ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μακρυχώρι Λάρισας: Το καλό καρπούζι επιστρέφει μετά από μια δύσκολη περίοδο

Η «φτωχή» συγκομιδή των προηγούμενων ημερών ήταν πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της εποχής ωστόσο με σύμμαχο την άνοδο της θερμοκρασίας, η παραγωγή και η ποιότητα αναμένεται να βελτιωθούν

 22/06/2023 13:25

Μακρυχώρι Λάρισας: Το καλό καρπούζι επιστρέφει μετά από μια δύσκολη περίοδο

Οι ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν το προηγούμενο διάστημα στη Λάρισα επηρέασαν την παραγωγή καρπουζιού, ενός κατεξοχήν καλοκαιρινού φρούτου.

Η «φτωχή» συγκομιδή των προηγούμενων ημερών ήταν πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της εποχής ωστόσο με σύμμαχο την άνοδο της θερμοκρασίας, η παραγωγή και η ποιότητα αναμένεται να βελτιωθούν.

Τα παραπάνω τονίζει στο larissanet.gr ο παραγωγός καρπουζιών Ξενοφών Γκαμπέτας που δραστηριοποιείται στο Μακρυχώρι, μια περιοχή φημισμένη για το καρπούζι της, με εξαγωγές σε χώρες των Βαλκανίων.

Όπως αναφέρει ο κ. Γκαμπέτας, η παραγωγή ήταν αισθητά μειωμένη και οι χαμηλές θερμοκρασίες οδήγησαν στην μικροκαρπία. «Το καρπούζι αντί να είναι από 7 μέχρι 11 κιλά ήταν από 3 μέχρι 8 και αυτό οδήγησε στο να μην πιάσουμε τα τονάζ που πιάναμε άλλες χρονιές. Δηλαδή αντί για 6 με 8 τόνους πιάσαμε 2 με 5» δηλώνει ο κ. Γκαμπέτας.

Ο 37χρονος παραγωγός ωστόσο πιστεύει ότι από εδώ και πέρα θα φτάσουν στην αναμενόμενη παραγωγή και ποιότητα καθώς ο καιρός βελτιώνεται και καταγράφονται φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες.

Να σημειωθεί ότι ο μεγαλύτερος «εχθρός» για την παραγωγή του καρπουζιού όπως μας ενημερώνει ο κ. Γκαμπέτας είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες και από αυτές είχαμε αρκετές τους τελευταίους μήνες. «Τέτοιον Ιούνιο δεν έχουμε δει ποτέ. Από Πάσχα ακόμη μέχρι μέσα Ιουνίου ήταν λες και είχαμε φθινόπωρο» τονίζει ο κ. Γκαμπέτας.

Οι ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν το προηγούμενο διάστημα στη Λάρισα επηρέασαν την παραγωγή καρπουζιού, ενός κατεξοχήν καλοκαιρινού φρούτου.

Η «φτωχή» συγκομιδή των προηγούμενων ημερών ήταν πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της εποχής ωστόσο με σύμμαχο την άνοδο της θερμοκρασίας, η παραγωγή και η ποιότητα αναμένεται να βελτιωθούν.

Τα παραπάνω τονίζει στο larissanet.gr ο παραγωγός καρπουζιών Ξενοφών Γκαμπέτας που δραστηριοποιείται στο Μακρυχώρι, μια περιοχή φημισμένη για το καρπούζι της, με εξαγωγές σε χώρες των Βαλκανίων.

Όπως αναφέρει ο κ. Γκαμπέτας, η παραγωγή ήταν αισθητά μειωμένη και οι χαμηλές θερμοκρασίες οδήγησαν στην μικροκαρπία. «Το καρπούζι αντί να είναι από 7 μέχρι 11 κιλά ήταν από 3 μέχρι 8 και αυτό οδήγησε στο να μην πιάσουμε τα τονάζ που πιάναμε άλλες χρονιές. Δηλαδή αντί για 6 με 8 τόνους πιάσαμε 2 με 5» δηλώνει ο κ. Γκαμπέτας.

Ο 37χρονος παραγωγός ωστόσο πιστεύει ότι από εδώ και πέρα θα φτάσουν στην αναμενόμενη παραγωγή και ποιότητα καθώς ο καιρός βελτιώνεται και καταγράφονται φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες.

Να σημειωθεί ότι ο μεγαλύτερος «εχθρός» για την παραγωγή του καρπουζιού όπως μας ενημερώνει ο κ. Γκαμπέτας είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες και από αυτές είχαμε αρκετές τους τελευταίους μήνες. «Τέτοιον Ιούνιο δεν έχουμε δει ποτέ. Από Πάσχα ακόμη μέχρι μέσα Ιουνίου ήταν λες και είχαμε φθινόπωρο» τονίζει ο κ. Γκαμπέτας.

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία