«Melia» Restaurant: Ελληνικές γεύσεις βασισμένες σε τοπικά προϊόντα, μέσα στο δάσος της Βουρβουρούς
26/06/2023 12:50
26/06/2023 12:50
Το εστιατόριο «Melia», βρίσκεται στην παραλία Καρύδι, μέσα στη πλούσια βλάστηση της Βουρβουρούς, στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής. Στο μενού του, που έχει επιμεληθεί ο βραβευμένος Chef Γιάννης Μπαξεβάνης, αντανακλάται η βαθιά αγάπη του ίδιου για την ελληνική κουζίνα και τα ελληνικά προϊόντα και η δέσμευση για τήρηση της τοπικής παραγωγής και κοινωνίας. Όλη τη διάρκεια της σεζόν, από το Μάιο έως και το Σεπτέμβριο, το «Melia» είναι μία εμπειρία και προορισμός, από μόνο του…
Το εστιατόριο «Melia» ξεκίνησε ως project από το Chef Γιάννη Μπαξεβάνη, τον πρώην ποδοσφαιριστή Νίκο Καράμπελα και το Βασίλη Λαγκαδιανό, με βασικό άξονα την ελληνική δημιουργική κουζίνα, ώστε ο κάθε επισκέπτης, να καταλαβαίνει ότι γεύεται κάτι ελληνικό, με έντονες τις σύγχρονες πινελιές στα πιάτα.
Μέσα στη φύση της Βουρβουρούς, στην παραλία Καρύδι, ενταγμένο απόλυτα στο πράσινο της περιοχής, έχει φτιαχτεί από άφθονο ξύλο και πέτρα και συνολικά από φυσικά υλικά σε κάθε σημείο της διακόσμησης, από τα σχοινιά και τα καλάθια που κοσμούν τον εξωτερικό χώρο, έως όλα τα τραπεζοκαθίσματα.
Η φρέσκια, βασισμένη σε τοπικά υλικά κουζίνα του εστιατορίου «Melia», ανταποκρίνεται σε όλες τις αισθήσεις.
Τα ψάρια, είναι πρωταγωνιστές. Πάντα φρέσκα, ημέρας κι ό,τι φέρνει ο ψαράς, είναι η πιο πολύτιμη, ίσως, πρώτη ύλη της κουζίνας του «Melia». Τα κρέατα είναι κυρίως ντόπια, μαζί και με εισαγόμενες κοπές, που συμπληρώνουν το μενού.
Τα μύδια Ολυμπιάδας, τα χταπόδια και τα ψάρια από τα νερά της Χαλκιδικής, τα ζυμαρικά από ντόπιους συνεταιρισμούς και παραγωγούς και τα κρασιά των χαλκιδικιώτικων Κτημάτων, συνθέτουν πιάτα στα οποία, πέρα από την πείρα και την πίστη στην παράδοση, τα ίδια τα υλικά, κάνουν τη διαφορά.
Σε αυτά έρχονται να προστεθούν η αποκλειστικά κατσικίσια φέτα, ο εξαιρετικής ποιότητας λευκός ταραμάς, οι πατάτες από την Ορεστιάδα, το κατίκι Δομοκού, το πρόβειο γιαούρτι και ο παστουρμάς Δράμας, άφθονο χαρούπι, αλλά και κρίταμα που συλλέγονται από το προσωπικό του «Melia» από την περιοχή της Σιθωνίας και φύκια, που αποξηραίνονται έως ότου πάρουν τη μορφή πούδρας, μέχρι να εμφανιστούν στα πιάτα.
Το ελαιόλαδο και οι ελιές, παραγωγής των ιδιοκτητών από ιδιόκτητο κτήμα στο νομό Ηλείας, ανεβάζουν το επίπεδο των γευμάτων ακόμη πιο ψηλά και η δεξιότητα του Chef στο χειρισμό τοπικών προϊόντων, εκτοξεύει κυριολεκτικά τη γεύση.
Δοκιμάστε τα μαύρα λινγκουίνι με αυγοτάραχο, μύδια και λεμονάτη κρέμα οστρακοειδών, το σουβλάκι καλαμάρι, πάνω σε ταμπουλέ με πέστο, κρίταμο κι αρωματικό γιαούρτι, τις γαρίδες ψημένες στο βότσαλο με αρώματα ούζου, σερβιρισμένες με χαρουπόψωμο, λευκό ταραμά κι αποξηραμένα φρούτα, τα αχνιστά μύδια στο κέλυφός τους, με ούζο, κρασί, κρεμμύδι και σέλινο.
Στα ορεκτικά ξεχωρίζουν η καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με παστουρμά, ο λουκουμάς φέτας με σαλάτα, ρόκα και σορμπέ πιπεριά Φλωρίνης, η τυρόπιτα στη σχάρα.
Και φυσικά, ως πρωταγωνιστές, το φρέσκο, ολόκληρο ψάρι στη σχάρα και το φρέσκο φιλέτο λαβράκι στο φούρνο με αρωματικά χόρτα!
Όπου δείτε ένα φυλλαράκι στο μενού, σημαίνει ότι κοιτάτε κάποιο πιάτο που μπορεί να παρασκευασθεί κι αποκλειστικά για vegans, με τροποποιήσεις στην αρχική συνταγή. Κι επειδή, όπως υποστηρίζει ο Chef, «τα παιδιά πρέπει να μάθουν να τρώνε όπως οι μεγάλοι» το παιδικό μενού δεν έχει καμία διαφορά ως προς τα υλικά, από τον βασικό κατάλογο: όλα τα συστατικά είναι φρέσκα κι αγνά, από την φρέσκια τομάτα και την τριμμένη φέτα στα ζυμαρικά, μέχρι το επιδόρπιο.
Και φτάνοντας στα επιδόρπια, επιλογές όπως σοκολατόσουπα, τριλογία χαλβά ή πορτοκαλόπιτα με παγωτό καϊμάκι, κλείνουν γλυκά κάθε γεύμα.
Κάθε γεύση θα βρει και την ιδανική της συνοδεία, στα κρασιά από όλη την Ελλάδα που φιλοξενούνται στην κάβα, με αυτά από τη Μονή Χιλανδαρίου του Αγίου Όρους, αλλά και τους βιολογικούς οίνους από Ηλεία, να ξεχωρίζουν.
Πέρα από το γεύμα επί τόπου στο εστιατόριο, έχετε πάντα τη δυνατότητα να απολαύσετε και γεύματα με take away, χάρη στα σαντουιτσάκια του Chef, όπως αυτό με το γύρο μπούτι κοτόπουλο, την πανσέτα σαν γύρο με πιπεριές και τομάτα, το vegan σάντουιτς με χαλούμι και δυόσμο και το σάντουιτς με τηγανητό καλαμάρι και ταραμά. Μπορείτε να τα γευθείτε στο χέρι ή στην παραλία -απευθύνονται και στους ενοίκους του «Karidi Beach Boutique Suites», που επίσης διαθέτουν οι άνθρωποι του «Melia»- και είναι πραγματικά ξεχωριστά.
Το «Melia», είναι ένας χώρος που συνδυάζει μοναδική ατμόσφαιρα κι απολαυστικές προτάσεις. Ένα εστιατόριο υψηλής αισθητικής και προσιτής πολυτέλειας, κάτω από τα πεύκα, όπου κυριαρχεί η γαλήνη της φύσης και οι γήινοι τόνοι στη διακόσμηση και σας προσφέρει εκλεκτά πιάτα της μεσογειακής και ελληνικής κουζίνας. Το προτείνουμε, ανεπιφύλακτα!
Tip 1: Η κουζίνα του «Melia» λειτουργεί από τις 9 το πρωί με πρωινό έως 11 το βράδυ.
Tip 2: Κάποιοι, ψάχνουν για ένα όμορφο μέρος. Άλλοι, κάνουν οι ίδιοι ένα μέρος όμορφο! Σχεδιάστε την ειδική σας ημέρα με το «Melia», για οποιαδήποτε περίσταση θέλετε να γιορτάσετε!
Διεύθυνση: Βουρβουρού (Παραλία Καρύδι)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23750 91067
Το εστιατόριο «Melia», βρίσκεται στην παραλία Καρύδι, μέσα στη πλούσια βλάστηση της Βουρβουρούς, στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής. Στο μενού του, που έχει επιμεληθεί ο βραβευμένος Chef Γιάννης Μπαξεβάνης, αντανακλάται η βαθιά αγάπη του ίδιου για την ελληνική κουζίνα και τα ελληνικά προϊόντα και η δέσμευση για τήρηση της τοπικής παραγωγής και κοινωνίας. Όλη τη διάρκεια της σεζόν, από το Μάιο έως και το Σεπτέμβριο, το «Melia» είναι μία εμπειρία και προορισμός, από μόνο του…
Το εστιατόριο «Melia» ξεκίνησε ως project από το Chef Γιάννη Μπαξεβάνη, τον πρώην ποδοσφαιριστή Νίκο Καράμπελα και το Βασίλη Λαγκαδιανό, με βασικό άξονα την ελληνική δημιουργική κουζίνα, ώστε ο κάθε επισκέπτης, να καταλαβαίνει ότι γεύεται κάτι ελληνικό, με έντονες τις σύγχρονες πινελιές στα πιάτα.
Μέσα στη φύση της Βουρβουρούς, στην παραλία Καρύδι, ενταγμένο απόλυτα στο πράσινο της περιοχής, έχει φτιαχτεί από άφθονο ξύλο και πέτρα και συνολικά από φυσικά υλικά σε κάθε σημείο της διακόσμησης, από τα σχοινιά και τα καλάθια που κοσμούν τον εξωτερικό χώρο, έως όλα τα τραπεζοκαθίσματα.
Η φρέσκια, βασισμένη σε τοπικά υλικά κουζίνα του εστιατορίου «Melia», ανταποκρίνεται σε όλες τις αισθήσεις.
Τα ψάρια, είναι πρωταγωνιστές. Πάντα φρέσκα, ημέρας κι ό,τι φέρνει ο ψαράς, είναι η πιο πολύτιμη, ίσως, πρώτη ύλη της κουζίνας του «Melia». Τα κρέατα είναι κυρίως ντόπια, μαζί και με εισαγόμενες κοπές, που συμπληρώνουν το μενού.
Τα μύδια Ολυμπιάδας, τα χταπόδια και τα ψάρια από τα νερά της Χαλκιδικής, τα ζυμαρικά από ντόπιους συνεταιρισμούς και παραγωγούς και τα κρασιά των χαλκιδικιώτικων Κτημάτων, συνθέτουν πιάτα στα οποία, πέρα από την πείρα και την πίστη στην παράδοση, τα ίδια τα υλικά, κάνουν τη διαφορά.
Σε αυτά έρχονται να προστεθούν η αποκλειστικά κατσικίσια φέτα, ο εξαιρετικής ποιότητας λευκός ταραμάς, οι πατάτες από την Ορεστιάδα, το κατίκι Δομοκού, το πρόβειο γιαούρτι και ο παστουρμάς Δράμας, άφθονο χαρούπι, αλλά και κρίταμα που συλλέγονται από το προσωπικό του «Melia» από την περιοχή της Σιθωνίας και φύκια, που αποξηραίνονται έως ότου πάρουν τη μορφή πούδρας, μέχρι να εμφανιστούν στα πιάτα.
Το ελαιόλαδο και οι ελιές, παραγωγής των ιδιοκτητών από ιδιόκτητο κτήμα στο νομό Ηλείας, ανεβάζουν το επίπεδο των γευμάτων ακόμη πιο ψηλά και η δεξιότητα του Chef στο χειρισμό τοπικών προϊόντων, εκτοξεύει κυριολεκτικά τη γεύση.
Δοκιμάστε τα μαύρα λινγκουίνι με αυγοτάραχο, μύδια και λεμονάτη κρέμα οστρακοειδών, το σουβλάκι καλαμάρι, πάνω σε ταμπουλέ με πέστο, κρίταμο κι αρωματικό γιαούρτι, τις γαρίδες ψημένες στο βότσαλο με αρώματα ούζου, σερβιρισμένες με χαρουπόψωμο, λευκό ταραμά κι αποξηραμένα φρούτα, τα αχνιστά μύδια στο κέλυφός τους, με ούζο, κρασί, κρεμμύδι και σέλινο.
Στα ορεκτικά ξεχωρίζουν η καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με παστουρμά, ο λουκουμάς φέτας με σαλάτα, ρόκα και σορμπέ πιπεριά Φλωρίνης, η τυρόπιτα στη σχάρα.
Και φυσικά, ως πρωταγωνιστές, το φρέσκο, ολόκληρο ψάρι στη σχάρα και το φρέσκο φιλέτο λαβράκι στο φούρνο με αρωματικά χόρτα!
Όπου δείτε ένα φυλλαράκι στο μενού, σημαίνει ότι κοιτάτε κάποιο πιάτο που μπορεί να παρασκευασθεί κι αποκλειστικά για vegans, με τροποποιήσεις στην αρχική συνταγή. Κι επειδή, όπως υποστηρίζει ο Chef, «τα παιδιά πρέπει να μάθουν να τρώνε όπως οι μεγάλοι» το παιδικό μενού δεν έχει καμία διαφορά ως προς τα υλικά, από τον βασικό κατάλογο: όλα τα συστατικά είναι φρέσκα κι αγνά, από την φρέσκια τομάτα και την τριμμένη φέτα στα ζυμαρικά, μέχρι το επιδόρπιο.
Και φτάνοντας στα επιδόρπια, επιλογές όπως σοκολατόσουπα, τριλογία χαλβά ή πορτοκαλόπιτα με παγωτό καϊμάκι, κλείνουν γλυκά κάθε γεύμα.
Κάθε γεύση θα βρει και την ιδανική της συνοδεία, στα κρασιά από όλη την Ελλάδα που φιλοξενούνται στην κάβα, με αυτά από τη Μονή Χιλανδαρίου του Αγίου Όρους, αλλά και τους βιολογικούς οίνους από Ηλεία, να ξεχωρίζουν.
Πέρα από το γεύμα επί τόπου στο εστιατόριο, έχετε πάντα τη δυνατότητα να απολαύσετε και γεύματα με take away, χάρη στα σαντουιτσάκια του Chef, όπως αυτό με το γύρο μπούτι κοτόπουλο, την πανσέτα σαν γύρο με πιπεριές και τομάτα, το vegan σάντουιτς με χαλούμι και δυόσμο και το σάντουιτς με τηγανητό καλαμάρι και ταραμά. Μπορείτε να τα γευθείτε στο χέρι ή στην παραλία -απευθύνονται και στους ενοίκους του «Karidi Beach Boutique Suites», που επίσης διαθέτουν οι άνθρωποι του «Melia»- και είναι πραγματικά ξεχωριστά.
Το «Melia», είναι ένας χώρος που συνδυάζει μοναδική ατμόσφαιρα κι απολαυστικές προτάσεις. Ένα εστιατόριο υψηλής αισθητικής και προσιτής πολυτέλειας, κάτω από τα πεύκα, όπου κυριαρχεί η γαλήνη της φύσης και οι γήινοι τόνοι στη διακόσμηση και σας προσφέρει εκλεκτά πιάτα της μεσογειακής και ελληνικής κουζίνας. Το προτείνουμε, ανεπιφύλακτα!
Tip 1: Η κουζίνα του «Melia» λειτουργεί από τις 9 το πρωί με πρωινό έως 11 το βράδυ.
Tip 2: Κάποιοι, ψάχνουν για ένα όμορφο μέρος. Άλλοι, κάνουν οι ίδιοι ένα μέρος όμορφο! Σχεδιάστε την ειδική σας ημέρα με το «Melia», για οποιαδήποτε περίσταση θέλετε να γιορτάσετε!
Διεύθυνση: Βουρβουρού (Παραλία Καρύδι)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23750 91067
ΣΧΟΛΙΑ