Restaurants

Mostra: Το νέο, μοντέρνο μεζεδοπωλείο της Χαριλάου, που ήρθε δυναμικά, με τις πιο νόστιμες προτάσεις

Ελληνική και μεσογειακή κουζίνα από μία νέα Chef, με όρεξη και δροσερό ταπεραμέντο

 06/12/2023 07:50

Mostra: Το νέο, μοντέρνο μεζεδοπωλείο της Χαριλάου, που ήρθε δυναμικά, με τις πιο νόστιμες προτάσεις

Η Αναστασία Μπέκα είναι μία νέα Θεσσαλονικιά Chef και το «Mostra», είναι ένα νέο μεζεδοπωλείο, το πρώτο της προσωπικό project που, από τέλη Οκτωβρίου του 2023, άνοιξε τις πόρτες του στο νούμερο 22 της οδού Μυστακίδου, στη Χαριλάου.

mostra2.jpg

Μικρό, μοντέρνο και με μίνιμαλ διακόσμηση, φιλοδοξεί να μας μυήσει στη φιλοσοφία της ιδιοκτήτριάς του περί ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας, βασισμένης τόσο σε κρέας, όσο και σε ψάρι, σε επιλεγμένα προϊόντα κι ωραία παρουσιασμένα πιάτα, για να ανυπομονούμε να το επισκεφθούμε ξανά και ξανά!

mostra3.jpg

Η Αναστασία Μπέκα, είναι γεννημένη στη Θεσσαλονίκη και είναι μία Chef, με πολλή όρεξη και μεράκι για τη δουλειά της.

Έχοντας βρεθεί στη Γαλλία λίγα χρόνια πριν και καταλαβαίνοντας ότι ως τόπος της άρεσε πολύ, αποφάσισε να επενδύσει σε έναν τομέα που πάντα αγαπούσε, αυτόν της γαστρονομίας. Αφού αποφοίτησε από Ακαδημία Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής του Παρισιού, εργάστηκε αρχικά στη γαλλική πρωτεύουσα και στη συνέχεια στη Νότια Γαλλία, μέχρι να επιστρέψει στη γενέτειρά της, τη Θεσσαλονίκη, όπου την πρωτογνωρίσαμε μέσα από τη συνεργασία της με Ισραηλινούς, δημιουργώντας το πρώτο Kosher εστιατόριο στην πόλη, «Το Cosmos – Routes of Kosher».

mostra4.jpg

Φέτος, έχοντας πλέον και μεγάλη εμπειρία σε εστιατόρια του εξωτερικού και της Ελλάδας, αποφάσισε να ανοίξει το πρώτο δικό της γαστρονομικό project, το ολοκαίνουριο «Mostra», στην περιοχή της Χαριλάου.

mostra5.jpg

«Mostra», όπως λέμε «κουτάλι»

Έχοντας εμπνευστεί το όνομα από το πώς λεγόταν το «κουτάλι» στην αρχαία Ελλάδα, το σκεύος με το οποίο έτρωγαν τις υδαρείς τροφές οι πρόγονοί μας, αλλά κι από το γωνιακό σημείο όπου «μοστράρει» το κατάστημά της, μας παρουσιάζει έναν ιδιαίτερης και εξαιρετικής αισθητικής χώρο, βασισμένο στην ελληνική και μεσογειακή κουζίνα.

mostra6.jpg

Η Chef «ντύνει» με φαντασία και μεράκι κάθε συνταγή, με βάση το τι αρέσει και στην ίδια: την απόλαυση ενός κρασιού ή τσίπουρου, συνοδείας μεζέ, σε έναν χώρο που δεν είναι καφενείο, αλλά μία ολοκληρωμένη πρόταση, για εμπειρίες που θα μένουν αξέχαστες.

mostra7.jpg

Μαγειρικές σε ανοιχτή κουζίνα

Το μενού του «Mostra» περιλαμβάνει τόσο κρέας, όσο και ψάρι, επιλεγμένα προϊόντα και πρώτες ύλες, που παρουσιάζονται όμορφα και φροντισμένα και σε πραγματικά μοναδικά σερβίτσια. Αυτό αποτελεί και τη βασική φιλοσοφία της ιδιοκτήτριάς του: η παρουσίαση και η φροντίδα σε κάθε τομέα του project της και με value for money προτάσεις, προσιτές σε όλους κι όλες.

mostra8.jpg
mostra9.jpg

Στην open kitchen κουζίνα του «Mostra» μαγειρεύονται η μοσχαρίσια γλώσσα και τα γιαπράκια με σάλτσα αυγολέμονο –που έχουν ιδιαίτερη ζήτηση- στα ορεκτικά και η καραμελωμένη, με πουρέ γλυκοπατάτας πανσέτα στα κρεατικά, τα δύο best sellers του καταστήματος, αλλά και το συκώτι ή τα ολόφρεσκα αχνιστά μύδια, οι προσωπικές σπεσιαλιτέ της Chef κι ο χειροποίητος λευκός ταραμάς, ο μπακαλιάρος σκορδαλιά και η λαχταριστή ρεβυθοσαλάτα με χταπόδι και καλαμάρι, στις πιο θαλασσινές γεύσεις.

mostra10.jpg
mostra11.jpg
mostra12.jpg
mostra13.jpg

Από τα κρεατικά ξεχωρίζουν επίσης το μαριναρισμένο, περασμένο σε βέργα Shish Taouk κοτόπουλο και το πρόβειο κεμπάπ, αλλά και τα κεφτεδάκια με σάλτσα, ως πιάτο ημέρας, ενώ στα θαλασσινά, αξίζει να δοκιμάσετε τη ζεστή ψαρόσουπα και τις κρασάτες σουπιές – επίσης πιάτο ημέρας – που θα σας γοητεύσουν με τη γεύση τους.

mostra14.jpg

Με το χειμώνα προ των πυλών, η Chef μας ετοιμάζει βουβαλίσια μπουράτα με πατζάρι σε υφές. Στα βουβαλίσια προϊόντα περιλαμβάνεται κι ο βουβαλίσιος καβουρμάς, που η Chef μαγειρεύει μαστόρικα, με παπαρδέλες.

mostra15.jpg
mostra16.jpg

Έτοιμοι για νόστιμα, χειμωνιάτικα γεύματα;

Τι κι αν έχουν κάνει τις εμφανίσεις τους τα πρώτα κρύα; Στο «Mostra» μπορούμε να καθίσουμε κι έξω, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του και να απολαύσουμε ένα γεύμα παντός καιρού, με άψογη εξυπηρέτηση, ευχάριστο περιβάλλον και μουσική υπόκρουση προσωπικών επιλογών της ιδιοκτήτριας, όπως οι «Ιμάμ Μπαϊλντί», ο Κωστής Μαραβέγιας, ο Πάνος Μουζουράκης ή ο Γιάννης Χαρούλης που θα κάνουν ακόμη πιο ευχάριστη την παραμονή μας!

mostra17.jpg
mostra18.jpg

Ακόμη περιμένετε; Οι θαμώνες έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται τακτικοί, είτε πρόκειται για νέο κόσμο, είτε για οικογένειες, κάθε ηλικίας και προέλευσης και το «Mostra» δίνει καθημερινά, τον καλύτερό του εαυτό!

Tip 1: Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά, από 13.00 έως 23.00, Σάββατο από 12.00 έως 23.00 και Κυριακή από 12.00 έως 19.00. Τις Τρίτες, το κατάστημα είναι κλειστό.

Tip 2: Κρατήσεις ενδείκνυνται, ειδικά τις Παρασκευές και τα Σαββατοκύριακα.

mostra19.jpg
mostra20.jpg


Διεύθυνση: Μυστακίδου 22, Χαριλάου

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 316162

Facebook

Instagram



Η Αναστασία Μπέκα είναι μία νέα Θεσσαλονικιά Chef και το «Mostra», είναι ένα νέο μεζεδοπωλείο, το πρώτο της προσωπικό project που, από τέλη Οκτωβρίου του 2023, άνοιξε τις πόρτες του στο νούμερο 22 της οδού Μυστακίδου, στη Χαριλάου.

mostra2.jpg

Μικρό, μοντέρνο και με μίνιμαλ διακόσμηση, φιλοδοξεί να μας μυήσει στη φιλοσοφία της ιδιοκτήτριάς του περί ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας, βασισμένης τόσο σε κρέας, όσο και σε ψάρι, σε επιλεγμένα προϊόντα κι ωραία παρουσιασμένα πιάτα, για να ανυπομονούμε να το επισκεφθούμε ξανά και ξανά!

mostra3.jpg

Η Αναστασία Μπέκα, είναι γεννημένη στη Θεσσαλονίκη και είναι μία Chef, με πολλή όρεξη και μεράκι για τη δουλειά της.

Έχοντας βρεθεί στη Γαλλία λίγα χρόνια πριν και καταλαβαίνοντας ότι ως τόπος της άρεσε πολύ, αποφάσισε να επενδύσει σε έναν τομέα που πάντα αγαπούσε, αυτόν της γαστρονομίας. Αφού αποφοίτησε από Ακαδημία Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής του Παρισιού, εργάστηκε αρχικά στη γαλλική πρωτεύουσα και στη συνέχεια στη Νότια Γαλλία, μέχρι να επιστρέψει στη γενέτειρά της, τη Θεσσαλονίκη, όπου την πρωτογνωρίσαμε μέσα από τη συνεργασία της με Ισραηλινούς, δημιουργώντας το πρώτο Kosher εστιατόριο στην πόλη, «Το Cosmos – Routes of Kosher».

mostra4.jpg

Φέτος, έχοντας πλέον και μεγάλη εμπειρία σε εστιατόρια του εξωτερικού και της Ελλάδας, αποφάσισε να ανοίξει το πρώτο δικό της γαστρονομικό project, το ολοκαίνουριο «Mostra», στην περιοχή της Χαριλάου.

mostra5.jpg

«Mostra», όπως λέμε «κουτάλι»

Έχοντας εμπνευστεί το όνομα από το πώς λεγόταν το «κουτάλι» στην αρχαία Ελλάδα, το σκεύος με το οποίο έτρωγαν τις υδαρείς τροφές οι πρόγονοί μας, αλλά κι από το γωνιακό σημείο όπου «μοστράρει» το κατάστημά της, μας παρουσιάζει έναν ιδιαίτερης και εξαιρετικής αισθητικής χώρο, βασισμένο στην ελληνική και μεσογειακή κουζίνα.

mostra6.jpg

Η Chef «ντύνει» με φαντασία και μεράκι κάθε συνταγή, με βάση το τι αρέσει και στην ίδια: την απόλαυση ενός κρασιού ή τσίπουρου, συνοδείας μεζέ, σε έναν χώρο που δεν είναι καφενείο, αλλά μία ολοκληρωμένη πρόταση, για εμπειρίες που θα μένουν αξέχαστες.

mostra7.jpg

Μαγειρικές σε ανοιχτή κουζίνα

Το μενού του «Mostra» περιλαμβάνει τόσο κρέας, όσο και ψάρι, επιλεγμένα προϊόντα και πρώτες ύλες, που παρουσιάζονται όμορφα και φροντισμένα και σε πραγματικά μοναδικά σερβίτσια. Αυτό αποτελεί και τη βασική φιλοσοφία της ιδιοκτήτριάς του: η παρουσίαση και η φροντίδα σε κάθε τομέα του project της και με value for money προτάσεις, προσιτές σε όλους κι όλες.

mostra8.jpg
mostra9.jpg

Στην open kitchen κουζίνα του «Mostra» μαγειρεύονται η μοσχαρίσια γλώσσα και τα γιαπράκια με σάλτσα αυγολέμονο –που έχουν ιδιαίτερη ζήτηση- στα ορεκτικά και η καραμελωμένη, με πουρέ γλυκοπατάτας πανσέτα στα κρεατικά, τα δύο best sellers του καταστήματος, αλλά και το συκώτι ή τα ολόφρεσκα αχνιστά μύδια, οι προσωπικές σπεσιαλιτέ της Chef κι ο χειροποίητος λευκός ταραμάς, ο μπακαλιάρος σκορδαλιά και η λαχταριστή ρεβυθοσαλάτα με χταπόδι και καλαμάρι, στις πιο θαλασσινές γεύσεις.

mostra10.jpg
mostra11.jpg
mostra12.jpg
mostra13.jpg

Από τα κρεατικά ξεχωρίζουν επίσης το μαριναρισμένο, περασμένο σε βέργα Shish Taouk κοτόπουλο και το πρόβειο κεμπάπ, αλλά και τα κεφτεδάκια με σάλτσα, ως πιάτο ημέρας, ενώ στα θαλασσινά, αξίζει να δοκιμάσετε τη ζεστή ψαρόσουπα και τις κρασάτες σουπιές – επίσης πιάτο ημέρας – που θα σας γοητεύσουν με τη γεύση τους.

mostra14.jpg

Με το χειμώνα προ των πυλών, η Chef μας ετοιμάζει βουβαλίσια μπουράτα με πατζάρι σε υφές. Στα βουβαλίσια προϊόντα περιλαμβάνεται κι ο βουβαλίσιος καβουρμάς, που η Chef μαγειρεύει μαστόρικα, με παπαρδέλες.

mostra15.jpg
mostra16.jpg

Έτοιμοι για νόστιμα, χειμωνιάτικα γεύματα;

Τι κι αν έχουν κάνει τις εμφανίσεις τους τα πρώτα κρύα; Στο «Mostra» μπορούμε να καθίσουμε κι έξω, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του και να απολαύσουμε ένα γεύμα παντός καιρού, με άψογη εξυπηρέτηση, ευχάριστο περιβάλλον και μουσική υπόκρουση προσωπικών επιλογών της ιδιοκτήτριας, όπως οι «Ιμάμ Μπαϊλντί», ο Κωστής Μαραβέγιας, ο Πάνος Μουζουράκης ή ο Γιάννης Χαρούλης που θα κάνουν ακόμη πιο ευχάριστη την παραμονή μας!

mostra17.jpg
mostra18.jpg

Ακόμη περιμένετε; Οι θαμώνες έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται τακτικοί, είτε πρόκειται για νέο κόσμο, είτε για οικογένειες, κάθε ηλικίας και προέλευσης και το «Mostra» δίνει καθημερινά, τον καλύτερό του εαυτό!

Tip 1: Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά, από 13.00 έως 23.00, Σάββατο από 12.00 έως 23.00 και Κυριακή από 12.00 έως 19.00. Τις Τρίτες, το κατάστημα είναι κλειστό.

Tip 2: Κρατήσεις ενδείκνυνται, ειδικά τις Παρασκευές και τα Σαββατοκύριακα.

mostra19.jpg
mostra20.jpg


Διεύθυνση: Μυστακίδου 22, Χαριλάου

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 316162

Facebook

Instagram



ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία