«Μεζέ Μεζέ» στο Κορδελιό: Ένα από τα πιο πετυχημένα food projects της Θεσσαλονίκης, με ένα μενού για όλα τα γούστα
20/06/2024 17:20
20/06/2024 17:20
Το «Μεζέ Μεζέ» στο νούμερο 2 της Κωνσταντίνου Καραμανλή στο Κορδελιό, είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο πετυχημένα food projects των τελευταίων ετών, σε όλη την πόλη της Θεσσαλονίκης. Έχοντας πρωτοανοίξει το 2011, μεταφέρθηκε στην τωρινή του διεύθυνση το 2016.
Με την επιμέλεια του Chef και ιδιοκτήτη Δημήτρη Αντύπα, η άξια ομάδα του προσφέρει ένα τόσο ολοκληρωμένο μενού, που κυριολεκτικά θα σας καλύψει σε κάθε προτίμησή και θα σας δώσει εναλλακτικές, για πολλές επισκέψεις. Μερακλίδικοι μεζέδες και πρωτότυπα πιάτα και ειδικό μενού για vegans ή με healthy προτάσεις, πάντα βασισμένες στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, αλλά και μία wine list με 250 ετικέτες οίνων από όλον τον κόσμο, εξασφαλίζουν γεύματα που θα θυμάστε για καιρό.
Το «Μεζέ Μεζέ» ξεχωρίζει και για το εξαιρετικά όμορφο και φιλόξενο περιβάλλον του, με industrial αισθητική, όπου επικρατούν τα γήινα χρώματα και το ξύλο, δημιουργώντας ένα χώρο στον οποίο θα νιώσετε απόλυτα άνετα και φιλόξενα, σε κάθε επίσκεψη σας.
Το μενού, είναι βασισμένο στη φιλοσοφία, κατά κύριο λόγο, της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας.
Αλμυρό cheesecake, παστουρμαδοπιτάκια, μπουγιουρντί με καβουρμά, sticks τηγανητής μελιτζάνας, σφακιανές πίτες, είναι κάποια από τα ορεκτικά, που σίγουρα θα σας «κερδίσουν».
Οι σαλάτες περιλαμβάνουν εμπνευσμένους συνδυασμούς, από την κλασσική αγγουροντομάτα και τη χωριάτικη, μέχρι σαλάτες με μήλο, αχλάδι, κολοκύθι, μελιτζάνα, ψητό χαλούμι, λιαστή τομάτα, φινόκιο, θαλασσινά και ψάρια ή κοτόπουλο και σας προσφέρουν μία ευρεία γκάμα γευστικών επιλογών.
Οι επιλογές σε κρεατικά, πολλές και πρωτότυπες: μοσχαρίσιος «σιδηρόδρομος», σουτζουκάκι γιαουρτλού, πρόβεια κεμπαπάκια, σπαλομπριζόλα tomahawk, rib eye, μοσχαρίσια ταλιάτα, μακαρονάδα με μάγουλα στα πιο μαγειρευτά, είναι μέσα στις άφθονες προτάσεις του μενού.
Στις πιο θαλασσινές γεύσεις, κριθαρότο με γαρίδες και γαριδομακαρονάδα – στα χειροποίητα ζυμαρικά και τα ριζότα θα βρείτε κι άλλες επιλογές - φρέσκια σαρδέλα και γαύρος, μεγάλα ψάρια όπως τσιπούρα πελαγίσια ή Αγίου Όρους, μύδια καλαμάρια και γαρίδες, είναι ιδανικές επιλογές ειδικά τώρα το καλοκαίρι.
Ο κατάλογος περιλαμβάνει ειδική καρτέλα για τις vegan και healthy επιλογές, η οποία έχει δημιουργηθεί από το Chef, σε συνεργασία με κλινική διαιτολόγο – διατροφολόγο. Θα βρείτε, στο vegan μενού, νόστιμη πράσινη σαλάτα με κινόα, σταφίδες, μήλο, πορτοκάλι, αβοκάντο κι αμύγδαλα, γλυκόξινη τηγανιά με vegan φιλετίνια με γεύση κοτόπουλο, αλλά και vegan nuggets με τηγανητές πατάτες και vegan μαγιονέζα.
Αντίστοιχα, το healthy μενού περιλαμβάνει ξεχωριστές προτάσεις, όπως κοτόπουλο στήθος σχάρας -από κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής, βιολογικής καλλιέργειας, με άγριο ρύζι και ψητά λαχανικά- ψαρονέφρι σχάρας με πουρέ σελινόριζας, μοσχαρίσιο μπιφτέκι με basmati και stir fry λαχανικά και ριζότο με σαφράν και mozzarella.
Η εμπεριστατωμένη κι ενημερωμένη wine list, περιλαμβάνει 250 ετικέτες κρασιών από όλον τον κόσμο. Συμβουλευθείτε το team του «Μεζέ Μεζέ», για τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό πιάτων και οίνων, ώστε να έχετε μία εμπειρία απόλυτα ταιριαστή γευστικά.
Και καθώς κάθε καλό γεύμα θέλει το γλυκό του στο τέλος, στο «Μεζέ Μεζέ», θα σας προσφέρουν ό,τι καλύτερο για να κλείσετε κάθε σας επίσκεψη, με γεύσεις και πάλι βασισμένες στην ελληνική γευστική παράδοση.
Οι άνθρωποι του «Μεζέ Μεζέ» προσφέρουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό, τόσο στην κουζίνα και την προετοιμασία των γευμάτων, όσο και στο σέρβις αλλά και στο να σας κάνουν να νιώσετε σαν στο σπίτι σας.
Θα συναντήσετε κόσμο όλων των ηλικιών, ενώ το εστιατόριο είναι ιδανικό για οικογένειες με παιδιά, λόγω του ειδικά διαμορφωμένου παιδότοπου που διαθέτει, για παιδιά άνω του 1 έτους, με υπεύθυνη στο χώρο και δωρεάν φύλαξη.
Ανεξαρτήτως ημέρας της εβδομάδας κι ανεξαρτήτως αριθμού ατόμων ή ηλικιών, είναι ένας προορισμός … «παντός καιρού», ειδικά εάν θέλετε να δοκιμάσετε διαφορετικές γεύσεις, σε ένα γαστρονομικό project, που όλα αυτά τα χρόνια, έχει στεφθεί με απόλυτη επιτυχία!
Tip 1: Η κουζίνα του «Μεζέ Μεζέ» λειτουργεί καθημερινά από 12.00 – 23.00 και την Κυριακή από 12.00 – 22.00. Ειδικά για το Σαββατοκύριακο, είναι καλό να κάνετε κρατήσεις.
Tip 2: Οι ώρες λειτουργίας του παιδότοπου είναι από Τετάρτη έως Σάββατο 14.30 – 22.30 και Κυριακή 13.00 – 21.00.
Διεύθυνση: Κωνσταντίνου Καραμανλή 2, Κορδελιό
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 700100
Το «Μεζέ Μεζέ» στο νούμερο 2 της Κωνσταντίνου Καραμανλή στο Κορδελιό, είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο πετυχημένα food projects των τελευταίων ετών, σε όλη την πόλη της Θεσσαλονίκης. Έχοντας πρωτοανοίξει το 2011, μεταφέρθηκε στην τωρινή του διεύθυνση το 2016.
Με την επιμέλεια του Chef και ιδιοκτήτη Δημήτρη Αντύπα, η άξια ομάδα του προσφέρει ένα τόσο ολοκληρωμένο μενού, που κυριολεκτικά θα σας καλύψει σε κάθε προτίμησή και θα σας δώσει εναλλακτικές, για πολλές επισκέψεις. Μερακλίδικοι μεζέδες και πρωτότυπα πιάτα και ειδικό μενού για vegans ή με healthy προτάσεις, πάντα βασισμένες στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, αλλά και μία wine list με 250 ετικέτες οίνων από όλον τον κόσμο, εξασφαλίζουν γεύματα που θα θυμάστε για καιρό.
Το «Μεζέ Μεζέ» ξεχωρίζει και για το εξαιρετικά όμορφο και φιλόξενο περιβάλλον του, με industrial αισθητική, όπου επικρατούν τα γήινα χρώματα και το ξύλο, δημιουργώντας ένα χώρο στον οποίο θα νιώσετε απόλυτα άνετα και φιλόξενα, σε κάθε επίσκεψη σας.
Το μενού, είναι βασισμένο στη φιλοσοφία, κατά κύριο λόγο, της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας.
Αλμυρό cheesecake, παστουρμαδοπιτάκια, μπουγιουρντί με καβουρμά, sticks τηγανητής μελιτζάνας, σφακιανές πίτες, είναι κάποια από τα ορεκτικά, που σίγουρα θα σας «κερδίσουν».
Οι σαλάτες περιλαμβάνουν εμπνευσμένους συνδυασμούς, από την κλασσική αγγουροντομάτα και τη χωριάτικη, μέχρι σαλάτες με μήλο, αχλάδι, κολοκύθι, μελιτζάνα, ψητό χαλούμι, λιαστή τομάτα, φινόκιο, θαλασσινά και ψάρια ή κοτόπουλο και σας προσφέρουν μία ευρεία γκάμα γευστικών επιλογών.
Οι επιλογές σε κρεατικά, πολλές και πρωτότυπες: μοσχαρίσιος «σιδηρόδρομος», σουτζουκάκι γιαουρτλού, πρόβεια κεμπαπάκια, σπαλομπριζόλα tomahawk, rib eye, μοσχαρίσια ταλιάτα, μακαρονάδα με μάγουλα στα πιο μαγειρευτά, είναι μέσα στις άφθονες προτάσεις του μενού.
Στις πιο θαλασσινές γεύσεις, κριθαρότο με γαρίδες και γαριδομακαρονάδα – στα χειροποίητα ζυμαρικά και τα ριζότα θα βρείτε κι άλλες επιλογές - φρέσκια σαρδέλα και γαύρος, μεγάλα ψάρια όπως τσιπούρα πελαγίσια ή Αγίου Όρους, μύδια καλαμάρια και γαρίδες, είναι ιδανικές επιλογές ειδικά τώρα το καλοκαίρι.
Ο κατάλογος περιλαμβάνει ειδική καρτέλα για τις vegan και healthy επιλογές, η οποία έχει δημιουργηθεί από το Chef, σε συνεργασία με κλινική διαιτολόγο – διατροφολόγο. Θα βρείτε, στο vegan μενού, νόστιμη πράσινη σαλάτα με κινόα, σταφίδες, μήλο, πορτοκάλι, αβοκάντο κι αμύγδαλα, γλυκόξινη τηγανιά με vegan φιλετίνια με γεύση κοτόπουλο, αλλά και vegan nuggets με τηγανητές πατάτες και vegan μαγιονέζα.
Αντίστοιχα, το healthy μενού περιλαμβάνει ξεχωριστές προτάσεις, όπως κοτόπουλο στήθος σχάρας -από κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής, βιολογικής καλλιέργειας, με άγριο ρύζι και ψητά λαχανικά- ψαρονέφρι σχάρας με πουρέ σελινόριζας, μοσχαρίσιο μπιφτέκι με basmati και stir fry λαχανικά και ριζότο με σαφράν και mozzarella.
Η εμπεριστατωμένη κι ενημερωμένη wine list, περιλαμβάνει 250 ετικέτες κρασιών από όλον τον κόσμο. Συμβουλευθείτε το team του «Μεζέ Μεζέ», για τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό πιάτων και οίνων, ώστε να έχετε μία εμπειρία απόλυτα ταιριαστή γευστικά.
Και καθώς κάθε καλό γεύμα θέλει το γλυκό του στο τέλος, στο «Μεζέ Μεζέ», θα σας προσφέρουν ό,τι καλύτερο για να κλείσετε κάθε σας επίσκεψη, με γεύσεις και πάλι βασισμένες στην ελληνική γευστική παράδοση.
Οι άνθρωποι του «Μεζέ Μεζέ» προσφέρουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό, τόσο στην κουζίνα και την προετοιμασία των γευμάτων, όσο και στο σέρβις αλλά και στο να σας κάνουν να νιώσετε σαν στο σπίτι σας.
Θα συναντήσετε κόσμο όλων των ηλικιών, ενώ το εστιατόριο είναι ιδανικό για οικογένειες με παιδιά, λόγω του ειδικά διαμορφωμένου παιδότοπου που διαθέτει, για παιδιά άνω του 1 έτους, με υπεύθυνη στο χώρο και δωρεάν φύλαξη.
Ανεξαρτήτως ημέρας της εβδομάδας κι ανεξαρτήτως αριθμού ατόμων ή ηλικιών, είναι ένας προορισμός … «παντός καιρού», ειδικά εάν θέλετε να δοκιμάσετε διαφορετικές γεύσεις, σε ένα γαστρονομικό project, που όλα αυτά τα χρόνια, έχει στεφθεί με απόλυτη επιτυχία!
Tip 1: Η κουζίνα του «Μεζέ Μεζέ» λειτουργεί καθημερινά από 12.00 – 23.00 και την Κυριακή από 12.00 – 22.00. Ειδικά για το Σαββατοκύριακο, είναι καλό να κάνετε κρατήσεις.
Tip 2: Οι ώρες λειτουργίας του παιδότοπου είναι από Τετάρτη έως Σάββατο 14.30 – 22.30 και Κυριακή 13.00 – 21.00.
Διεύθυνση: Κωνσταντίνου Καραμανλή 2, Κορδελιό
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 700100
ΣΧΟΛΙΑ