Linéaire Dining: Δημιουργική κουζίνα, σε ένα αναπαλαιωμένο νεοκλασικό του κέντρου
20/11/2024 10:00
20/11/2024 10:00
Το «Linéaire Dining», στο νούμερο 7 της Βασιλέως Ηρακλείου, είναι ένας απόλυτα cozy χώρος, με μία αισθητική που θα σας γοητεύσει και θα σας μεταφέρει σε άλλη εποχή. Σε ένα από τα εντυπωσιακά νεοκλασικά του κέντρου της Θεσσαλονίκης, το χαρακτηριστικό γαλάζιο Κτήριο Αβραάμ Σαμουήλ Γενή, εδώ και δύο χρόνια λειτουργεί ως ένας χώρος μοναδικής φιλοξενίας και γαστρονομίας που «παντρεύει» διαφορετικές κουλτούρες, με βασικό άξονα τη γαλλική κουζίνα.
Το «Linéaire», είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, του πώς η ιστορία και η αρχιτεκτονική ενός κτηρίου, μπορούν να εμπνεύσουν μία επιχείρηση και το μενού της. Το Κτήριο Αβραάμ Σαμουήλ Γενή, χτισμένο το 1925 στην πυρίκαυστο ζώνη του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Σαλβατόρε Ποζέλι – δημιουργού σημαντικών δημόσιων κτιρίων της Θεσσαλονίκης και μικρότερου αδερφού του Βιταλιάνο Ποζέλι – χαρακτηρίστηκε διατηρητέο το 1983. Χαρακτηριστικό των κτηρίων της εποχής, με υπόγειο, ισόγειο, μεσοπάτωμα και δύο ορόφους, αναπαλαιώθηκε το 2019 κι από τότε φιλοξενεί δύο χώρους εστίασης, που μεταφέρουν κάθε επισκέπτη, σε άλλη εποχή.
Πρώτο άνοιξε, σε όροφο, το ατμοσφαιρικό κλασσικό bar «Le Cercle De Salonique», ένα κοσμοπολίτικο μπαρ με επιρροές από τα κινήματα της Art deco και της Art Nouveau, που επαναφέρει τη «χρυσή» εποχή του 1920 και συστήνει ένα νέο, στιλάτο είδος διασκέδασης στο κοινό, με premium ποτά και cocktails, που επιμελείται ο Χρήστος Σαρηκυριακίδης, ο τρίτος Έλληνας με πτυχίο «Bar 5» από το «American Culinary Institute». Τρία σχεδόν χρόνια μετά, το Δεκέμβριο του 2022, το πολυαναμενόμενο εστιατόριο «Linéaire», άνοιξε με τη σειρά του τις πόρτες του στο ισόγειο, για να αποτελέσει έναν χώρο μοναδικής γαστρονομικής εμπειρίας.
Διεθνής κουζίνα με γαλλικές επιρροές κι ένα μενού βασισμένο στην αρχιτεκτονική του ίδιου του κτηρίου, είναι αυτό που χαρακτηρίζει το «Linéaire». Το ίδιο το όνομά του, που σημαίνει «γραμμικό» στα γαλλικά, αντικατοπτρίζει τη διαδοχή των δύο καταστημάτων στους ορόφους του κτηρίου, ιδιοκτήτης του οποίου είναι ο George Doras.
Εδώ, ο καταξιωμένος executive Chef David Buchanan, από τη Νέα Ζηλανδία, παρουσιάζει μοναδικές γαστρονομικές προτάσεις, επηρεασμένες κι από την παραμονή του σε πόλεις της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αυστραλίας.
Μέσα από δοκιμασμένες, ιδιαίτερες τεχνικές, πάντα με φρέσκα εποχιακά υλικά κι αγνές πρώτες ύλες, «παίζει» με τη δημιουργική κουζίνα. Στον ίδιο και στην Ελευθερία Λουκοβίτου, υπεύθυνη για τη διοίκηση και την κάβα του εστιατορίου, αλλά και στον George Doras, που είναι υπεύθυνος για τις δημόσιες σχέσεις και τη διακόσμηση του κτηρίου, αρέσει η δοκιμή νέων γεύσεων και θέλουν να σας προσφέρουν γεύματα, όπως αυτά που θα σας φίλευαν και στο σπίτι τους. Με τον ίδιο τρόπο, «παντρεύοντας» διαφορετικές κουλτούρες, θα σας υποδεχθούν και στον όμορφο χώρο τους.
Το μενού, περιλαμβάνει από καρέ αρνιού μέχρι μοσχαρίσιο ταρτάρ, με καυτερή και συνάμα δροσερή γεύση, χάρη στο δυόσμο και το αγγουράκι που το συνοδεύουν.
Χτένια και φουά γκρα στα ορεκτικά, αβγά ορτυκιού και chip γαρίδας, Confit de canard και ravioli με κρόκο αβγού στα κυρίως, αλλά και η περίφημη bisque αστακού - η σούπα για την οποία και μόνο, ήδη από την πρώτη χρονιά, έρχεται κόσμος στο «Linéaire» - είναι κάποιες από τις προτάσεις που ξεχωρίζουν.
Θα βρείτε, επίσης το σπάνιο carpaccio αρνιού, από φιλεταρισμένο κρέας, ένα πιάτο που προτείνουμε να δοκιμάσετε οπωσδήποτε! Όλα, από τα ραβιόλι μέχρι τους ζωμούς, φτιάχνονται επί τόπου και είναι ολόφρεσκα.
Στην κάβα, περίπου 40 σταθερές ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα κι άλλες 25 περίπου από το εξωτερικό, που ανανεώνονται με καινούριες, μόλις τελειώσουν, σας δίνουν τη δυνατότητα να κάνετε πολλούς συνδυασμούς κρασιού και γεύσεων του μενού, σε κάθε σας επίσκεψη. Με το χειμώνα προ των πυλών, τα ερυθρά κρασιά ετοιμάζονται να βγουν στο προσκήνιο, υποσχόμενα πολλές νόστιμες γευσιγνωσίες, με τα πιάτα του εστιατορίου.
Η παριζιάνικη αισθητική του «Linéaire», που θυμίζει αυθεντικό γαλλικό bistrot, η απλότητα στα τραπεζοκαθίσματα, τα vintage έπιπλα, ο χαμηλός φωτισμός, τα ρετρό πλακάκια και η συλλογή από αντίκες που κάθε χρόνο προστίθενται στο χώρο μέσα από ταξίδια, θα σας μαγέψουν.
Αντίστοιχες της ατμόσφαιρας, οι γαλλικές επιλογές σε chill out μουσική, υποστηρίζουν απόλυτα ένα χαλαρό γεύμα και δίνουν τη δυνατότητα να συζητήσετε άνετα με την παρέα σας.
Το «Linaire» προσφέρει τη δυνατότητα για κρατήσεις ενός privee dining room, με διαμόρφωση του χώρου με το theme που ταιριάζει στην αισθητική σας, με τη βοήθεια των ανθρώπων του (έχουν πραγματοποιηθεί θεματικές βραδιές, fine dining εμπειρίες, εταιρικά δείπνα, δεξιώσεις γάμων κι άλλων σημαντικών στιγμών).
Προσεχώς, όπως έχει ήδη γίνει στο παρελθόν, θα πραγματοποιηθούν και degustation εκδηλώσεις, οπότε έχετε το νου σας στα social media του «Linéaire», για να ενημερωθείτε σχετικά!
Όπως έλεγε ο διάσημος Αμερικανός Chef James Beard, «το φαγητό είναι κοινό έδαφος, μία καθολική εμπειρία» και τίποτα δε φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά, από το καλό φαγητό! Στο «Linéaire» θα βρείτε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια, εξαιρετικό φαγητό, ένα σέρβις άψογο κι έναν χώρο ρομαντικό, που θα σας κάνει να θέλετε να μείνετε για ώρες! Δεν έχετε, παρά να κάνετε ένα δώρο στον εαυτό σας!
Tip 1: Το «Linéaire», λειτουργεί από τέλη Οκτωβρίου έως αρχές Μαϊου, από Τρίτη έως Σάββατο κι από τις 19.00 έως τις 23.30 η κουζίνα κι έως τη 01.00 το εστιατόριο. Όσο πλησιάζουν οι γιορτές, θα ανοίγει από τις 15.00 κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Ο ημιώροφος, ανοίγει αποκλειστικά κάθε Παρασκευή και Σάββατο.
Tip 2: Για κρατήσεις, ειδικά για τις ημέρες αιχμής, επικοινωνήστε στο τηλέφωνο και στο Instagram του εστιατορίου.
Διεύθυνση: Βασιλέως Ηρακλείου 7, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 555233
Το «Linéaire Dining», στο νούμερο 7 της Βασιλέως Ηρακλείου, είναι ένας απόλυτα cozy χώρος, με μία αισθητική που θα σας γοητεύσει και θα σας μεταφέρει σε άλλη εποχή. Σε ένα από τα εντυπωσιακά νεοκλασικά του κέντρου της Θεσσαλονίκης, το χαρακτηριστικό γαλάζιο Κτήριο Αβραάμ Σαμουήλ Γενή, εδώ και δύο χρόνια λειτουργεί ως ένας χώρος μοναδικής φιλοξενίας και γαστρονομίας που «παντρεύει» διαφορετικές κουλτούρες, με βασικό άξονα τη γαλλική κουζίνα.
Το «Linéaire», είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, του πώς η ιστορία και η αρχιτεκτονική ενός κτηρίου, μπορούν να εμπνεύσουν μία επιχείρηση και το μενού της. Το Κτήριο Αβραάμ Σαμουήλ Γενή, χτισμένο το 1925 στην πυρίκαυστο ζώνη του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Σαλβατόρε Ποζέλι – δημιουργού σημαντικών δημόσιων κτιρίων της Θεσσαλονίκης και μικρότερου αδερφού του Βιταλιάνο Ποζέλι – χαρακτηρίστηκε διατηρητέο το 1983. Χαρακτηριστικό των κτηρίων της εποχής, με υπόγειο, ισόγειο, μεσοπάτωμα και δύο ορόφους, αναπαλαιώθηκε το 2019 κι από τότε φιλοξενεί δύο χώρους εστίασης, που μεταφέρουν κάθε επισκέπτη, σε άλλη εποχή.
Πρώτο άνοιξε, σε όροφο, το ατμοσφαιρικό κλασσικό bar «Le Cercle De Salonique», ένα κοσμοπολίτικο μπαρ με επιρροές από τα κινήματα της Art deco και της Art Nouveau, που επαναφέρει τη «χρυσή» εποχή του 1920 και συστήνει ένα νέο, στιλάτο είδος διασκέδασης στο κοινό, με premium ποτά και cocktails, που επιμελείται ο Χρήστος Σαρηκυριακίδης, ο τρίτος Έλληνας με πτυχίο «Bar 5» από το «American Culinary Institute». Τρία σχεδόν χρόνια μετά, το Δεκέμβριο του 2022, το πολυαναμενόμενο εστιατόριο «Linéaire», άνοιξε με τη σειρά του τις πόρτες του στο ισόγειο, για να αποτελέσει έναν χώρο μοναδικής γαστρονομικής εμπειρίας.
Διεθνής κουζίνα με γαλλικές επιρροές κι ένα μενού βασισμένο στην αρχιτεκτονική του ίδιου του κτηρίου, είναι αυτό που χαρακτηρίζει το «Linéaire». Το ίδιο το όνομά του, που σημαίνει «γραμμικό» στα γαλλικά, αντικατοπτρίζει τη διαδοχή των δύο καταστημάτων στους ορόφους του κτηρίου, ιδιοκτήτης του οποίου είναι ο George Doras.
Εδώ, ο καταξιωμένος executive Chef David Buchanan, από τη Νέα Ζηλανδία, παρουσιάζει μοναδικές γαστρονομικές προτάσεις, επηρεασμένες κι από την παραμονή του σε πόλεις της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αυστραλίας.
Μέσα από δοκιμασμένες, ιδιαίτερες τεχνικές, πάντα με φρέσκα εποχιακά υλικά κι αγνές πρώτες ύλες, «παίζει» με τη δημιουργική κουζίνα. Στον ίδιο και στην Ελευθερία Λουκοβίτου, υπεύθυνη για τη διοίκηση και την κάβα του εστιατορίου, αλλά και στον George Doras, που είναι υπεύθυνος για τις δημόσιες σχέσεις και τη διακόσμηση του κτηρίου, αρέσει η δοκιμή νέων γεύσεων και θέλουν να σας προσφέρουν γεύματα, όπως αυτά που θα σας φίλευαν και στο σπίτι τους. Με τον ίδιο τρόπο, «παντρεύοντας» διαφορετικές κουλτούρες, θα σας υποδεχθούν και στον όμορφο χώρο τους.
Το μενού, περιλαμβάνει από καρέ αρνιού μέχρι μοσχαρίσιο ταρτάρ, με καυτερή και συνάμα δροσερή γεύση, χάρη στο δυόσμο και το αγγουράκι που το συνοδεύουν.
Χτένια και φουά γκρα στα ορεκτικά, αβγά ορτυκιού και chip γαρίδας, Confit de canard και ravioli με κρόκο αβγού στα κυρίως, αλλά και η περίφημη bisque αστακού - η σούπα για την οποία και μόνο, ήδη από την πρώτη χρονιά, έρχεται κόσμος στο «Linéaire» - είναι κάποιες από τις προτάσεις που ξεχωρίζουν.
Θα βρείτε, επίσης το σπάνιο carpaccio αρνιού, από φιλεταρισμένο κρέας, ένα πιάτο που προτείνουμε να δοκιμάσετε οπωσδήποτε! Όλα, από τα ραβιόλι μέχρι τους ζωμούς, φτιάχνονται επί τόπου και είναι ολόφρεσκα.
Στην κάβα, περίπου 40 σταθερές ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα κι άλλες 25 περίπου από το εξωτερικό, που ανανεώνονται με καινούριες, μόλις τελειώσουν, σας δίνουν τη δυνατότητα να κάνετε πολλούς συνδυασμούς κρασιού και γεύσεων του μενού, σε κάθε σας επίσκεψη. Με το χειμώνα προ των πυλών, τα ερυθρά κρασιά ετοιμάζονται να βγουν στο προσκήνιο, υποσχόμενα πολλές νόστιμες γευσιγνωσίες, με τα πιάτα του εστιατορίου.
Η παριζιάνικη αισθητική του «Linéaire», που θυμίζει αυθεντικό γαλλικό bistrot, η απλότητα στα τραπεζοκαθίσματα, τα vintage έπιπλα, ο χαμηλός φωτισμός, τα ρετρό πλακάκια και η συλλογή από αντίκες που κάθε χρόνο προστίθενται στο χώρο μέσα από ταξίδια, θα σας μαγέψουν.
Αντίστοιχες της ατμόσφαιρας, οι γαλλικές επιλογές σε chill out μουσική, υποστηρίζουν απόλυτα ένα χαλαρό γεύμα και δίνουν τη δυνατότητα να συζητήσετε άνετα με την παρέα σας.
Το «Linaire» προσφέρει τη δυνατότητα για κρατήσεις ενός privee dining room, με διαμόρφωση του χώρου με το theme που ταιριάζει στην αισθητική σας, με τη βοήθεια των ανθρώπων του (έχουν πραγματοποιηθεί θεματικές βραδιές, fine dining εμπειρίες, εταιρικά δείπνα, δεξιώσεις γάμων κι άλλων σημαντικών στιγμών).
Προσεχώς, όπως έχει ήδη γίνει στο παρελθόν, θα πραγματοποιηθούν και degustation εκδηλώσεις, οπότε έχετε το νου σας στα social media του «Linéaire», για να ενημερωθείτε σχετικά!
Όπως έλεγε ο διάσημος Αμερικανός Chef James Beard, «το φαγητό είναι κοινό έδαφος, μία καθολική εμπειρία» και τίποτα δε φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά, από το καλό φαγητό! Στο «Linéaire» θα βρείτε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια, εξαιρετικό φαγητό, ένα σέρβις άψογο κι έναν χώρο ρομαντικό, που θα σας κάνει να θέλετε να μείνετε για ώρες! Δεν έχετε, παρά να κάνετε ένα δώρο στον εαυτό σας!
Tip 1: Το «Linéaire», λειτουργεί από τέλη Οκτωβρίου έως αρχές Μαϊου, από Τρίτη έως Σάββατο κι από τις 19.00 έως τις 23.30 η κουζίνα κι έως τη 01.00 το εστιατόριο. Όσο πλησιάζουν οι γιορτές, θα ανοίγει από τις 15.00 κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Ο ημιώροφος, ανοίγει αποκλειστικά κάθε Παρασκευή και Σάββατο.
Tip 2: Για κρατήσεις, ειδικά για τις ημέρες αιχμής, επικοινωνήστε στο τηλέφωνο και στο Instagram του εστιατορίου.
Διεύθυνση: Βασιλέως Ηρακλείου 7, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 555233
ΣΧΟΛΙΑ