ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νύχτα αγωνίας στη Μαγνησία: Αγνοούνται 4 άνθρωποι ενώ θα συνεχιστεί και το βράδυ η κακοκαιρία «Daniel» (βίντεο, φωτ.)

Δύο οι νεκροί στην πόλη από την κακοκαιρία- Κατέρρευσε πτέρυγα του γηροκομείου - Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία σε όλη τη Μαγνησία - Χωρίς νερό και ρεύμα οι κάτοικοι - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στη Λάρισα

 05/09/2023 11:00

Τα προβλήματα μεγαλώνουν από το νερό που πέφτει σε πρωτόγνωρη ποσότητα και με σφοδρότητα επί ώρες στον Βόλο με τη νύχτα να προμηνύεται δύσκολη καθώς το κύμα κακοκαιρίας «Daniel» δεν πρόκειται να κοπάσει.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν τέσσερις αγνοούμενοι, σύμφωνα με πληροφορίες από τον δήμο Νοτίου Πηλίου που επικαλείται το thenewspaper.gr. Οι τέσσερις αγνοούμενοι αναφέρθηκαν στην περιοχή της Πάλτσης και της Ξυνόβρυσης. Μεταξύ αυτών ένα ζευγάρι Αυστριακών που δεν έχουν δώσει σημάδια ζωής τις τελευταίες ώρες.

Στην περιοχή δεν υπάρχει νερό και ρεύμα, ενώ το βράδυ προβλέπεται δύσκολο, καθώς η κακοκαιρία Daniel θα συνεχίσει να σφυροκοπά όλο το μέτωπο του δήμου.

Κανένα νέο δεν έχει υπάρξει, παρά τις έρευνες που διεξάγονται για να εντοπιστεί ο 42χρονος, ο οποίος παρασύρθηκε μαζί με το αυτοκίνητό του σε ρέμα στην Αγία Αικατερίνη Βόλου.

Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από την Πέμπτη, μεθαύριο, ενώ την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη τη χώρα.

Επιμένουν οι καταιγίδες στη Μαγνησία και τις Σποράδες, ιδιαίτερα στο Πήλιο το οποίο έχει δεχθεί τεράστια ύψη βροχής με αποτέλεσμα να εκδηλώνονται κατολισθήσεις στην ορεινή ζώνη και πλημμύρες στα κατάντι με υπερχειλίσεις χειμάρρων, καθώς συνεχίζεται η ορεινή ζώνη να δέχεται ακραία βροχόπτωση.

Τις βράδυνες ώρες θα υπάρχουν διαστήματα με ηπιότερες συνθήκες χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα είναι ισχυρά, ενώ από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης φαίνεται τα ακραία φαινόμενα να εντοπίζονται πιο δυτικά, σε Θεσσαλία, Καρδίτσα και Τρίκαλα.

Η περιοχή της Θεσσαλίας θα συνεχίσει να δέχεται ισχυρές βροχοπτώσεις ως και την Πέμπτη.

Η κακοκαιρία «Daniel» έχει προκαλέσει μία πρωτοφανή κατάσταση στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας. Μάλιστα λίγο μετά τις 20:00 το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους ολόκληρης της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας υπενθυμίζοντας ότι απαγορεύονται γενικώς οι μετακινήσεις.

Κατέρρευσε η παλιά πτέρυγα του γηροκομείου

Σήμερα το απόγευμα κατέρρευσε η παλιά πτέρυγα του γηροκομείου Βόλου στην παρόχθια ζώνη του Κραυσίδωνα, στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής, στον Βόλο.

Το Γηροκομείο του Βόλου στην βόρεια πλευρά της πόλης εκκενώθηκε, εξαιτίας του γεγονότος ότι κατέρρευσε ο τοίχος της παλιάς πτέρυγας δίπλα από την οποία περνάει το ρέμα του Κρυσπίδωνα, είναι το ρέμα που έχει προκαλέσει με την υπερχείλιση, εξαιτίας των ιστορικών όγκων βροχής πάμπολα προβλήματα στην πόλη του Βόλου.

Οι τρόφιμοι του Γηροκομείου μεταφέρθηκαν σε πρόσκαιρη δομή που δημιουργήθηκε για να τους φιλοξενήσει με ασφάλεια.

Την ίδια ώρα εκκένωση διατάχθηκε από την Πολιτική Προστασία και στο Κέντρο Υγείας της Αργαλαστής, στο νότιο Πήλιο. Δημιουργήθηκε δομή στο δημαρχείο του νότιου Πηλίου, στην οποία μεταφέρθηκαν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ στο χώρο του Κέντρου Υγείας παρέμειναν μόνο δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την παροχή βοήθειας.

Μεγάλα τμήματα της περιοχής του Βόλου, της Νέας Ιωνίας και των προαστίων της πόλης εξακολουθούν να είναι χωρίς ρεύμα.

Σε ολόκληρη την περιοχή του Βόλου δεν κινείται κανένα όχημα, καθώς τα νερά έχουν καταλάβει τα πάντα και έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους δρόμους, ειδικά στην περιοχή του Πηλίου, όπου οδοστρώματα έχουν υποχωρήσει και ολόκληροι δρόμοι έχουν καταστραφεί εντελώς από τη μανία του νερού.

Πρόκειται για μια κατάσταση που δεν έχει προηγούμενο και σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις των ειδικών θα συνεχιστεί και για τις επόμενες ώρες, χωρίς να μειωθεί η ένταση των φαινομένων.


Βοήθεια ζητούν εγκλωβισμένοι κάτοικοι

Δραματική έκκληση για βοήθεια απευθύνουν κάτοικοι στην περιοχή στον κόμβο Φυτόκου στην οδό Παπαφλέσσα όπου τα ορμητικά νερά της βροχής απειλούν να μπουν μέσα σε σπίτια, όπως μεταδίδει το taxydromos.gr.

Ήδη έχουν πλημμυρίσει υπόγεια και οι κάτοικοι έχουν επιστρατεύσει ακόμη και ξαπλώστρες που τυλίγουν με νάιλον για να αποτρέψουν τα νερά να μπουν μέσα στα σπίτια τους.

Το ύψος του νερού ξεπερνά το γόνατο και οι κάτοικοι δεν μπορούν καν να εκκενώσουν τα σπίτια τους.

Έχουν ενημερώσει το 112 αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει καταφθάσει βοήθεια και ανησυχούν για τις επόμενες ώρες.


Ο χείμαρρος Κραυσίδωνας σε πολλές περιοχές έχει ξεχειλίσει και τα νερά πλημμυρίζουν δρόμους, καταστήματα και ισόγεια κατοικιών στη Χιλιαδού, το Οινόπνευμα, στους Αγίους Αναργύρους, την Νεάπολη και τα Παλαιά. Στην οδό Ιερολοχιτών κόσμος έχει καταφύγει σε ανώτερους ορόφους κατοικιών αφού τα ισόγεια έχουν πλημμυρίσει και ζητούν βοήθεια από την πυροσβεστική.

Στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στη Νέα Ιωνία μεγάλο δένδρο έπεσε και κατέστρεψε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Ήδη σχεδόν στο σύνολό τους περιοχές του Βόλου, της Νέας Ιωνίας και πολλών προαστίων αντιμετωπίζουν διακοπή της ηλεκτροδότησης και τα προβλήματα έχουν γίνει πάρα πολλά τόσο σε κατοικίες, όσο και σε βιομηχανικούς χώρους και επιχειρήσεις.

 Χωρίς τηλεφωνικές συνδέσεις, κυρίως της σταθερής τηλεφωνίας είναι και πολλές περιοχές του Βόλου, ενώ με προβλήματα λειτουργεί και η κινητή τηλεφωνία εξ αιτίας των συνεχών κεραυνών που σαρώνουν την περιοχή.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του στην περιοχή του Βόλου, την οποία σφυροκοπά η κακοκαιρία Daniel τις τελευταίες ώρες. Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, επιβεβαίωσε στην ΕΡΤ ότι υπάρχει ένας άνθρωπος «χωρίς τις αισθήσεις του», τον οποίο καταπλάκωσε τοίχος, ενώ ένας δεύτερος παρασύρθηκε από ρέμα στον Άγιο Γεώργιο και αγνοείται.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, θύμα της πρωτοφανούς κακοκαιρίας, έπεσε ηλικιωμένος κτηνοτρόφος (70 ετών, σύμφωνα με την ΕΡΤ), αγνώστων προς το παρόν στοιχείων, ο οποίος καταπλακώθηκε από τοίχο που υποχώρησε από την πίεση, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων του νερού, στην ευρύτερη περιοχή του Άνω Βόλου, την ώρα που προσπαθούσε μέσα στη θύελλα να φτάσει σε χώρο που είχε το κοπάδι με τα πρόβατά του.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, παρέλαβε τον άτυχο άνδρα, και διαπιστώθηκε ο θάνατός του από πολλαπλά τραύματα λόγω της καταπλάκωσης από τα χαλάσματα του τοίχου.

Από χθες βράδυ σημειώνονται βροχές και κατά τόπους καταιγίδες με πτώση κεραυνών, ενώ σημειώνονται προβλήματα κατά περιόδους σε δρόμους και οικείες λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού.


Το κέντρο της πόλης έχει μετατραπεί σε μία μεγάλη λίμνη και κυρίως οι παράλληλοι της παραλίας δρόμοι, Λεωφόρος Δημητριάδος και Ιάσονος, όπου το νερό έχει ξεπεράσει το ύψος των πεζοδρομίων και μπαίνει μέσα σε ισόγεια καταστήματα και υπόγεια.

Πλημμυρικά φαινόμενα παρατηρούνται, επίσης, στη Νεάπολη του Βόλου, όπου για πολλοστή φορά έχουν πλημμυρίσει δρόμοι, εκατοντάδες σπίτια, καταστήματα, αλλά και επιχειρήσεις και βιοτεχνίες που υπάρχουν στην περιοχή.

volos-plimmire4.jpg
volos-plimmires5.jpg
volos-plimmires6.jpg

Ανάλογη εικόνα παρουσιάζεται στη Λεωφόρο Λαρίσης από τον κόμβο με τη Λεωφόρο Αθηνών και ως τη περιοχή των Αγίων Αναργύρων.

Ενισχύσεις για την αντιμετώπιση της σφοδρής κακοκαιρίας - Κίνδυνος από τον χείμαρρο Κραυσίδωνα

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός στον Βόλο αλλά και την ευρύτερη περιοχή με τις Αρχές της πρωτεύουσας της Μαγνησίας να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την πρωτοφανή κακοκαιρία.

Στον Βόλο καταφθάνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα προς ενίσχυση των ήδη μεγάλων δυνάμεων του Βόλου τόσο με στελέχη όσο και με οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Έχουν γίνει περισσότερες από 120 αντλήσεις υδάτων από μονοκατοικίες και υπόγεια που πλημμύρισαν μέχρι τις 10.30 το πρωί.

Η κακοκαιρία παρουσιάζει επιδείνωση με μεγάλες ποσότητες νερού από τη συνεχή βροχόπτωση και ασταμάτητους κεραυνούς που συγκλονίζουν την περιοχή από τη νύχτα .

Μεγάλη ανησυχία υπάρχει για τον χείμαρρο Κραυσίδωνα που βρίσκεται στα όριά του. Διασχίζει πυκνοκατοικημένες συνοικίες στον Βόλο σε μήκος πολλών χιλιομέτρων και το ύψος του νερού ξεπερνά πλέον τα 3 μέτρα.



Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε οι δημόσιες υπηρεσίες στον Βόλο να παραμείνουν κλειστές σήμερα, Τρίτη, ώστε να μην μετακινηθούν οι υπάλληλοι ενώ κλειστά θα μείνουν και τα σχολεία, τα οποία βρίσκονται σε φάση προετοιμασίας για να υποδεχθούν τους μαθητές.

volos-plimmires2.jpg
volos-plimmires1.jpg

Δεκάδες αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν στον Περιφερειακό, στο ύψος του Πανθεσσαλικού σταδίου, αφού ο αυτοκινητόδρομος πλημμύρισε, ενώ σχεδόν αδιάβατη είναι και Λεωφόρος Λαμπράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν διακοπεί και τα δρομολόγια των λεωφορείων των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου λόγω της δύσκολης κατάστασης στην ευρύτερη περιοχή τόσο μέσα στον Βόλο, όσο και στα προάστιά του.

Πλημμυρισμένα από τα ξημερώματα είναι και τα υπόγεια του "Αχιλλοπούλειου" Νοσοκομείου Βόλου, ενώ εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση σε Αγριά, Πορταριά και Σταγιάτες, όπου παράλληλα με την καταρρακτώδη βροχή, διακόπτεται και η ηλεκτροδότηση κατά διαστήματα.

Τόσο ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, όσο και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός απευθύνουν συνεχείς εκκλήσεις στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην μετακινούνται μέχρι να ηρεμήσει το φαινόμενο.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι οι κεραυνοί που έπεφταν ασταμάτητα από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας και συνεχίζονταν ως τις 9 το πρωί χωρίς διακοπή.

Βόλος: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή, με απόφαση της ΕΛΑΣ

Απαγόρευση κυκλοφορίας, εκτός από τη μητροπολιτική περιοχή του Βόλου, επιβάλλεται από τις 11:20 και σε όλη την περιοχή του Πηλίου και την ορεινή Μαγνησία γενικότερα, λόγω της επιδείνωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Νεότερο μήνυμα του 112 αναφέρει ότι "με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας απαγορεύεται η κυκλοφορία στο ορεινό δίκτυο του Νομού Μαγνησίας λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων".

Λόγω των πολύ δυσμενών συνθηκών και της υπερχείλισης χειμάρρων έχουν διακοπεί από το πρωί και τα σιδηροδρομικά δρομολόγια μεταξύ Βόλου και Λάρισας, ενώ περιορισμένα είναι και τα δρομολόγια λεωφορείων και εκτελούνται μόνο προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ακινητοποιημένα είναι και τα λεωφορεία των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου και δεν εκτελούν δρομολόγια τόσο στο κέντρο,όσο και στα προάστια.

Στον Βόλο ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 10:30 το πρωί με απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας.

372215580-9946395988765495-3279618923851568858-n.jpg


Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί σε Λάρισα και Μαγνησία

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώθηκε ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ανά Διεύθυνση Αστυνομίας, έχει ως εξής:

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, έχει ως εξής:

Α. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

- Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας:

στην επαρχιακή οδό Αγιοκάμπου - Κόκκινου Νερού, από το ύψος της γέφυρας «ΚΑΛΑΤΡΑΒΑ» έως τον οικισμό Κουτσουπιά,

στην επαρχιακή οδό Βελίκας – Αγιοκάμπου,

στην επαρχιακή οδό Κουτσουπιάς – Καρίτσας, εντός του οικισμού του Κόκκινου Νερού,

στην επαρχιακή οδό Παλαιόπυργου – Ομολίου,

στην επαρχιακή οδό Στομίου – Αλεξανδρινής – Παλαιόπυργου &

στην επαρχιακή οδό Γόννων – Ελιάς &

στον Ανατολικό Παράδρομο Π.Α.Θ.Ε. Μακρυχωρίου – Ευαγγελισμού (ύψος ΣΕΑ Ευαγγελισμού)

Β. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων:

στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου &

στον ορεινό όγκο του Πηλίου.

Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων:

στην οδό Λαρίσης, στο Βόλο, και στα δύο -2- ρεύματα κυκλοφορίας, από τον κυκλικό κόμβο με τη Λεωφόρο Αθηνών μέχρι τη διασταύρωσή της με την Περιφερειακή Οδό Βόλου, καθώς και στη συνέχεια αυτής (Εθνικής οδού Βόλου – Λάρισας), μέχρι το ύψος της ΠΕΒ,

στην επαρχιακή οδό Ριζόμυλου – Καναλίων (από τη διασταύρωσή της με την ΠΕΟ Λάρισας – Βόλου έως το χωριό Κανάλια),

στην επαρχιακή οδό Βόλου – Καναλίων, από τα Μελισσάτικα έως και το χωριό Κερασιά,

στην επαρχιακή οδό Βόλου – Καναλίων, από το χωριό Κερασιά έως το χωριό Κανάλια,

στην επαρχιακή οδό Αγιάς – Βόλου, από το χωριό Κανάλια έως τα όρια του νομού Μαγνησίας προς το χωριό Καλαμάκι του νομού Λάρισας,

στον Περιφερειακό (κόμβος Φυτόκου), εκτροπή οχημάτων,

στην Παραλιακή Αγριάς, Περιφερειακός προς Αγριά, εκτροπή οχημάτων,

στον κόμβο Διμηνίου &

σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο της νήσου Σκιάθου.

· Εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας και εκτάκτου ανάγκης


Κλειστή η γραμμή Λάρισα - Βόλος


Παράλληλα η Hellenic Train ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει κλειστή η γραμμή Λάρισα - Βόλος καθώς σύμφωνα με την αστυνομία η οδική πρόσβαση είναι ανέφικτη λόγω ακραίων φαινομένων.



Προβλήματα και στη Σκιάθο

Πλημμύρες έχουν σημειωθεί και στην Σκιάθο. Σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού Θοδωρή Τζούμα πλημμυρισμένοι είναι οι δρόμοι από Τζανεριά μέχρι Κουκουναριές με τον ίδιο να ζητά «να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις» και να καταθέτει αίτημα για κήρυξη του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.


Λάρισα: Προβλήματα σημειώνονται από την κακοκαιρία

Συνεχίζεται με ένταση η κακοκαιρία με τις έντονες βροχοπτώσεις και τους ανέμους στο νομό Λάρισας, με τα προβλήματα ήδη να κάνουν την εμφάνισή τους.

Σε αρκετές περιοχές περιφερειακά της πόλης υπάρχει διακοπή της ηλεκτροδότησης, όπως και σε αρκετά χωριά του νομού. Επίσης έχουν καταγραφεί και πτώσεις δέντρων, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Παράλληλα σήμερα υπήρξε και ακινητοποίηση αυτοκινήτων λόγω των πλημμυρικών φαινομένων, στην οδό Καρδίτσης προς το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας με τα συνεργεία του δήμου να βρίσκονται καθ' οδόν στα σημεία, όπως και η πυροσβεστική, όπου χρειάζεται η συμβολή της.

Βόλος: Υπερχείλισε ο χείμαρρος Κραυσίδωνας

plymmira-volos.jpg

Σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό ενός 34χρονου άντρα στην Αγ. Αικατερίνη Βόλου

Σε εξέλιξη είναι έρευνες της ΕΜΑΚ και της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό ενός άντρα στην Αγία Αικατερίνη Βόλου. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, ένας άντρας 34 ετών, προσπάθησε να περάσει με το αυτοκίνητό του ένα ρέμα στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης Βόλου, άνοιξε την πόρτα και παρασύρθηκε. Στο αυτοκίνητο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επέβαινε και ο γιος του, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του.

Μιχάλης Σιούτας: Θα δυσκολέψει η κατάσταση στη Θεσσαλία

Την προσοχή των κατοίκων εφιστά ο μετεωρολόγος Μιχάλης Σιούτας. Όπως τονίζει αυτή η εικόν με τις ισχυρές και εκτεταμένες βροχοπτώσεις αναμένεται να διατηρηθεί τουλάχιστον για τις επόμενες 24 με 36 ώρες.

Συγκεκριμένα για την Θεσσαλία επισημαίνει: «Δύσκολη η κατάσταση στη Θεσσαλία και θα δυσκολεύει περισσότερο από τις σφοδρές βροχοπτώσεις με τις εξαιρετικά μεγάλες ποσότητες νερού. Τα προβλήματα στα πεδινά θα οξυνθούν και από την έλευση νερού με χειμάρρους από τις ορεινές περιοχές. Οι ποσότητες του νερού της βροχής στο σύνολο της κακοκαιρίας θα ισοδυναμούν με όσες πέφτουν σε πολλούς μήνες ή και σε όλο το έτος.»

Νοσοκομείο Βόλου: Συναγερμός για πλημμύρες στην πτέρυγα χημειοθεραπειών

«Δεν έχουμε ενημέρωση πού μπορεί να μεταφερθούν ασθενείς, ενώ το πρόβλημα εντοπίζεται σε χώρο του νοσοκομείου όπου φυλάσσονται τα φάρμακα για χημειοθεραπείες και έχει γεμίσει νερά», είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο του Βόλου, Κωνσταντίνος Μηνδρινός. Πέφτει συνεχώς νερό μέσα στο στο τμήμα με τις χημειοθεραπείες. Στους θαλάμους των ασθενών δεν υπάρχει πρόβλημα, ενώ οι εργαζόμενοι με προστατευτικό εξοπλισμό σκέπασαν τα μηχανήματα για να μην πάθουν ζημιά, πρόσθεσε. «Φανταστείτε ένα νοσοκομείο όπου στάζουν τα ταβάνια, πέφτουν ψευδοροφές και σοβάδες. Είναι μια κατάσταση πρωτόγνωρη».

Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, αντλεί τα νερά που έχουν μαζευτεί στην πίσω μεριά στο υπόγειο του νοσοκομείου.

Δύο οι νεκροί, βρέθηκε ο αγνοούμενος, λέει ο Μπέος΄

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε για τα θύματα την κακοκαιρίας Daniel στον Βόλο: "Μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, ένας αγνοούμενος ήταν που τον βρήκαμε δόξα τω θεώ και υπάρχουν δύο ανθρώπινες απώλειες. Δύο συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους. Πήγαν να ταΐσουν τα πρόβατα. Να τρελαίνεσαι. Ενώ υπήρχαν εκκλήσεις από εμένα να μην μετακινείται κανένας. Δυστυχώς αυτό είναι το λυπηρό. Όλα τα άλλα φτιάχνονται. Η βροχή που έπεσε στο Βόλο είναι πρωτόγνωρο φαινόμενο. Ο κατακλυσμός του Νώε."

Σχετικά Άρθρα

Τα προβλήματα μεγαλώνουν από το νερό που πέφτει σε πρωτόγνωρη ποσότητα και με σφοδρότητα επί ώρες στον Βόλο με τη νύχτα να προμηνύεται δύσκολη καθώς το κύμα κακοκαιρίας «Daniel» δεν πρόκειται να κοπάσει.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν τέσσερις αγνοούμενοι, σύμφωνα με πληροφορίες από τον δήμο Νοτίου Πηλίου που επικαλείται το thenewspaper.gr. Οι τέσσερις αγνοούμενοι αναφέρθηκαν στην περιοχή της Πάλτσης και της Ξυνόβρυσης. Μεταξύ αυτών ένα ζευγάρι Αυστριακών που δεν έχουν δώσει σημάδια ζωής τις τελευταίες ώρες.

Στην περιοχή δεν υπάρχει νερό και ρεύμα, ενώ το βράδυ προβλέπεται δύσκολο, καθώς η κακοκαιρία Daniel θα συνεχίσει να σφυροκοπά όλο το μέτωπο του δήμου.

Κανένα νέο δεν έχει υπάρξει, παρά τις έρευνες που διεξάγονται για να εντοπιστεί ο 42χρονος, ο οποίος παρασύρθηκε μαζί με το αυτοκίνητό του σε ρέμα στην Αγία Αικατερίνη Βόλου.

Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από την Πέμπτη, μεθαύριο, ενώ την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη τη χώρα.

Επιμένουν οι καταιγίδες στη Μαγνησία και τις Σποράδες, ιδιαίτερα στο Πήλιο το οποίο έχει δεχθεί τεράστια ύψη βροχής με αποτέλεσμα να εκδηλώνονται κατολισθήσεις στην ορεινή ζώνη και πλημμύρες στα κατάντι με υπερχειλίσεις χειμάρρων, καθώς συνεχίζεται η ορεινή ζώνη να δέχεται ακραία βροχόπτωση.

Τις βράδυνες ώρες θα υπάρχουν διαστήματα με ηπιότερες συνθήκες χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα είναι ισχυρά, ενώ από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης φαίνεται τα ακραία φαινόμενα να εντοπίζονται πιο δυτικά, σε Θεσσαλία, Καρδίτσα και Τρίκαλα.

Η περιοχή της Θεσσαλίας θα συνεχίσει να δέχεται ισχυρές βροχοπτώσεις ως και την Πέμπτη.

Η κακοκαιρία «Daniel» έχει προκαλέσει μία πρωτοφανή κατάσταση στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας. Μάλιστα λίγο μετά τις 20:00 το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους ολόκληρης της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας υπενθυμίζοντας ότι απαγορεύονται γενικώς οι μετακινήσεις.

Κατέρρευσε η παλιά πτέρυγα του γηροκομείου

Σήμερα το απόγευμα κατέρρευσε η παλιά πτέρυγα του γηροκομείου Βόλου στην παρόχθια ζώνη του Κραυσίδωνα, στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής, στον Βόλο.

Το Γηροκομείο του Βόλου στην βόρεια πλευρά της πόλης εκκενώθηκε, εξαιτίας του γεγονότος ότι κατέρρευσε ο τοίχος της παλιάς πτέρυγας δίπλα από την οποία περνάει το ρέμα του Κρυσπίδωνα, είναι το ρέμα που έχει προκαλέσει με την υπερχείλιση, εξαιτίας των ιστορικών όγκων βροχής πάμπολα προβλήματα στην πόλη του Βόλου.

Οι τρόφιμοι του Γηροκομείου μεταφέρθηκαν σε πρόσκαιρη δομή που δημιουργήθηκε για να τους φιλοξενήσει με ασφάλεια.

Την ίδια ώρα εκκένωση διατάχθηκε από την Πολιτική Προστασία και στο Κέντρο Υγείας της Αργαλαστής, στο νότιο Πήλιο. Δημιουργήθηκε δομή στο δημαρχείο του νότιου Πηλίου, στην οποία μεταφέρθηκαν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ στο χώρο του Κέντρου Υγείας παρέμειναν μόνο δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την παροχή βοήθειας.

Μεγάλα τμήματα της περιοχής του Βόλου, της Νέας Ιωνίας και των προαστίων της πόλης εξακολουθούν να είναι χωρίς ρεύμα.

Σε ολόκληρη την περιοχή του Βόλου δεν κινείται κανένα όχημα, καθώς τα νερά έχουν καταλάβει τα πάντα και έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους δρόμους, ειδικά στην περιοχή του Πηλίου, όπου οδοστρώματα έχουν υποχωρήσει και ολόκληροι δρόμοι έχουν καταστραφεί εντελώς από τη μανία του νερού.

Πρόκειται για μια κατάσταση που δεν έχει προηγούμενο και σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις των ειδικών θα συνεχιστεί και για τις επόμενες ώρες, χωρίς να μειωθεί η ένταση των φαινομένων.


Βοήθεια ζητούν εγκλωβισμένοι κάτοικοι

Δραματική έκκληση για βοήθεια απευθύνουν κάτοικοι στην περιοχή στον κόμβο Φυτόκου στην οδό Παπαφλέσσα όπου τα ορμητικά νερά της βροχής απειλούν να μπουν μέσα σε σπίτια, όπως μεταδίδει το taxydromos.gr.

Ήδη έχουν πλημμυρίσει υπόγεια και οι κάτοικοι έχουν επιστρατεύσει ακόμη και ξαπλώστρες που τυλίγουν με νάιλον για να αποτρέψουν τα νερά να μπουν μέσα στα σπίτια τους.

Το ύψος του νερού ξεπερνά το γόνατο και οι κάτοικοι δεν μπορούν καν να εκκενώσουν τα σπίτια τους.

Έχουν ενημερώσει το 112 αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει καταφθάσει βοήθεια και ανησυχούν για τις επόμενες ώρες.


Ο χείμαρρος Κραυσίδωνας σε πολλές περιοχές έχει ξεχειλίσει και τα νερά πλημμυρίζουν δρόμους, καταστήματα και ισόγεια κατοικιών στη Χιλιαδού, το Οινόπνευμα, στους Αγίους Αναργύρους, την Νεάπολη και τα Παλαιά. Στην οδό Ιερολοχιτών κόσμος έχει καταφύγει σε ανώτερους ορόφους κατοικιών αφού τα ισόγεια έχουν πλημμυρίσει και ζητούν βοήθεια από την πυροσβεστική.

Στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στη Νέα Ιωνία μεγάλο δένδρο έπεσε και κατέστρεψε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Ήδη σχεδόν στο σύνολό τους περιοχές του Βόλου, της Νέας Ιωνίας και πολλών προαστίων αντιμετωπίζουν διακοπή της ηλεκτροδότησης και τα προβλήματα έχουν γίνει πάρα πολλά τόσο σε κατοικίες, όσο και σε βιομηχανικούς χώρους και επιχειρήσεις.

 Χωρίς τηλεφωνικές συνδέσεις, κυρίως της σταθερής τηλεφωνίας είναι και πολλές περιοχές του Βόλου, ενώ με προβλήματα λειτουργεί και η κινητή τηλεφωνία εξ αιτίας των συνεχών κεραυνών που σαρώνουν την περιοχή.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του στην περιοχή του Βόλου, την οποία σφυροκοπά η κακοκαιρία Daniel τις τελευταίες ώρες. Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, επιβεβαίωσε στην ΕΡΤ ότι υπάρχει ένας άνθρωπος «χωρίς τις αισθήσεις του», τον οποίο καταπλάκωσε τοίχος, ενώ ένας δεύτερος παρασύρθηκε από ρέμα στον Άγιο Γεώργιο και αγνοείται.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, θύμα της πρωτοφανούς κακοκαιρίας, έπεσε ηλικιωμένος κτηνοτρόφος (70 ετών, σύμφωνα με την ΕΡΤ), αγνώστων προς το παρόν στοιχείων, ο οποίος καταπλακώθηκε από τοίχο που υποχώρησε από την πίεση, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων του νερού, στην ευρύτερη περιοχή του Άνω Βόλου, την ώρα που προσπαθούσε μέσα στη θύελλα να φτάσει σε χώρο που είχε το κοπάδι με τα πρόβατά του.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, παρέλαβε τον άτυχο άνδρα, και διαπιστώθηκε ο θάνατός του από πολλαπλά τραύματα λόγω της καταπλάκωσης από τα χαλάσματα του τοίχου.

Από χθες βράδυ σημειώνονται βροχές και κατά τόπους καταιγίδες με πτώση κεραυνών, ενώ σημειώνονται προβλήματα κατά περιόδους σε δρόμους και οικείες λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού.


Το κέντρο της πόλης έχει μετατραπεί σε μία μεγάλη λίμνη και κυρίως οι παράλληλοι της παραλίας δρόμοι, Λεωφόρος Δημητριάδος και Ιάσονος, όπου το νερό έχει ξεπεράσει το ύψος των πεζοδρομίων και μπαίνει μέσα σε ισόγεια καταστήματα και υπόγεια.

Πλημμυρικά φαινόμενα παρατηρούνται, επίσης, στη Νεάπολη του Βόλου, όπου για πολλοστή φορά έχουν πλημμυρίσει δρόμοι, εκατοντάδες σπίτια, καταστήματα, αλλά και επιχειρήσεις και βιοτεχνίες που υπάρχουν στην περιοχή.

volos-plimmire4.jpg
volos-plimmires5.jpg
volos-plimmires6.jpg

Ανάλογη εικόνα παρουσιάζεται στη Λεωφόρο Λαρίσης από τον κόμβο με τη Λεωφόρο Αθηνών και ως τη περιοχή των Αγίων Αναργύρων.

Ενισχύσεις για την αντιμετώπιση της σφοδρής κακοκαιρίας - Κίνδυνος από τον χείμαρρο Κραυσίδωνα

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός στον Βόλο αλλά και την ευρύτερη περιοχή με τις Αρχές της πρωτεύουσας της Μαγνησίας να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την πρωτοφανή κακοκαιρία.

Στον Βόλο καταφθάνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα προς ενίσχυση των ήδη μεγάλων δυνάμεων του Βόλου τόσο με στελέχη όσο και με οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Έχουν γίνει περισσότερες από 120 αντλήσεις υδάτων από μονοκατοικίες και υπόγεια που πλημμύρισαν μέχρι τις 10.30 το πρωί.

Η κακοκαιρία παρουσιάζει επιδείνωση με μεγάλες ποσότητες νερού από τη συνεχή βροχόπτωση και ασταμάτητους κεραυνούς που συγκλονίζουν την περιοχή από τη νύχτα .

Μεγάλη ανησυχία υπάρχει για τον χείμαρρο Κραυσίδωνα που βρίσκεται στα όριά του. Διασχίζει πυκνοκατοικημένες συνοικίες στον Βόλο σε μήκος πολλών χιλιομέτρων και το ύψος του νερού ξεπερνά πλέον τα 3 μέτρα.



Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε οι δημόσιες υπηρεσίες στον Βόλο να παραμείνουν κλειστές σήμερα, Τρίτη, ώστε να μην μετακινηθούν οι υπάλληλοι ενώ κλειστά θα μείνουν και τα σχολεία, τα οποία βρίσκονται σε φάση προετοιμασίας για να υποδεχθούν τους μαθητές.

volos-plimmires2.jpg
volos-plimmires1.jpg

Δεκάδες αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν στον Περιφερειακό, στο ύψος του Πανθεσσαλικού σταδίου, αφού ο αυτοκινητόδρομος πλημμύρισε, ενώ σχεδόν αδιάβατη είναι και Λεωφόρος Λαμπράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν διακοπεί και τα δρομολόγια των λεωφορείων των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου λόγω της δύσκολης κατάστασης στην ευρύτερη περιοχή τόσο μέσα στον Βόλο, όσο και στα προάστιά του.

Πλημμυρισμένα από τα ξημερώματα είναι και τα υπόγεια του "Αχιλλοπούλειου" Νοσοκομείου Βόλου, ενώ εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση σε Αγριά, Πορταριά και Σταγιάτες, όπου παράλληλα με την καταρρακτώδη βροχή, διακόπτεται και η ηλεκτροδότηση κατά διαστήματα.

Τόσο ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, όσο και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός απευθύνουν συνεχείς εκκλήσεις στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην μετακινούνται μέχρι να ηρεμήσει το φαινόμενο.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι οι κεραυνοί που έπεφταν ασταμάτητα από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας και συνεχίζονταν ως τις 9 το πρωί χωρίς διακοπή.

Βόλος: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή, με απόφαση της ΕΛΑΣ

Απαγόρευση κυκλοφορίας, εκτός από τη μητροπολιτική περιοχή του Βόλου, επιβάλλεται από τις 11:20 και σε όλη την περιοχή του Πηλίου και την ορεινή Μαγνησία γενικότερα, λόγω της επιδείνωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Νεότερο μήνυμα του 112 αναφέρει ότι "με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας απαγορεύεται η κυκλοφορία στο ορεινό δίκτυο του Νομού Μαγνησίας λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων".

Λόγω των πολύ δυσμενών συνθηκών και της υπερχείλισης χειμάρρων έχουν διακοπεί από το πρωί και τα σιδηροδρομικά δρομολόγια μεταξύ Βόλου και Λάρισας, ενώ περιορισμένα είναι και τα δρομολόγια λεωφορείων και εκτελούνται μόνο προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ακινητοποιημένα είναι και τα λεωφορεία των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου και δεν εκτελούν δρομολόγια τόσο στο κέντρο,όσο και στα προάστια.

Στον Βόλο ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 10:30 το πρωί με απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας.

372215580-9946395988765495-3279618923851568858-n.jpg


Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί σε Λάρισα και Μαγνησία

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώθηκε ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ανά Διεύθυνση Αστυνομίας, έχει ως εξής:

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, έχει ως εξής:

Α. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

- Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας:

στην επαρχιακή οδό Αγιοκάμπου - Κόκκινου Νερού, από το ύψος της γέφυρας «ΚΑΛΑΤΡΑΒΑ» έως τον οικισμό Κουτσουπιά,

στην επαρχιακή οδό Βελίκας – Αγιοκάμπου,

στην επαρχιακή οδό Κουτσουπιάς – Καρίτσας, εντός του οικισμού του Κόκκινου Νερού,

στην επαρχιακή οδό Παλαιόπυργου – Ομολίου,

στην επαρχιακή οδό Στομίου – Αλεξανδρινής – Παλαιόπυργου &

στην επαρχιακή οδό Γόννων – Ελιάς &

στον Ανατολικό Παράδρομο Π.Α.Θ.Ε. Μακρυχωρίου – Ευαγγελισμού (ύψος ΣΕΑ Ευαγγελισμού)

Β. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων:

στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου &

στον ορεινό όγκο του Πηλίου.

Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων:

στην οδό Λαρίσης, στο Βόλο, και στα δύο -2- ρεύματα κυκλοφορίας, από τον κυκλικό κόμβο με τη Λεωφόρο Αθηνών μέχρι τη διασταύρωσή της με την Περιφερειακή Οδό Βόλου, καθώς και στη συνέχεια αυτής (Εθνικής οδού Βόλου – Λάρισας), μέχρι το ύψος της ΠΕΒ,

στην επαρχιακή οδό Ριζόμυλου – Καναλίων (από τη διασταύρωσή της με την ΠΕΟ Λάρισας – Βόλου έως το χωριό Κανάλια),

στην επαρχιακή οδό Βόλου – Καναλίων, από τα Μελισσάτικα έως και το χωριό Κερασιά,

στην επαρχιακή οδό Βόλου – Καναλίων, από το χωριό Κερασιά έως το χωριό Κανάλια,

στην επαρχιακή οδό Αγιάς – Βόλου, από το χωριό Κανάλια έως τα όρια του νομού Μαγνησίας προς το χωριό Καλαμάκι του νομού Λάρισας,

στον Περιφερειακό (κόμβος Φυτόκου), εκτροπή οχημάτων,

στην Παραλιακή Αγριάς, Περιφερειακός προς Αγριά, εκτροπή οχημάτων,

στον κόμβο Διμηνίου &

σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο της νήσου Σκιάθου.

· Εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας και εκτάκτου ανάγκης


Κλειστή η γραμμή Λάρισα - Βόλος


Παράλληλα η Hellenic Train ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει κλειστή η γραμμή Λάρισα - Βόλος καθώς σύμφωνα με την αστυνομία η οδική πρόσβαση είναι ανέφικτη λόγω ακραίων φαινομένων.



Προβλήματα και στη Σκιάθο

Πλημμύρες έχουν σημειωθεί και στην Σκιάθο. Σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού Θοδωρή Τζούμα πλημμυρισμένοι είναι οι δρόμοι από Τζανεριά μέχρι Κουκουναριές με τον ίδιο να ζητά «να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις» και να καταθέτει αίτημα για κήρυξη του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.


Λάρισα: Προβλήματα σημειώνονται από την κακοκαιρία

Συνεχίζεται με ένταση η κακοκαιρία με τις έντονες βροχοπτώσεις και τους ανέμους στο νομό Λάρισας, με τα προβλήματα ήδη να κάνουν την εμφάνισή τους.

Σε αρκετές περιοχές περιφερειακά της πόλης υπάρχει διακοπή της ηλεκτροδότησης, όπως και σε αρκετά χωριά του νομού. Επίσης έχουν καταγραφεί και πτώσεις δέντρων, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Παράλληλα σήμερα υπήρξε και ακινητοποίηση αυτοκινήτων λόγω των πλημμυρικών φαινομένων, στην οδό Καρδίτσης προς το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας με τα συνεργεία του δήμου να βρίσκονται καθ' οδόν στα σημεία, όπως και η πυροσβεστική, όπου χρειάζεται η συμβολή της.

Βόλος: Υπερχείλισε ο χείμαρρος Κραυσίδωνας

plymmira-volos.jpg

Σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό ενός 34χρονου άντρα στην Αγ. Αικατερίνη Βόλου

Σε εξέλιξη είναι έρευνες της ΕΜΑΚ και της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό ενός άντρα στην Αγία Αικατερίνη Βόλου. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, ένας άντρας 34 ετών, προσπάθησε να περάσει με το αυτοκίνητό του ένα ρέμα στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης Βόλου, άνοιξε την πόρτα και παρασύρθηκε. Στο αυτοκίνητο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επέβαινε και ο γιος του, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του.

Μιχάλης Σιούτας: Θα δυσκολέψει η κατάσταση στη Θεσσαλία

Την προσοχή των κατοίκων εφιστά ο μετεωρολόγος Μιχάλης Σιούτας. Όπως τονίζει αυτή η εικόν με τις ισχυρές και εκτεταμένες βροχοπτώσεις αναμένεται να διατηρηθεί τουλάχιστον για τις επόμενες 24 με 36 ώρες.

Συγκεκριμένα για την Θεσσαλία επισημαίνει: «Δύσκολη η κατάσταση στη Θεσσαλία και θα δυσκολεύει περισσότερο από τις σφοδρές βροχοπτώσεις με τις εξαιρετικά μεγάλες ποσότητες νερού. Τα προβλήματα στα πεδινά θα οξυνθούν και από την έλευση νερού με χειμάρρους από τις ορεινές περιοχές. Οι ποσότητες του νερού της βροχής στο σύνολο της κακοκαιρίας θα ισοδυναμούν με όσες πέφτουν σε πολλούς μήνες ή και σε όλο το έτος.»

Νοσοκομείο Βόλου: Συναγερμός για πλημμύρες στην πτέρυγα χημειοθεραπειών

«Δεν έχουμε ενημέρωση πού μπορεί να μεταφερθούν ασθενείς, ενώ το πρόβλημα εντοπίζεται σε χώρο του νοσοκομείου όπου φυλάσσονται τα φάρμακα για χημειοθεραπείες και έχει γεμίσει νερά», είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο του Βόλου, Κωνσταντίνος Μηνδρινός. Πέφτει συνεχώς νερό μέσα στο στο τμήμα με τις χημειοθεραπείες. Στους θαλάμους των ασθενών δεν υπάρχει πρόβλημα, ενώ οι εργαζόμενοι με προστατευτικό εξοπλισμό σκέπασαν τα μηχανήματα για να μην πάθουν ζημιά, πρόσθεσε. «Φανταστείτε ένα νοσοκομείο όπου στάζουν τα ταβάνια, πέφτουν ψευδοροφές και σοβάδες. Είναι μια κατάσταση πρωτόγνωρη».

Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, αντλεί τα νερά που έχουν μαζευτεί στην πίσω μεριά στο υπόγειο του νοσοκομείου.

Δύο οι νεκροί, βρέθηκε ο αγνοούμενος, λέει ο Μπέος΄

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε για τα θύματα την κακοκαιρίας Daniel στον Βόλο: "Μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, ένας αγνοούμενος ήταν που τον βρήκαμε δόξα τω θεώ και υπάρχουν δύο ανθρώπινες απώλειες. Δύο συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους. Πήγαν να ταΐσουν τα πρόβατα. Να τρελαίνεσαι. Ενώ υπήρχαν εκκλήσεις από εμένα να μην μετακινείται κανένας. Δυστυχώς αυτό είναι το λυπηρό. Όλα τα άλλα φτιάχνονται. Η βροχή που έπεσε στο Βόλο είναι πρωτόγνωρο φαινόμενο. Ο κατακλυσμός του Νώε."

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία