Restaurants

Marrone: Μία μοντέρνα fine dining και υψηλής αισθητικής πρόταση στη Σοφούλη

Ένας από τους πιο όμορφους χώρους εστίασης στα ανατολικά της πόλης, για να απολαύσετε δημιουργικά πιάτα και μοναδικές γεύσεις

 11/05/2023 10:30

Marrone: Μία μοντέρνα fine dining και υψηλής αισθητικής πρόταση στη Σοφούλη

Το Marrone αποτελεί μία μοντέρνα πρόταση υψηλής γαστρονομίας στα ανατολικά της Θεσσαλονίκης, που έχει καταφέρει ήδη να συγκεντρώσει λάτρεις του ποιοτικού φαγητού από κάθε πλευρά της πόλης, αποτελώντας πλέον ένα αγαπημένο σημείο συνάντησης για την περιοχή. Θα το βρείτε επί της Θεμιστοκλή Σοφούλη – σε έναν από τους ωραιότερους και πιο ιστορικούς δρόμους της Καλαμαριάς.

marrone2.jpg
marrone3.jpg

Δημιουργοί του είναι ο Παντελής Καφές και ο Σπύρος Βάλλας, προσωπικότητες γνώριμες στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε όλη την Ελλάδα, μέσα από την επιτυχή ποδοσφαιρική διαδρομή τους επί σειρά ετών. Οι δυο τους αποφάσισαν το 2020 να δημιουργήσουν από κοινού ένα εστιατόριο υψηλών προδιαγραφών, που θα προσφέρει ποιοτικές και δημιουργικές επιλογές τόσο σε κρέας όσο και σε ψάρι, ένα «στοίχημα» που τελικά κέρδισαν. Τις γαστρονομικές δημιουργίες του Marrone επιμελείται ο εξαιρετικά ταλαντούχος chef Κωνσταντίνος Σλαμπάκης, με οδηγούς του την άριστη τεχνογνωσία και την αγάπη για το επάγγελμά του.

Ένας υπέροχος χώρος με μοναδικές γεύσεις

Στο Marrone κυριαρχεί το ξύλο και τα γήινα χρώματα, ενώ το φως κατακλύζει τον χώρο, καθώς οι μεγάλες τζαμαρίες του καταστήματος του δίνουν αυτό το εξαίρετο πλεονέκτημα. Ένας χώρος με εξαιρετική αισθητική και ιδιαίτερο design που κερδίζει τις εντυπώσεις από την πρώτη στιγμή.

marrone4.jpg
marrone5.jpg

Η κουζίνα του χαρακτηρίζεται ως comfort και μεσογειακή. Σε αυτήν κυριαρχεί η ελληνική παράδοση, με σύγχρονες ωστόσο πινελιές και εκδοχές με πολλά πιάτα του να θεωρούνται πραγματικά «έργα τέχνης».

marrone6.jpg
marrone7.jpg

Θα μπορούσαμε να πούμε πως το συγκεκριμένο εστιατόριο είναι δύο «ταχυτήτων», καθώς προσφέρει πλήθος επιλογών τόσο σε κρεατικά με εξαιρετικές δημιουργίες και premium κοπές– από τον χειροποίητο τραχανά με μοσχαρίσια μάγουλα και τρούφα έως το T-Bone steak USA Black Angus Prime - όσο και σε θαλασσινά με ότι καλύτερο διαθέτει η θάλασσα κάθε εποχή, από το φρέσκο ψάρι ως την ταλιάτα καλαμάρι με τον ταραμά και την πατατοσαλάτα, το tartar Αιγαιοπελαγίτικου τόνου με σησαμέλαιο, χυμό από lime, τζίντζερ και τσίλι και το φαγκρί με φρέσκα εσπεριδοειδή φρούτα και dressing φρούτων. Αυτές είναι κάποιες μόνο από τις δυνατές γαστρονομικές πινελιές ενός καταλόγου με πολυάριθμες προτάσεις σε κρέας, θαλασσινά, ριζότα, κριθαρότα και ζυμαρικά, που κάθε φορά σας δίνει τη δυνατότητα ανάλογα με την εποχή και τη διάθεση, να επιλέξετε διαφορετικές δημιουργίες που υπόσχονται να σας ικανοποιήσουν απόλυτα.

marrone8.jpg
marrone9.jpg
marrone10.jpg

Η ποιότητα στις πρώτες ύλες του είναι ένα από τα βασικά συστατικά της επιτυχίας του, ενώ τα ελληνικά, φρέσκα προϊόντα κρατούν τα ηνία. Το ταλέντο του chef του,αποτελεί ουσιαστικά τον συνδετικό κρίκο, καθώς αναδεικνύει όλες τις γεύσεις και τα αρώματά τους, με τον πλέον δημιουργικό τρόπο.

Στο Marrone θα βρείτε και μία ενημερωμένη, άκρως εντυπωσιακή wine list, με ετικέτες διάσημων αμπελώνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Όποια επιλογή και να κάνετε, να είστε βέβαιοι πως θα συνοδεύσει άρτια το πιάτο σας, καθώς το pairing εδώ είναι… τέχνη.

marrone11.jpg
marrone12.jpg

Το service που θα βιώσετε στο Marrone χαρακτηρίζεται από επαγγελματισμό και άριστα πρότυπα εξυπηρέτησης. Οι προτάσεις της ομάδας του θα σας εκπλήξουν, καθώς είναι άκρως στοχευμένες και προσωποποιημένες, με αποτέλεσμα να αποτελούν έναν ιδανικό σύμμαχο στη γευστική εμπειρία που θα βιώσετε.

Με γευστικές δημιουργίες υψηλών standards και τιμές που το καθιστούν καθόλα προσιτό, το Marrone δίνει τη δική του πνοή σε μία από τις ομορφότερες περιοχές της πόλης, αλλά βάζει και τη δική του γαστρονομική υπογραφή στην εστίασή της.

Marrone de Milos

Τα εστιατόρια Marrone, αποτελούν πρεσβευτή της ποιοτικής μεσογειακής κουζίνας στην Ελλάδα, δίνοντας έμφαση στην κορυφαία πρώτη ύλη, στη μαγειρική μαεστρία του Κωνσταντίνου Σλαμπάκη και στην αυθεντική ελληνική φιλοξενία. Ως φυσική συνέχεια της σπουδαίας αυτής πορείας, το εστιατόριο De Milos «συμπράττει» από φέτος με το Marrone δημιουργώντας το Marrone de Milos, στο μαγευτικό νησί της Μήλου, στην περιοχή Πολλώνια. Ένας πραγματικός γαστρονομικός προορισμός για φέτος το καλοκαίρι!

marrone13.jpg


Διευθύνσεις καταστημάτων:

Θεσσαλονίκη:
Θεμιστοκλή Σοφούλη 111, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 419179

Μήλος:
Περιοχή Πολλώνια
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22870 41159

Facebook

Instagram




Το Marrone αποτελεί μία μοντέρνα πρόταση υψηλής γαστρονομίας στα ανατολικά της Θεσσαλονίκης, που έχει καταφέρει ήδη να συγκεντρώσει λάτρεις του ποιοτικού φαγητού από κάθε πλευρά της πόλης, αποτελώντας πλέον ένα αγαπημένο σημείο συνάντησης για την περιοχή. Θα το βρείτε επί της Θεμιστοκλή Σοφούλη – σε έναν από τους ωραιότερους και πιο ιστορικούς δρόμους της Καλαμαριάς.

marrone2.jpg
marrone3.jpg

Δημιουργοί του είναι ο Παντελής Καφές και ο Σπύρος Βάλλας, προσωπικότητες γνώριμες στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε όλη την Ελλάδα, μέσα από την επιτυχή ποδοσφαιρική διαδρομή τους επί σειρά ετών. Οι δυο τους αποφάσισαν το 2020 να δημιουργήσουν από κοινού ένα εστιατόριο υψηλών προδιαγραφών, που θα προσφέρει ποιοτικές και δημιουργικές επιλογές τόσο σε κρέας όσο και σε ψάρι, ένα «στοίχημα» που τελικά κέρδισαν. Τις γαστρονομικές δημιουργίες του Marrone επιμελείται ο εξαιρετικά ταλαντούχος chef Κωνσταντίνος Σλαμπάκης, με οδηγούς του την άριστη τεχνογνωσία και την αγάπη για το επάγγελμά του.

Ένας υπέροχος χώρος με μοναδικές γεύσεις

Στο Marrone κυριαρχεί το ξύλο και τα γήινα χρώματα, ενώ το φως κατακλύζει τον χώρο, καθώς οι μεγάλες τζαμαρίες του καταστήματος του δίνουν αυτό το εξαίρετο πλεονέκτημα. Ένας χώρος με εξαιρετική αισθητική και ιδιαίτερο design που κερδίζει τις εντυπώσεις από την πρώτη στιγμή.

marrone4.jpg
marrone5.jpg

Η κουζίνα του χαρακτηρίζεται ως comfort και μεσογειακή. Σε αυτήν κυριαρχεί η ελληνική παράδοση, με σύγχρονες ωστόσο πινελιές και εκδοχές με πολλά πιάτα του να θεωρούνται πραγματικά «έργα τέχνης».

marrone6.jpg
marrone7.jpg

Θα μπορούσαμε να πούμε πως το συγκεκριμένο εστιατόριο είναι δύο «ταχυτήτων», καθώς προσφέρει πλήθος επιλογών τόσο σε κρεατικά με εξαιρετικές δημιουργίες και premium κοπές– από τον χειροποίητο τραχανά με μοσχαρίσια μάγουλα και τρούφα έως το T-Bone steak USA Black Angus Prime - όσο και σε θαλασσινά με ότι καλύτερο διαθέτει η θάλασσα κάθε εποχή, από το φρέσκο ψάρι ως την ταλιάτα καλαμάρι με τον ταραμά και την πατατοσαλάτα, το tartar Αιγαιοπελαγίτικου τόνου με σησαμέλαιο, χυμό από lime, τζίντζερ και τσίλι και το φαγκρί με φρέσκα εσπεριδοειδή φρούτα και dressing φρούτων. Αυτές είναι κάποιες μόνο από τις δυνατές γαστρονομικές πινελιές ενός καταλόγου με πολυάριθμες προτάσεις σε κρέας, θαλασσινά, ριζότα, κριθαρότα και ζυμαρικά, που κάθε φορά σας δίνει τη δυνατότητα ανάλογα με την εποχή και τη διάθεση, να επιλέξετε διαφορετικές δημιουργίες που υπόσχονται να σας ικανοποιήσουν απόλυτα.

marrone8.jpg
marrone9.jpg
marrone10.jpg

Η ποιότητα στις πρώτες ύλες του είναι ένα από τα βασικά συστατικά της επιτυχίας του, ενώ τα ελληνικά, φρέσκα προϊόντα κρατούν τα ηνία. Το ταλέντο του chef του,αποτελεί ουσιαστικά τον συνδετικό κρίκο, καθώς αναδεικνύει όλες τις γεύσεις και τα αρώματά τους, με τον πλέον δημιουργικό τρόπο.

Στο Marrone θα βρείτε και μία ενημερωμένη, άκρως εντυπωσιακή wine list, με ετικέτες διάσημων αμπελώνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Όποια επιλογή και να κάνετε, να είστε βέβαιοι πως θα συνοδεύσει άρτια το πιάτο σας, καθώς το pairing εδώ είναι… τέχνη.

marrone11.jpg
marrone12.jpg

Το service που θα βιώσετε στο Marrone χαρακτηρίζεται από επαγγελματισμό και άριστα πρότυπα εξυπηρέτησης. Οι προτάσεις της ομάδας του θα σας εκπλήξουν, καθώς είναι άκρως στοχευμένες και προσωποποιημένες, με αποτέλεσμα να αποτελούν έναν ιδανικό σύμμαχο στη γευστική εμπειρία που θα βιώσετε.

Με γευστικές δημιουργίες υψηλών standards και τιμές που το καθιστούν καθόλα προσιτό, το Marrone δίνει τη δική του πνοή σε μία από τις ομορφότερες περιοχές της πόλης, αλλά βάζει και τη δική του γαστρονομική υπογραφή στην εστίασή της.

Marrone de Milos

Τα εστιατόρια Marrone, αποτελούν πρεσβευτή της ποιοτικής μεσογειακής κουζίνας στην Ελλάδα, δίνοντας έμφαση στην κορυφαία πρώτη ύλη, στη μαγειρική μαεστρία του Κωνσταντίνου Σλαμπάκη και στην αυθεντική ελληνική φιλοξενία. Ως φυσική συνέχεια της σπουδαίας αυτής πορείας, το εστιατόριο De Milos «συμπράττει» από φέτος με το Marrone δημιουργώντας το Marrone de Milos, στο μαγευτικό νησί της Μήλου, στην περιοχή Πολλώνια. Ένας πραγματικός γαστρονομικός προορισμός για φέτος το καλοκαίρι!

marrone13.jpg


Διευθύνσεις καταστημάτων:

Θεσσαλονίκη:
Θεμιστοκλή Σοφούλη 111, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 419179

Μήλος:
Περιοχή Πολλώνια
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22870 41159

Facebook

Instagram




ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία