Λόγια του Βαρδάρη

  • Να απέχει κανείς, ή να μην απέχει;
    20/12/2018 23:45

    Να απέχει κανείς, ή να μην απέχει;

    Κλίμα μη αποχής φαίνεται ότι διαμορφώνεται στους κόλπους της "Πρωτοβουλίας", λίγες ώρες προτού ανοίξουν οι κάλπες στις 15:00 της 21ης Δεκεμβρίου από τις οποίες θα βγει το όνομα του "εκλεκτού" για την κεφαλή της παράταξης.

    Εδώ και λίγες ημέρες, με αποκορύφωμα τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τον απολογισμό των πεπραγμένων του 2017, τα κορυφαία στελέχη, και όχι μόνο, διαβεβαιώνουν πως θα ψηφίσουν και δεν θα επιλέξουν την αποχή. Άλλοι το λένε κατηγορηματικά και άλλοι με λιγότερο ενθουσιασμό, διότι επιθυμούσαν ανοιχτή διαδικασία και όχι "περιχαρακωμένη" στα όρια των αιρετών.

    Ο Γ. Μπουτάρης διαμήνυσε σήμερα στην Εκτελεστική Επιτροπή της "Πρωτοβουλίας" ότι η παράταξη θα πάει μέχρι τέλους, εκλέγοντας νέο επικεφαλής και αν ακόμη δεν βρεθεί κοινός τόπος με τις υπόλοιπες δυνάμεις της κεντροαριστεράς, τότε η "Πρωτοβουλία" θα κατέβει αυτόνομα στις δημοτικές εκλογές.

    Πάντως, ο Χρ. Παπαστεργίου από το ΚΙΝ.ΑΛ, ο οποίος συμμετέχει στις συζητήσεις της "Πρωτοβουλίας" με την κεντροαριστερά, εκτίμησε σήμερα μέσω του makthes.gr,  ότι το εγχείρημα δύσκολα θα οδηγήσει σε ένα κοινώς αποδεκτό πρόσωπο.

    Ταυτόχρονα το κλίμα έχει διαταραχθεί, καθώς ορισμένοι θεωρούν, ότι την υποψηφιότητα του δημοτικού συμβούλου της "Πρωτοβουλίας", Στέλιου Κανάκη για επικεφαλής της, την "πυροδότησε" ο κ. Παπαστεργίου. Το σενάριο αυτό πάντως το αρνούνται κατηγορηματικά στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛ. σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr. Υπενθυμίζεται βέβαια ότι οι κ.κ. Μπουτάρης και Κανάκης δεν έχουν μιλήσει τον τελευταίο χρόνο, διατηρώντας ψυχρές σχέσεις, όπως έχει πει ο δεύτερος.

    Πλέον, απομένει η κάλπη να δώσει τον "χρησμό" της, αρκεί να προσέλθει επαρκής αριθμός εκλεκτόρων, διότι μπορεί οι "πρωτοκλασάτοι" να δηλώνουν πρόθυμοι, ωστόσο υπάρχουν και άλλοι, αιρετοί και αυτοί, που απέχουν από πάσης φύσεως διαδικασία της "Πρωτοβουλίας" εδώ και καιρό, όπως υπογράμμισε και ο Γ. Μπουτάρης. Άλλωστε, η σημερινή εικόνα της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου (βλ. φωτογραφία), μάλλον επιβεβαιώνει τον δήμαρχο.