ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

"Μουσικά Ημερολόγια" στον δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη

Μια διοργάνωση που ενώνει μουσικούς από την Ελλάδα και τον κόσμο

 23/06/2023 07:00

"Μουσικά Ημερολόγια" στον δήμο  Πυλαίας - Χορτιάτη

Κυριακή Τσολάκη

Ένα «Ημερολόγιο» που καταγράφει πορεία, πρόοδο, εμπειρίες, σκέψεις και κυρίως… μουσική! Γι’ αυτό έχει και τον ενδεικτικό τίτλο «Music Diaries».

Πρόκειται για το διεθνές φεστιβάλ (International Workshop Festival) που διοργανώνεται για 5η χρονιά από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Beartive σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο της ΚΕΠΑΠ του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη. «Οι μουσικές εμπειρίες και η σχέση με τη μουσική μπορούν να θεωρηθούν ως ένα είδος ημερολογίου, καθώς καταγράφουν τις αισθήσεις, τις συναισθηματικές αντιδράσεις και τις σκέψεις που προκαλεί η μουσική σε κάθε άτομο. Όπως σε ένα ημερολόγιο, η μουσική μπορεί να αποτελέσει έναν τρόπο να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας, να καταγράψουμε σημαντικές στιγμές και να θυμόμαστε εμπειρίες που μας έχουν επηρεάσει. Ο τίτλος προσκαλεί όλους να ανακαλύψουν, να μοιραστούν και να δημιουργήσουν τις δικές τους μουσικές ιστορίες μέσα από αυτό το φεστιβάλ», λέει στο makthes.gr η διευθύντρια του ωδείου, καλλιτεχνική διευθύντρια της διοργάνωσης και γνωστή πιανίστα Ερατώ Αλακιοζίδου.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης συναντιούνται καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει μαθήματα, αλλά και master classes ερμηνείας και τεχνικής, ενώ παράλληλα διακεκριμένοι μουσικοί ερμηνευτές διεθνούς εμβέλειας, παρουσιάζουν το έργο τους με συναυλίες και διαλέξεις.

erato1.jpg


Εξάλλου στο κομμάτι του open forum παρουσιάζονται οι πρωτοποριακές και νέες τάσεις στον χώρο της μουσικής και της έρευνας. «Ο στόχος και το όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον όπου οι μαθητές και οι επαγγελματίες της μουσικής μπορούν να αναπτύξουν τις ικανότητές τους, να εμπνευστούν και να ανακαλύψουν νέες προοπτικές στον χώρο της μουσικής. Θέλουμε να προωθήσουμε την τέχνη και την ποιότητα στη μουσική, να παρέχουμε εκπαιδευτικές ευκαιρίες, και να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο συνεργασίας και ανταλλαγής γνώσεων μεταξύ των μουσικών και των επαγγελματιών του χώρου. Το Music Diaries στοχεύει επίσης στην προώθηση της κοινότητας των νέων μουσικών, δημιουργώντας ευκαιρίες για αμοιβαία υποστήριξη, ανταλλαγή ιδεών και δημιουργική συνεργασία. Θέλουμε επίσης να διευρύνουμε το οπτικό πεδίο των νέων μουσικών, να τους εκθέσουμε σε ποικίλα μουσικά είδη και στιλ, να τους προκαλέσουμε να ανακαλύψουν νέες δυνατότητες και να εξερευνήσουν τα όρια της δημιουργικότητάς τους. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον όπου η ελευθερία έκφρασης και η προσωπική αυθεντία είναι απολύτως επιτρεπτές και ενθαρρυντικές», τονίζει η Ερατώ Αλακιοζίδου.

Όλα αυτά όμως έχουν και τις δυσκολίες τους που είναι η οργάνωση του προγράμματος, η επιλογή των συνεργασιών, η διαχείριση των οικονομικών πόρων, η προώθηση του φεστιβάλ για να προσελκύσει κοινό και συμμετέχοντες, αλλά και η διεθνής συνεργασία και ο συντονισμός μεταξύ διαφορετικών χωρών και πολιτισμικών παραδόσεων. Η κύρια δυσκολία όμως έγκειται στον οικονομικό τομέα.

«Είναι δύσκολο να βρεθούν χορηγοί. Παρόλο που έχουμε λάβει τη βοήθεια του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού τα τελευταία χρόνια, η χρηματοδότηση αργεί να έρθει και έτσι αυτό δυσχεραίνει τον προγραμματισμό, καθώς δεν γνωρίζουμε ακριβώς πότε και πόσο χρηματοδότηση θα λάβουμε. Αυτό δημιουργεί αβεβαιότητα και δυσκολία στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των προγραμμάτων του φεστιβάλ», παραδέχεται η καλλιτεχνική διευθύντρια.

erato2.jpg


Ωστόσο, παρά τις δυσκολίες, οι αρμόδιοι αναζητούν εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης, όπως χορηγίες από εταιρείες, ιδιωτικές δωρεές ή ευρωπαϊκά προγράμματα, χωρίς βέβαια να υπάρχει πάντα θετική εξέλιξη. Επίσης, «εργαζόμαστε για την αύξηση της προβολής του φεστιβάλ μέσω διαφημιστικών ενεργειών, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και συνεργασιών με άλλες οργανώσεις και φορείς», επισημαίνει η κ. Αλακιοζίδου.

Οι συνεργασίες με φορείς του εξωτερικού φέτος φέρνουν σε επαφή διοργανωτές αλλά και συμμετέχοντες με καλλιτέχνες από την Ιταλία (συνεργασία με το Conservatorio της Πάδοβα), την Πορτογαλία και την Ισπανία. «Επιλέξαμε να συνεργαστούμε με τις τρεις αυτές χώρες λόγω της μεσογειακής τους μενταλιτέ και του πάθους που εκπέμπουν για τη μουσική. Αυτές οι χώρες έχουν μια ζωντανή και πλούσια μουσική παράδοση που επηρεάζει και εμπνέει μουσικούς από όλο τον κόσμο. Η μουσική στις χώρες αυτές αποτελεί σημαντικό μέρος της πολιτιστικής τους ταυτότητας και αναδεικνύεται μέσα από διάφορα είδη και εκφάνσεις. Η Ιταλία, ειδικά, έχει γίνει πρόσφατα ένας παγκόσμιος προορισμός για τους μουσικούς, με ιδιαίτερη έμφαση στην κλασική μουσική. Το μεσογειακό πάθος και η αφοσίωση που εκπέμπει η Ιταλία για τη μουσική την καθιστούν μια ιδανική συνεργατική χώρα για το φεστιβάλ. Επιπλέον, η Πορτογαλία και η Ισπανία διαθέτουν μουσικές παραδόσεις που απευθύνονται στις συναισθηματικές πτυχές της μουσικής, όπως το Fado και η φλαμένκο αντίστοιχα.

»Η συνεργασία με αυτές τις χώρες μας επιτρέπει να προσφέρουμε μια ευρύτερη γκάμα μουσικών ειδών και εμπειριών στο κοινό και στους συμμετέχοντες μας. Μπορούμε να ανακαλύψουμε νέους ήχους, ρυθμούς και μουσικές προσεγγίσεις από αυτές τις πολιτισμικά πλούσιες χώρες, που θα μας εμπνεύσουν και θα εμπλουτίσουν την μουσική μας πορεία», υπογραμμίζει η Ερατώ Αλακιοζίδου.

Ο συνολικός αριθμός μουσικών και καλλιτεχνών που θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του «Music Diaries» είναι μεγάλος. Στην περιγραφή που δίνεται, αναφέρονται πολλοί καλλιτέχνες όπως ο πιανίστας Pedro Emanuel Pereira, ο διευθυντής του Κρατικού Ωδείου της Πάδοβα Pollini" Elio Orio, οι κιθαρίστες Φώτης Κουτσοθόδωρος και Κώστας Μακρυγιαννάκης, η πιανίστρια Λητώ Θώμου, ο διευθυντής του ΚΩΘ Ιούλιος Παπαδόπουλος, ο κλαρινετίστας Δημήτρης Λεοντζάκος, καθώς και άλλοι ταλαντούχοι μουσικοί της νεότερης γενιάς όπως ο συνθέτης Χρίστος Ντόβας, η πιανίστρια Ηρώ Μενέγου και ο κλαρινετίστας Αλέξης Πογρεβνόης.

Φέτος θα πραγματοποιηθεί στο Πανόραμα για πρώτη φορά έκθεση φωτογραφίας της Καλλιφώνης Σαραντάκου που θα αναδείξουν την ατμόσφαιρα και τις στιγμές του φεστιβάλ.

Αναλυτικά οι ενότητες

23-25 ΙΟΥΝΙΟΥ

Μαθήματα και masterclasses για Πιάνο, Βιολί, Κλαρινέτο, Σύνθεση, Ανώτερα Θεωρητικά, Μουσική Δωματίου και Μονωδία/Μελοδραματική

24 ΙΟΥΝΙΟΥ

Open Forum Platform

Θέατρο "Σταύρος Κουγιουμτζής”, Δημαρχείο Πανοράματος

Ελεύθερη είσοδος | Πληροφορίες & τηλεφωνικές κράτησεις | 2313 301013

Κατά τη διάρκεια του Open Forum παρουσιάζονται προτάσεις καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό που επικεντρώνονται σε ποικίλες θεματικές, όπως:

  • Concert presentation: Γιάννα Αθανασάκη, φλάουτο | Θέλξη Ματτίκα, πιάνο (Ελλάδα)
  • Lecture concert:
    Σύγχρονη Μουσική / Γνωρίστε τον συνθέτη: Επιχειρηματικότητα στην Τέχνη: Άντυ Χαντζή | Ερατώ Αλακιοζίδου |

Artistic Research: Alfonso Benetti (Πορτογαλία)

Βρείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του Open Forum.


——————————————————————————————————————-

23-25 ΙΟΥΝΙΟΥ

Εργαστήρια για παιδιά 5-15 ετών

  • Let’s play together Guitar Lab plus Διδάσκων Γιώργος Σίσκος
  • Το Ηχοεγαστήρι της κιθάρας Guitar Lab Junior Διδάσκων Γιώργος Σίσκος
  • "Μαγευτικός Ήχος: Ένα Εργαστήριο Μουσικής για Βιολιά και Πιάνο για Μικρά Παιδιά" Διδάσκουσες: Ειρήνη Ντράγκνεβα , Ηρώ Μενέγου
    ———————————————————————————————————

23-24-25 ΙΟΥΝΙΟΥ

Μίνι έκθεση βιβλίου

Bιβλία ποίησης, μουσικής και τέχνης από τις εκδόσεις Νεφέλη, Σαιξπηρικόν και Υποκείμενο καθώς και επιλεγμένοι τίτλοι από τις σειρές παιδικών βιβλίων των ιδίων.

Επιμέλεια / Οργάνωση: Δημήτρης Λεοντζάκος

Έκθεση Φωτογραφίας

Μη ΤERRA Ο Τίτλος της έκθεσης φωτογραφίας της ταλαντούχας Καλλιφώνης Σαραντάκου


——————————————————————————————————————-

23-25 ΙΟΥΝΙ

Συναυλίες

Θέατρο "Σταύρος Κουγιουμτζής”, Δημαρχείο Πανοράματος

Ελεύθερη είσοδος με τηλεφωνική κράτηση | 2313 301013

Τρία μοναδικά ρεσιτάλ πιάνου θα απολαύσουμε στις βραδινές συναυλίες του φεστιβάλ

23 Ιουνίου | Pedro Emanouel Pereira – special guest (Ιταλία)

24 Ιουνίου & 25 Ιουνίου| Μουσικά happening συμμετεχόντων

Περισσότερες πληροφορίες για τις συναυλίες, τους σολίστες και τα εισιτήρια θα βρείτε εδώ.

Διδάσκοντες

Special Guest
Pedro Emanuel Pereira - Piano -PORTUGAL

Artist in Residence
Elio Orio - Violin & Chamber Music Classes-ITALY ​


Erato Alakiozidou - Artistic Director -Piano & Chamber Music- GREECE
Dimitris Leontzakos- Clarinet- GREECE
Julius Papadopoulos- Piano-GREECE
Lito Thomou- Piano & Chamber Music -GREECE
Siran Tsalikian- Voice- GREECE
Irina Dragneva- Violin -GREECE
Christos Ntovas- Composition & Advanced Theory-GREECE


Entrepreneurship in Arts Workshop

Andie Chantzi- Entrepreneurship​ in Arts- GREECE
Erato Alakiozidou - Artistic Director -Piano & Chamber Music- GREECE

Guitar & other instruments Workshop Ensemble
Kostas Makrygiannakis- Guitar-GREECE
Giorgos Siskos-Guitar- GREECE
Fotis Koutsothodoros-Guitar-GREECE

Open Forum Platform & Artistic Research


FOR KIDS

Giorgos Siskos-Guitar- GREECE
Iro Menegou-musical laboratory -GREECE
Irina Dragneva- Music Laboratory for Strings- BULGARIA/GREECE

Food Spots Για όλους τους συμμετέχοντες του φεστιβάλ θα υπάρχουν ειδικές τιμές στα συνεργαζόμενα εστιατόρια του φεστιβάλ. Περισσότερες πληροφορίες για τα συνεργαζόμενα καταστήματα μπορείτε να βρείτε εδώ

Όλες οι δράσεις των σεμιναρίων και των master class θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Ωδείο Πυλαίας-Χορτιάτη | Δημαρχείο Πανοράματος, Θέατρο "Σταύρος Κουγιουμτζής”, Απ. Σαμανίδη 21, Πανόραμα


Ένα «Ημερολόγιο» που καταγράφει πορεία, πρόοδο, εμπειρίες, σκέψεις και κυρίως… μουσική! Γι’ αυτό έχει και τον ενδεικτικό τίτλο «Music Diaries».

Πρόκειται για το διεθνές φεστιβάλ (International Workshop Festival) που διοργανώνεται για 5η χρονιά από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Beartive σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο της ΚΕΠΑΠ του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη. «Οι μουσικές εμπειρίες και η σχέση με τη μουσική μπορούν να θεωρηθούν ως ένα είδος ημερολογίου, καθώς καταγράφουν τις αισθήσεις, τις συναισθηματικές αντιδράσεις και τις σκέψεις που προκαλεί η μουσική σε κάθε άτομο. Όπως σε ένα ημερολόγιο, η μουσική μπορεί να αποτελέσει έναν τρόπο να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας, να καταγράψουμε σημαντικές στιγμές και να θυμόμαστε εμπειρίες που μας έχουν επηρεάσει. Ο τίτλος προσκαλεί όλους να ανακαλύψουν, να μοιραστούν και να δημιουργήσουν τις δικές τους μουσικές ιστορίες μέσα από αυτό το φεστιβάλ», λέει στο makthes.gr η διευθύντρια του ωδείου, καλλιτεχνική διευθύντρια της διοργάνωσης και γνωστή πιανίστα Ερατώ Αλακιοζίδου.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης συναντιούνται καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει μαθήματα, αλλά και master classes ερμηνείας και τεχνικής, ενώ παράλληλα διακεκριμένοι μουσικοί ερμηνευτές διεθνούς εμβέλειας, παρουσιάζουν το έργο τους με συναυλίες και διαλέξεις.

erato1.jpg


Εξάλλου στο κομμάτι του open forum παρουσιάζονται οι πρωτοποριακές και νέες τάσεις στον χώρο της μουσικής και της έρευνας. «Ο στόχος και το όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον όπου οι μαθητές και οι επαγγελματίες της μουσικής μπορούν να αναπτύξουν τις ικανότητές τους, να εμπνευστούν και να ανακαλύψουν νέες προοπτικές στον χώρο της μουσικής. Θέλουμε να προωθήσουμε την τέχνη και την ποιότητα στη μουσική, να παρέχουμε εκπαιδευτικές ευκαιρίες, και να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο συνεργασίας και ανταλλαγής γνώσεων μεταξύ των μουσικών και των επαγγελματιών του χώρου. Το Music Diaries στοχεύει επίσης στην προώθηση της κοινότητας των νέων μουσικών, δημιουργώντας ευκαιρίες για αμοιβαία υποστήριξη, ανταλλαγή ιδεών και δημιουργική συνεργασία. Θέλουμε επίσης να διευρύνουμε το οπτικό πεδίο των νέων μουσικών, να τους εκθέσουμε σε ποικίλα μουσικά είδη και στιλ, να τους προκαλέσουμε να ανακαλύψουν νέες δυνατότητες και να εξερευνήσουν τα όρια της δημιουργικότητάς τους. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον όπου η ελευθερία έκφρασης και η προσωπική αυθεντία είναι απολύτως επιτρεπτές και ενθαρρυντικές», τονίζει η Ερατώ Αλακιοζίδου.

Όλα αυτά όμως έχουν και τις δυσκολίες τους που είναι η οργάνωση του προγράμματος, η επιλογή των συνεργασιών, η διαχείριση των οικονομικών πόρων, η προώθηση του φεστιβάλ για να προσελκύσει κοινό και συμμετέχοντες, αλλά και η διεθνής συνεργασία και ο συντονισμός μεταξύ διαφορετικών χωρών και πολιτισμικών παραδόσεων. Η κύρια δυσκολία όμως έγκειται στον οικονομικό τομέα.

«Είναι δύσκολο να βρεθούν χορηγοί. Παρόλο που έχουμε λάβει τη βοήθεια του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού τα τελευταία χρόνια, η χρηματοδότηση αργεί να έρθει και έτσι αυτό δυσχεραίνει τον προγραμματισμό, καθώς δεν γνωρίζουμε ακριβώς πότε και πόσο χρηματοδότηση θα λάβουμε. Αυτό δημιουργεί αβεβαιότητα και δυσκολία στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των προγραμμάτων του φεστιβάλ», παραδέχεται η καλλιτεχνική διευθύντρια.

erato2.jpg


Ωστόσο, παρά τις δυσκολίες, οι αρμόδιοι αναζητούν εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης, όπως χορηγίες από εταιρείες, ιδιωτικές δωρεές ή ευρωπαϊκά προγράμματα, χωρίς βέβαια να υπάρχει πάντα θετική εξέλιξη. Επίσης, «εργαζόμαστε για την αύξηση της προβολής του φεστιβάλ μέσω διαφημιστικών ενεργειών, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και συνεργασιών με άλλες οργανώσεις και φορείς», επισημαίνει η κ. Αλακιοζίδου.

Οι συνεργασίες με φορείς του εξωτερικού φέτος φέρνουν σε επαφή διοργανωτές αλλά και συμμετέχοντες με καλλιτέχνες από την Ιταλία (συνεργασία με το Conservatorio της Πάδοβα), την Πορτογαλία και την Ισπανία. «Επιλέξαμε να συνεργαστούμε με τις τρεις αυτές χώρες λόγω της μεσογειακής τους μενταλιτέ και του πάθους που εκπέμπουν για τη μουσική. Αυτές οι χώρες έχουν μια ζωντανή και πλούσια μουσική παράδοση που επηρεάζει και εμπνέει μουσικούς από όλο τον κόσμο. Η μουσική στις χώρες αυτές αποτελεί σημαντικό μέρος της πολιτιστικής τους ταυτότητας και αναδεικνύεται μέσα από διάφορα είδη και εκφάνσεις. Η Ιταλία, ειδικά, έχει γίνει πρόσφατα ένας παγκόσμιος προορισμός για τους μουσικούς, με ιδιαίτερη έμφαση στην κλασική μουσική. Το μεσογειακό πάθος και η αφοσίωση που εκπέμπει η Ιταλία για τη μουσική την καθιστούν μια ιδανική συνεργατική χώρα για το φεστιβάλ. Επιπλέον, η Πορτογαλία και η Ισπανία διαθέτουν μουσικές παραδόσεις που απευθύνονται στις συναισθηματικές πτυχές της μουσικής, όπως το Fado και η φλαμένκο αντίστοιχα.

»Η συνεργασία με αυτές τις χώρες μας επιτρέπει να προσφέρουμε μια ευρύτερη γκάμα μουσικών ειδών και εμπειριών στο κοινό και στους συμμετέχοντες μας. Μπορούμε να ανακαλύψουμε νέους ήχους, ρυθμούς και μουσικές προσεγγίσεις από αυτές τις πολιτισμικά πλούσιες χώρες, που θα μας εμπνεύσουν και θα εμπλουτίσουν την μουσική μας πορεία», υπογραμμίζει η Ερατώ Αλακιοζίδου.

Ο συνολικός αριθμός μουσικών και καλλιτεχνών που θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του «Music Diaries» είναι μεγάλος. Στην περιγραφή που δίνεται, αναφέρονται πολλοί καλλιτέχνες όπως ο πιανίστας Pedro Emanuel Pereira, ο διευθυντής του Κρατικού Ωδείου της Πάδοβα Pollini" Elio Orio, οι κιθαρίστες Φώτης Κουτσοθόδωρος και Κώστας Μακρυγιαννάκης, η πιανίστρια Λητώ Θώμου, ο διευθυντής του ΚΩΘ Ιούλιος Παπαδόπουλος, ο κλαρινετίστας Δημήτρης Λεοντζάκος, καθώς και άλλοι ταλαντούχοι μουσικοί της νεότερης γενιάς όπως ο συνθέτης Χρίστος Ντόβας, η πιανίστρια Ηρώ Μενέγου και ο κλαρινετίστας Αλέξης Πογρεβνόης.

Φέτος θα πραγματοποιηθεί στο Πανόραμα για πρώτη φορά έκθεση φωτογραφίας της Καλλιφώνης Σαραντάκου που θα αναδείξουν την ατμόσφαιρα και τις στιγμές του φεστιβάλ.

Αναλυτικά οι ενότητες

23-25 ΙΟΥΝΙΟΥ

Μαθήματα και masterclasses για Πιάνο, Βιολί, Κλαρινέτο, Σύνθεση, Ανώτερα Θεωρητικά, Μουσική Δωματίου και Μονωδία/Μελοδραματική

24 ΙΟΥΝΙΟΥ

Open Forum Platform

Θέατρο "Σταύρος Κουγιουμτζής”, Δημαρχείο Πανοράματος

Ελεύθερη είσοδος | Πληροφορίες & τηλεφωνικές κράτησεις | 2313 301013

Κατά τη διάρκεια του Open Forum παρουσιάζονται προτάσεις καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό που επικεντρώνονται σε ποικίλες θεματικές, όπως:

  • Concert presentation: Γιάννα Αθανασάκη, φλάουτο | Θέλξη Ματτίκα, πιάνο (Ελλάδα)
  • Lecture concert:
    Σύγχρονη Μουσική / Γνωρίστε τον συνθέτη: Επιχειρηματικότητα στην Τέχνη: Άντυ Χαντζή | Ερατώ Αλακιοζίδου |

Artistic Research: Alfonso Benetti (Πορτογαλία)

Βρείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του Open Forum.


——————————————————————————————————————-

23-25 ΙΟΥΝΙΟΥ

Εργαστήρια για παιδιά 5-15 ετών

  • Let’s play together Guitar Lab plus Διδάσκων Γιώργος Σίσκος
  • Το Ηχοεγαστήρι της κιθάρας Guitar Lab Junior Διδάσκων Γιώργος Σίσκος
  • "Μαγευτικός Ήχος: Ένα Εργαστήριο Μουσικής για Βιολιά και Πιάνο για Μικρά Παιδιά" Διδάσκουσες: Ειρήνη Ντράγκνεβα , Ηρώ Μενέγου
    ———————————————————————————————————

23-24-25 ΙΟΥΝΙΟΥ

Μίνι έκθεση βιβλίου

Bιβλία ποίησης, μουσικής και τέχνης από τις εκδόσεις Νεφέλη, Σαιξπηρικόν και Υποκείμενο καθώς και επιλεγμένοι τίτλοι από τις σειρές παιδικών βιβλίων των ιδίων.

Επιμέλεια / Οργάνωση: Δημήτρης Λεοντζάκος

Έκθεση Φωτογραφίας

Μη ΤERRA Ο Τίτλος της έκθεσης φωτογραφίας της ταλαντούχας Καλλιφώνης Σαραντάκου


——————————————————————————————————————-

23-25 ΙΟΥΝΙ

Συναυλίες

Θέατρο "Σταύρος Κουγιουμτζής”, Δημαρχείο Πανοράματος

Ελεύθερη είσοδος με τηλεφωνική κράτηση | 2313 301013

Τρία μοναδικά ρεσιτάλ πιάνου θα απολαύσουμε στις βραδινές συναυλίες του φεστιβάλ

23 Ιουνίου | Pedro Emanouel Pereira – special guest (Ιταλία)

24 Ιουνίου & 25 Ιουνίου| Μουσικά happening συμμετεχόντων

Περισσότερες πληροφορίες για τις συναυλίες, τους σολίστες και τα εισιτήρια θα βρείτε εδώ.

Διδάσκοντες

Special Guest
Pedro Emanuel Pereira - Piano -PORTUGAL

Artist in Residence
Elio Orio - Violin & Chamber Music Classes-ITALY ​


Erato Alakiozidou - Artistic Director -Piano & Chamber Music- GREECE
Dimitris Leontzakos- Clarinet- GREECE
Julius Papadopoulos- Piano-GREECE
Lito Thomou- Piano & Chamber Music -GREECE
Siran Tsalikian- Voice- GREECE
Irina Dragneva- Violin -GREECE
Christos Ntovas- Composition & Advanced Theory-GREECE


Entrepreneurship in Arts Workshop

Andie Chantzi- Entrepreneurship​ in Arts- GREECE
Erato Alakiozidou - Artistic Director -Piano & Chamber Music- GREECE

Guitar & other instruments Workshop Ensemble
Kostas Makrygiannakis- Guitar-GREECE
Giorgos Siskos-Guitar- GREECE
Fotis Koutsothodoros-Guitar-GREECE

Open Forum Platform & Artistic Research


FOR KIDS

Giorgos Siskos-Guitar- GREECE
Iro Menegou-musical laboratory -GREECE
Irina Dragneva- Music Laboratory for Strings- BULGARIA/GREECE

Food Spots Για όλους τους συμμετέχοντες του φεστιβάλ θα υπάρχουν ειδικές τιμές στα συνεργαζόμενα εστιατόρια του φεστιβάλ. Περισσότερες πληροφορίες για τα συνεργαζόμενα καταστήματα μπορείτε να βρείτε εδώ

Όλες οι δράσεις των σεμιναρίων και των master class θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Ωδείο Πυλαίας-Χορτιάτη | Δημαρχείο Πανοράματος, Θέατρο "Σταύρος Κουγιουμτζής”, Απ. Σαμανίδη 21, Πανόραμα


ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία