ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Με κουλούρι Θεσσαλονίκης γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού (βίντεο)

Με ελληνικό πρωινό, που περιλάμβανε ελληνικό καφέ, μπουγάτσα, τσουρέκι και κουλούρι Θεσσαλονίκης, κι ακόμη πίτες, γιαούρτι με γλυκό του κουταλιού, στραπατσάδα με λουκάνικα Τζουμαγιάς, και άλλα εδέσματα, υποδέχτηκαν τους ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο Μακεδονία

 27/09/2023 12:08

Σοφία Χριστοφορίδου

Μια διαφορετική υποδοχή περίμενε όσους έφτασαν σήμερα στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου Μακεδονία: κερασμένο ελληνικό πρωινό, που περιλάμβανε ελληνικό καφέ, μπουγάτσα, τσουρέκι και κουλούρι Θεσσαλονίκης, κι ακόμη πίτες, γιαούρτι με γλυκό του κουταλιού, ρεβιδάθα, στραπατσάδα με λουκάνικα Τζουμαγιάς, σαρμαδάκια και άλλα εδέσματα.

Με αυτό τον τρόπο επέλεξαν να γιορτάσουν τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ), η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ) και η Fraport Greece.

elliniko-proino-aerodromio-makedonia-3.jpg
elliniko-proino-aerodromio-makedonia-2.jpg


H πρωτοβουλία του ΤΕΕ προώθησης του ελληνικού πρωϊνού στα ξενοδοχεία άρχισε πριν από 13 χρόνια και μέχρι σήμερα το προσφέρουν στους φιλοξενούμενους τους σχεδόν 1500 ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα. "Αυτή τη στιγμή είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα περίπου 1500 ξενοδοχεία έχουμε τοπικά σύμφωνα με 53 περιοχές και κάθε περιοχή έχει πιστοποιημένους παραγωγούς. Μέσω μιας πλατφόρμας του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου γίνεται διασύνδεση των παραγωγών με τους έλληνες ξενοδόχους και σύντομα και με τους έλληνες καταναλωτές" ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Άρης Σουλούνιας.

Από την πλευρά της η Ελένη Πάπια, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων ανέφερε ότι "πενήντα από τα ογδόντα μέλη μας είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα αυτό που αναδεικνύει τα προϊόντα του τόπου μας. Το απολαμβάνουν οι επισκέπτες μας και ελπίζουμε να συμμετέχουν όλο και περισσότερα ξενοδοχεία"

Τέλος ο διευθυντής ανάπτυξης της Fraport Greece Γιώργος Βήλος τόνισε ότι η εταιρεία αποφάσισε να γιορτάσει τη μεγάλη γιορτή του τουρισμού στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της. "Η επιλογή της Θεσσαλονίκης δεν είναι τυχαία, καθώς έχει ενταχθεί στο δίκτυο πόλεων της unesco ως δημιουργικός, γαστρονομικός προορισμός. Σήμερα με αυτή τη γιορτή για τους επιβάτες και τους συνεργάτες μας προωθούμε ένα μέρος της γαστρονομικής εμπειρίας που προσφέρει η Θεσσαλονίκη".

elliniko-proino-aerodromio-makedonia-1.jpg


Μια διαφορετική υποδοχή περίμενε όσους έφτασαν σήμερα στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου Μακεδονία: κερασμένο ελληνικό πρωινό, που περιλάμβανε ελληνικό καφέ, μπουγάτσα, τσουρέκι και κουλούρι Θεσσαλονίκης, κι ακόμη πίτες, γιαούρτι με γλυκό του κουταλιού, ρεβιδάθα, στραπατσάδα με λουκάνικα Τζουμαγιάς, σαρμαδάκια και άλλα εδέσματα.

Με αυτό τον τρόπο επέλεξαν να γιορτάσουν τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ), η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ) και η Fraport Greece.

elliniko-proino-aerodromio-makedonia-3.jpg
elliniko-proino-aerodromio-makedonia-2.jpg


H πρωτοβουλία του ΤΕΕ προώθησης του ελληνικού πρωϊνού στα ξενοδοχεία άρχισε πριν από 13 χρόνια και μέχρι σήμερα το προσφέρουν στους φιλοξενούμενους τους σχεδόν 1500 ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα. "Αυτή τη στιγμή είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα περίπου 1500 ξενοδοχεία έχουμε τοπικά σύμφωνα με 53 περιοχές και κάθε περιοχή έχει πιστοποιημένους παραγωγούς. Μέσω μιας πλατφόρμας του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου γίνεται διασύνδεση των παραγωγών με τους έλληνες ξενοδόχους και σύντομα και με τους έλληνες καταναλωτές" ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Άρης Σουλούνιας.

Από την πλευρά της η Ελένη Πάπια, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων ανέφερε ότι "πενήντα από τα ογδόντα μέλη μας είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα αυτό που αναδεικνύει τα προϊόντα του τόπου μας. Το απολαμβάνουν οι επισκέπτες μας και ελπίζουμε να συμμετέχουν όλο και περισσότερα ξενοδοχεία"

Τέλος ο διευθυντής ανάπτυξης της Fraport Greece Γιώργος Βήλος τόνισε ότι η εταιρεία αποφάσισε να γιορτάσει τη μεγάλη γιορτή του τουρισμού στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της. "Η επιλογή της Θεσσαλονίκης δεν είναι τυχαία, καθώς έχει ενταχθεί στο δίκτυο πόλεων της unesco ως δημιουργικός, γαστρονομικός προορισμός. Σήμερα με αυτή τη γιορτή για τους επιβάτες και τους συνεργάτες μας προωθούμε ένα μέρος της γαστρονομικής εμπειρίας που προσφέρει η Θεσσαλονίκη".

elliniko-proino-aerodromio-makedonia-1.jpg


ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία