Modi Fusion Cuisine: Ένα new entry στην Ολύμπου, που θα σας «κερδίσει» αμέσως
23/09/2024 10:00
23/09/2024 10:00
Η οδός Ολύμπου, ήταν πάντα ένας δρόμος φιλόξενος προς κάθε είδους ρεύμα, χρώμα και είδος μαγαζιών γαστρονομικού ενδιαφέροντος και το «Modi Fusion Cuisine», που άνοιξε μόλις στις 8 Μαΐου του 2024, βρήκε εδώ, στο νούμερο 59, το χώρο που του ταιριάζει.
«Modi» σημαίνει «έλα» στα γεωργιανά, μία «φιλόξενη» λέξη, που χρησιμοποιείται ως «κάλεσμα» και «πρόσκληση». Ως σύγχρονο fusion μεζεδοπωλείο, το «Modi Fusion Cuisine», φιλοδοξεί να ενώσει φύλα και … φυλές, μέσα από δύο κουζίνες, που αγαπάμε ή καλούμαστε να αγαπήσουμε, προσεχώς. Εδώ, η γαστρονομική σας εμπειρία αποτελεί ένα ταξίδι από την Ανατολή στη Δύση, από τις εκλεπτυσμένες γεύσεις του Καυκάσου στη φρεσκάδα της Μεσογείου.
Εμπνεύστρια και ιδιοκτήτρια η Τέα, με καταγωγή από τη Γεωργία, που πήγε την ήδη υπάρχουσα γεωργιανή κουζίνα της πόλης, ένα βήμα παραπέρα. Θεωρώντας την μία ωραία κουζίνα και γνωρίζοντας πως Έλληνες και Γεωργιανοί τιμούν εξίσου το καλό φαγητό, αποφάσισε να συνδυάσει τις δύο μαγειρικές, να «ενώσει» όπως λέει «φύλα και φυλές», σε ένα «γευστικό σταυροδρόμι μεταξύ των εκλεπτυσμένων γεύσεων της γεωργιανής και ελληνικής μεσογειακής κουζίνας».
Η ίδια ασχολείται κυρίως με την επαφή με τους πελάτες και τις δημόσιες σχέσεις, ενίοτε ωστόσο, μπαίνει και στην κουζίνα, μαγειρεύοντας γεύσεις, όπως τις μαγείρευε στο σπίτι της.
Στον γεμάτο χρώματα, χαρούμενο χώρο του «Modi», πορτρέτα από πρόσωπα διαφορετικών χωρών, με παραδοσιακές στολές, αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο το ύφος του.
Το μενού και το συνταγολόγιο, που έχει επιμεληθεί ο Γεωργιανός Chef Αλέξανδρος Κικνάτζε, με εμπειρία παράλληλα και στην ελληνική και ιταλική κουζίνα, μπορεί να μη βασίζεται στην αμιγώς γεωργιανή κουζίνα, είναι όμως εμπνευσμένο από γεωργιανές συνταγές, προσαρμοσμένες σε σύγχρονες τεχνικές και πιο μοντέρνες τάσεις, ενώ δε λείπει και το «πάντρεμα» ελληνικών και γεωργιανών προτάσεων, σε μία διαρκή αναζήτηση για συνδυασμούς, που προκαλούν το ενδιαφέρον και τον ουρανίσκο σας!
Ξεκινώντας από τις πιο οικείες γεύσεις, μπορείτε να δοκιμάσετε το λαβράκι σωτέ, το σκουμπρί, το μαρινάτο γαύρο και τα καλαμαράκια, πιάτα που είναι κοινά και στις δύο κουζίνες.
Από τη Γεωργία, έρχονται πιάτα όπως το χινκάλι, ένα πιάτο πολύ δημοφιλές - σαν dumplings με κιμά και τοπικά μπαχαρικά - το χατσαπούρι (σ.σ. παραδοσιακή γεωργιανή τυρόπιτα), αλλά και το satsivi, που στα γεωργιανά σημαίνει «κρύο πιάτο» κι αποτελείται από μπαλοτίνα κοτόπουλου, με κρύα σάλτσα καρύδι.
Ξεχωρίζουν, επίσης, το μοσχαρίσιο φιλέτο κι όλες οι χειροποίητες αλοιφές και οι τσιπουρομεζέδες, που θα βρείτε άφθονους στο μενού.
Η κάβα περιλαμβάνει, φυσικά, ποτά κι από τις δύο χώρες και προσεχώς, μέσα στο φθινόπωρο, θα μπορείτε να δοκιμάσετε το tzatza, ένα δυνατό τσίπουρο της Γεωργίας, που θα προστεθεί στη λίστα με τα ελληνικά και τα «δυνατά» γεωργιανά κρασιά.
Όσο για τον κόσμο, μέχρι στιγμής δίνει μόνο θετικά feedbacks, δηλώνοντας πως βρίσκει εδώ γεύσεις που του αρέσουν και που δε βρίσκει πουθενά αλλού και μάλιστα σε μία fusion εκδοχή τους, που τις κάνει πραγματικά μοναδικές!
Μείνετε συντονισμένοι στα social media του «Modi Fusion Cuisine», για να βλέπετε τα νέα πιάτα που θα προστίθενται, να μαθαίνετε για τις live μουσικές βραδιές που διοργανώνονται και να απολαύσετε, τα χιουμοριστικά βίντεο της ιδιοκτήτριας.
Από τον Οκτώβριο οι γευστικές προτάσεις αναμένεται να εμπλουτιστούν ακόμη περισσότερο, αφού στόχος είναι να επιλέγεται, κάθε μήνα, μία διαφορετική χώρα ως «τιμώμενη» και να παρουσιάζονται πιάτα που την αντιπροσωπεύουν. Έτσι, θα έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάζετε κάθε μήνα την κουζίνα και μίας άλλης χώρας, κάτι που για τους ανθρώπους του εστιατορίου, είναι πολύ σημαντικό, για την εξέλιξη και τη δημιουργία που θέλουν να αναδεικνύει ο όμορφος αυτός χώρος.
Tip 1: Το «Modi» λειτουργεί καθημερινά, το καλοκαίρι από τις 18.00 έως τις 02.00 (η κουζίνα έως τις 24.00) και το χειμώνα από τις 17.00 έως τις 02.00.
Tip 2: Ειδικά σε μέρες με live, είναι καλό να κάνετε κράτηση.
Πλατφόρμες όχι ακόμη, προσεχώς.
Διεύθυνση: Ολύμπου 59, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 237138
Η οδός Ολύμπου, ήταν πάντα ένας δρόμος φιλόξενος προς κάθε είδους ρεύμα, χρώμα και είδος μαγαζιών γαστρονομικού ενδιαφέροντος και το «Modi Fusion Cuisine», που άνοιξε μόλις στις 8 Μαΐου του 2024, βρήκε εδώ, στο νούμερο 59, το χώρο που του ταιριάζει.
«Modi» σημαίνει «έλα» στα γεωργιανά, μία «φιλόξενη» λέξη, που χρησιμοποιείται ως «κάλεσμα» και «πρόσκληση». Ως σύγχρονο fusion μεζεδοπωλείο, το «Modi Fusion Cuisine», φιλοδοξεί να ενώσει φύλα και … φυλές, μέσα από δύο κουζίνες, που αγαπάμε ή καλούμαστε να αγαπήσουμε, προσεχώς. Εδώ, η γαστρονομική σας εμπειρία αποτελεί ένα ταξίδι από την Ανατολή στη Δύση, από τις εκλεπτυσμένες γεύσεις του Καυκάσου στη φρεσκάδα της Μεσογείου.
Εμπνεύστρια και ιδιοκτήτρια η Τέα, με καταγωγή από τη Γεωργία, που πήγε την ήδη υπάρχουσα γεωργιανή κουζίνα της πόλης, ένα βήμα παραπέρα. Θεωρώντας την μία ωραία κουζίνα και γνωρίζοντας πως Έλληνες και Γεωργιανοί τιμούν εξίσου το καλό φαγητό, αποφάσισε να συνδυάσει τις δύο μαγειρικές, να «ενώσει» όπως λέει «φύλα και φυλές», σε ένα «γευστικό σταυροδρόμι μεταξύ των εκλεπτυσμένων γεύσεων της γεωργιανής και ελληνικής μεσογειακής κουζίνας».
Η ίδια ασχολείται κυρίως με την επαφή με τους πελάτες και τις δημόσιες σχέσεις, ενίοτε ωστόσο, μπαίνει και στην κουζίνα, μαγειρεύοντας γεύσεις, όπως τις μαγείρευε στο σπίτι της.
Στον γεμάτο χρώματα, χαρούμενο χώρο του «Modi», πορτρέτα από πρόσωπα διαφορετικών χωρών, με παραδοσιακές στολές, αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο το ύφος του.
Το μενού και το συνταγολόγιο, που έχει επιμεληθεί ο Γεωργιανός Chef Αλέξανδρος Κικνάτζε, με εμπειρία παράλληλα και στην ελληνική και ιταλική κουζίνα, μπορεί να μη βασίζεται στην αμιγώς γεωργιανή κουζίνα, είναι όμως εμπνευσμένο από γεωργιανές συνταγές, προσαρμοσμένες σε σύγχρονες τεχνικές και πιο μοντέρνες τάσεις, ενώ δε λείπει και το «πάντρεμα» ελληνικών και γεωργιανών προτάσεων, σε μία διαρκή αναζήτηση για συνδυασμούς, που προκαλούν το ενδιαφέρον και τον ουρανίσκο σας!
Ξεκινώντας από τις πιο οικείες γεύσεις, μπορείτε να δοκιμάσετε το λαβράκι σωτέ, το σκουμπρί, το μαρινάτο γαύρο και τα καλαμαράκια, πιάτα που είναι κοινά και στις δύο κουζίνες.
Από τη Γεωργία, έρχονται πιάτα όπως το χινκάλι, ένα πιάτο πολύ δημοφιλές - σαν dumplings με κιμά και τοπικά μπαχαρικά - το χατσαπούρι (σ.σ. παραδοσιακή γεωργιανή τυρόπιτα), αλλά και το satsivi, που στα γεωργιανά σημαίνει «κρύο πιάτο» κι αποτελείται από μπαλοτίνα κοτόπουλου, με κρύα σάλτσα καρύδι.
Ξεχωρίζουν, επίσης, το μοσχαρίσιο φιλέτο κι όλες οι χειροποίητες αλοιφές και οι τσιπουρομεζέδες, που θα βρείτε άφθονους στο μενού.
Η κάβα περιλαμβάνει, φυσικά, ποτά κι από τις δύο χώρες και προσεχώς, μέσα στο φθινόπωρο, θα μπορείτε να δοκιμάσετε το tzatza, ένα δυνατό τσίπουρο της Γεωργίας, που θα προστεθεί στη λίστα με τα ελληνικά και τα «δυνατά» γεωργιανά κρασιά.
Όσο για τον κόσμο, μέχρι στιγμής δίνει μόνο θετικά feedbacks, δηλώνοντας πως βρίσκει εδώ γεύσεις που του αρέσουν και που δε βρίσκει πουθενά αλλού και μάλιστα σε μία fusion εκδοχή τους, που τις κάνει πραγματικά μοναδικές!
Μείνετε συντονισμένοι στα social media του «Modi Fusion Cuisine», για να βλέπετε τα νέα πιάτα που θα προστίθενται, να μαθαίνετε για τις live μουσικές βραδιές που διοργανώνονται και να απολαύσετε, τα χιουμοριστικά βίντεο της ιδιοκτήτριας.
Από τον Οκτώβριο οι γευστικές προτάσεις αναμένεται να εμπλουτιστούν ακόμη περισσότερο, αφού στόχος είναι να επιλέγεται, κάθε μήνα, μία διαφορετική χώρα ως «τιμώμενη» και να παρουσιάζονται πιάτα που την αντιπροσωπεύουν. Έτσι, θα έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάζετε κάθε μήνα την κουζίνα και μίας άλλης χώρας, κάτι που για τους ανθρώπους του εστιατορίου, είναι πολύ σημαντικό, για την εξέλιξη και τη δημιουργία που θέλουν να αναδεικνύει ο όμορφος αυτός χώρος.
Tip 1: Το «Modi» λειτουργεί καθημερινά, το καλοκαίρι από τις 18.00 έως τις 02.00 (η κουζίνα έως τις 24.00) και το χειμώνα από τις 17.00 έως τις 02.00.
Tip 2: Ειδικά σε μέρες με live, είναι καλό να κάνετε κράτηση.
Πλατφόρμες όχι ακόμη, προσεχώς.
Διεύθυνση: Ολύμπου 59, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 237138
ΣΧΟΛΙΑ