η αξία αλλά και το κόστος της ζωής ενός ανθρώπου, είναι πολύ υψηλό», τόνισε ο κ. Γλεντός.

Στην αγορά και το Easy Shelter

H «Kibo» έχει ήδη βγάλει στην αγορά ένα νέο προϊόν, ένα οικογενειακό καταφύγιο, το Easy Shelter. Αυτή η όμορφη κατασκευή που εξωτερικά μοιάζει με σπιτάκι κήπου, είναι ένα αλεξίσφαιρο καταφύγιο, που μπορεί να παρέχει προστασία σε μία μικρή οικογένεια 4-5 ατόμων, σε περίπτωση που η περιοχή που κατοικεί, δεχθεί επίθεση. Το σπιτάκι είναι ενεργειακά αυτόνομο για όλο το 24ωρο, διαθέτει φίλτρα αέρα ακόμη και στην περίπτωση που χρησιμοποιηθούν τοξικά αέρια, έχει τα πάντα για να εξυπηρετηθούν τα άτομα που θα καταφύγουν σε αυτό.

«Η «Kibo» απαντά με τα προϊόντα της, που σημειωτέον αναπτύσσει το Tμήμα R&D της Εταιρείας, στις ανάγκες της κοινωνίας, αλλά και όσων έχουν αναλάβει την προστασία μας. Η αγορά του Easy Shelter είναι κυρίως οι Βαλτικές χώρες, οι Σκανδιναβικές, αλλά και οι Πολωνία, Μολδαβία, Ρουμανία, καθώς οι κάτοικοι των χωρών αυτών, ανησυχούν για μία ενδεχόμενη εκδήλωση Ρωσικής επιθετικότητας. Οι πολίτες θέλουν να προστατεύσουν τις οικογένειές τους. Zήτηση για το Easy Shelter εκδηλώνεται ήδη από τη Σκανδιναβία και βρισκόμαστε σε συζητήσεις με Σκανδιναβούς συνεργάτες . Θεωρώ ότι για το συγκεκριμένο προϊόν, θα ανοίξει αγορά και στην Μέση Ανατολή», κατέληξε ο κ. Γιώργος Γλεντός, συνεκτιμώντας και τις επιδράσεις των διεθνών εξελίξεων.

kibo-easy-shelter.jpg


Αλεξίσφαιρα φυλάκια της «Kibo- Γ. Γλεντός ΑΒΕΕ», κρατάνε σκοπιά έξω από το προεδρικό μέγαρο στο Ανόϊ του Βιετνάμ, έξω από την Κνέσετ στην Ιερουσαλήμ, σε ΝΑΤΟϊκές βάσεις σε χώρες της Ευρώπης, αντιβαλλιστικά φυλάκια σε 21 χώρες σε Ευρώπη, Αμερική, Αφρική και Ασία, σε «σκληρούς» και «μαλακούς» στόχους, έξω από αστυνομικά τμήματα, πρεσβείες, αντι-αεροπορικές βάσεις, μεγάλα βιομηχανικά συγκροτήματα.

Αυτή είναι η «Kibo», για την οποία λίγα γνωρίζουμε αν και κάνει πολλά, αφού αυτή την περίοδο ετοιμάζει μία σειρά θωρακισμένων φυλακίων για τη μεγάλη πετρελαϊκή εταιρεία της Ισπανίας CEPSA, μία σειρά φυλακίων για κιμπούτς στο Ισραήλ, ενώ βρίσκεται σε συζητήσεις με Σκανδιναβούς που ενδιαφέρονται για το πιο πρόσφατο, καινοτόμο, προϊόν της, το Easy Shelter, το αντιβαλλιστικό οικογενειακό καταφύγιο.

Για την «Κibo», που έχει παραγωγικές εγκαταστάσεις στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, μίλησε ο μηχανικός και ιδρυτής της, Γιώργος Γλεντός, σημειώνοντας ότι αυτή την περίοδο η Εταιρεία συμμετέχει στο πρόγραμμα Αnti Terrorism Fence Protection ( ΑΤFP) που αφορά στη βελτίωση της περιμετρικής φύλαξης στρατοπέδων σε έξι Ευρωπαϊκές χώρες ( Βέλγιο, Αγγλία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ολλανδία και Γερμανία ).

Η «ΚΙΒΟ- Γ.Γλεντός ΑΒΕΕ», ιδρύθηκε το 2002 με αντικείμενο τους προκατασκευασμένους οικίσκους και, από το 2004, επ’ αφορμή των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, άρχισε να κατασκευάζει αλεξίσφαιρα φυλάκια καθώς εκείνα τα χρόνια, είχαν συμβεί πολλές επιθέσεις κατά αστυνομικών φρουρών, οι οποίοι δεν ήταν προφυλαγμένοι σε αλεξίσφαιρα φυλάκια.

Η «Kibo» είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία που ξεκίνησε να κατασκευάζει αντιβαλλιστικά φυλάκια, αλλά και αντιβαλλιστικούς οικίσκους για control posts, παραμένοντας έκτοτε προμηθεύτρια την ΕΛ.ΑΣ.

Εξαγωγές και έργα για βάσεις του ΝΑΤΟ

Το 2006 η «Kibo» αναλαμβάνει το πρώτο της έργο εκτός Ελλάδος, για την Αστυνομία του Βιετνάμ. Σήμερα όλο το κέντρο της πρωτεύουσας Ανόϊ, είναι γεμάτο αλεξίσφαιρα ελληνικά φυλάκια.

Το 2008 άρχισε η συνεργασία με τον Αμερικανικό Στρατό, με το Σώμα Μηχανικών ( U.S. Army Corps of Engineers), με την «Kibo» να έχει εγκριθεί για πωλήσεις στις χώρες του ΝΑΤΟ (ΝΑΤΟ ΝSN), ενώ διαθέτει και κωδικό CAGE, που της δίνει το πράσινο φως για κρατικές προμήθειες των ΗΠΑ.

Το 2022 και μετά από εξονυχιστικές δοκιμασίες, άρχισε συνεργασία και με το στρατό του Ισραήλ, συνεργασία σημαντική όπως επισήμανε ο κ. Γλεντός, αν ληφθεί υπόψη ότι η συγκεκριμένη χώρα δίνει μεγάλο βάρος σε ζητήματα ασφαλείας, ενώ επίσης παράγει και εξάγει συστήματα ασφαλείας και αμυντικά.

kibo-israel.jpg


Καλοί πελάτες της «Kibo» είναι οι ΝΑΤΟϊκές και Βρετανικές βάσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, χώρες – σύμμαχοι του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, η Ελβετική Αστυνομία, το Ναυτικό και η Αεροπορία των ΗΠΑ, οι στρατοί της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ινδίας , της Μαλαισίας, εταιρείες πετροχημικών του Ομάν και της Νιγηρίας , η Κυπριακή Αστυνομία κ.αλ., διπλωματικές αρχές των ΗΠΑ στο εξωτερικό, όπως η Αμερικανική πρεσβεία στο Ελ Σαλβαδόρ.

Η αγορά της Αφρικής, το έργο στη Γκάνα

«Πέρυσι ολοκληρώσαμε ένα μεγάλο έργο, προϋπολογισμού 7 εκατ., για τη Γκάνα. Κατασκευάσαμε 50 αλεξίσφαιρα και ενεργειακά αυτόνομα, πλήρως τηλεπικοινωνιακά εξοπλισμένα μεγάλα φυλάκια, που έχουν χρήση control posts, που τοποθετήθηκαν στα σύνορα της χώρας με τη Μπουργκίνα Φάσο, για τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών όπως και άλλων μετακινήσεων, ύποπτων», είπε ο κ. Γλεντός και πρόσθεσε:

«Πρόσφατα αρχίσαμε μία συνεργασία με την Ισπανική CEPSA, ένα μεγάλο πετρελαϊκό και ευρύτερα ενεργειακό όμιλο που είναι παρών και στη Λατινική Αμερική. H CEPSA, παρήγγειλε αλεξίσφαιρα και αντιβανδαλιστικά φυλάκια για βιομηχανικές της εγκαταστάσεις. Επίσης, έχουμε σε κατασκευή τρία αλεξίσφαιρα φυλάκια για κιμπούτς στο Ισραήλ, ενώ έχουμε προμηθεύσει τον Ισραηλινό στρατό όπως και την Αστυνομία της χώρας, με φυλάκια που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία, πολλά και στη Χερσόνησο του Σινά. Για την Ισραηλινή Αστυνομία έχουμε επίσης κατασκευάσει αντιβαλλιστικές ασπίδες, μία πιο ελαφριά και εύκολα μετακινούμενη κατασκευή,  ολόσωμη ασπίδα με στέγαστρο».

kibo-gana.jpg


Στις νέες συνεργασίες της «Kibo», περιλαμβάνονται έργα για τον Ελληνικό Στρατό, που αφορούν αλεξίσφαιρους τηλεπικοινωνιακούς οικίσκους, ενώ η Εταιρεία αναμένει νέα παραγγελία από το Βέλγιο, πάλι για δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

Τα αντιβαλλιστικά και αντι-εκρηκτικά φυλάκια και οικίσκοι της «Kibo», είναι αυτό που με μία κουβέντα θα λέγαμε , θωρακισμένα απέναντι σε ένοπλες επιθέσεις, δεν «καταλαβαίνουν» καν τις σφαίρες από Καλάσνικοφ, ενώ αντέχουν μέχρι και σε βλήματα των .50 cal.

«Σκληροί» και «μαλακοί» στόχοι επιθέσεων

Όπως είπε ο κ. Γλεντός, το αλεξίσφαιρο φυλάκιο άρχισε να εγκαθίσταται στους λεγόμενους «σκληρούς στόχους» ή hard targets, δηλαδή σημεία που φυλάσσονται από ένοπλους, για να επεκταθεί η χρήση του σε «μαλακούς στόχους» ή soft targets, ήτοι σημεία που φυλάσσονται από μη ένοπλους όπως εγκαταστάσεις μεγάλων επιχειρήσεων.

«Bαθμιαία έγινε αντιληπτό πως η χρήση θωρακισμένων φυλακίων είναι απαραίτητη, επί παραδείγματι σε βιομηχανικά συγκροτήματα και σε μεγάλα logistics centers, στα οποία υπάρχουν εμπορεύματα εκατομμυρίων οπότε υπάρχει φόβος να γίνουν στόχοι επιθέσεων.

«Με θωρακισμένα φυλάκια η «Kibo» έχει προμηθεύσει πολλές επιχειρήσεις στη Δυτική Αττική, στις περιοχές του Ασπρόπυργου , της Μαγούλας, εκεί που υπάρχει μεγάλη παραβατικότητα και μετά τη δύση του ηλίου , οι περιοχές αυτές είναι σχεδόν απροσπέλαστες», επισήμανε ο κ. Γλεντός.

Τα θωρακισμένα φυλάκια, ενεργειακά αυτόνομα, προστατεύουν το φύλακα αλλά κάνουν και την παραμονή του σε αυτά, άνετη, ενώ είναι εξοπλισμένα με θυροτηλέφωνο, θυρίδα ασφαλείας για την παραλαβή ή έλεγχο εγγράφων. Σε περίπτωση επίθεσης, ο φύλακας ή ο σκοπός, δεν κινδυνεύει ενώ έχει και τα μέσα να ενημερώσει και να καλέσει σε βοήθεια.

Σε περίπτωση που τα φυλάκια προορίζονται για το στρατό, υπάρχουν ειδικές διαμορφώσεις που επιτρέπουν στον οπλίτη να βάλει με πυροβόλο, από το εσωτερικό, κατά του επιτιθέμενου. Στις περιπτώσεις των αλεξίσφαιρων τηλεπικοινωνιακών οικίσκων και των οικίσκων που λειτουργούν ως control posts, τα μεγάλα αυτά φυλάκια είναι εξοπλισμένα με σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχων, ενώ είναι ενεργειακά αυτόνομα καθώς έχουν φωτοβολταϊκά πάνελ στην οροφή.

kibo-ergates.jpg

Ένα φυλάκιο, ίδιο αντιβαλλιστικό taper

«Σκεφθείτε τα αλεξίσφαιρα φυλάκια της «Kibo» σαν ένα αντιβαλλιστικό taper, θωρακισμένο στο δάπεδο, τους τοίχους και την οροφή, κατασκευασμένο από  μεγάλης σκληρότητας χάλυβα,  από υαλοπίνακες 8 εκατοστών πάχους, με εννέα στρώσεις και ενδιάμεσες ενισχυτικές μεμβράνες, στο ανώτατο επίπεδο βαλλιστικής αντίστασης. Η τοποθέτηση τέτοιων φυλακίων λειτουργεί και αποτρεπτικά, αλλά το βέβαιο είναι, ότι ο φρουρός, εάν βρίσκεται μέσα στο φυλάκιο όταν δεχθεί επίθεση, θα είναι προστατευμένος σε χώρο με εξασφαλισμένο αερισμό, μέχρι να έρθει η βοήθεια που θα ζητήσει.

«Η πορεία που ακολουθεί η αγορά των αλεξίσφαιρων φυλακίων, είναι ανάλογη εκείνης  που ακολούθησαν στο παρελθόν, στην τελευταία 30ετία, τα αλεξίσφαιρα γιλέκα. Παλιά, αλεξίσφαιρα γιλέκα φορούσαν άνδρες των ειδικών δυνάμεων του Στρατού, όταν σήμερα φορούν και οι απλοί σεκιουριτάδες, που είναι φύλακες για παράδειγμα, σε ένα εμπορικό κέντρο. Η χρήση ορισμένων προϊόντων που έχουν σχέση με την ασφάλεια, «λαϊκοποιείται», επειδή έχουμε γίνει πιο ευαίσθητοι σε θέματα ασφάλειας, επειδή οι κίνδυνοι έχουν αυξηθεί και, βεβαίως, επειδή η αξία αλλά και το κόστος της ζωής ενός ανθρώπου, είναι πολύ υψηλό», τόνισε ο κ. Γλεντός.

Στην αγορά και το Easy Shelter

H «Kibo» έχει ήδη βγάλει στην αγορά ένα νέο προϊόν, ένα οικογενειακό καταφύγιο, το Easy Shelter. Αυτή η όμορφη κατασκευή που εξωτερικά μοιάζει με σπιτάκι κήπου, είναι ένα αλεξίσφαιρο καταφύγιο, που μπορεί να παρέχει προστασία σε μία μικρή οικογένεια 4-5 ατόμων, σε περίπτωση που η περιοχή που κατοικεί, δεχθεί επίθεση. Το σπιτάκι είναι ενεργειακά αυτόνομο για όλο το 24ωρο, διαθέτει φίλτρα αέρα ακόμη και στην περίπτωση που χρησιμοποιηθούν τοξικά αέρια, έχει τα πάντα για να εξυπηρετηθούν τα άτομα που θα καταφύγουν σε αυτό.

«Η «Kibo» απαντά με τα προϊόντα της, που σημειωτέον αναπτύσσει το Tμήμα R&D της Εταιρείας, στις ανάγκες της κοινωνίας, αλλά και όσων έχουν αναλάβει την προστασία μας. Η αγορά του Easy Shelter είναι κυρίως οι Βαλτικές χώρες, οι Σκανδιναβικές, αλλά και οι Πολωνία, Μολδαβία, Ρουμανία, καθώς οι κάτοικοι των χωρών αυτών, ανησυχούν για μία ενδεχόμενη εκδήλωση Ρωσικής επιθετικότητας. Οι πολίτες θέλουν να προστατεύσουν τις οικογένειές τους. Zήτηση για το Easy Shelter εκδηλώνεται ήδη από τη Σκανδιναβία και βρισκόμαστε σε συζητήσεις με Σκανδιναβούς συνεργάτες . Θεωρώ ότι για το συγκεκριμένο προϊόν, θα ανοίξει αγορά και στην Μέση Ανατολή», κατέληξε ο κ. Γιώργος Γλεντός, συνεκτιμώντας και τις επιδράσεις των διεθνών εξελίξεων.

kibo-easy-shelter.jpg


ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία