ΜΙΚ 3: Σε συνεργασία με την «Όμηρος» βάζει το ΙοΤ στην ελληνική γαλακτοβιομηχανία
03/01/2024 12:00
03/01/2024 12:00
Στην εφαρμογή μίας ψηφιακής τεχνολογίας προχωράει η γαλακτοβιομηχανία «Όμηρος», σε συνεργασία με τη Θεσσαλονικιώτικη εταιρεία Πληροφορικής ΜΙΚ3, καθώς ξεκινάει η αξιοποίηση και του InternetofThings, ως εργαλείου για τον έλεγχο του γάλακτος, της υψηλής αξίας πρώτης ύλης από την οποία παράγονται ορισμένα από τα πλέον εξαγώγιμα προϊόντα της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων, όπως η φέτα.
Η ελληνική γαλακτοβιομηχανία αποτελεί μεγάλο πελάτη της ΜΙΚ3, καθώς το προϊόν της, το λογισμικό MilkControlManagement-MCM, χρησιμοποιούν περισσότερες από 40 βιομηχανίες γάλακτος και τυροκομεία από όλη τη χώρα. Τώρα πλέον η ΜΙΚ3, με τη χρήση του ΙοΤ, ενσωματώνει αισθητήρες μέτρησης βάρους, πίεσης, θερμοκρασίας και ανάδευσης του γάλακτος, σε απομακρυσμένες παγολεκάνες όπου συγκεντρώνεται η πρώτη ύλη. Κατά τον τρόπο αυτό, συγκεντρώνονται πληροφορίες που βοηθούν τη βιομηχανία που εισκομίζει γάλα από παραγωγούς, να βελτιστοποιεί τη διαχείριση και την προστασία του γάλακτος με σκοπό το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο τελικό προϊόν.
Όπως είπε στο makthes.gr ο μέτοχος και γενικός διευθυντής της ΜΙΚ3, Σάββας Τορτοπίδης, η «Όμηρος», σαν μία βιομηχανία που συνεργάζεται με εκατοντάδες γαλακτοκομικούς παραγωγούς, διέκρινε τα οφέλη από τη χρήση του συγκεκριμένου τεχνολογικού εργαλείου, ενώ την ενσωμάτωσή του στο ΜCM εξετάζουν και άλλοι μεταποιητές γάλακτος.
«Θεωρώ ότι κάποια στιγμή θα γίνει απαιτητή από την γαλακτοβιομηχανία, η χρήση του συγκεκριμένου τεχνολογικού εργαλείου για τον έλεγχο της πρώτης ύλης, στις παγολεκάνες των παραγωγών αλλά και στους σταθμούς συγκέντρωσης γάλακτος, καθώς ο ποιοτικός έλεγχος της πρώτης ύλης και η ιχνηλασιμότητα είναι απολύτως κρίσιμης σημασίας για τη βιομηχανία και την παραγωγή αυστηρά ελεγμένων για την ασφάλεια και ποιότητά τους, γαλακτοκομικών προϊόντων. Μη λησμονούμε ότι πρόκειται για τρόφιμα που μάλιστα είναι ευπαθή».
Να σημειωθεί ότι η ΜΙΚ3, έχει αναπτύξει και συνεχώς εξελίσσει την πολυβραβευμένη οικογένεια λογισμικού MilkControlManagement – MCM, προκειμένου να υποστηρίξει τις βιομηχανίες μεταποίησης γάλακτος.
Η ΜΙΚ3 με την MCMsuite , προσφέρει μία ολοκληρωμένη τεχνολογική λύση που καλύπτει από την παραλαβή του γάλακτος, την ποσοτική, την ποιοτική και την οικονομική διαχείριση του, έως την παραγωγή τελικού προϊόντος, την διαχείριση της φάρμας του παραγωγού και την πλήρη ιχνηλασιμότητα της πρώτης ύλης, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες και απαιτήσεις της κάθε βιομηχανίας.
Έτσι, μέσα από τη συγκεκριμένη ψηφιακή πλατφόρμα, παρακολουθείται η φάρμα του παραγωγού, η συλλογή και εισκόμιση γάλακτος, πληροφορίες μέγιστης σημασίας για την παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών τελικών προϊόντων αλλά και τη μείωση του διαχειριστικού χρόνου και κόστους, την αύξηση της παραγωγικότητας και, φυσικά, τη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων.
«Το ευχάριστο και ενθαρρυντικό είναι, ότι οι γαλακτοβιομηχανίες αλλά και γενικότερα η βιομηχανία τροφίμων, εξοικειώνεται σε σημαντικό βαθμό με τις υποστηρικτικές τεχνολογικές λύσεις που είναι διαθέσιμες ή που μπορούν, περαιτέρω να αναπτυχθούν, προκειμένου να βοηθηθούν σε συγκεκριμένα ζητήματα που τις απασχολούν, μέσω του ψηφιακού τους μετασχηματισμού», πρόσθεσε ο κ. Τορτοπίδης.
Σημειώνεται ότι η ΜΙΚ3, απέσπασε το χρυσό βραβείο και το αργυρό, στα Dairy Innovation Awards 2023, στην πρώτη περίπτωση σε συνεργασία με τη ΒΑΛΜΑΣ και στη δεύτερη, με τη ΜΕΒΓΑΛ. Η MIK3, ως
παράγοντας εξέλιξης του κλάδου της γαλακτοβιομηχανίας, στηρίζει έμπρακτα το ετήσιο συνέδριο DairyConference που τελείται υπό την αιγίδα του ΣΕΒΓΑΠ.
22/12/2023 10:48
Στην εφαρμογή μίας ψηφιακής τεχνολογίας προχωράει η γαλακτοβιομηχανία «Όμηρος», σε συνεργασία με τη Θεσσαλονικιώτικη εταιρεία Πληροφορικής ΜΙΚ3, καθώς ξεκινάει η αξιοποίηση και του InternetofThings, ως εργαλείου για τον έλεγχο του γάλακτος, της υψηλής αξίας πρώτης ύλης από την οποία παράγονται ορισμένα από τα πλέον εξαγώγιμα προϊόντα της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων, όπως η φέτα.
Η ελληνική γαλακτοβιομηχανία αποτελεί μεγάλο πελάτη της ΜΙΚ3, καθώς το προϊόν της, το λογισμικό MilkControlManagement-MCM, χρησιμοποιούν περισσότερες από 40 βιομηχανίες γάλακτος και τυροκομεία από όλη τη χώρα. Τώρα πλέον η ΜΙΚ3, με τη χρήση του ΙοΤ, ενσωματώνει αισθητήρες μέτρησης βάρους, πίεσης, θερμοκρασίας και ανάδευσης του γάλακτος, σε απομακρυσμένες παγολεκάνες όπου συγκεντρώνεται η πρώτη ύλη. Κατά τον τρόπο αυτό, συγκεντρώνονται πληροφορίες που βοηθούν τη βιομηχανία που εισκομίζει γάλα από παραγωγούς, να βελτιστοποιεί τη διαχείριση και την προστασία του γάλακτος με σκοπό το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο τελικό προϊόν.
Όπως είπε στο makthes.gr ο μέτοχος και γενικός διευθυντής της ΜΙΚ3, Σάββας Τορτοπίδης, η «Όμηρος», σαν μία βιομηχανία που συνεργάζεται με εκατοντάδες γαλακτοκομικούς παραγωγούς, διέκρινε τα οφέλη από τη χρήση του συγκεκριμένου τεχνολογικού εργαλείου, ενώ την ενσωμάτωσή του στο ΜCM εξετάζουν και άλλοι μεταποιητές γάλακτος.
«Θεωρώ ότι κάποια στιγμή θα γίνει απαιτητή από την γαλακτοβιομηχανία, η χρήση του συγκεκριμένου τεχνολογικού εργαλείου για τον έλεγχο της πρώτης ύλης, στις παγολεκάνες των παραγωγών αλλά και στους σταθμούς συγκέντρωσης γάλακτος, καθώς ο ποιοτικός έλεγχος της πρώτης ύλης και η ιχνηλασιμότητα είναι απολύτως κρίσιμης σημασίας για τη βιομηχανία και την παραγωγή αυστηρά ελεγμένων για την ασφάλεια και ποιότητά τους, γαλακτοκομικών προϊόντων. Μη λησμονούμε ότι πρόκειται για τρόφιμα που μάλιστα είναι ευπαθή».
Να σημειωθεί ότι η ΜΙΚ3, έχει αναπτύξει και συνεχώς εξελίσσει την πολυβραβευμένη οικογένεια λογισμικού MilkControlManagement – MCM, προκειμένου να υποστηρίξει τις βιομηχανίες μεταποίησης γάλακτος.
Η ΜΙΚ3 με την MCMsuite , προσφέρει μία ολοκληρωμένη τεχνολογική λύση που καλύπτει από την παραλαβή του γάλακτος, την ποσοτική, την ποιοτική και την οικονομική διαχείριση του, έως την παραγωγή τελικού προϊόντος, την διαχείριση της φάρμας του παραγωγού και την πλήρη ιχνηλασιμότητα της πρώτης ύλης, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες και απαιτήσεις της κάθε βιομηχανίας.
Έτσι, μέσα από τη συγκεκριμένη ψηφιακή πλατφόρμα, παρακολουθείται η φάρμα του παραγωγού, η συλλογή και εισκόμιση γάλακτος, πληροφορίες μέγιστης σημασίας για την παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών τελικών προϊόντων αλλά και τη μείωση του διαχειριστικού χρόνου και κόστους, την αύξηση της παραγωγικότητας και, φυσικά, τη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων.
«Το ευχάριστο και ενθαρρυντικό είναι, ότι οι γαλακτοβιομηχανίες αλλά και γενικότερα η βιομηχανία τροφίμων, εξοικειώνεται σε σημαντικό βαθμό με τις υποστηρικτικές τεχνολογικές λύσεις που είναι διαθέσιμες ή που μπορούν, περαιτέρω να αναπτυχθούν, προκειμένου να βοηθηθούν σε συγκεκριμένα ζητήματα που τις απασχολούν, μέσω του ψηφιακού τους μετασχηματισμού», πρόσθεσε ο κ. Τορτοπίδης.
Σημειώνεται ότι η ΜΙΚ3, απέσπασε το χρυσό βραβείο και το αργυρό, στα Dairy Innovation Awards 2023, στην πρώτη περίπτωση σε συνεργασία με τη ΒΑΛΜΑΣ και στη δεύτερη, με τη ΜΕΒΓΑΛ. Η MIK3, ως
παράγοντας εξέλιξης του κλάδου της γαλακτοβιομηχανίας, στηρίζει έμπρακτα το ετήσιο συνέδριο DairyConference που τελείται υπό την αιγίδα του ΣΕΒΓΑΠ.
ΣΧΟΛΙΑ