Χαλκιδική Food & Drink

Melia: Ένα εστιατόριο, μία γαστρονομική εμπειρία και ένας ξεχωριστός προορισμός… στην κατάφυτη Βουρβουρού

Ψάρι και κρέας, όπως δεν τα έχετε ξαναδοκιμάσει

 03/06/2024 18:30

Melia: Ένα εστιατόριο, μία γαστρονομική εμπειρία και ένας ξεχωριστός προορισμός… στην κατάφυτη Βουρβουρού

Το εστιατόριο «Melia» ξεκίνησε ως project από το βραβευμένο Chef Γιάννη Μπαξεβάνη, τον πρώην ποδοσφαιριστή Νίκο Καράμπελα και το Βασίλη Λαγκαδιανό, με βασικό άξονα την ελληνική δημιουργική κουζίνα, ώστε ο κάθε επισκέπτης, να απολαμβάνει γευστικά κάτι ελληνικό, με έντονες τις σύγχρονες πινελιές στα πιάτα. Στην παραλία Καρύδι, μέσα στο δάσος της Βουρβουρούς, σε μία μαγευτική τοποθεσία του δεύτερου ποδιού της Χαλκιδικής, θα δοκιμάσετε ελληνικές γεύσεις, βασισμένες σε τοπικά προϊόντα, με το ψάρι να κατέχει πρωταρχικό ρόλο στο μενού.

Ενταγμένο απόλυτα στο πράσινο της περιοχής, το εστιατόριο «Melia» έχει φτιαχτεί από άφθονο ξύλο και πέτρα και συνολικά από φυσικά υλικά σε κάθε σημείο της διακόσμησης, από τα σχοινιά και τα καλάθια που κοσμούν τον εξωτερικό χώρο, έως όλα τα τραπεζοκαθίσματα.

melia2.jpg
melia3.jpg

Το μενού του «Melia», που έχει επιμεληθεί ο ίδιος ο Chef Γιάννης Μπαξεβάνης, αντανακλά τη βαθιά αγάπη του ίδιου για την ελληνική κουζίνα και τα ελληνικά προϊόντα και τη δέσμευσή του, για ανάδειξη της τοπικής παραγωγής και κοινωνίας. Όλη τη διάρκεια της σεζόν, από το Μάιο έως και το Σεπτέμβριο, το «Melia» είναι μία εμπειρία και προορισμός, από μόνο του…

melia4.jpg

Φρέσκο ψάρι, ντόπια κρέατα, τοπικά υλικά

Η φρέσκια, βασισμένη σε τοπικά υλικά κουζίνα του εστιατορίου «Melia», ανταποκρίνεται σε όλες τις αισθήσεις.

Τα ψάρια, είναι πρωταγωνιστές. Πάντα φρέσκα, ημέρας κι ό,τι φέρνει ο ψαράς, είναι η πιο πολύτιμη, ίσως, πρώτη ύλη της κουζίνας του «Melia». Τα κρέατα είναι κυρίως ντόπια, μαζί και με εισαγόμενες κοπές, που συμπληρώνουν το μενού.

melia5.jpg
melia6.jpg
melia7.jpg

Τα μύδια Ολυμπιάδας, τα χταπόδια και τα ψάρια από τα νερά της Χαλκιδικής, τα ζυμαρικά από ντόπιους συνεταιρισμούς και παραγωγούς και τα κρασιά των χαλκιδικιώτικων Κτημάτων, συνθέτουν ένα τραπέζι γεύσεων και αρωμάτων, όπου πέρα από την πείρα και την πίστη στην παράδοση, τα ίδια τα υλικά, κάνουν τη διαφορά.

melia8.jpg

Στα τελευταία περιλαμβάνονται η αποκλειστικά κατσικίσια φέτα, ο λευκός, εξαιρετικής ποιότητας ταραμάς, οι πατάτες Ορεστιάδας, το κατίκι Δομοκού, το πρόβειο γιαούρτι και ο παστουρμάς Δράμας. Επίσης, άφθονο χαρούπι, αλλά και κρίταμα που συλλέγονται από την ομάδα του «Melia» από την περιοχή της Σιθωνίας και φύκια, που αποξηραίνονται έως ότου πάρουν τη μορφή πούδρας, μέχρι να σερβιριστούν.

melia9.jpg
melia10.jpg

Το ελαιόλαδο και οι ελιές, παραγωγής των ιδιοκτητών από ιδιόκτητο κτήμα στο νομό Ηλείας, ανεβάζουν το επίπεδο των γευμάτων ακόμη πιο ψηλά και η δεξιότητα του Chef στο χειρισμό τοπικών προϊόντων, εκτοξεύει κυριολεκτικά τη γεύση.

melia11.jpg

Τα πιο ιδιαίτερα πιάτα

Δοκιμάστε τα μαύρα λινγκουίνι με αυγοτάραχο, μύδια και λεμονάτη κρέμα οστρακοειδών, το σουβλάκι καλαμάρι -πάνω σε ταμπουλέ με πέστο, κρίταμο κι αρωματικό γιαούρτι- τις γαρίδες ψημένες στο βότσαλο με αρώματα ούζου -σερβιρισμένες με χαρουπόψωμο, λευκό ταραμά κι αποξηραμένα φρούτα- τα αχνιστά μύδια στο κέλυφός τους, με ούζο, κρασί, κρεμμύδι και σέλινο.

melia12.jpg
melia13.jpg
melia14.jpg
melia15.jpg
melia16.jpg

Στα ορεκτικά ξεχωρίζουν η καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με παστουρμά, ο λουκουμάς φέτας με σαλάτα, ρόκα και σορμπέ πιπεριά Φλωρίνης, η τυρόπιτα στη σχάρα.

Στο φετινό μενού, έχουν κάνει την εμφάνισή τους νέα πιάτα, όπως το άγριο ρύζι με καλαμάρι ή με πολύ μεγάλες γαρίδες και το ολόκληρο φρέσκο ψάρι, ψημένο σε κρούστα αλατιού, λαχανικών και πευκοβελόνας, ένα πραγματικά εξαιρετικό πιάτο, που θα σας εντυπωσιάσει γευστικά κι οπτικά.

melia17.jpg

Τα πιάτα που μπορούν να παρασκευασθούν αποκλειστικά για vegans, με τροποποιήσεις στην αρχική συνταγή, σηματοδοτούνται από ένα φυλλαράκι στο μενού, ενώ το παιδικό μενού, δεν έχει καμία διαφορά από τα άλλα πιάτα κι αποτελείται από φρέσκα κι αγνά υλικά, από τη φρέσκια τομάτα, μέχρι την τριμμένη φέτα. Άλλωστε, όπως υποστηρίζει ο Chef, «τα παιδιά πρέπει να μάθουν να τρώνε όπως οι μεγάλοι»!

Στα γλυκά, ο παραδοσιακός μπακλαβάς θα επισφραγίσει κάθε σας γεύμα με τον πιο νόστιμο τρόπο.

Γεύματα στο χέρι

Πέρα από το να γευματίσετε επί τόπου, έχετε πάντα τη δυνατότητα να απολαύσετε με take away και να τα γευθείτε στην παραλία ή στο χέρι, τα σαντουιτσάκια του Chef. Προτάσεις με γύρο μπούτι κοτόπουλο, με πανσέτα σαν γύρο με πιπεριές και τομάτα, vegan σάντουιτς με χαλούμι και δυόσμο και σάντουιτς με τηγανητό καλαμάρι και ταραμά. Όλα τους είναι πραγματικά ξεχωριστά και απευθύνονται και στους ενοίκους του «Karidi Beach Boutique Suites», που επίσης ανήκει στην ομάδα του «Melia».

melia18.jpg

Οίνοι από όλη την Ελλάδα

Μπορείτε να συνοδεύσετε κάθε γεύση με κρασιά από όλη την Ελλάδα με αυτά από τη Μονή Χιλανδαρίου του Αγίου Όρους, αλλά και τους βιολογικούς οίνους από Ηλεία, να ξεχωρίζουν.

Σε έναν χώρο που συνδυάζει μοναδική ατμόσφαιρα κι απολαυστικές προτάσεις, το «Melia», ως ένα εστιατόριο υψηλής αισθητικής και προσιτής πολυτέλειας, κάτω από τα πεύκα, σας εξασφαλίζει, πέρα από τη γαλήνη της φύσης, κάποια από τα πιο εκλεκτά πιάτα της μεσογειακής και ελληνικής κουζίνας. Αξίζει, κάθε τους μπουκιά!

melia19.jpg
melia20.jpg

Tip 1: Η κουζίνα του «Melia» λειτουργεί από τις 9 το πρωί, για πρωινό, έως τις 11 το βράδυ.

Tip 2: Επιλέξτε το «Melia» και για ειδικές για εσάς ημέρες ή περιστάσεις, όπως ο γάμος ή η βάπτισή σας.

melia21.jpg
melia22.jpg


Διεύθυνση: Βουρβουρού (Παραλία Καρύδι)

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23750 91067

Website

Facebook

Instagram



Το εστιατόριο «Melia» ξεκίνησε ως project από το βραβευμένο Chef Γιάννη Μπαξεβάνη, τον πρώην ποδοσφαιριστή Νίκο Καράμπελα και το Βασίλη Λαγκαδιανό, με βασικό άξονα την ελληνική δημιουργική κουζίνα, ώστε ο κάθε επισκέπτης, να απολαμβάνει γευστικά κάτι ελληνικό, με έντονες τις σύγχρονες πινελιές στα πιάτα. Στην παραλία Καρύδι, μέσα στο δάσος της Βουρβουρούς, σε μία μαγευτική τοποθεσία του δεύτερου ποδιού της Χαλκιδικής, θα δοκιμάσετε ελληνικές γεύσεις, βασισμένες σε τοπικά προϊόντα, με το ψάρι να κατέχει πρωταρχικό ρόλο στο μενού.

Ενταγμένο απόλυτα στο πράσινο της περιοχής, το εστιατόριο «Melia» έχει φτιαχτεί από άφθονο ξύλο και πέτρα και συνολικά από φυσικά υλικά σε κάθε σημείο της διακόσμησης, από τα σχοινιά και τα καλάθια που κοσμούν τον εξωτερικό χώρο, έως όλα τα τραπεζοκαθίσματα.

melia2.jpg
melia3.jpg

Το μενού του «Melia», που έχει επιμεληθεί ο ίδιος ο Chef Γιάννης Μπαξεβάνης, αντανακλά τη βαθιά αγάπη του ίδιου για την ελληνική κουζίνα και τα ελληνικά προϊόντα και τη δέσμευσή του, για ανάδειξη της τοπικής παραγωγής και κοινωνίας. Όλη τη διάρκεια της σεζόν, από το Μάιο έως και το Σεπτέμβριο, το «Melia» είναι μία εμπειρία και προορισμός, από μόνο του…

melia4.jpg

Φρέσκο ψάρι, ντόπια κρέατα, τοπικά υλικά

Η φρέσκια, βασισμένη σε τοπικά υλικά κουζίνα του εστιατορίου «Melia», ανταποκρίνεται σε όλες τις αισθήσεις.

Τα ψάρια, είναι πρωταγωνιστές. Πάντα φρέσκα, ημέρας κι ό,τι φέρνει ο ψαράς, είναι η πιο πολύτιμη, ίσως, πρώτη ύλη της κουζίνας του «Melia». Τα κρέατα είναι κυρίως ντόπια, μαζί και με εισαγόμενες κοπές, που συμπληρώνουν το μενού.

melia5.jpg
melia6.jpg
melia7.jpg

Τα μύδια Ολυμπιάδας, τα χταπόδια και τα ψάρια από τα νερά της Χαλκιδικής, τα ζυμαρικά από ντόπιους συνεταιρισμούς και παραγωγούς και τα κρασιά των χαλκιδικιώτικων Κτημάτων, συνθέτουν ένα τραπέζι γεύσεων και αρωμάτων, όπου πέρα από την πείρα και την πίστη στην παράδοση, τα ίδια τα υλικά, κάνουν τη διαφορά.

melia8.jpg

Στα τελευταία περιλαμβάνονται η αποκλειστικά κατσικίσια φέτα, ο λευκός, εξαιρετικής ποιότητας ταραμάς, οι πατάτες Ορεστιάδας, το κατίκι Δομοκού, το πρόβειο γιαούρτι και ο παστουρμάς Δράμας. Επίσης, άφθονο χαρούπι, αλλά και κρίταμα που συλλέγονται από την ομάδα του «Melia» από την περιοχή της Σιθωνίας και φύκια, που αποξηραίνονται έως ότου πάρουν τη μορφή πούδρας, μέχρι να σερβιριστούν.

melia9.jpg
melia10.jpg

Το ελαιόλαδο και οι ελιές, παραγωγής των ιδιοκτητών από ιδιόκτητο κτήμα στο νομό Ηλείας, ανεβάζουν το επίπεδο των γευμάτων ακόμη πιο ψηλά και η δεξιότητα του Chef στο χειρισμό τοπικών προϊόντων, εκτοξεύει κυριολεκτικά τη γεύση.

melia11.jpg

Τα πιο ιδιαίτερα πιάτα

Δοκιμάστε τα μαύρα λινγκουίνι με αυγοτάραχο, μύδια και λεμονάτη κρέμα οστρακοειδών, το σουβλάκι καλαμάρι -πάνω σε ταμπουλέ με πέστο, κρίταμο κι αρωματικό γιαούρτι- τις γαρίδες ψημένες στο βότσαλο με αρώματα ούζου -σερβιρισμένες με χαρουπόψωμο, λευκό ταραμά κι αποξηραμένα φρούτα- τα αχνιστά μύδια στο κέλυφός τους, με ούζο, κρασί, κρεμμύδι και σέλινο.

melia12.jpg
melia13.jpg
melia14.jpg
melia15.jpg
melia16.jpg

Στα ορεκτικά ξεχωρίζουν η καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με παστουρμά, ο λουκουμάς φέτας με σαλάτα, ρόκα και σορμπέ πιπεριά Φλωρίνης, η τυρόπιτα στη σχάρα.

Στο φετινό μενού, έχουν κάνει την εμφάνισή τους νέα πιάτα, όπως το άγριο ρύζι με καλαμάρι ή με πολύ μεγάλες γαρίδες και το ολόκληρο φρέσκο ψάρι, ψημένο σε κρούστα αλατιού, λαχανικών και πευκοβελόνας, ένα πραγματικά εξαιρετικό πιάτο, που θα σας εντυπωσιάσει γευστικά κι οπτικά.

melia17.jpg

Τα πιάτα που μπορούν να παρασκευασθούν αποκλειστικά για vegans, με τροποποιήσεις στην αρχική συνταγή, σηματοδοτούνται από ένα φυλλαράκι στο μενού, ενώ το παιδικό μενού, δεν έχει καμία διαφορά από τα άλλα πιάτα κι αποτελείται από φρέσκα κι αγνά υλικά, από τη φρέσκια τομάτα, μέχρι την τριμμένη φέτα. Άλλωστε, όπως υποστηρίζει ο Chef, «τα παιδιά πρέπει να μάθουν να τρώνε όπως οι μεγάλοι»!

Στα γλυκά, ο παραδοσιακός μπακλαβάς θα επισφραγίσει κάθε σας γεύμα με τον πιο νόστιμο τρόπο.

Γεύματα στο χέρι

Πέρα από το να γευματίσετε επί τόπου, έχετε πάντα τη δυνατότητα να απολαύσετε με take away και να τα γευθείτε στην παραλία ή στο χέρι, τα σαντουιτσάκια του Chef. Προτάσεις με γύρο μπούτι κοτόπουλο, με πανσέτα σαν γύρο με πιπεριές και τομάτα, vegan σάντουιτς με χαλούμι και δυόσμο και σάντουιτς με τηγανητό καλαμάρι και ταραμά. Όλα τους είναι πραγματικά ξεχωριστά και απευθύνονται και στους ενοίκους του «Karidi Beach Boutique Suites», που επίσης ανήκει στην ομάδα του «Melia».

melia18.jpg

Οίνοι από όλη την Ελλάδα

Μπορείτε να συνοδεύσετε κάθε γεύση με κρασιά από όλη την Ελλάδα με αυτά από τη Μονή Χιλανδαρίου του Αγίου Όρους, αλλά και τους βιολογικούς οίνους από Ηλεία, να ξεχωρίζουν.

Σε έναν χώρο που συνδυάζει μοναδική ατμόσφαιρα κι απολαυστικές προτάσεις, το «Melia», ως ένα εστιατόριο υψηλής αισθητικής και προσιτής πολυτέλειας, κάτω από τα πεύκα, σας εξασφαλίζει, πέρα από τη γαλήνη της φύσης, κάποια από τα πιο εκλεκτά πιάτα της μεσογειακής και ελληνικής κουζίνας. Αξίζει, κάθε τους μπουκιά!

melia19.jpg
melia20.jpg

Tip 1: Η κουζίνα του «Melia» λειτουργεί από τις 9 το πρωί, για πρωινό, έως τις 11 το βράδυ.

Tip 2: Επιλέξτε το «Melia» και για ειδικές για εσάς ημέρες ή περιστάσεις, όπως ο γάμος ή η βάπτισή σας.

melia21.jpg
melia22.jpg


Διεύθυνση: Βουρβουρού (Παραλία Καρύδι)

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23750 91067

Website

Facebook

Instagram



ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία