«Koru Inspired Cuisine»: Το νέο casual dining εστιατόριο, που ήρθε να εμπλουτίσει τους γαστριμαργικούς μας ορίζοντες
04/09/2023 14:55
04/09/2023 14:55
«Koru» σημαίνει νέα αρχή κι αυτό ακριβώς είναι το casual dining εστιατόριο που ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Μάιο του 2023 στην περιοχή των Δώδεκα Αποστόλων, στο νούμερο 15 της οδού Ολύμπου. Σε μία περιοχή που αναβαθμίζεται τον τελευταίο καιρό, στο κέντρο – απόκεντρο της πόλης, με νέους χώρους να ξεπηδούν διαρκώς, το «Koru Inspired Cuisine» δίνει το δικό του στίγμα δημιουργικών γευστικών συνδυασμών, με βάση του τα ποιοτικά, βασισμένα στην ελληνικότητα πιάτα, με πρώτες ύλες αποκλειστικά από ντόπιους παραγωγούς και υλικά… ό,τι βγάζει η φύση, ανάλογα με τις εποχές της. Ιδανικό για όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό στην πόλη.
Το «Koru Inspired Cuisine», ξεκίνησε δυναμικά. Ως new entry κέρδισε τον κόσμο ήδη από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του, παρέχοντας μία συνολική εμπειρία στο κοινό του, κάνοντας εμφανείς τους πέντε βασικούς «πυλώνες» της ύπαρξής του. Κάτι που συνεχίζεται ακριβώς το ίδιο μέχρι και σήμερα. Ποιοι είναι αυτοί;
Ξεκινάμε από το εξαιρετικό φαγητό, βασισμένο στον ελληνικό χαρακτήρα, με υλικά φρέσκα, από ντόπιους παραγωγούς και με γευστικούς συνδυασμούς αποτελούμενους από προϊόντα της ελληνικής γης, που αξιοποιούνται στο έπακρο.
Συνταγές είτε παραδοσιακές, όπως το κατσικάκι στο χαρτί (με το κρέας να σιγοψήνεται με σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη για τρεις έως τέσσερις ώρες), είτε πιο μοντέρνες, όπως το μοσχαρίσιο συκώτι με το σταφύλι, οι γαρίδες σωτέ με πικάντικη σάλτσα πεπονιού και μπέικον προβατίνας αλλά και το μοσχαράκι με κριθαράκι και πουρέ μελιτζάνας, «πάντρεμα» δύο κλασσικών κυριακάτικων πιάτων, που δεν είναι άλλα από το κοκκινιστό μοσχαράκι με κριθαράκι και το μοσχαράκι με μελιτζάνα, είναι μέσα στις προτάσεις του μενού που ξεχωρίζουν.
Πρόκειται για πιάτα δοσμένα με μία σύγχρονη δημιουργική ματιά, που επιτρέπει στους επισκέπτες να απολαμβάνουν ένα γευστικό γαστρονομικό αποτέλεσμα, που από τη μια θα ανασύρει στη μνήμη μαγειρικές αναμνήσεις από την παιδική ηλικία, από την άλλη θα οδηγεί σε νέα μαγειρικά μονοπάτια. Δοκιμάστε οπωσδήποτε δροσερή μαραθόπιτα, μελιτζάνα σνίτσελ με σπιτική μαγιονέζα και σαλάτα (vegan πιάτο), γαρίδες σχάρας με τρίχρωμη κινόα, καρπάτσιο με λαβράκι, φράουλα και ντοματίνια, φρέσκο ψάρι ημέρας με μάραθο, σπανάκι, μυρωδικά και τσιπς πατάτας, αλλά και μπαλοτίνα φιλέτο κοτόπουλο a la polita και λιγκουίνι με όστρακα. Γευστικές επιλογές ιδανικές και για τα κρασιά της καλά καταρτισμένης κάβας τους, αλλά και για αποστάγματα.
Δεύτερος «πυλώνας» του «Koru» είναι ο ευχάριστος χώρος του, διακοσμημένος σε modern vintage αρχιτεκτονική και ύφος, με φωτεινά χρώματα, μία μεγάλη τζαμαρία που επιτρέπει το φως να περνάει στο εσωτερικό του και ανοιχτή κουζίνα. Η open kitchen φιλοσοφία, συνάδει με τη γενικότερη φιλοσοφία του «Κoru» για «μοίρασμα», αυτή του «food sharing», όπως λένε οι ιδιοκτήτριές του, στο πλαίσιο της οποίας προτείνουν και τα «sharing dishes» που θα δείτε στο menu: κάθε πιάτο προτείνεται για «μοίρασμα» στη μέση αντί για ατομική κατανάλωση, ώστε όλοι, να απολαμβάνουν την ίδια γευστική εμπειρία. Η θέα στην κουζίνα, δημιουργεί μία κοινή εμπειρία παρέας, μεταξύ των επισκεπτών και των ανθρώπων που μαγειρεύουν.
Τρίτος «πυλώνας» το άρτια καταρτισμένο προσωπικό του εστιατορίου, με άψογη γνώση του μενού και πρόθυμο να σας προτείνει το ιδανικό pairing με οίνους από την καλοστημένη κάβα του εστιατορίου. Η τελευταία αποτελείται αποκλειστικά από οίνους Ελλήνων παραγωγών, τόσο από γνωστά κι αναγνωρισμένα, όσο κι από νέα Κτήματα και στοχεύει στο να καλύψει όλη την επικράτεια της χώρας κι όλες τις προτάσεις σε ΠΟΠ και ΠΓΕ οίνους.
Τέταρτος, η μουσική. Το «Κoru» έχει στήσει τη δική του λίστα στο «Spotify», με επιλογές που κάνει ώστε κάθε μας γεύμα να αναβαθμίζεται και μας προτείνει να την ακούσουμε εδώ.
Πέμπτος και τελευταίος «πυλώνας», η ξεχωριστή κάρτα τυριών με προτάσεις από όλη την Ελλάδα, σε συνδυασμούς που αναδεικνύουν τη γεύση τους. Η συγκεκριμένη κάρτα ανανεώνεται επίσης και μας φέρνει σε επαφή με την παραγωγή ελληνικών τυροκομείων, με επιλογές που κυμαίνονται από τον Κομό Νάξου και το ελληνικό μπλε τυρί του Τυροκομείου «Αρβανίτη», μέχρι γραβιέρες από νησιά και ξύγαλο Κρήτης το οποίο προσφέρεται ως μιλφέιγ. Εντύπωση προκαλεί και το ιδιαίτερο, μαλακό πρόβειο τυρί (Γωνιανή) με τρούφα, το οποίο προσφέρεται με σάλτσα σοκολάτας και κροκάν αμυγδάλου.
Όλα αυτά σε ένα απόλυτα value for money εστιατόριο! Μη σας ξεγελά το menu, κάθε πιάτο είναι απόλυτα προσαρμοσμένο για casual dining γεύματα, προσιτά σε όλους.
Δίπλα στη βυζαντινή εκκλησία των Δώδεκα Αποστόλων, στην άγνωστη για πολλούς, αλλά διαρκώς αναβαθμιζόμενη περιοχή των αρχών της Ολύμπου, εκεί όπου εστιατόρια, ταβερνάκια, καφέ και πρωτότυπα μπαρ έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους και όπου κάθε γεύμα το απολαμβάνετε με ησυχία, χωρίς ήχους αυτοκινήτων ή πολυκοσμία (η περιοχή έχει ενταχθεί σε σχέδιο ανάπλασης του δήμου Θεσσαλονίκης κι αυτό φαίνεται σταδιακά), το «Koru» έχει κάνει δυναμικά τη δική του νέα αρχή και μας υπόσχεται πολλές ακόμη. Εξάλλου, το σπειροειδές σχήμα του ομώνυμου φυτού «koru», συνάδει με την αέναη προσπάθεια κι εξέλιξη, ενώ η ίδια η λέξη, αποτελεί παράφραση της αρχαίας ελληνικής λέξης «κόρος», που σημαίνει «κορεσμός», «χορτασμός» και «ικανοποίηση».
Καθώς αφουγκράζονται διαρκώς τον κόσμο και τις ανάγκες του, μπορείτε να είστε σίγουροι για ένα πράγμα: πάντα θα έχετε να δοκιμάσετε κάτι καινούριο και φρέσκο και σίγουρα θα βρείτε αυτό που θα σας ξετρελάνει γευστικά! Είτε πρόκειται για κρέας, είτε για ψάρι, είτε για λαχανικά ή vegan επιλογές, το καλοστημένο menu του αλλάζει διαρκώς και σας επιφυλάσσει εκπλήξεις!
Σε κάθε σας επίσκεψη, θα σας φροντίσουν οι ιδιοκτήτριές του. Η Πελαγία θα φροντίσει για την εξυπηρέτησή σας και η Κέλλυ για την τέρψη σας. Μπορεί να μην είχαν προηγούμενη σχέση με την εστίαση, αλλά η αγάπη τους για τη μαγειρική και το φαγητό, άλλαξε τις ζωές τους. Ήθελαν ένα μενού εντυπωσιακό και το πέτυχαν. Τώρα είναι η σειρά σας να το δοκιμάσετε!
Tip: Το εστιατόριο είναι ανοιχτό καθημερινά, εκτός Τρίτης, μεσημέρι και βράδυ και η κουζίνα λειτουργεί από τις 14.00 έως τις 23.30
Διεύθυνση: Ολύμπου 15, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2317 009600, 6974066997
«Koru» σημαίνει νέα αρχή κι αυτό ακριβώς είναι το casual dining εστιατόριο που ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Μάιο του 2023 στην περιοχή των Δώδεκα Αποστόλων, στο νούμερο 15 της οδού Ολύμπου. Σε μία περιοχή που αναβαθμίζεται τον τελευταίο καιρό, στο κέντρο – απόκεντρο της πόλης, με νέους χώρους να ξεπηδούν διαρκώς, το «Koru Inspired Cuisine» δίνει το δικό του στίγμα δημιουργικών γευστικών συνδυασμών, με βάση του τα ποιοτικά, βασισμένα στην ελληνικότητα πιάτα, με πρώτες ύλες αποκλειστικά από ντόπιους παραγωγούς και υλικά… ό,τι βγάζει η φύση, ανάλογα με τις εποχές της. Ιδανικό για όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό στην πόλη.
Το «Koru Inspired Cuisine», ξεκίνησε δυναμικά. Ως new entry κέρδισε τον κόσμο ήδη από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του, παρέχοντας μία συνολική εμπειρία στο κοινό του, κάνοντας εμφανείς τους πέντε βασικούς «πυλώνες» της ύπαρξής του. Κάτι που συνεχίζεται ακριβώς το ίδιο μέχρι και σήμερα. Ποιοι είναι αυτοί;
Ξεκινάμε από το εξαιρετικό φαγητό, βασισμένο στον ελληνικό χαρακτήρα, με υλικά φρέσκα, από ντόπιους παραγωγούς και με γευστικούς συνδυασμούς αποτελούμενους από προϊόντα της ελληνικής γης, που αξιοποιούνται στο έπακρο.
Συνταγές είτε παραδοσιακές, όπως το κατσικάκι στο χαρτί (με το κρέας να σιγοψήνεται με σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη για τρεις έως τέσσερις ώρες), είτε πιο μοντέρνες, όπως το μοσχαρίσιο συκώτι με το σταφύλι, οι γαρίδες σωτέ με πικάντικη σάλτσα πεπονιού και μπέικον προβατίνας αλλά και το μοσχαράκι με κριθαράκι και πουρέ μελιτζάνας, «πάντρεμα» δύο κλασσικών κυριακάτικων πιάτων, που δεν είναι άλλα από το κοκκινιστό μοσχαράκι με κριθαράκι και το μοσχαράκι με μελιτζάνα, είναι μέσα στις προτάσεις του μενού που ξεχωρίζουν.
Πρόκειται για πιάτα δοσμένα με μία σύγχρονη δημιουργική ματιά, που επιτρέπει στους επισκέπτες να απολαμβάνουν ένα γευστικό γαστρονομικό αποτέλεσμα, που από τη μια θα ανασύρει στη μνήμη μαγειρικές αναμνήσεις από την παιδική ηλικία, από την άλλη θα οδηγεί σε νέα μαγειρικά μονοπάτια. Δοκιμάστε οπωσδήποτε δροσερή μαραθόπιτα, μελιτζάνα σνίτσελ με σπιτική μαγιονέζα και σαλάτα (vegan πιάτο), γαρίδες σχάρας με τρίχρωμη κινόα, καρπάτσιο με λαβράκι, φράουλα και ντοματίνια, φρέσκο ψάρι ημέρας με μάραθο, σπανάκι, μυρωδικά και τσιπς πατάτας, αλλά και μπαλοτίνα φιλέτο κοτόπουλο a la polita και λιγκουίνι με όστρακα. Γευστικές επιλογές ιδανικές και για τα κρασιά της καλά καταρτισμένης κάβας τους, αλλά και για αποστάγματα.
Δεύτερος «πυλώνας» του «Koru» είναι ο ευχάριστος χώρος του, διακοσμημένος σε modern vintage αρχιτεκτονική και ύφος, με φωτεινά χρώματα, μία μεγάλη τζαμαρία που επιτρέπει το φως να περνάει στο εσωτερικό του και ανοιχτή κουζίνα. Η open kitchen φιλοσοφία, συνάδει με τη γενικότερη φιλοσοφία του «Κoru» για «μοίρασμα», αυτή του «food sharing», όπως λένε οι ιδιοκτήτριές του, στο πλαίσιο της οποίας προτείνουν και τα «sharing dishes» που θα δείτε στο menu: κάθε πιάτο προτείνεται για «μοίρασμα» στη μέση αντί για ατομική κατανάλωση, ώστε όλοι, να απολαμβάνουν την ίδια γευστική εμπειρία. Η θέα στην κουζίνα, δημιουργεί μία κοινή εμπειρία παρέας, μεταξύ των επισκεπτών και των ανθρώπων που μαγειρεύουν.
Τρίτος «πυλώνας» το άρτια καταρτισμένο προσωπικό του εστιατορίου, με άψογη γνώση του μενού και πρόθυμο να σας προτείνει το ιδανικό pairing με οίνους από την καλοστημένη κάβα του εστιατορίου. Η τελευταία αποτελείται αποκλειστικά από οίνους Ελλήνων παραγωγών, τόσο από γνωστά κι αναγνωρισμένα, όσο κι από νέα Κτήματα και στοχεύει στο να καλύψει όλη την επικράτεια της χώρας κι όλες τις προτάσεις σε ΠΟΠ και ΠΓΕ οίνους.
Τέταρτος, η μουσική. Το «Κoru» έχει στήσει τη δική του λίστα στο «Spotify», με επιλογές που κάνει ώστε κάθε μας γεύμα να αναβαθμίζεται και μας προτείνει να την ακούσουμε εδώ.
Πέμπτος και τελευταίος «πυλώνας», η ξεχωριστή κάρτα τυριών με προτάσεις από όλη την Ελλάδα, σε συνδυασμούς που αναδεικνύουν τη γεύση τους. Η συγκεκριμένη κάρτα ανανεώνεται επίσης και μας φέρνει σε επαφή με την παραγωγή ελληνικών τυροκομείων, με επιλογές που κυμαίνονται από τον Κομό Νάξου και το ελληνικό μπλε τυρί του Τυροκομείου «Αρβανίτη», μέχρι γραβιέρες από νησιά και ξύγαλο Κρήτης το οποίο προσφέρεται ως μιλφέιγ. Εντύπωση προκαλεί και το ιδιαίτερο, μαλακό πρόβειο τυρί (Γωνιανή) με τρούφα, το οποίο προσφέρεται με σάλτσα σοκολάτας και κροκάν αμυγδάλου.
Όλα αυτά σε ένα απόλυτα value for money εστιατόριο! Μη σας ξεγελά το menu, κάθε πιάτο είναι απόλυτα προσαρμοσμένο για casual dining γεύματα, προσιτά σε όλους.
Δίπλα στη βυζαντινή εκκλησία των Δώδεκα Αποστόλων, στην άγνωστη για πολλούς, αλλά διαρκώς αναβαθμιζόμενη περιοχή των αρχών της Ολύμπου, εκεί όπου εστιατόρια, ταβερνάκια, καφέ και πρωτότυπα μπαρ έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους και όπου κάθε γεύμα το απολαμβάνετε με ησυχία, χωρίς ήχους αυτοκινήτων ή πολυκοσμία (η περιοχή έχει ενταχθεί σε σχέδιο ανάπλασης του δήμου Θεσσαλονίκης κι αυτό φαίνεται σταδιακά), το «Koru» έχει κάνει δυναμικά τη δική του νέα αρχή και μας υπόσχεται πολλές ακόμη. Εξάλλου, το σπειροειδές σχήμα του ομώνυμου φυτού «koru», συνάδει με την αέναη προσπάθεια κι εξέλιξη, ενώ η ίδια η λέξη, αποτελεί παράφραση της αρχαίας ελληνικής λέξης «κόρος», που σημαίνει «κορεσμός», «χορτασμός» και «ικανοποίηση».
Καθώς αφουγκράζονται διαρκώς τον κόσμο και τις ανάγκες του, μπορείτε να είστε σίγουροι για ένα πράγμα: πάντα θα έχετε να δοκιμάσετε κάτι καινούριο και φρέσκο και σίγουρα θα βρείτε αυτό που θα σας ξετρελάνει γευστικά! Είτε πρόκειται για κρέας, είτε για ψάρι, είτε για λαχανικά ή vegan επιλογές, το καλοστημένο menu του αλλάζει διαρκώς και σας επιφυλάσσει εκπλήξεις!
Σε κάθε σας επίσκεψη, θα σας φροντίσουν οι ιδιοκτήτριές του. Η Πελαγία θα φροντίσει για την εξυπηρέτησή σας και η Κέλλυ για την τέρψη σας. Μπορεί να μην είχαν προηγούμενη σχέση με την εστίαση, αλλά η αγάπη τους για τη μαγειρική και το φαγητό, άλλαξε τις ζωές τους. Ήθελαν ένα μενού εντυπωσιακό και το πέτυχαν. Τώρα είναι η σειρά σας να το δοκιμάσετε!
Tip: Το εστιατόριο είναι ανοιχτό καθημερινά, εκτός Τρίτης, μεσημέρι και βράδυ και η κουζίνα λειτουργεί από τις 14.00 έως τις 23.30
Διεύθυνση: Ολύμπου 15, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2317 009600, 6974066997
ΣΧΟΛΙΑ