Μεζεδοπωλείο «Τρεις κι Εξήντα» στο κέντρο και στην Καλαμαριά, για… «πολιτισμένες απολαύσεις» (video)
21/09/2022 17:40
21/09/2022 17:40
Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του εισήγαγε το ειδικό μενού με τη συγκεκριμένη τιμή σταθερή σε ό,τι και να παράγγελνε κανείς, εφόσον αυτό περιλάμβανε δύο πιάτα και 50ml τσίπουρο και συνεχίζει την ίδια φιλοσοφία, σήμερα στα 5 ευρώ.
Η ιστορία του «Τρεις κι Εξήντα» ξεκινάει από τα «Σαμαράκια», το ουζερί που ο ιδιοκτήτης σήμερα του μεζεδοπωλείου, Στέφανος Καρβουνιάρης, άνοιξε το Μάρτιο του 1999 στην Πυλαία, μαζί με τον τότε συνεργάτη του, Θωμά Κωσταρέλα, εμπνευσμένοι για το όνομα από τα σαμαράκια που υπήρχαν στο συγκεκριμένο δρόμο. Όπως κι εκεί, έτσι κι εδώ, τα φρέσκα υλικά, η τέχνη στο μαγείρεμα και η φιλόξενη ατμόσφαιρα ήταν και είναι, πάντα, προτεραιότητα.
Παρά το… μίνιμαλ του ονόματός του, στο «Τρεις κι Εξήντα» οι επιλογές του μενού είναι άπειρες και αγγίζουν συχνά, την πιο εκλεπτυσμένη μαγειρική, περιλαμβάνοντας ωστόσο από όλα, με τον ειδικό κατάλογο των δύο πιάτων συνοδείας τσίπουρου να παραμένει και τις τιμές να μην κυμαίνονται συνήθως πάνω από 16 με 17 ευρώ ανά άτομο.
Στα κρεατικά δοκίμασε την ταλιάτα μόσχου, συνοδεία χόρτων εποχής, μανιταριών και σως μπλε τυριού ή εάν σου αρέσουν τα καυτερά, το χοιρινό κοντοσούβλι στη σχάρα με καυτερή σάλτσα harissa - ένα πιάτο… φωτιά – το κοντοσούβλι κοτόπουλο με λευκή σάλτσα μανιταριών και κρέμας γάλακτος.
Αυτό που σίγουρα ξεχωρίζει είναι ο χειροποίητος, καλοψημένος και ζουμερός γύρος κοτόπουλο στη σχάρα, μέσα σε επίσης δική τους πίτα, συνοδεία σως ταρτάρ, που ανεβάζει το παραδοσιακό σουβλάκι, ένα σκαλί παραπάνω.
Στα θαλασσινά, πάλι, θα βρεις επιλογές από κριθαρότο με γαρίδες ή ριζότο με θαλασσινά, μέχρι τηγανητό γαύρο σε λαδόκολλα, χωρίς κόκκαλο, για να τον απολαύσεις όπως βγαίνει από την κουζίνα.
Όταν το επιτρέπει η εποχή, προτείνουμε να τον συνδυάσεις με τους παραδοσιακούς τηγανητούς κολοκυθοκεφτέδες, τραγανούς από έξω και ζουμερούς μέσα, που θα κάνουν το τραπέζι σου πραγματικά νόστιμο.
Μη παραλείψεις το λαβράκι φιλέτο με sticks από κολοκύθι και κρέμα από παντζάρι.
Από το μενού δε λείπουν, φυσικά, οι προτάσεις σε ζυμαρικά. Δοκίμασε το ριζότο μανιταριών, με τρεις διαφορετικές ποικιλίες μανιταριών και λάδι τρούφας και συνόδεψέ τες με ορεκτικά όπως η τηγανιά μανιταριών με τρουφόλαδο κι αρσενικό Νάξου, η καπνιστή μελιτζάνα με κατίκι Δομοκού και λευκό βαλσάμικο.
Στα τυριά, ξεχωρίζει το «κρασοτύρι του θείου», με σάλτσα από κόκκινο κρασί, φρούτα του δάσους κι αράπικο φιστίκι, στις σαλάτες αυτή του Καίσαρα, με ψημένο ποντιακό περέκ, αντί για κρουτόν, στα ορεκτικά δοκίμασε, επίσης, τη φάβα Σαντορίνης, πιάτο ιδανικό και για vegan ή vegetarian πελάτες.
Με τι θα συνοδέψεις όλα αυτά; Διάλεξε μεταξύ των 80 περίπου ετικετών ούζων και τσίπουρων από όλη την Ελλάδα, δοκίμασε ελληνικές μπύρες κάθε είδους και φυσικά, τα κρασιά τους.
Η φιλοσοφία των ανθρώπων του «Τρεις κι Εξήντα» εμπεριέχει το ότι το να πίνει κανείς «καλό κρασί, συνοδεία καλού φαγητού και καλής παρέας, είναι μία από τις πιο πολιτισμένες απολαύσεις της ζωής» κι αυτό προωθούν με τη δουλειά τους.
Είτε κινηθείς προς το ξηρό, ημίξηρο, ημίγλυκο ή γλυκό κρασί, το ήσυχο, το ημιαφρώδες ή το αφρώδες, θα βρεις σίγουρα κάτι που θα σε καλύψει πλήρως και θα δέσει άριστα με το γεύμα σου.
Τip 1: Η επιχείρηση ετοιμάζει, προσεχώς και κάτι καινούριο στη Μεγάλου Αλεξάνδρου 37 (γωνία με 28ης Οκτωβρίου). Ένα all day σημείο, με ωράριο από τις 9 το πρωί έως τις 2 τα χαράματα, που σας κρατάμε για… έκπληξη.
Tip 2: Τα πάντα από το «Τρεις κι Εξήντα», μπορείς να τα παραγγείλεις και μέσω e-food και Box.
VIDEO | «Τρεις κι εξήντα» - 3 χώροι στην πόλη, για… «πολιτισμένες απολαύσεις»
Διεύθυνση: (1) Αγίας Θεοδώρας 7, Kέντρο (πάροδος πεζοδρόμου Αγίας Σοφίας), (2) Ιμέρας 2 (πεζόδρομος Καλαμαριάς)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: (1) 2310 279595, (2) 2310 384264
Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του εισήγαγε το ειδικό μενού με τη συγκεκριμένη τιμή σταθερή σε ό,τι και να παράγγελνε κανείς, εφόσον αυτό περιλάμβανε δύο πιάτα και 50ml τσίπουρο και συνεχίζει την ίδια φιλοσοφία, σήμερα στα 5 ευρώ.
Η ιστορία του «Τρεις κι Εξήντα» ξεκινάει από τα «Σαμαράκια», το ουζερί που ο ιδιοκτήτης σήμερα του μεζεδοπωλείου, Στέφανος Καρβουνιάρης, άνοιξε το Μάρτιο του 1999 στην Πυλαία, μαζί με τον τότε συνεργάτη του, Θωμά Κωσταρέλα, εμπνευσμένοι για το όνομα από τα σαμαράκια που υπήρχαν στο συγκεκριμένο δρόμο. Όπως κι εκεί, έτσι κι εδώ, τα φρέσκα υλικά, η τέχνη στο μαγείρεμα και η φιλόξενη ατμόσφαιρα ήταν και είναι, πάντα, προτεραιότητα.
Παρά το… μίνιμαλ του ονόματός του, στο «Τρεις κι Εξήντα» οι επιλογές του μενού είναι άπειρες και αγγίζουν συχνά, την πιο εκλεπτυσμένη μαγειρική, περιλαμβάνοντας ωστόσο από όλα, με τον ειδικό κατάλογο των δύο πιάτων συνοδείας τσίπουρου να παραμένει και τις τιμές να μην κυμαίνονται συνήθως πάνω από 16 με 17 ευρώ ανά άτομο.
Στα κρεατικά δοκίμασε την ταλιάτα μόσχου, συνοδεία χόρτων εποχής, μανιταριών και σως μπλε τυριού ή εάν σου αρέσουν τα καυτερά, το χοιρινό κοντοσούβλι στη σχάρα με καυτερή σάλτσα harissa - ένα πιάτο… φωτιά – το κοντοσούβλι κοτόπουλο με λευκή σάλτσα μανιταριών και κρέμας γάλακτος.
Αυτό που σίγουρα ξεχωρίζει είναι ο χειροποίητος, καλοψημένος και ζουμερός γύρος κοτόπουλο στη σχάρα, μέσα σε επίσης δική τους πίτα, συνοδεία σως ταρτάρ, που ανεβάζει το παραδοσιακό σουβλάκι, ένα σκαλί παραπάνω.
Στα θαλασσινά, πάλι, θα βρεις επιλογές από κριθαρότο με γαρίδες ή ριζότο με θαλασσινά, μέχρι τηγανητό γαύρο σε λαδόκολλα, χωρίς κόκκαλο, για να τον απολαύσεις όπως βγαίνει από την κουζίνα.
Όταν το επιτρέπει η εποχή, προτείνουμε να τον συνδυάσεις με τους παραδοσιακούς τηγανητούς κολοκυθοκεφτέδες, τραγανούς από έξω και ζουμερούς μέσα, που θα κάνουν το τραπέζι σου πραγματικά νόστιμο.
Μη παραλείψεις το λαβράκι φιλέτο με sticks από κολοκύθι και κρέμα από παντζάρι.
Από το μενού δε λείπουν, φυσικά, οι προτάσεις σε ζυμαρικά. Δοκίμασε το ριζότο μανιταριών, με τρεις διαφορετικές ποικιλίες μανιταριών και λάδι τρούφας και συνόδεψέ τες με ορεκτικά όπως η τηγανιά μανιταριών με τρουφόλαδο κι αρσενικό Νάξου, η καπνιστή μελιτζάνα με κατίκι Δομοκού και λευκό βαλσάμικο.
Στα τυριά, ξεχωρίζει το «κρασοτύρι του θείου», με σάλτσα από κόκκινο κρασί, φρούτα του δάσους κι αράπικο φιστίκι, στις σαλάτες αυτή του Καίσαρα, με ψημένο ποντιακό περέκ, αντί για κρουτόν, στα ορεκτικά δοκίμασε, επίσης, τη φάβα Σαντορίνης, πιάτο ιδανικό και για vegan ή vegetarian πελάτες.
Με τι θα συνοδέψεις όλα αυτά; Διάλεξε μεταξύ των 80 περίπου ετικετών ούζων και τσίπουρων από όλη την Ελλάδα, δοκίμασε ελληνικές μπύρες κάθε είδους και φυσικά, τα κρασιά τους.
Η φιλοσοφία των ανθρώπων του «Τρεις κι Εξήντα» εμπεριέχει το ότι το να πίνει κανείς «καλό κρασί, συνοδεία καλού φαγητού και καλής παρέας, είναι μία από τις πιο πολιτισμένες απολαύσεις της ζωής» κι αυτό προωθούν με τη δουλειά τους.
Είτε κινηθείς προς το ξηρό, ημίξηρο, ημίγλυκο ή γλυκό κρασί, το ήσυχο, το ημιαφρώδες ή το αφρώδες, θα βρεις σίγουρα κάτι που θα σε καλύψει πλήρως και θα δέσει άριστα με το γεύμα σου.
Τip 1: Η επιχείρηση ετοιμάζει, προσεχώς και κάτι καινούριο στη Μεγάλου Αλεξάνδρου 37 (γωνία με 28ης Οκτωβρίου). Ένα all day σημείο, με ωράριο από τις 9 το πρωί έως τις 2 τα χαράματα, που σας κρατάμε για… έκπληξη.
Tip 2: Τα πάντα από το «Τρεις κι Εξήντα», μπορείς να τα παραγγείλεις και μέσω e-food και Box.
VIDEO | «Τρεις κι εξήντα» - 3 χώροι στην πόλη, για… «πολιτισμένες απολαύσεις»
Διεύθυνση: (1) Αγίας Θεοδώρας 7, Kέντρο (πάροδος πεζοδρόμου Αγίας Σοφίας), (2) Ιμέρας 2 (πεζόδρομος Καλαμαριάς)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: (1) 2310 279595, (2) 2310 384264
ΣΧΟΛΙΑ