Λόγια του Βαρδάρη

  • «Μύλος» η περιφέρεια Ηπείρου μετά από καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση
    17/07/2023 10:14

    «Μύλος» η περιφέρεια Ηπείρου μετά από καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση

    Την παραίτηση από την θέση του Αντιπεριφερειάρχη στην περιφέρεια Ηπείρου, υπέβαλλε το πρωί της Δευτέρας ο Οδυσσέας Πότσης. Η παραίτηση ήρθε ως συνέχεια καταγγελίας που έχει κάνει νεαρή εργαζόμενη στο ιατρείο που διατηρεί ο κ. Πότσης και αφορά σε σεξουαλική παρενόχληση. Η καταγγελία έγινε την περασμένη Παρασκευή στην Αστυνομία και διερευνάται από την Ασφάλεια Ιωαννίνων η οποία δεν προχώρησε σε προσαγωγή ή σύλληψη του αντιπεριφερειάρχη.

    Οπως αναφέρει το epiruspost.gr, το μεσημέρι της Κυριακής υπήρξε μία αινιγματική ανάρτηση από τον επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου Σπύρο Ριζόπουλο στην προσωπική του σελίδα στο Facebook. Ο κ. Ριζόπουλος μιλούσε για την ανάγκη σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και προειδοποιούσε να μην υπολογίζει κανείς σε κουκούλωμα.

    Νωρίς το πρωί της Δευτέρας ο Οδυσσέας Πότσης υπέβαλλε την παραίτησή του στον Περιφερειάρχη Ηπείρου η οποία και έγινε δεκτή. Η παραίτηση γνωστοποιήθηκε με μία λιτή ανακοίνωση της Περιφέρειας.

    Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

    «O Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης έκανε δεκτή σήμερα την παραίτηση που υπέβαλε από το αξίωμα του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη ο κ. Οδυσσέας Πότσης, μετά την σε βάρος του καταγγελία, από απασχολούμενη στο ιατρείο του. Ο κ. Οδυσσέας Πότσης, στην έγγραφη παραίτησή του, αναφέρει ότι πρόκειται «ψευδή, αήθη και συκοφαντική σε βάρος του κατηγορία και οι υπόλογοι θα δώσουν λόγο στην Ελληνική Δικαιοσύνη». Ο Περιφερειάρχης και η Περιφερειακή Αρχή, σεβόμενη το τεκμήριο της αθωότητας αναμένει τις δικαστικές εξελίξεις».