ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κορδελιό-Εύοσμος: Απονομή τιμής και αναγνώρισης σε 80 οικογένειες με παιδιά ΑΜΕΑ

Ο Δήμος αναγνώρισε τον καθημερινό και ισόβιο πολυεπίπεδο αγώνα τους, για την ανατροφή, την εκπαίδευση και γενικότερα για όλη την μετέπειτα διαβίωση των παιδιών τους

 14/12/2022 15:28

Κορδελιό-Εύοσμος: Απονομή τιμής και αναγνώρισης σε 80 οικογένειες με παιδιά ΑΜΕΑ
Πρώτη φορά ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας και σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Κορδελιού Ευόσμου, συνδιοργάνωσαν στον απόηχο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, μεγάλη τιμητική εκδήλωση, με θέμα «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ», με την βράβευση 80 οικογενειών των οποίων τα παιδιά είναι μαθητές και των τριών Ειδικών Σχολείων του Δήμου, αλλά και 11 απόφοιτοι μαθητές των ιδίων Σχολείων οι οποίοι είναι μέλη του τοπικού μας Συλλόγου ΑΜΕΑ Ευόσμου Δυτικής Θεσσαλονίκης «ΟΙ ΕΠΙΓΕΙΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ», αναγνωρίζοντας τον καθημερινό και ισόβιο πολυεπίπεδο αγώνα τους, για την ανατροφή, την εκπαίδευση και γενικότερα για όλη την μετέπειτα διαβίωση των παιδιών τους.

Εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα ο π. Γεώργιος Μίλκας στον εναρκτήριο χαιρετισμό του μετέφερε την ευλογία, τις ευχές και τα συγχαρητήρια του Ποιμενάρχη μας για την οργάνωση αυτής της εκδήλωσης η οποία αποδίδει τον οφειλόμενοι φόρο τιμής όλων μας, στους σύγχρονους ήρωες της εποχής μας, στους ολυμπιονίκες της διπλανής μας πόρτας, στις οικογένειες και στους γονείς μιας πολύ δύσκολης καθημερινότητας η οποία είναι γεμάτη από ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων που όλοι εμείς – δεν μπορούμε ούτε να φανταστούμε. Στη συνέχεια ο π. Γεώργιος Μίλκας ευχήθηκε η θεία χάρη να δίνει υγεία, αγάπη, δύναμη και υπομονή σε όλους.« Είμαι πολύ συγκινημένος γιατί μετέχω στην σημερινή μας εκδήλωση, με τρεις ιδιότητες-του δήμαρχου-του γιατρού και -του πατέρα ουράνιου αγγέλου. Μαζί με τα ανάμικτα και τα ιδιαίτερα αισθήματα εκτίμησης, σεβασμού, γνώσης και αναγνώρισης των κόπων σας, διακατέχομαι και από κάτιακόμη, από πληθώραολοζώντανων αναμνήσεων από το δικό μου παιδί, την κόρη μου, το πρόσωπο της οποίας βλέπω σήμερα στα δικά σας παιδιά και στη θέση την δική σας, την δική μου οικογένεια. Για αυτό και μπορώ να μιλήσω- εξ ιδίων για τα αλλότρια- γιατί γνωρίζω πάρα πολύ καλά τι περνάτε , τι σκέφτεστε, τι νιώθετε, τι θέλετε και κυρίως τι φοβάστε!

Γνωρίζω την αλληλουχία των συναισθημάτων που εναλλάσσονται μέσα σας, κατανοώ τον θυμό σας, την οργή σας και την αγανάκτηση σας, συμμερίζομαι όμως και την ελπίδα και την υπομονή σας, συμμερίζομαι την αγάπη σας για το παιδί σας και τις δίκαιες διαμαρτυρίες σας για ισότητα, για κοινωνική προσβασιμότητα και κυρίως για δικαιοσύνη στην εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που ενώ ψηφίζονται στα χαρτιά ακυρώνονται στην πράξη της καθημερινότητας» είπε μεταξύ άλλων φανερά συγκινημένος ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός.

«Η σημερινή μας εκδήλωση είναι η 3η κατά σειράουσιαστική και αληθινή προσέγγιση, που κάνουμεως αντιδημαρχία για τα άτομα με αναπηρία. Ως αντιδήμαρχος υποδέχομαι με σεβασμό τις οικογένειες που βρίσκονται δίπλα μας και σηκώνουν μεγάλησυναισθηματική, οικονομική και κοινωνική επιβάρυνση, τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν σιωπηρά στο σπίτι τους – μόνοι τους -όλο το φάσμα του αυτισμού των παιδιών τους, τις οικογένειες που έμαθαν να ζουν λύνοντας καθημερινά διαρκώς και μόνον προβλήματα –άγνωστα – στους περισσότερους και συγχρόνως να παλεύουν με απαξιωτικές νοοτροπίες και ταμπού με πρώτα την αδιαφορία, την υποτίμηση, την περιθωριοποίηση και τον κοινωνικό στιγματισμό. Αυτοί οι γονείς ΝΑΙ είναι οι σύγχρονοι ήρωες της διπλανής πόρτας, είναι οι ηρωικές οικογένειες μιας δύσκολης απαιτητικής, πολυέξοδης και μοναχικής καθημερινότητας. Αυτούς τους γονείς που οι γιατροί στον χώρο του αυτισμού τους αποκαλούν συνθεραπευτές , ψυχοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές ακόμη και εφευρέτες για να βοηθήσουν τα παιδιά τους 24 ωρες το 24ωρο, τιμούμε σήμερα» δήλωσε η Φωτεινή Πεσματζόγλου Δεβετζή-Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας &Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Κορδελιού Ευόσμου.

«Όταν έρχεται στον κόσμο, ένα παιδί με αναπηρία παύουμε να κοιμόμαστε πλέον και με τα δυο μας μάτια κλειστά. Ότι κι αν κάνουμε στις καθημερινές μας δραστηριότητες με την άκρη του ματιού μας, η σκέψη μας είναι εκεί- κοντά του. Δεν θα σας πω ότι είναι εύκολη και ρόδινη η ζωή μας. Όχι κάθε άλλο. Έχει εντάσεις, αγωνίες κούραση και εκπλήξεις. Δεν θα ωραιοποιήσω θέλει μεγάλη ψυχική και σωματική αντοχή και αρκετά χρήματα, γιατί η αναπηρία κοστίζει, έχει θεραπείες, πρόσθετα έξοδα, έχει πολλά. Ο Βασίλης μας ήταν η αφορμή να χάσουμε ανθρώπους από δίπλα μας που θεωρούσαμε δεδομένους αλλά κερδίσαμε άλλους που στάθηκαν άγγελοι στο πλευρό μας. Η ζωή με αναπηρία δεν είναι εύκολη αλλά δεν είναι και ασήκωτη. Η αναπηρία σε μια οικογένεια δεν είναι κατάρα, είναι δοκιμασία που έδεσε την οικογένεια μας. Δοξάζουμε τον Θεό και για την δοκιμασία που μας επέτρεψε αλλά και τις λύσεις που φανερώνει στις δυσκολίες» είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία της με θέμα «Το παιδί μου μέσα από τα μάτια μου» « η κ.Έφη Σπυριδοπούλου Παπαδοπούλου- Πρεσβυτέρα Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής – Μητέρα παιδιού με Αναπηρία.

«Ως πατέρας παιδιού με αυτισμό, θέλω καταρχάς να καταθέσω ό,τι συνήθως οι άνδρες είμαστε πολύ πιο δύσκολη στην αποδοχή στην αποδοχή της αναπηρίας. Για εμένα παρ’ όλο που ήμουν επιστήμονας και μάλιστα ενός χώρου που ασχολείται με ζητήματα αναπηρίας, παρ’ όλο που γνώριζα και που για κάθε άλλο παιδί θα αναγνώριζα το πρόβλημα, για το δικό μου παιδί, μου στάθηκε δύσκολο. Ήταν σα να ήμουν τυφλός και το λέω με ντροπή ότι μου πήρε δυσανάλογο χρόνο για να μπορέσω να δεχτώ ότι το δικό μου παιδί έχει αυτισμό. Αυτό ήταν το πρώτο μάθημα που μου δίδαξε ο γιός μου. Αποδέξου αυτό που δεν μπορείς να αλλάξεις. Μέσα από τα μάτια του γιού μου είδα τελικά εμένα και τελικά δεν μου άρεσε αυτό που είδα.Κατάφερα όμως να το κάνω λίγο καλύτερο να κάνω υπομονή, έμαθα να μιλάω για αυτό και σήμερα είναι η πρώτη φορά που μιλάω δημόσια για αυτό το θέμα» είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του με θέμα« Τι με δίδαξε ο αυτιστικός γιός μου. Όταν η Επιστήμη συναντά την πραγματικότητα» ο Αλέξιος Καβαδάτος: Msc Κλινικός Ψυχολόγος –Πρόεδρος Εταιρίας Ψυχικής Υγείας και Αποκατάστασης ασθενών(Ε.Ψ.Υ.Κ.Α) Πρόεδρος ΚΟΙΣΠΕ ΙΡΙΣ-Πατέρας παιδιού με Αναπηρία.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου- στο πλαίσιο της οποίας παρουσιάσθηκε και το ομώνυμο βιβλίο «ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» του π. Κωνσταντίνου Παπανικολάου των εκδόσεων «ΜΟΛΥΒΙ» μίλησε η Ολυμπία Κορδά, Ανάδοχη μητέρα παιδιού με αναπηρία και Πρόεδρος Σωματείου Γονέων & Κηδεμόνων «Αρωγοί του Ιδρύματος Άγιος Δημήτριος» ενώ η Αλεξάνδρα Σαράφη Φυσικοθεραπεύτρια NDT Μέλος ΔΣ ΕΛΕΠΑΠ Θεσ/νίκης, αναφέρθηκε. την σημασία της Πρώιμης Παρέμβασης στην ΕΛΕΠΑΠ Θεσ/νίκης».

Την εκδήλωση έκλεισε ο π. Κωνσταντίνος Παπανικολάου και Συγγραφέας του Βιβλίου, τονίζοντας ότι «Ο ρόλος της οικογένειας, ειδικά όταν υπάρχει αναπηρία, είναι πολύ σημαντικός. Μια υποστηρικτική οικογένεια μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να ανθίσουν, ενώ μια μη υποστηρικτική οικογένεια μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο στην εξέλιξή τους.

Οι οικογένειες που έχουν ένα μέλος με αναπηρία, καλούνται να διαχειριστούν ένα σύνολο ζητημάτων.
Το βιβλίο στοχεύει:
α) να καταδείξει τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελληνορθόδοξη παράδοση σε μια οικογένεια,
β) να προσφέρει μια πιο σφαιρική εικόνα της σχέσης της οικογένειας με την αναπηρία,
γ) να αναδείξει ορισμένες πρακτικές διαχείρισης της καθημερινότητας, οι οποίες μπορούν να θεωρηθούν επιτυχημένες και
δ) να δείξει πραγματικές και εφαρμόσιμες μελλοντικές προοπτικές.
Επίσης, φιλοδοξεί να είναι προσιτό στον μέσο αναγνώστη, χωρίς, ωστόσο, να υστερεί σε επιστημονική τεκμηρίωση. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας είναι το πώς βλέπουμε το ποτήρι. Μισοάδειο ή μισογεμάτο;

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν η κ. Μελίνα Δερμετζοπούλου: Αντιπεριφερειάρχης ΠΚΜ Κοινωνικής Προστασίας Υγείας και η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Δημου Θεσσαλονίκης κ. Δήμητρα Ακριτίδου, ενώ παρέστησαν οι ιερείς π. Γεώργιος Μίλκας εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως κ.κ., Βαρνάβα, π. Γεώργιος Παπαδόπουλος, η Μελίνα Δερμετζοπούλου Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Κοινωνικής Προστασίας Υγείας, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δια βίου Μάθησης κ. Γεώργιος Σταυρίδης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Δήμητρα Ακριτίδου, η Βίκυ Χαΐτογλου μέλος του ΔΣ της ΕΛΕΠΑΠ, ο Πρόεδρος του Συλλόγου ΑΜΕΑ Ευόσμου Δυτικής Θεσσαλονίκης « ΟΙ ΕΠΙΓΕΙΟΙ ΑΓΓΕΛΛΟΙ» κ. Γιώργος Γυμνόπουλος, εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής, γιατροί κ.αΟργάνωση Συντονισμός Παρουσίαση Νίκη Στρατηλάτη Δημοσιογράφος Συγγραφέας
Πρώτη φορά ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας και σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Κορδελιού Ευόσμου, συνδιοργάνωσαν στον απόηχο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, μεγάλη τιμητική εκδήλωση, με θέμα «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ», με την βράβευση 80 οικογενειών των οποίων τα παιδιά είναι μαθητές και των τριών Ειδικών Σχολείων του Δήμου, αλλά και 11 απόφοιτοι μαθητές των ιδίων Σχολείων οι οποίοι είναι μέλη του τοπικού μας Συλλόγου ΑΜΕΑ Ευόσμου Δυτικής Θεσσαλονίκης «ΟΙ ΕΠΙΓΕΙΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ», αναγνωρίζοντας τον καθημερινό και ισόβιο πολυεπίπεδο αγώνα τους, για την ανατροφή, την εκπαίδευση και γενικότερα για όλη την μετέπειτα διαβίωση των παιδιών τους.

Εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα ο π. Γεώργιος Μίλκας στον εναρκτήριο χαιρετισμό του μετέφερε την ευλογία, τις ευχές και τα συγχαρητήρια του Ποιμενάρχη μας για την οργάνωση αυτής της εκδήλωσης η οποία αποδίδει τον οφειλόμενοι φόρο τιμής όλων μας, στους σύγχρονους ήρωες της εποχής μας, στους ολυμπιονίκες της διπλανής μας πόρτας, στις οικογένειες και στους γονείς μιας πολύ δύσκολης καθημερινότητας η οποία είναι γεμάτη από ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων που όλοι εμείς – δεν μπορούμε ούτε να φανταστούμε. Στη συνέχεια ο π. Γεώργιος Μίλκας ευχήθηκε η θεία χάρη να δίνει υγεία, αγάπη, δύναμη και υπομονή σε όλους.« Είμαι πολύ συγκινημένος γιατί μετέχω στην σημερινή μας εκδήλωση, με τρεις ιδιότητες-του δήμαρχου-του γιατρού και -του πατέρα ουράνιου αγγέλου. Μαζί με τα ανάμικτα και τα ιδιαίτερα αισθήματα εκτίμησης, σεβασμού, γνώσης και αναγνώρισης των κόπων σας, διακατέχομαι και από κάτιακόμη, από πληθώραολοζώντανων αναμνήσεων από το δικό μου παιδί, την κόρη μου, το πρόσωπο της οποίας βλέπω σήμερα στα δικά σας παιδιά και στη θέση την δική σας, την δική μου οικογένεια. Για αυτό και μπορώ να μιλήσω- εξ ιδίων για τα αλλότρια- γιατί γνωρίζω πάρα πολύ καλά τι περνάτε , τι σκέφτεστε, τι νιώθετε, τι θέλετε και κυρίως τι φοβάστε!

Γνωρίζω την αλληλουχία των συναισθημάτων που εναλλάσσονται μέσα σας, κατανοώ τον θυμό σας, την οργή σας και την αγανάκτηση σας, συμμερίζομαι όμως και την ελπίδα και την υπομονή σας, συμμερίζομαι την αγάπη σας για το παιδί σας και τις δίκαιες διαμαρτυρίες σας για ισότητα, για κοινωνική προσβασιμότητα και κυρίως για δικαιοσύνη στην εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που ενώ ψηφίζονται στα χαρτιά ακυρώνονται στην πράξη της καθημερινότητας» είπε μεταξύ άλλων φανερά συγκινημένος ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός.

«Η σημερινή μας εκδήλωση είναι η 3η κατά σειράουσιαστική και αληθινή προσέγγιση, που κάνουμεως αντιδημαρχία για τα άτομα με αναπηρία. Ως αντιδήμαρχος υποδέχομαι με σεβασμό τις οικογένειες που βρίσκονται δίπλα μας και σηκώνουν μεγάλησυναισθηματική, οικονομική και κοινωνική επιβάρυνση, τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν σιωπηρά στο σπίτι τους – μόνοι τους -όλο το φάσμα του αυτισμού των παιδιών τους, τις οικογένειες που έμαθαν να ζουν λύνοντας καθημερινά διαρκώς και μόνον προβλήματα –άγνωστα – στους περισσότερους και συγχρόνως να παλεύουν με απαξιωτικές νοοτροπίες και ταμπού με πρώτα την αδιαφορία, την υποτίμηση, την περιθωριοποίηση και τον κοινωνικό στιγματισμό. Αυτοί οι γονείς ΝΑΙ είναι οι σύγχρονοι ήρωες της διπλανής πόρτας, είναι οι ηρωικές οικογένειες μιας δύσκολης απαιτητικής, πολυέξοδης και μοναχικής καθημερινότητας. Αυτούς τους γονείς που οι γιατροί στον χώρο του αυτισμού τους αποκαλούν συνθεραπευτές , ψυχοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές ακόμη και εφευρέτες για να βοηθήσουν τα παιδιά τους 24 ωρες το 24ωρο, τιμούμε σήμερα» δήλωσε η Φωτεινή Πεσματζόγλου Δεβετζή-Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας &Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Κορδελιού Ευόσμου.

«Όταν έρχεται στον κόσμο, ένα παιδί με αναπηρία παύουμε να κοιμόμαστε πλέον και με τα δυο μας μάτια κλειστά. Ότι κι αν κάνουμε στις καθημερινές μας δραστηριότητες με την άκρη του ματιού μας, η σκέψη μας είναι εκεί- κοντά του. Δεν θα σας πω ότι είναι εύκολη και ρόδινη η ζωή μας. Όχι κάθε άλλο. Έχει εντάσεις, αγωνίες κούραση και εκπλήξεις. Δεν θα ωραιοποιήσω θέλει μεγάλη ψυχική και σωματική αντοχή και αρκετά χρήματα, γιατί η αναπηρία κοστίζει, έχει θεραπείες, πρόσθετα έξοδα, έχει πολλά. Ο Βασίλης μας ήταν η αφορμή να χάσουμε ανθρώπους από δίπλα μας που θεωρούσαμε δεδομένους αλλά κερδίσαμε άλλους που στάθηκαν άγγελοι στο πλευρό μας. Η ζωή με αναπηρία δεν είναι εύκολη αλλά δεν είναι και ασήκωτη. Η αναπηρία σε μια οικογένεια δεν είναι κατάρα, είναι δοκιμασία που έδεσε την οικογένεια μας. Δοξάζουμε τον Θεό και για την δοκιμασία που μας επέτρεψε αλλά και τις λύσεις που φανερώνει στις δυσκολίες» είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία της με θέμα «Το παιδί μου μέσα από τα μάτια μου» « η κ.Έφη Σπυριδοπούλου Παπαδοπούλου- Πρεσβυτέρα Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής – Μητέρα παιδιού με Αναπηρία.

«Ως πατέρας παιδιού με αυτισμό, θέλω καταρχάς να καταθέσω ό,τι συνήθως οι άνδρες είμαστε πολύ πιο δύσκολη στην αποδοχή στην αποδοχή της αναπηρίας. Για εμένα παρ’ όλο που ήμουν επιστήμονας και μάλιστα ενός χώρου που ασχολείται με ζητήματα αναπηρίας, παρ’ όλο που γνώριζα και που για κάθε άλλο παιδί θα αναγνώριζα το πρόβλημα, για το δικό μου παιδί, μου στάθηκε δύσκολο. Ήταν σα να ήμουν τυφλός και το λέω με ντροπή ότι μου πήρε δυσανάλογο χρόνο για να μπορέσω να δεχτώ ότι το δικό μου παιδί έχει αυτισμό. Αυτό ήταν το πρώτο μάθημα που μου δίδαξε ο γιός μου. Αποδέξου αυτό που δεν μπορείς να αλλάξεις. Μέσα από τα μάτια του γιού μου είδα τελικά εμένα και τελικά δεν μου άρεσε αυτό που είδα.Κατάφερα όμως να το κάνω λίγο καλύτερο να κάνω υπομονή, έμαθα να μιλάω για αυτό και σήμερα είναι η πρώτη φορά που μιλάω δημόσια για αυτό το θέμα» είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του με θέμα« Τι με δίδαξε ο αυτιστικός γιός μου. Όταν η Επιστήμη συναντά την πραγματικότητα» ο Αλέξιος Καβαδάτος: Msc Κλινικός Ψυχολόγος –Πρόεδρος Εταιρίας Ψυχικής Υγείας και Αποκατάστασης ασθενών(Ε.Ψ.Υ.Κ.Α) Πρόεδρος ΚΟΙΣΠΕ ΙΡΙΣ-Πατέρας παιδιού με Αναπηρία.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου- στο πλαίσιο της οποίας παρουσιάσθηκε και το ομώνυμο βιβλίο «ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» του π. Κωνσταντίνου Παπανικολάου των εκδόσεων «ΜΟΛΥΒΙ» μίλησε η Ολυμπία Κορδά, Ανάδοχη μητέρα παιδιού με αναπηρία και Πρόεδρος Σωματείου Γονέων & Κηδεμόνων «Αρωγοί του Ιδρύματος Άγιος Δημήτριος» ενώ η Αλεξάνδρα Σαράφη Φυσικοθεραπεύτρια NDT Μέλος ΔΣ ΕΛΕΠΑΠ Θεσ/νίκης, αναφέρθηκε. την σημασία της Πρώιμης Παρέμβασης στην ΕΛΕΠΑΠ Θεσ/νίκης».

Την εκδήλωση έκλεισε ο π. Κωνσταντίνος Παπανικολάου και Συγγραφέας του Βιβλίου, τονίζοντας ότι «Ο ρόλος της οικογένειας, ειδικά όταν υπάρχει αναπηρία, είναι πολύ σημαντικός. Μια υποστηρικτική οικογένεια μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να ανθίσουν, ενώ μια μη υποστηρικτική οικογένεια μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο στην εξέλιξή τους.

Οι οικογένειες που έχουν ένα μέλος με αναπηρία, καλούνται να διαχειριστούν ένα σύνολο ζητημάτων.
Το βιβλίο στοχεύει:
α) να καταδείξει τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελληνορθόδοξη παράδοση σε μια οικογένεια,
β) να προσφέρει μια πιο σφαιρική εικόνα της σχέσης της οικογένειας με την αναπηρία,
γ) να αναδείξει ορισμένες πρακτικές διαχείρισης της καθημερινότητας, οι οποίες μπορούν να θεωρηθούν επιτυχημένες και
δ) να δείξει πραγματικές και εφαρμόσιμες μελλοντικές προοπτικές.
Επίσης, φιλοδοξεί να είναι προσιτό στον μέσο αναγνώστη, χωρίς, ωστόσο, να υστερεί σε επιστημονική τεκμηρίωση. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας είναι το πώς βλέπουμε το ποτήρι. Μισοάδειο ή μισογεμάτο;

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν η κ. Μελίνα Δερμετζοπούλου: Αντιπεριφερειάρχης ΠΚΜ Κοινωνικής Προστασίας Υγείας και η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Δημου Θεσσαλονίκης κ. Δήμητρα Ακριτίδου, ενώ παρέστησαν οι ιερείς π. Γεώργιος Μίλκας εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως κ.κ., Βαρνάβα, π. Γεώργιος Παπαδόπουλος, η Μελίνα Δερμετζοπούλου Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Κοινωνικής Προστασίας Υγείας, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δια βίου Μάθησης κ. Γεώργιος Σταυρίδης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Δήμητρα Ακριτίδου, η Βίκυ Χαΐτογλου μέλος του ΔΣ της ΕΛΕΠΑΠ, ο Πρόεδρος του Συλλόγου ΑΜΕΑ Ευόσμου Δυτικής Θεσσαλονίκης « ΟΙ ΕΠΙΓΕΙΟΙ ΑΓΓΕΛΛΟΙ» κ. Γιώργος Γυμνόπουλος, εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής, γιατροί κ.αΟργάνωση Συντονισμός Παρουσίαση Νίκη Στρατηλάτη Δημοσιογράφος Συγγραφέας

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία