Λόγια του Βαρδάρη

  • Κουλούρι Θεσσαλονίκης και γύρο κοτόπουλο σέρβιρε στους Λονδρέζους ο Κ. Ζέρβας
    16/07/2023 19:46

    Κουλούρι Θεσσαλονίκης και γύρο κοτόπουλο σέρβιρε στους Λονδρέζους ο Κ. Ζέρβας

    Πρωταγωνίστρια στο Λονδίνο ανέδειξε τη γαστρονομία της πόλης ο δήμος Θεσσαλονίκης μέσα από τη συμμετοχή του στο Food Festival του National Geographic Traveller. 

    Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας παρουσίασε τις δύο συνταγές που ετοίμασαν ο σεφ Άρης Τσάβος και η δημιουργική ομάδα των εστιατορίων Estrella και όπως φαίνεται το κουλούρι Θεσσαλονίκης και ο γύρος κοτόπουλου ικανοποίησαν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς foodies του Λονδίνου.

    Η ανάρτηση του κ. Ζέρβα:

    Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη διεθνή εικόνα της πόλης, προωθώντας την τοπική ταυτότητα.

    Αυτό το Σαββατοκύριακο, η γαστρονομία της πόλης ήταν η πρωταγωνίστρια. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης μέσα από τη συμμετοχή του στο Food Festival του National Geographic Traveller παρουσίασε ένα εντυπωσιακό σόου μαγειρικής.

    Ο σεφ Άρης Τσάβος και η δημιουργική ομάδα των εστιατορίων Estrella ετοίμασαν και προσέφεραν στους συμμετέχοντες ένα all day breakfast & brunch με αυθεντικά στοιχεία της Θεσσαλονίκης και άριστες πρώτες ύλες. Ομελέτα σε κουλούρι Θεσσαλονίκης με παλαιωμένη φέτα, ντοματίνια και φρέσκα μυρωδικά ήταν το πρώτο πιάτο της παρουσίασης και ακολούθησε γύρος κοτόπουλου με φέτα σε κρεμώδη υφή και κρεμμύδια πάνω σε χειροποίητη ζύμη με κεφίρ.

    Πρόκειται για δύο γευστικές συνταγές που ικανοποίησαν και τους πιο απαιτητικούς foodies, που ξέρουν ότι το brunch είναι το πιο απολαυστικό γεύμα της ημέρας, ειδικά όταν αποκτά την ελευθερία του all day food. Τα πιάτα που προσφέρθηκαν συνοδεύονταν από κρασί της περιοχής, το οποίο επέλεξε η Ένωση «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος».

    Η παρουσίαση του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου η σύγχρονη γαστρονομία της πόλης συνάντησε την παραδοσιακή της κουζίνα, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους επισκέπτες της έκθεσης, ενθουσιάζοντας όσους πρόλαβαν τη γευστική δομική των δύο πιάτων.Η συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης -μέλους του Δικτύου Δημιουργικών Πόλεων της Unesco στον τομέα της Γαστρονομίας- στο Food Festival του National Geographic Traveller πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης, που το διάστημα αυτό τρέχει μεγάλη καμπάνια προβολής της Θεσσαλονίκης σε κεντρικό σημείο της βρετανικής πρωτεύουσας, παρουσιάζοντας την πόλη ως τον απόλυτο city break προορισμό.
    zervas-londino.jpg