«Κιούπια Λαδάδικα»: Τριάντα τρία χρόνια αυθεντικής ελληνικής κουζίνας, στην πλατεία Μοριχόβου στα Λαδάδικα
07/11/2023 12:00
07/11/2023 12:00
Στην καρδιά της πόλης, μία ανάσα από την πλατεία Αριστοτέλους, στην πλατεία Μοριχόβου των ιστορικών Λαδάδικων, λειτουργεί από το 1991 το εστιατόριο «Κιούπια Λαδάδικα».
Ιδανικός προορισμός για επισκέπτες κάθε ηλικίας, για παρέες, οικογένειες, ζευγάρια, αλλά και για όσους αναζητούν έναν φροντισμένο χώρο για τα επαγγελματικά τους γεύματα, είναι ένας τόπος όπου η εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα, συναντά την υψηλή ποιότητα στην κουζίνα.
Μία εκλεκτή ποικιλία από μεζέδες, από πιάτα με κρέας, με φρέσκα ψάρια ή θαλασσινά και πολλές άλλες προτάσεις συνθέτουν καθημερινά το μενού, ενώ τα βράδια, τα γεύματα συνοδεύει ζωντανή ελληνική μουσική, δίνοντας το δικό της τόνο στην αίσθηση της παράδοσης στο χώρο.
Τα «Κιούπια Λαδάδικα» άνοιξαν το 1991 στην όμορφη πλατεία Μοριχόβου, στην ιστορική περιοχή των Λαδάδικων – σε απόσταση μόλις 5’ από την πλατεία Αριστοτέλους – και μέχρι σήμερα, παραμένουν ατόφια σε ποιότητα και σε κάθε υπηρεσία που προσφέρουν.
Η κουζίνα τους είναι μεστή, ελληνική και μεσογειακή και η διακόσμησή τους παραμένει πιστή στις απλές, παραδοσιακές γραμμές - παρόλο που έχουν ανακαινιστεί αρκετές φορές - με τη φιλοσοφία να παραμένει αυτή ενός κλασσικού εστιατορίου, με έμφαση κυρίως στις γεύσεις που βγαίνουν στα τραπέζια του.
Το μενού στα «Κιούπια», είναι ένα ταξίδι στις γεύσεις της Ελλάδας, μαζί με την εξαιρετική ποιότητα και τη φρεσκάδα που διακρίνει κάθε πιάτο.
Από μυρωδάτα κεμπάπ και λαχταριστά σουβλάκια, μέχρι χοιρινό κότσι με κυδωνάτες πατάτες, λουκάνικα Τζουμαγιάς με ριζότο λάχανο ή ζουμερά stakes, οι επιλογές στα κρεατικά ποικίλουν και ικανοποιούν κάθε γευστική απαίτηση.
Για τους λάτρεις της θάλασσας, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά από ελληνικά νερά ετοιμάζονται με μεράκι κι αγάπη και περιλαμβάνουν από ζεστή ψαρόσουπα, μέχρι ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά. Το μενού συμπληρώνουν μακαρονάδες, ριζότο, φρέσκες σαλάτες και μαγειρευτά με γεύση «μαμάς».
Η κάβα απαρτίζεται αποκλειστικά από ελληνικούς οίνους μικρών Κτημάτων και καλές επιλογές σε ούζα και μπύρα. Ειδικά η τελευταία, σερβίρεται από ειδική κάνουλα μπροστά στο τραπέζι σας, για να κάνει την εμπειρία ακόμη πιο λαχταριστή!
Κεντρική φιλοσοφία στα «Κιούπια» είναι, όλα αυτά τα χρόνια, αυτή της ηθικής της ελληνικής φιλοξενίας. Για την ιδιοκτήτρια του καταστήματος, Φιλιώ Λουμάκου, η έννοια της φιλοξενίας δεν αφορά «απλά ένα χαμόγελο, ένα καλωσόρισμα ή ένα αγκάλιασμα στον επισκέπτη» – κι όχι «πελάτη» – αλλά «ένα συστατικό του ελληνικού πνεύματος».
Η ίδια ανοίγει την πόρτα του εστιατορίου της για να γίνει ο καθένας κοινωνός της φιλοξενίας της και αξιών της που συνδέονται άρρηκτα, όπως λέει, με την τοπική παράδοση, τον πολιτισμό και το γαστρονομικό πλούτο.
Για την Φιλιώ Λουμάκου, αυτό που κάνει την επιχείρηση να ξεχωρίζει είναι η αγάπη γι’ αυτό που προσφέρουν οι άνθρωποί της. «Τα “Κιούπια” είναι ένα παιδί που μεγάλωσε στα χέρια μας”», λέει, «κι ό,τι κάνεις με αγάπη, το προσέχεις, το φροντίζεις σε κάθε του λεπτομέρεια».
Φυσικά, όλα παίζουν το ρόλο τους. «Είναι σαν ένα κέντημα, που το ξεκινάς κι έχεις να διαλέξεις τις κλωστές του», συνεχίζει. «Στο χέρι σου είναι, το ποιες θα επιλέξεις. Πώς θα τις τοποθετήσεις πάνω στο ύφασμα. Τι ρόλο θα παίξει η επιδεξιότητά σου. Η περιοχή των Λαδάδικων είναι το ιδανικό σκηνικό. Έχει περάσει σαράντα κύματα. Γνώρισε εποχές ανάπτυξης, αλλά και παρακμής. Στο χέρι μας είναι, να διατηρήσουμε την αυθεντικότητά τους και τον καθοριστικό τους ρόλο, σε αυτό που προσφέρουμε στον επισκέπτη».
Όλα αυτά τα χρόνια, τα «Κιούπια» τα έχουν επισκεφθεί χιλιάδες κόσμου, με πολλούς θαμώνες να είναι σταθεροί, εδώ και πολύ καιρό. Θαμώνες που πήγαιναν ως ζευγαράκια, χέρι – χέρι και που, πλέον, κρατούν από το χέρι τα εγγόνια τους. Που έχουν χτίσει αναμνήσεις και τις κληρονομούν στις επόμενες γενιές.
Το success tip για τα «Κιούπια», δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από την έντιμη ανθρώπινη σχέση – ορατή κι αόρατη – που βιώνει όποιος επισκεφθεί το εστιατόριο. «Ο άνθρωπος που καλωσορίζει τον κόσμο, δεν απευθύνει απλά έναν ευγενικό χαιρετισμό», λέει η Φιλιώ Λουμάκου.
«Μεταφέρει ταυτόχρονα την ψυχολογία της ομάδας. Των ανθρώπων, που κινούνται στο χώρο των θαμώνων. Των ανθρώπων, που δουλεύουν στην κουζίνα. Είμαστε ένα ψηφιδωτό, αποτελούμενο από πολλές ψηφίδες, που η κάθε μια τους, έχει το ρόλο της».
Η παρουσία της επιχείρησης στα social media είναι σημαντική, με τα τελευταία να αποτελούν έναν δίαυλο επικοινωνίας, το περιεχόμενο του οποίου φροντίζουν, όπως φροντίζουν το μενού τους. Οι διαδικτυακές επιλογές της επιχείρησης αντικατοπτρίζουν την ίδια αυθεντικότητα, που διακρίνει τις γαστρονομικές της επιλογές.
Αν θέλετε να απολαύσετε αυθεντικά ελληνικά και μεσογειακά γεύματα, μαγειρική που θα εμπιστευθείτε με την πρώτη δοκιμή, άψογο σέρβις κι αγαπημένες σας μελωδίες σε μια ζεστή, οικεία ατμόσφαιρα, σας προτείνουμε τα «Κιούπια Λαδάδικα», χωρίς δεύτερη σκέψη. Με το χειμώνα προ των πυλών, τα γεύματα εδώ προβλέπονται ιδιαίτερα.
Tip 1: Προτιμήστε το εστιατόριο «Κιούπια Λαδάδικα» για διοργάνωση επαγγελματικών γευμάτων, αλλά και για γάμους και βαπτίσεις κι άλλες εκδηλώσεις, όπως παρουσιάσεις προϊόντων, συνεντεύξεις τύπου και πάρτι. Καλύπτονται η διακόσμηση των εκδηλώσεων, η ηχητική κάλυψη και η live μουσική, καθώς κι ο εξοπλισμός γάμων και βαπτίσεων.
Tip 2: Στα «Κιούπια», είναι καλό να κάνετε κράτηση, ειδικά Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή, αλλά και μέσα στην εβδομάδα.
Tip 3: Το κατάστημα λειτουργεί Δευτέρα έως Κυριακή 13.00 – 01.00. Γίνονται δεκτές, όλες οι πιστωτικές κάρτες
Tip 4: Θα βρείτε ελεύθερο parking και πολλά ιδιωτικά parking στη γύρω περιοχή, σε τιμές οικονομικές. Στο εστιατόριο, υπάρχει πρόσβαση και για ΑΜΕΑ.
Διεύθυνση: Πλατεία Μοριχόβου 3-5, Λαδάδικα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 553239
Στην καρδιά της πόλης, μία ανάσα από την πλατεία Αριστοτέλους, στην πλατεία Μοριχόβου των ιστορικών Λαδάδικων, λειτουργεί από το 1991 το εστιατόριο «Κιούπια Λαδάδικα».
Ιδανικός προορισμός για επισκέπτες κάθε ηλικίας, για παρέες, οικογένειες, ζευγάρια, αλλά και για όσους αναζητούν έναν φροντισμένο χώρο για τα επαγγελματικά τους γεύματα, είναι ένας τόπος όπου η εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα, συναντά την υψηλή ποιότητα στην κουζίνα.
Μία εκλεκτή ποικιλία από μεζέδες, από πιάτα με κρέας, με φρέσκα ψάρια ή θαλασσινά και πολλές άλλες προτάσεις συνθέτουν καθημερινά το μενού, ενώ τα βράδια, τα γεύματα συνοδεύει ζωντανή ελληνική μουσική, δίνοντας το δικό της τόνο στην αίσθηση της παράδοσης στο χώρο.
Τα «Κιούπια Λαδάδικα» άνοιξαν το 1991 στην όμορφη πλατεία Μοριχόβου, στην ιστορική περιοχή των Λαδάδικων – σε απόσταση μόλις 5’ από την πλατεία Αριστοτέλους – και μέχρι σήμερα, παραμένουν ατόφια σε ποιότητα και σε κάθε υπηρεσία που προσφέρουν.
Η κουζίνα τους είναι μεστή, ελληνική και μεσογειακή και η διακόσμησή τους παραμένει πιστή στις απλές, παραδοσιακές γραμμές - παρόλο που έχουν ανακαινιστεί αρκετές φορές - με τη φιλοσοφία να παραμένει αυτή ενός κλασσικού εστιατορίου, με έμφαση κυρίως στις γεύσεις που βγαίνουν στα τραπέζια του.
Το μενού στα «Κιούπια», είναι ένα ταξίδι στις γεύσεις της Ελλάδας, μαζί με την εξαιρετική ποιότητα και τη φρεσκάδα που διακρίνει κάθε πιάτο.
Από μυρωδάτα κεμπάπ και λαχταριστά σουβλάκια, μέχρι χοιρινό κότσι με κυδωνάτες πατάτες, λουκάνικα Τζουμαγιάς με ριζότο λάχανο ή ζουμερά stakes, οι επιλογές στα κρεατικά ποικίλουν και ικανοποιούν κάθε γευστική απαίτηση.
Για τους λάτρεις της θάλασσας, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά από ελληνικά νερά ετοιμάζονται με μεράκι κι αγάπη και περιλαμβάνουν από ζεστή ψαρόσουπα, μέχρι ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά. Το μενού συμπληρώνουν μακαρονάδες, ριζότο, φρέσκες σαλάτες και μαγειρευτά με γεύση «μαμάς».
Η κάβα απαρτίζεται αποκλειστικά από ελληνικούς οίνους μικρών Κτημάτων και καλές επιλογές σε ούζα και μπύρα. Ειδικά η τελευταία, σερβίρεται από ειδική κάνουλα μπροστά στο τραπέζι σας, για να κάνει την εμπειρία ακόμη πιο λαχταριστή!
Κεντρική φιλοσοφία στα «Κιούπια» είναι, όλα αυτά τα χρόνια, αυτή της ηθικής της ελληνικής φιλοξενίας. Για την ιδιοκτήτρια του καταστήματος, Φιλιώ Λουμάκου, η έννοια της φιλοξενίας δεν αφορά «απλά ένα χαμόγελο, ένα καλωσόρισμα ή ένα αγκάλιασμα στον επισκέπτη» – κι όχι «πελάτη» – αλλά «ένα συστατικό του ελληνικού πνεύματος».
Η ίδια ανοίγει την πόρτα του εστιατορίου της για να γίνει ο καθένας κοινωνός της φιλοξενίας της και αξιών της που συνδέονται άρρηκτα, όπως λέει, με την τοπική παράδοση, τον πολιτισμό και το γαστρονομικό πλούτο.
Για την Φιλιώ Λουμάκου, αυτό που κάνει την επιχείρηση να ξεχωρίζει είναι η αγάπη γι’ αυτό που προσφέρουν οι άνθρωποί της. «Τα “Κιούπια” είναι ένα παιδί που μεγάλωσε στα χέρια μας”», λέει, «κι ό,τι κάνεις με αγάπη, το προσέχεις, το φροντίζεις σε κάθε του λεπτομέρεια».
Φυσικά, όλα παίζουν το ρόλο τους. «Είναι σαν ένα κέντημα, που το ξεκινάς κι έχεις να διαλέξεις τις κλωστές του», συνεχίζει. «Στο χέρι σου είναι, το ποιες θα επιλέξεις. Πώς θα τις τοποθετήσεις πάνω στο ύφασμα. Τι ρόλο θα παίξει η επιδεξιότητά σου. Η περιοχή των Λαδάδικων είναι το ιδανικό σκηνικό. Έχει περάσει σαράντα κύματα. Γνώρισε εποχές ανάπτυξης, αλλά και παρακμής. Στο χέρι μας είναι, να διατηρήσουμε την αυθεντικότητά τους και τον καθοριστικό τους ρόλο, σε αυτό που προσφέρουμε στον επισκέπτη».
Όλα αυτά τα χρόνια, τα «Κιούπια» τα έχουν επισκεφθεί χιλιάδες κόσμου, με πολλούς θαμώνες να είναι σταθεροί, εδώ και πολύ καιρό. Θαμώνες που πήγαιναν ως ζευγαράκια, χέρι – χέρι και που, πλέον, κρατούν από το χέρι τα εγγόνια τους. Που έχουν χτίσει αναμνήσεις και τις κληρονομούν στις επόμενες γενιές.
Το success tip για τα «Κιούπια», δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από την έντιμη ανθρώπινη σχέση – ορατή κι αόρατη – που βιώνει όποιος επισκεφθεί το εστιατόριο. «Ο άνθρωπος που καλωσορίζει τον κόσμο, δεν απευθύνει απλά έναν ευγενικό χαιρετισμό», λέει η Φιλιώ Λουμάκου.
«Μεταφέρει ταυτόχρονα την ψυχολογία της ομάδας. Των ανθρώπων, που κινούνται στο χώρο των θαμώνων. Των ανθρώπων, που δουλεύουν στην κουζίνα. Είμαστε ένα ψηφιδωτό, αποτελούμενο από πολλές ψηφίδες, που η κάθε μια τους, έχει το ρόλο της».
Η παρουσία της επιχείρησης στα social media είναι σημαντική, με τα τελευταία να αποτελούν έναν δίαυλο επικοινωνίας, το περιεχόμενο του οποίου φροντίζουν, όπως φροντίζουν το μενού τους. Οι διαδικτυακές επιλογές της επιχείρησης αντικατοπτρίζουν την ίδια αυθεντικότητα, που διακρίνει τις γαστρονομικές της επιλογές.
Αν θέλετε να απολαύσετε αυθεντικά ελληνικά και μεσογειακά γεύματα, μαγειρική που θα εμπιστευθείτε με την πρώτη δοκιμή, άψογο σέρβις κι αγαπημένες σας μελωδίες σε μια ζεστή, οικεία ατμόσφαιρα, σας προτείνουμε τα «Κιούπια Λαδάδικα», χωρίς δεύτερη σκέψη. Με το χειμώνα προ των πυλών, τα γεύματα εδώ προβλέπονται ιδιαίτερα.
Tip 1: Προτιμήστε το εστιατόριο «Κιούπια Λαδάδικα» για διοργάνωση επαγγελματικών γευμάτων, αλλά και για γάμους και βαπτίσεις κι άλλες εκδηλώσεις, όπως παρουσιάσεις προϊόντων, συνεντεύξεις τύπου και πάρτι. Καλύπτονται η διακόσμηση των εκδηλώσεων, η ηχητική κάλυψη και η live μουσική, καθώς κι ο εξοπλισμός γάμων και βαπτίσεων.
Tip 2: Στα «Κιούπια», είναι καλό να κάνετε κράτηση, ειδικά Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή, αλλά και μέσα στην εβδομάδα.
Tip 3: Το κατάστημα λειτουργεί Δευτέρα έως Κυριακή 13.00 – 01.00. Γίνονται δεκτές, όλες οι πιστωτικές κάρτες
Tip 4: Θα βρείτε ελεύθερο parking και πολλά ιδιωτικά parking στη γύρω περιοχή, σε τιμές οικονομικές. Στο εστιατόριο, υπάρχει πρόσβαση και για ΑΜΕΑ.
Διεύθυνση: Πλατεία Μοριχόβου 3-5, Λαδάδικα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 553239
ΣΧΟΛΙΑ