Κρεοπωλείο «Αιμίλιος Κουτράκος» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
22/11/2022 19:50
22/11/2022 19:50
Το Κρεοπωλείο «Αιμίλιος Κουτράκος» είναι ένα ιδιαίτερο κρεοπωλείο, όμοιο του οποίου δύσκολα συναντά κανείς αλλού στη Θεσσαλονίκη. Στο νούμερο 25 της Αλεξάνδρου Σβώλου παρέχει, εδώ και 12 χρόνια, πλήρεις υπηρεσίες κρεοπωλείου, σε έναν χώρο όπου βρίσκει κανείς τα πιο εκλεκτά κρέατα κάθε είδους - premium και βιολογικά - και μία ευρεία ποικιλία deli προϊόντων, από αλίπαστα και θαλασσινά τυποποιημένα, έως όσπρια, αρτοποιήματα, καρυκεύματα κι αλλαντικά, προερχόμενα από κάθε γωνιά της Ελλάδας κι όχι μόνο.
Σε ένα χωριό κοντά στη Σμύρνη της Μικράς Ασίας, το Παπαζλί, ο Αθανάσιος Κουτράκος ξεκινάει, στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, γεμάτος όνειρα τη δουλειά του κρεοπώλη – ζωέμπορα, δίπλα στον πατέρα του.
Με τη Μικρασιατική Καταστροφή έρχεται, το 1922, στο Ζαγκλιβέρι Θεσσαλονίκης και συνεχίζει τη δουλειά του, παραδίδοντας στη συνέχεια τη σκυτάλη στο γιο του, Παναγιώτη Κουτράκο, που επεκτείνει τις δραστηριότητες του αξιοποιώντας κτηνοτροφικές μονάδες της Βόρειας Ελλάδας και ταυτόχρονα δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης ανοίγοντας το πρώτο μαγειρείο – ταβέρνα, στο Ζαγκλιβέρι Θεσσαλονίκης.
Ο Αιμίλιος Κουτράκος, γιος του Παναγιώτη, από μαθητής ακόμα, ακολουθεί βήμα προς βήμα τον πατέρα του, συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση. Ανοίγει σειρά κρεοπωλείων και χωρών εστίασης, σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.
Σήμερα, πλαισιωμένος από το γιο του Πάρη, την κόρη του Μαργαρίτα και τη σύζυγό του Αναστασία, διατηρεί δύο καταστήματα στη Θεσσαλονίκη συνεχίζοντας τη μακρά οικογενειακή παράδοση με επιλεγμένα ντόπια κρέατα και πλήθος χειροποίητων παρασκευασμάτων, που φτιάχνει με σπιτική φροντίδα, μεράκι και αγάπη, μεταφέροντας τις γνώσεις και την εμπειρία αυτής της μακράς διαδρομής στο πιάτο σας!
Στο Κρεοπωλείο «Αιμίλιος Κουτράκος» θέλουν να προσφέρουν την καλύτερη ποιότητα σε όλα τα προϊόντα τους κι επιλογές όσο το δυνατόν σε βιολογικά κρέατα κι άλλα προϊόντα, σε τιμή προσιτή και σε ποικιλία που δεν βρίσκουμε εύκολα αλλού στη Θεσσαλονίκη.
Εδώ βρίσκουμε ελληνικό μαύρο χοίρο Ολύμπου, με διατροφή βασισμένη στην ελιά και μοναδικό άρωμα και γεύση, αλλά και μία μεγάλη ποικιλία κρεάτων Ελλήνων παραγωγών, όπως και μια σειρά ειδικά παλαιωμένων κρεάτων, με τη διαδικασία της ξηράς ωρίμανσης «dry aging» που προσδίδει ασύγκριτη τρυφερότητα και μεστή, πλούσια γεύση.
Ξεχωρίζει σίγουρα το rib eye steak ξηράς ωρίμανσης 120 ημερών, μαριναρισμένο σε πατέ άγριου σκόρδου ή μαύρης τρούφας.
Το κρεοπωλείο εξειδικεύεται σε εκλεκτές ράτσες μοσχαριού σε premium κοπές και σε μία μεγάλη ποικιλία από άλλα είδη. Κοτόπουλα, μαύρα κοτόπουλα, πάπιες και χήνες στα πουλερικά, μαύρος ή ιμπέρικος χοίρος, αγριογούρουνο, βιολογικό μοσχάρι, μοσχαράκι γάλακτος, βουβάλι Κερκίνης, αλλά και το εξειδικευμένο Wagyu και το εκλεκτό Kobe, που μπορεί κανείς να παραγγείλει κατόπιν παραγγελίας, είναι ανάμεσα στα προϊόντα του.
Συχνά βρίσκουμε ακόμη και ζαρκάδι, ενώ εάν θέλουμε να φτιάξουμε το δικό μας χειροποίητο burger, στο Κρεοπωλείο «Κουτράκος», μπορούμε να βρούμε το πιο νόστιμο και ζουμερό μπιφτέκι!
Μέσα από την πραγματικά μεγάλη ποικιλία κρεατοσκευασμάτων της βιτρίνας του Κρεοπωλείου «Κουτράκος», τα οποία παρασκευάζονται καθημερινά με τις πιο ποιοτικές πρώτες ύλες, ανακαλύπτει κανείς λύσεις για τα καθημερινά του γεύματα, αλλά και για πιο ιδιαίτερες περιστάσεις, όπως γιορτινά κι άλλα τραπέζια.
Το προσωπικό του καταστήματος, είναι πάντα πρόθυμο να μοιραστεί με κάθε πελάτη συνταγές μαγειρικής ή μυστικά για τέλεια μαγειρικά αποτελέσματα! Η ποιότητα υπηρεσιών του κρεοπωλείου «Αιμίλιος Κουτράκος», άλλωστε, εξασφάλισε πρόσφατα στο κατάστημα το βραβείο Εξυπηρέτησης Πελατών της «Greek Awards», ως μία από τις 20 κορυφαίες επιχειρήσεις του νομού Θεσσαλονίκης.
Στα ράφια με τα deli προϊόντα του Κρεοπωλείου «Αιμίλιος Κουτράκος», βρίσκουμε την ποικιλία ζυμαρικών «De Cecco», συνώνυμη με την παράδοση των φρέσκων ζυμαρικών στην Ιταλία, το εξαιρετικό Ροζέ Προβηγκίας «Chateau Miraval Rose», τη γιαουρτέζα της «Virgilliant», βουβαλινό βούτυρο, γάλα, γιαούρτι και γραβιέρες, φάβα Σαντορίνης, αλλά και θαλασσινά, όπως τόνο Αλοννήσο, τσιπούρα ceviche κι εκλεκτά αλίπαστα Λέσβου.
Μαζί με τα παραπάνω μπορούμε να προμηθευτούμε κι εκλεκτά αρτοποιήματα, όπως παξιμάδια, ψωμάκια με άνθρακα, αλεύρι ντίνκελ δίκοκο ή αλεύρι καρύδας, καθώς και ζυμαρικά, πληθώρα βιολογικών προϊόντων, μαύρο σκόρδο και μία ευρεία λίστα ποτών, από την κάβα του καταστήματος.
Όλα τα παραπάνω διατίθενται καθημερινά, πάντα με την εξειδίκευση στο κρέας, που μόνο το Κρεοπωλείο «Αιμίλιος Κουτράκος» ξέρει να προσφέρει.
Tip 1: Μπορείτε να κάνετε την παραγγελία σας τηλεφωνικά ή μέσω μηνύματος στη σελίδα του κρεοπωλείου στο facebook, και σε λίγη ώρα θα είναι στην πόρτα σας!
Tip 2: Το κρεοπωλείο «Κουτράκος» είναι ανοιχτό
Δευτέρα & Τετάρτη 7.30 – 16.00
Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή 7.30 – 21.00
Σάββατο 07.30-17.00
Διεύθυνση: Αλεξάνδρου Σβώλου 25, Κέντρο | Γ. Αγγέλου 16, Χαριλάου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 271603
Το Κρεοπωλείο «Αιμίλιος Κουτράκος» είναι ένα ιδιαίτερο κρεοπωλείο, όμοιο του οποίου δύσκολα συναντά κανείς αλλού στη Θεσσαλονίκη. Στο νούμερο 25 της Αλεξάνδρου Σβώλου παρέχει, εδώ και 12 χρόνια, πλήρεις υπηρεσίες κρεοπωλείου, σε έναν χώρο όπου βρίσκει κανείς τα πιο εκλεκτά κρέατα κάθε είδους - premium και βιολογικά - και μία ευρεία ποικιλία deli προϊόντων, από αλίπαστα και θαλασσινά τυποποιημένα, έως όσπρια, αρτοποιήματα, καρυκεύματα κι αλλαντικά, προερχόμενα από κάθε γωνιά της Ελλάδας κι όχι μόνο.
Σε ένα χωριό κοντά στη Σμύρνη της Μικράς Ασίας, το Παπαζλί, ο Αθανάσιος Κουτράκος ξεκινάει, στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, γεμάτος όνειρα τη δουλειά του κρεοπώλη – ζωέμπορα, δίπλα στον πατέρα του.
Με τη Μικρασιατική Καταστροφή έρχεται, το 1922, στο Ζαγκλιβέρι Θεσσαλονίκης και συνεχίζει τη δουλειά του, παραδίδοντας στη συνέχεια τη σκυτάλη στο γιο του, Παναγιώτη Κουτράκο, που επεκτείνει τις δραστηριότητες του αξιοποιώντας κτηνοτροφικές μονάδες της Βόρειας Ελλάδας και ταυτόχρονα δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης ανοίγοντας το πρώτο μαγειρείο – ταβέρνα, στο Ζαγκλιβέρι Θεσσαλονίκης.
Ο Αιμίλιος Κουτράκος, γιος του Παναγιώτη, από μαθητής ακόμα, ακολουθεί βήμα προς βήμα τον πατέρα του, συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση. Ανοίγει σειρά κρεοπωλείων και χωρών εστίασης, σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.
Σήμερα, πλαισιωμένος από το γιο του Πάρη, την κόρη του Μαργαρίτα και τη σύζυγό του Αναστασία, διατηρεί δύο καταστήματα στη Θεσσαλονίκη συνεχίζοντας τη μακρά οικογενειακή παράδοση με επιλεγμένα ντόπια κρέατα και πλήθος χειροποίητων παρασκευασμάτων, που φτιάχνει με σπιτική φροντίδα, μεράκι και αγάπη, μεταφέροντας τις γνώσεις και την εμπειρία αυτής της μακράς διαδρομής στο πιάτο σας!
Στο Κρεοπωλείο «Αιμίλιος Κουτράκος» θέλουν να προσφέρουν την καλύτερη ποιότητα σε όλα τα προϊόντα τους κι επιλογές όσο το δυνατόν σε βιολογικά κρέατα κι άλλα προϊόντα, σε τιμή προσιτή και σε ποικιλία που δεν βρίσκουμε εύκολα αλλού στη Θεσσαλονίκη.
Εδώ βρίσκουμε ελληνικό μαύρο χοίρο Ολύμπου, με διατροφή βασισμένη στην ελιά και μοναδικό άρωμα και γεύση, αλλά και μία μεγάλη ποικιλία κρεάτων Ελλήνων παραγωγών, όπως και μια σειρά ειδικά παλαιωμένων κρεάτων, με τη διαδικασία της ξηράς ωρίμανσης «dry aging» που προσδίδει ασύγκριτη τρυφερότητα και μεστή, πλούσια γεύση.
Ξεχωρίζει σίγουρα το rib eye steak ξηράς ωρίμανσης 120 ημερών, μαριναρισμένο σε πατέ άγριου σκόρδου ή μαύρης τρούφας.
Το κρεοπωλείο εξειδικεύεται σε εκλεκτές ράτσες μοσχαριού σε premium κοπές και σε μία μεγάλη ποικιλία από άλλα είδη. Κοτόπουλα, μαύρα κοτόπουλα, πάπιες και χήνες στα πουλερικά, μαύρος ή ιμπέρικος χοίρος, αγριογούρουνο, βιολογικό μοσχάρι, μοσχαράκι γάλακτος, βουβάλι Κερκίνης, αλλά και το εξειδικευμένο Wagyu και το εκλεκτό Kobe, που μπορεί κανείς να παραγγείλει κατόπιν παραγγελίας, είναι ανάμεσα στα προϊόντα του.
Συχνά βρίσκουμε ακόμη και ζαρκάδι, ενώ εάν θέλουμε να φτιάξουμε το δικό μας χειροποίητο burger, στο Κρεοπωλείο «Κουτράκος», μπορούμε να βρούμε το πιο νόστιμο και ζουμερό μπιφτέκι!
Μέσα από την πραγματικά μεγάλη ποικιλία κρεατοσκευασμάτων της βιτρίνας του Κρεοπωλείου «Κουτράκος», τα οποία παρασκευάζονται καθημερινά με τις πιο ποιοτικές πρώτες ύλες, ανακαλύπτει κανείς λύσεις για τα καθημερινά του γεύματα, αλλά και για πιο ιδιαίτερες περιστάσεις, όπως γιορτινά κι άλλα τραπέζια.
Το προσωπικό του καταστήματος, είναι πάντα πρόθυμο να μοιραστεί με κάθε πελάτη συνταγές μαγειρικής ή μυστικά για τέλεια μαγειρικά αποτελέσματα! Η ποιότητα υπηρεσιών του κρεοπωλείου «Αιμίλιος Κουτράκος», άλλωστε, εξασφάλισε πρόσφατα στο κατάστημα το βραβείο Εξυπηρέτησης Πελατών της «Greek Awards», ως μία από τις 20 κορυφαίες επιχειρήσεις του νομού Θεσσαλονίκης.
Στα ράφια με τα deli προϊόντα του Κρεοπωλείου «Αιμίλιος Κουτράκος», βρίσκουμε την ποικιλία ζυμαρικών «De Cecco», συνώνυμη με την παράδοση των φρέσκων ζυμαρικών στην Ιταλία, το εξαιρετικό Ροζέ Προβηγκίας «Chateau Miraval Rose», τη γιαουρτέζα της «Virgilliant», βουβαλινό βούτυρο, γάλα, γιαούρτι και γραβιέρες, φάβα Σαντορίνης, αλλά και θαλασσινά, όπως τόνο Αλοννήσο, τσιπούρα ceviche κι εκλεκτά αλίπαστα Λέσβου.
Μαζί με τα παραπάνω μπορούμε να προμηθευτούμε κι εκλεκτά αρτοποιήματα, όπως παξιμάδια, ψωμάκια με άνθρακα, αλεύρι ντίνκελ δίκοκο ή αλεύρι καρύδας, καθώς και ζυμαρικά, πληθώρα βιολογικών προϊόντων, μαύρο σκόρδο και μία ευρεία λίστα ποτών, από την κάβα του καταστήματος.
Όλα τα παραπάνω διατίθενται καθημερινά, πάντα με την εξειδίκευση στο κρέας, που μόνο το Κρεοπωλείο «Αιμίλιος Κουτράκος» ξέρει να προσφέρει.
Tip 1: Μπορείτε να κάνετε την παραγγελία σας τηλεφωνικά ή μέσω μηνύματος στη σελίδα του κρεοπωλείου στο facebook, και σε λίγη ώρα θα είναι στην πόρτα σας!
Tip 2: Το κρεοπωλείο «Κουτράκος» είναι ανοιχτό
Δευτέρα & Τετάρτη 7.30 – 16.00
Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή 7.30 – 21.00
Σάββατο 07.30-17.00
Διεύθυνση: Αλεξάνδρου Σβώλου 25, Κέντρο | Γ. Αγγέλου 16, Χαριλάου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 271603
ΣΧΟΛΙΑ