ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα Φιλαδέλφεια: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τους χούλιγκαν - Tην Παρασκευή ανά ομάδες ξεκινούν οι απολογίες των 105 συλληφθέντων (βίντεο)

Τους εντόπισαν στην Εθνική, τους έχασαν στην Αττική Οδό - Ερωτήματα για τα λάθη και τις παραλείψεις - Ποινική δίωξη για 4 κακουργήματα και 7 πλημμελήματα σε βάρος των συλληφθέντων - Ετοιμοπόλεμος «στρατός» με κράνη και μαδέρια οι «Bad Blue Boys»

 10/08/2023 07:00

Νέα Φιλαδέλφεια: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τους χούλιγκαν - Tην Παρασκευή ανά ομάδες ξεκινούν οι απολογίες των 105 συλληφθέντων (βίντεο)

Οι νέες, σοκαριστικές αποκαλύψεις για τους νεοναζί οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και το πώς έφτασαν στο σημείο να κάνουν... ανενόχλητοι την καταδρομική επίθεση έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, δημιουργούν μεγάλα ερωτηματικά και -αν μη τι άλλο- καταδεικνύουν σοβαρότατες ευθύνες.

Παρά το γεγονός πως η ΕΛ.ΑΣ φαίνεται ότι γνώριζε από διάφορες πηγές για την είσοδο Κροατών χούλιγκαν στη χώρα, ενόψει του αγώνα της ΑΕΚ με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, παρέμεινε ανεπαρκής, με αποτέλεσμα να γίνουν επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και να δολοφονηθεί ο 29χρονος Μιχάλης.

Τους είχαν εντοπίσει στην Εθνική Οδό - Τους έχασαν στην Αττική

Ειδικότερα, σύμφωνα με την τηλεόραση του OPEN μέσα στη δικογραφία περιγράφεται όχι μόνο ότι η αστυνομία γνώριζε αλλά και το ότι κάποια στιγμή μια περιπολία τους εντόπισε στην Ελευσίνα.

Σε κάποιο σημείο περιγράφεται το πώς ενημερώθηκε η αστυνομία και τι έκανε. «Πρωινές ώρες 7/8 ενημερωθήκαμε τηλεφωνικά ότι περίπου 25-30 άτομα με υπηκόους Κροατίας πιθανόν οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, εισήλθαν στην Αλβανία, ενώ μεσημβρινές ώρες ενημερωθήκαμε ότι κάποια οχήματα με πιθανόν Κροάτες οπαδούς μπήκαν στη χώρα. Έγιναν τηλεφωνικές προσπάθειες πιθανόν να εξακριβωθεί τυχόν είσοδος των ανωτέρω στη χώρα μας και στη συνέχεια αρμοδίως διαβιβάστηκαν προς όλες της εμπλεκόμενες υπηρεσίες».

Στη συνέχεια στη δικογραφία αναφέρεται: «Στις 22:00 από εποχούμενη περιπολία της Υπηρεσίας μας εντοπίστηκαν να διέρχονται από τα διόδια της Ελευσίνας 25 περίπου οχήματα με κροατικές πινακίδες όπου επέβαιναν οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και τέθηκαν υπό διακριτική παρακολούθηση επί της Εθνικής Οδού. Στην έξοδο της Αττικής οδού τα οχήματα διασπάστηκαν αναπτύσσοντας ταχύτητα με αποτέλεσμα να μην είναι πλέον δυνατή η επιτήρησή τους».

Οργανωμένο σχέδιο - Το οπλοστάσιο των χούλιγκανς - Σοκάρουν όσα βρήκαν οι αστυνομικοί

Και ενώ η έρευνα, για την αιματηρή επίθεση των οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια που στοίχισε τη ζωή του 19χρονου Μιχάλη, συνεχίζεται, σοκάρουν τα όσα έρχονται στο «φως» για το τι άφησαν πίσω τους οι Κροάτες και τι βρήκε η αστυνομία.

Ειδικότερα, η αστυνομία εντόπισε στο σημείο που δολοφονήθηκε ο 29χρονος πραγματικά ένα «οπλοστάσιο»: Συγκεκριμένα βρέθηκε αναδιπλούμενος σουγιάς χρώματος μαύρου συνολικού μήκους 20cm και μήκος λάμας 9cm, αναδιπλούμενος σουγιάς χρώματος μαύρου συνολικού μήκους 19cm και μήκος λάμα 8cm, ξύλινα κοντάρια 96 cm και 86cm, πλαστικό προστατευτικό δοντιών, φωτοβολίδες και επικαλαμίδες.

Επίσης, βρέθηκε και ένας σιδερένιος σωλήνας 180 εκατοστών όπου πάνω του μάλιστα έχουν βρεθεί και κηλίδες αίματος.

Βίντεο-ντοκουμέντο με τις κινήσεις των χούλιγκαν πριν τη δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια – Ετοιμοπόλεμος «στρατός» με κράνη και μαδέρια

Στη δημοσιότητα δόθηκε ένα βίντεο-ντοκουμέντο, το οποίο δείχνει τους Κροάτες χούλιγκαν να συγκεντρώνονται στη Νέα Φιλαδέλφεια και να προετοιμάζονται, λίγο πριν σημειωθούν τα επεισόδια, στα οποία δολοφονήθηκε ο Μιχάλης Κατσουρής.

Το βίντεο προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και δείχνει τους χούλιγκαν να πηγαίνουν από τον Περισσό με τα πόδια προς το γήπεδο, ενώ διατηρούν χαμηλό προφίλ, ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί.

Στα πλάνα διακρίνονται να συγκεντρώνονται σε ένα οικόπεδο κοντά στο γήπεδο, ενώ φέρεται να τους καθοδηγεί ένα άτομο, το οποίο πιθανώς γνώριζε τη διαδρομή.

Μάλιστα, σε μια στιγμή εμφανίζονται επτά αστυνομικοί να τους ακολουθούν, χωρίς όμως να επεμβαίνουν, ενώ δεν είναι γνωστό αν ειδοποίησαν εκείνη τη στιγμή για την παρουσία των χούλιγκαν.

Σημειώνεται, ότι συνολικά έχουν συλληφθεί 105 χούλιγκαν για τα επεισόδια και σε όλους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και επτά πλημμελήματα.

Το βίντεο με την πορεία τους:


Συνεχίζεται εντατικά η έρευνα στην ΕΛΑΣ - Θα εξεταστούν 15-20 άτομα του Σώματος

Την ίδια ώρα, όπως ενημέρωσαν πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη νωρίτερα, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η διενέργεια εσωτερικής έρευνας για την πλήρη διακρίβωση των συμβάντων, από την είσοδο των αλλοδαπών οπαδών στην Ελλάδα και ύστερα, ώστε να εντοπισθούν και να αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες, σε κάθε επίπεδο και με οποιαδήποτε μορφή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η έρευνα ανατέθηκε στον Προϊστάμενο Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Ελευθέριο Γκαρίλα. Αναμένεται να εξεταστούν συνολικά 15-20 άτομα του Σώματος, από όλο το φάσμα των Διευθύνσεων, από την Κακαβιά ως την Αττική (Ήπειρος, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Αττική), και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών. Εκτός από τις αναφορές των Αξιωματικών, στο πλαίσιο της Ε.Δ.Ε., θα ληφθούν ένορκες καταθέσεις από πρόσωπα που πιθανώς μπορούν να συνδράμουν στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Η πολιτική βούληση για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης είναι ισχυρή και αδιαπραγμάτευτη, όπως ισχυρός και αδιαπραγμάτευτος είναι ο στόχος η ΕΛ.ΑΣ. να ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις της κοινωνίας στον τομέα της ασφάλειας των πολιτών.

Ποινική δίωξη για 4 κακουργήματα και 7 πλημμελήματα σε βάρος των 105 συλληφθέντων για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια

Βαρύτατες κατηγορίες για πράξεις που συνδέονται με τη δράση εγκληματικής οργάνωσης απήγγειλε χθες Τετάρτη ο Εισαγγελέας σε βάρος των συλληφθέντων για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η δίωξη που ασκήθηκε στους συνολικά 104 κατηγορούμενους που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, αφορά τέσσερις κακουργηματικές κατηγορίες και επτά σε βαθμό πλημμελήματος.

Στη δίωξη περιλαμβάνεται επίσης και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 29χρονου Μιχάλη, αδίκημα ωστόσο το οποίο προς το παρόν δεν προσωποποιήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές σε αυτήν τη φάση της έρευνας.

Η δίωξη αφορά τα εξής αδικήματα:

*εγκληματική οργάνωση (κακούργημα)

*ανθρωποκτονία από πρόθεση (κακούργημα)

*έκρηξη (κακούργημα)

*κατοχή εκρηκτικών υλών (κακούργημα)

και τα πλημμελήματα:
*διατάραξη κοινής ειρήνης

*επικίνδυνη σωματική βλάβη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από κοινού κατά συρροή

*φθορά ξένης ιδιοκτησίας

*βιαιοπραγία (αδίκημα του αθλητικού νόμου )

*παράνομη οπλοφορία

*οπλοχρησία

*κατοχή φωτοβολίδων

Οι συλληφθέντες, πλην ενός που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο, μετήχθησαν χθες Τετάρτη με λεωφορεία και υπό ισχυρότατη αστυνομική συνοδεία στα δικαστήρια της Ευελπίδων και μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης παραπέμφθηκαν σε Τακτικούς Ανακριτές για τις απολογίες τους.

Η έρευνα των αρχών συνεχίζεται με έμφαση τόσο στα κινητά των κατηγορουμένων που έχουν κατασχεθεί καθώς και στις εξετάσεις γενετικού υλικού και βίντεο που εκτιμάται ότι θα αποκαλύψουν και τον δράστη της άγριας δολοφονίας του φίλου της ΑΕΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα στοιχεία της υπόθεσης ,μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει εντοπιστεί το φονικό όπλο, πιθανότατα μαχαίρι, που έκοψε το νήμα της ζωής του Μιχάλη. Ωστόσο έχουν εντοπιστεί άλλα μαχαίρια που εξετάζονται εξονυχιστικά από τις διωκτικές και εισαγγελικές αρχές.

Τρεις Ανακριτές αναλαμβάνουν την κύρια έρευνα 

Τρεις ανακριτές, ένας τακτικός και δύο επίκουροι, θα διενεργήσουν την κύρια ανάκριση για την υπόθεση των αιματηρών επεισοδίων και της δολοφονίας του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια η δικογραφία της οποίας είναι ογκωδέστατη.

Η κύρια ανάκριση για την υπόθεση για την οποία χθες Τετάρτη ασκήθηκε ποινική δίωξη στους συνολικά 105 κατηγορούμενους ανατέθηκε στην 25η Τακτική Ανακρίτρια.

Μετά από αίτημα του προϊσταμένου του Πρωτοδικείου Αθηνών Χριστοφόρου Λινού και με τη σύμφωνη γνώμη της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρίας Γκανέ την Ανακρίτρια λόγω του επείγοντος χαρακτήρα της υπόθεσης την 25η Τακτική Ανακρίτρια θα επικουρούν ο 14ος Τακτικός Ανακριτής και η 20η Τακτική Ανακρίτρια που υπηρετούν στα θερινά τμήματα.

Έτσι και προκειμένου οι απολογίες των κατηγορουμένων να ολοκληρωθούν εντός του χρόνου που ορίζεται από το νόμο οι δικαστικοί λειτουργοί που ορίστηκαν θα λάβουν τις επόμενες ημέρες τις εξηγήσεις των κατηγορουμένων ανά ομάδες.

Tην Παρασκευή 11/8 ξεκινούν οι απολογίες των 105 συλληφθέντων – Σε εξέλιξη οι έρευνες για ταυτοποίηση του δολοφόνου του 29χρονου

Αύριο, Παρασκευή θα ξεκινήσουν ενώπιον των τριών ανακριτών οι απολογίες των κατηγορουμένων στην δικογραφία της αιματηρής συμπλοκής στη Νέα Φιλαδέλφεια που είχε ως αποτέλεσμα την δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

Η απολογητική διαδικασία, μετά τις προθεσμίες που έλαβαν οι κατηγορούμενοι χθες βράδυ προκειμένου να ενημερωθούν επί της δικογραφίας και να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή, ορίστηκε να ξεκινήσει την Παρασκευή το μεσημέρι και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Κυριακή.

Οι απολογίες προγραμματίστηκε να γίνουν ανά ομάδες των 10-12 ατόμων σε κάθε ανακριτή ανά ημέρα.

Υπενθυμίζεται πως η δίωξη που ασκήθηκε για την αιματηρή επίθεση έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ περιλαμβάνει τέσσερα κακουργήματα και επτά πλημμελήματα.

Με διατάξεις που εξέδωσε χθες η Ανακρίτρια της υπόθεσης θα ληφθεί γενετικό υλικό από τους κατηγορούμενους προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης της δολοφονίας του 29χρονου.

Οι αρχές αναζητούν κάθε στοιχείο που θα οδηγήσει στον εντοπισμό των δολοφόνων του 29χρονου Μιχάλη, «χτενίζοντας» την περιοχή των αιματηρών επεισοδίων για συλλογή οπτικο-ακουστικού υλικού. Ήδη, έχουν συλλέξει από το σημείο του εγκλήματος αντικείμενα που είχαν πάνω τους αίμα, μεταξύ των οποίων κοντάρια, καδρόνια, σουγιάδες, φωτοβολίδες και άλλα φονικά αντικείμενα. Μέσω αυτών η αστυνομία ελπίζει να μπορέσει να ταυτοποιήσει τον δολοφόνο του Μιχάλη, εξετάζοντας το γενετικό υλικό.

Το προφίλ των «Bad Blue Boys»

Στην αναλυτική αναφορά που είχε ετοιμαστεί πριν από τον αγώνα αναλύεται το προφίλ των Bad Blue Boys, των οργανωμένων οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και επισημαίνεται πόσο επικίνδυνοι είναι.

Ειδικότερα, χαρακτηρίζονται ως:

  • Οι πιο σκληροπυρηνικοί οπαδοί της Ευρώπης
  • Φασιστική-ναζιστική διάθεση
  • Συμμετοχή “σκίνχεντ”

Οι ίδιοι, επιδιώκουν τις συγκρούσεις. Μάλιστα, χαρακτηρίζονται από:

  • ακραίες – βίαιες συμπεριφορές
  • χρήση κροτίδων – βεγγαλικών
  • ρόπαλα
  • βόμβες μολότοφ
  • βανδαλισμούς
  • χρήση σωματικής βίας
  • επιθέσεις με μαχαίρια

Παράλληλα, γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι είναι αδελφοποιημένοι και αλληλοϋποστηρίζονται τόσο σε εθνικό επίπεδο, όσο και σε Ευρωπαϊκό με οργανωμένους οπαδούς ελληνικής ομάδας.

Οι αιτίες ακόμη αναζητούνται και σε μία προσπάθεια απόδοσης ευθυνών έχουν ήδη απομακρυνθεί επτά αξιωματικοί της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται και άλλες «καρατομήσεις».





Οι νέες, σοκαριστικές αποκαλύψεις για τους νεοναζί οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και το πώς έφτασαν στο σημείο να κάνουν... ανενόχλητοι την καταδρομική επίθεση έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, δημιουργούν μεγάλα ερωτηματικά και -αν μη τι άλλο- καταδεικνύουν σοβαρότατες ευθύνες.

Παρά το γεγονός πως η ΕΛ.ΑΣ φαίνεται ότι γνώριζε από διάφορες πηγές για την είσοδο Κροατών χούλιγκαν στη χώρα, ενόψει του αγώνα της ΑΕΚ με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, παρέμεινε ανεπαρκής, με αποτέλεσμα να γίνουν επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και να δολοφονηθεί ο 29χρονος Μιχάλης.

Τους είχαν εντοπίσει στην Εθνική Οδό - Τους έχασαν στην Αττική

Ειδικότερα, σύμφωνα με την τηλεόραση του OPEN μέσα στη δικογραφία περιγράφεται όχι μόνο ότι η αστυνομία γνώριζε αλλά και το ότι κάποια στιγμή μια περιπολία τους εντόπισε στην Ελευσίνα.

Σε κάποιο σημείο περιγράφεται το πώς ενημερώθηκε η αστυνομία και τι έκανε. «Πρωινές ώρες 7/8 ενημερωθήκαμε τηλεφωνικά ότι περίπου 25-30 άτομα με υπηκόους Κροατίας πιθανόν οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, εισήλθαν στην Αλβανία, ενώ μεσημβρινές ώρες ενημερωθήκαμε ότι κάποια οχήματα με πιθανόν Κροάτες οπαδούς μπήκαν στη χώρα. Έγιναν τηλεφωνικές προσπάθειες πιθανόν να εξακριβωθεί τυχόν είσοδος των ανωτέρω στη χώρα μας και στη συνέχεια αρμοδίως διαβιβάστηκαν προς όλες της εμπλεκόμενες υπηρεσίες».

Στη συνέχεια στη δικογραφία αναφέρεται: «Στις 22:00 από εποχούμενη περιπολία της Υπηρεσίας μας εντοπίστηκαν να διέρχονται από τα διόδια της Ελευσίνας 25 περίπου οχήματα με κροατικές πινακίδες όπου επέβαιναν οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και τέθηκαν υπό διακριτική παρακολούθηση επί της Εθνικής Οδού. Στην έξοδο της Αττικής οδού τα οχήματα διασπάστηκαν αναπτύσσοντας ταχύτητα με αποτέλεσμα να μην είναι πλέον δυνατή η επιτήρησή τους».

Οργανωμένο σχέδιο - Το οπλοστάσιο των χούλιγκανς - Σοκάρουν όσα βρήκαν οι αστυνομικοί

Και ενώ η έρευνα, για την αιματηρή επίθεση των οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια που στοίχισε τη ζωή του 19χρονου Μιχάλη, συνεχίζεται, σοκάρουν τα όσα έρχονται στο «φως» για το τι άφησαν πίσω τους οι Κροάτες και τι βρήκε η αστυνομία.

Ειδικότερα, η αστυνομία εντόπισε στο σημείο που δολοφονήθηκε ο 29χρονος πραγματικά ένα «οπλοστάσιο»: Συγκεκριμένα βρέθηκε αναδιπλούμενος σουγιάς χρώματος μαύρου συνολικού μήκους 20cm και μήκος λάμας 9cm, αναδιπλούμενος σουγιάς χρώματος μαύρου συνολικού μήκους 19cm και μήκος λάμα 8cm, ξύλινα κοντάρια 96 cm και 86cm, πλαστικό προστατευτικό δοντιών, φωτοβολίδες και επικαλαμίδες.

Επίσης, βρέθηκε και ένας σιδερένιος σωλήνας 180 εκατοστών όπου πάνω του μάλιστα έχουν βρεθεί και κηλίδες αίματος.

Βίντεο-ντοκουμέντο με τις κινήσεις των χούλιγκαν πριν τη δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια – Ετοιμοπόλεμος «στρατός» με κράνη και μαδέρια

Στη δημοσιότητα δόθηκε ένα βίντεο-ντοκουμέντο, το οποίο δείχνει τους Κροάτες χούλιγκαν να συγκεντρώνονται στη Νέα Φιλαδέλφεια και να προετοιμάζονται, λίγο πριν σημειωθούν τα επεισόδια, στα οποία δολοφονήθηκε ο Μιχάλης Κατσουρής.

Το βίντεο προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και δείχνει τους χούλιγκαν να πηγαίνουν από τον Περισσό με τα πόδια προς το γήπεδο, ενώ διατηρούν χαμηλό προφίλ, ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί.

Στα πλάνα διακρίνονται να συγκεντρώνονται σε ένα οικόπεδο κοντά στο γήπεδο, ενώ φέρεται να τους καθοδηγεί ένα άτομο, το οποίο πιθανώς γνώριζε τη διαδρομή.

Μάλιστα, σε μια στιγμή εμφανίζονται επτά αστυνομικοί να τους ακολουθούν, χωρίς όμως να επεμβαίνουν, ενώ δεν είναι γνωστό αν ειδοποίησαν εκείνη τη στιγμή για την παρουσία των χούλιγκαν.

Σημειώνεται, ότι συνολικά έχουν συλληφθεί 105 χούλιγκαν για τα επεισόδια και σε όλους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και επτά πλημμελήματα.

Το βίντεο με την πορεία τους:


Συνεχίζεται εντατικά η έρευνα στην ΕΛΑΣ - Θα εξεταστούν 15-20 άτομα του Σώματος

Την ίδια ώρα, όπως ενημέρωσαν πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη νωρίτερα, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η διενέργεια εσωτερικής έρευνας για την πλήρη διακρίβωση των συμβάντων, από την είσοδο των αλλοδαπών οπαδών στην Ελλάδα και ύστερα, ώστε να εντοπισθούν και να αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες, σε κάθε επίπεδο και με οποιαδήποτε μορφή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η έρευνα ανατέθηκε στον Προϊστάμενο Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Ελευθέριο Γκαρίλα. Αναμένεται να εξεταστούν συνολικά 15-20 άτομα του Σώματος, από όλο το φάσμα των Διευθύνσεων, από την Κακαβιά ως την Αττική (Ήπειρος, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Αττική), και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών. Εκτός από τις αναφορές των Αξιωματικών, στο πλαίσιο της Ε.Δ.Ε., θα ληφθούν ένορκες καταθέσεις από πρόσωπα που πιθανώς μπορούν να συνδράμουν στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Η πολιτική βούληση για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης είναι ισχυρή και αδιαπραγμάτευτη, όπως ισχυρός και αδιαπραγμάτευτος είναι ο στόχος η ΕΛ.ΑΣ. να ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις της κοινωνίας στον τομέα της ασφάλειας των πολιτών.

Ποινική δίωξη για 4 κακουργήματα και 7 πλημμελήματα σε βάρος των 105 συλληφθέντων για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια

Βαρύτατες κατηγορίες για πράξεις που συνδέονται με τη δράση εγκληματικής οργάνωσης απήγγειλε χθες Τετάρτη ο Εισαγγελέας σε βάρος των συλληφθέντων για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η δίωξη που ασκήθηκε στους συνολικά 104 κατηγορούμενους που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, αφορά τέσσερις κακουργηματικές κατηγορίες και επτά σε βαθμό πλημμελήματος.

Στη δίωξη περιλαμβάνεται επίσης και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 29χρονου Μιχάλη, αδίκημα ωστόσο το οποίο προς το παρόν δεν προσωποποιήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές σε αυτήν τη φάση της έρευνας.

Η δίωξη αφορά τα εξής αδικήματα:

*εγκληματική οργάνωση (κακούργημα)

*ανθρωποκτονία από πρόθεση (κακούργημα)

*έκρηξη (κακούργημα)

*κατοχή εκρηκτικών υλών (κακούργημα)

και τα πλημμελήματα:
*διατάραξη κοινής ειρήνης

*επικίνδυνη σωματική βλάβη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από κοινού κατά συρροή

*φθορά ξένης ιδιοκτησίας

*βιαιοπραγία (αδίκημα του αθλητικού νόμου )

*παράνομη οπλοφορία

*οπλοχρησία

*κατοχή φωτοβολίδων

Οι συλληφθέντες, πλην ενός που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο, μετήχθησαν χθες Τετάρτη με λεωφορεία και υπό ισχυρότατη αστυνομική συνοδεία στα δικαστήρια της Ευελπίδων και μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης παραπέμφθηκαν σε Τακτικούς Ανακριτές για τις απολογίες τους.

Η έρευνα των αρχών συνεχίζεται με έμφαση τόσο στα κινητά των κατηγορουμένων που έχουν κατασχεθεί καθώς και στις εξετάσεις γενετικού υλικού και βίντεο που εκτιμάται ότι θα αποκαλύψουν και τον δράστη της άγριας δολοφονίας του φίλου της ΑΕΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα στοιχεία της υπόθεσης ,μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει εντοπιστεί το φονικό όπλο, πιθανότατα μαχαίρι, που έκοψε το νήμα της ζωής του Μιχάλη. Ωστόσο έχουν εντοπιστεί άλλα μαχαίρια που εξετάζονται εξονυχιστικά από τις διωκτικές και εισαγγελικές αρχές.

Τρεις Ανακριτές αναλαμβάνουν την κύρια έρευνα 

Τρεις ανακριτές, ένας τακτικός και δύο επίκουροι, θα διενεργήσουν την κύρια ανάκριση για την υπόθεση των αιματηρών επεισοδίων και της δολοφονίας του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια η δικογραφία της οποίας είναι ογκωδέστατη.

Η κύρια ανάκριση για την υπόθεση για την οποία χθες Τετάρτη ασκήθηκε ποινική δίωξη στους συνολικά 105 κατηγορούμενους ανατέθηκε στην 25η Τακτική Ανακρίτρια.

Μετά από αίτημα του προϊσταμένου του Πρωτοδικείου Αθηνών Χριστοφόρου Λινού και με τη σύμφωνη γνώμη της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρίας Γκανέ την Ανακρίτρια λόγω του επείγοντος χαρακτήρα της υπόθεσης την 25η Τακτική Ανακρίτρια θα επικουρούν ο 14ος Τακτικός Ανακριτής και η 20η Τακτική Ανακρίτρια που υπηρετούν στα θερινά τμήματα.

Έτσι και προκειμένου οι απολογίες των κατηγορουμένων να ολοκληρωθούν εντός του χρόνου που ορίζεται από το νόμο οι δικαστικοί λειτουργοί που ορίστηκαν θα λάβουν τις επόμενες ημέρες τις εξηγήσεις των κατηγορουμένων ανά ομάδες.

Tην Παρασκευή 11/8 ξεκινούν οι απολογίες των 105 συλληφθέντων – Σε εξέλιξη οι έρευνες για ταυτοποίηση του δολοφόνου του 29χρονου

Αύριο, Παρασκευή θα ξεκινήσουν ενώπιον των τριών ανακριτών οι απολογίες των κατηγορουμένων στην δικογραφία της αιματηρής συμπλοκής στη Νέα Φιλαδέλφεια που είχε ως αποτέλεσμα την δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

Η απολογητική διαδικασία, μετά τις προθεσμίες που έλαβαν οι κατηγορούμενοι χθες βράδυ προκειμένου να ενημερωθούν επί της δικογραφίας και να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή, ορίστηκε να ξεκινήσει την Παρασκευή το μεσημέρι και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Κυριακή.

Οι απολογίες προγραμματίστηκε να γίνουν ανά ομάδες των 10-12 ατόμων σε κάθε ανακριτή ανά ημέρα.

Υπενθυμίζεται πως η δίωξη που ασκήθηκε για την αιματηρή επίθεση έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ περιλαμβάνει τέσσερα κακουργήματα και επτά πλημμελήματα.

Με διατάξεις που εξέδωσε χθες η Ανακρίτρια της υπόθεσης θα ληφθεί γενετικό υλικό από τους κατηγορούμενους προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης της δολοφονίας του 29χρονου.

Οι αρχές αναζητούν κάθε στοιχείο που θα οδηγήσει στον εντοπισμό των δολοφόνων του 29χρονου Μιχάλη, «χτενίζοντας» την περιοχή των αιματηρών επεισοδίων για συλλογή οπτικο-ακουστικού υλικού. Ήδη, έχουν συλλέξει από το σημείο του εγκλήματος αντικείμενα που είχαν πάνω τους αίμα, μεταξύ των οποίων κοντάρια, καδρόνια, σουγιάδες, φωτοβολίδες και άλλα φονικά αντικείμενα. Μέσω αυτών η αστυνομία ελπίζει να μπορέσει να ταυτοποιήσει τον δολοφόνο του Μιχάλη, εξετάζοντας το γενετικό υλικό.

Το προφίλ των «Bad Blue Boys»

Στην αναλυτική αναφορά που είχε ετοιμαστεί πριν από τον αγώνα αναλύεται το προφίλ των Bad Blue Boys, των οργανωμένων οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και επισημαίνεται πόσο επικίνδυνοι είναι.

Ειδικότερα, χαρακτηρίζονται ως:

  • Οι πιο σκληροπυρηνικοί οπαδοί της Ευρώπης
  • Φασιστική-ναζιστική διάθεση
  • Συμμετοχή “σκίνχεντ”

Οι ίδιοι, επιδιώκουν τις συγκρούσεις. Μάλιστα, χαρακτηρίζονται από:

  • ακραίες – βίαιες συμπεριφορές
  • χρήση κροτίδων – βεγγαλικών
  • ρόπαλα
  • βόμβες μολότοφ
  • βανδαλισμούς
  • χρήση σωματικής βίας
  • επιθέσεις με μαχαίρια

Παράλληλα, γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι είναι αδελφοποιημένοι και αλληλοϋποστηρίζονται τόσο σε εθνικό επίπεδο, όσο και σε Ευρωπαϊκό με οργανωμένους οπαδούς ελληνικής ομάδας.

Οι αιτίες ακόμη αναζητούνται και σε μία προσπάθεια απόδοσης ευθυνών έχουν ήδη απομακρυνθεί επτά αξιωματικοί της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται και άλλες «καρατομήσεις».





ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία