ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νύχτα εφιάλτης η αποψινή στον Βαρνάβα Αττικής - Μάχη με τις φλόγες για να σωθούν οι οικισμοί - Συνεχείς εκκενώσεις (βίντεο, φωτ.)

Επίγεια μέσα θα επιχειρούν μέχρι το πρώτο φως του ήλιου να τιθασεύσουν τις φλόγες - Δεκάδες πολίτες απεγκλωβίστηκαν - Σε δομές υγείας 8 άνθρωποι με αναπνευστικά προβλήματα

 11/08/2024 16:45

Νύχτα εφιάλτης η αποψινή στον Βαρνάβα Αττικής - Μάχη με τις φλόγες για να σωθούν οι οικισμοί - Συνεχείς εκκενώσεις (βίντεο, φωτ.)
Eurokinissi

Δύσκολο βράδυ θα είναι το σημερινό, Κυριακή προς Δευτέρα, για την Αττική καθώς η φωτιά στον Βαρνάβα μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Μετά την εκκένωση της Σταμάτας, του Μικροχώριου Ωρωπού, του Γραμματικού, της Ροδόπολης και της Αμυγδαλέζας στάλθηκε μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του Μαραθώνα με την οδηγία να απομακρυνθούν από την περιοχή, καθώς συνεχίζει να μαίνεται η πυρκαγιά, και να κατευθυνθούν προς τη Νέα Μάκρη. 

Νέο μήνυμα του 112 εστάλη για εκκένωση Διονύσου προς Δροσιά και Κηφισιά.

Όπως υποστήριξε σήμερα το βράδυ ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης παρόλο που το πρώτο εναέριο μέσο, εκτελώντας έμφορτη περιπολία, πραγματοποίησε ρίψη, πέντε λεπτά μετά την έναρξη της πυρκαγιάς, και σε 10 λεπτά επιχείρησαν οι πρώτες επίγειες δυνάμεις, οι ισχυροί άνεμοι την εξάπλωσαν αστραπιαία, δημιουργώντας της ακραία συμπεριφορά, με συνεχόμενες κηλιδώσεις και νέα μέτωπα πίσω από τις γραμμές ανάσχεσης.

varnava.jpg




Νωρίτερα, είχαν εκδοθεί 10 μηνύματα από το 112. Τα τελευταία 4 μηνύματα εκδόθηκαν για την απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς Σταμάτα, Μικροχώρι Ωρωπού, Γραμματικό, Ροδόπολη και Αμυγδαλέζα Σταμάτας.

Παράλληλα, οκτώ άνθρωποι διακομίστηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε δομές υγείας και συγκεκριμένα τέσσερις στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο και τέσσερις στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου, καθώς εισέπνευσαν καπνούς. Η κατάστασή τους δεν φαίνεται να εμπνέει ανησυχία.

varnava-fotia-avgoustos-2024-22.jpg
eurokinissi.gr


Παράλληλα τόνισε ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και αυτή τη στιγμή οι κύριες γραμμές άμυνας έχουν αναπτυχθεί, βόρεια, στο Μικροχώρι Ωρωπού, ανατολικά, στο Γραμματικό και νότια, στη Σταμάτα, με στόχο να μπορέσουν να ανακόψουν την πυρκαγιά.

Επιχειρούν 400 πυροσβέστες με 14 ομάδες δασοκομάντος και 110 οχήματα καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών. Από αέρος μέχρι το τελευταίο φως επιχείρησαν 29 εναέρια μέσα και συγκεκριμένα, 16 αεροσκάφη και 13 ελικόπτερα εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους.

Παράλληλα σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος έχουν πραγματοποιηθεί πολλές διασώσεις πολιτών, που εγκλωβίστηκαν επειδή αρνήθηκαν να απομακρυνθούν.

varnava-fotia-avgoustos-2024-21.jpg
eurokinissi.gr

«Επειδή λοιπόν σε πολλές περιπτώσεις κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έχουν εγκλωβιστεί και πυροσβέστες και επειδή σύμφωνα με τις προβλέψεις, οι άνεμοι θα παραμείνουν ενισχυμένοι και τις επόμενες ώρες, επαναλαμβάνουμε την έκκληση προς τους κατοίκους των περιοχών που εξελίσσεται η πυρκαγιά προκειμένου να ακολουθούν υποχρεωτικά τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών» κατέληξε ο κ. Βαθρακογιάννης.

Πολίτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Σταμάτας

Στην κεντρική πλατεία της Σταμάτας βρίσκονται κάτοικοι, η αστυνομία, Πυροσβεστική και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, λόγω της πυρκαγιάς που έχει φτάσει στη Γαλήνη.

Οι άνθρωποι είναι ανήσυχοι, κάποιοι πηγαίνουν νερό στους ηλικιωμένους γονείς τους που μένουν εκεί. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, το πύρινο μέτωπο έχει φτάσει στη Γαλήνη. Είναι στην κατεύθυνση της Ροδόπολης.

Υπάρχουν εθελοντές στο σημείο που μαζεύουν κατοικίδια σκυλιά που δεν μπόρεσαν να τα πάρουν οι ιδιοκτήτες τους.

Οι άνεμοι είναι ακόμα ισχυροί και φόβος όλων είναι να μην προχωρήσει το πύρινο μέτωπο προς το Διόνυσο. Έχει σταλεί μήνυμα του 112 για εκκένωση της Ροδόπολης και της Αμυγδαλέζας.

Αρκετός κόσμος έχει απομακρυνθεί, έχουν φορτώσει τα αυτοκίνητά τους και φεύγουν από την περιοχή. Υπάρχει ωστόσο και αρκετός κόσμος που είναι μαζεμένος στην κεντρική πλατεία ή πιο κάτω και περιμένει να δει πως θα εξελιχθεί η κατάσταση.

Εκκενώνεται κατασκήνωση στο Γραμματικό

Σε εξέλιξη είναι η εκκένωση της κατασκήνωσης Athitaki στο Γραμματικό. Ειδικότερα, 400 παιδιά έχουν ήδη μεταφερθεί στο κωπηλατοδρόμιο Μαραθώνα από όπου θα τα παραλάβουν οι γονείς τους.

Η εξέλιξη του μετώπου την Κυριακή

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική η κατεύθυνση της είναι προς τα ανατολικά της Σταμάτας (μακριά ακόμα από Σταμάτα) παρόλα αυτά οι άνεμοι πάνω από 7 μποφόρ, αλλάζουν συνεχώς φορά.

varnava-fotia-avgoustos-2024-19.jpg
eurokinissi.gr


Λόγω των ισχυρών ανέμων είναι εξαιρετικά δύσκολο το έργο των 26 εναέριων μέσων που επιχειρούν για την κατάσβεση της. Αναμένεται να δοθεί ολονύχτια μάχη καθώς σύμφωνα με τις προγνώσεις οι άνεμοι θα συνεχίσουν να είναι παρά πολύ ισχυροί και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Συνολικά για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 315 πυροσβέστες με 10 ομάδες δασοκομάντος και 98 οχήματα καθώς και μεγάλος αριθμών εθελοντών. Ανάμεσα στις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν είναι και 33 πυροσβέστες με 5 οχήματα από την Ρουμανία καθώς και 10 πυροσβέστες με 2 οχήματα από την Μολδαβία. Από αέρος επιχειρούν περιοδικά 26 εναέρια μέσα, 15 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους.

varnava-fotia-avgoustos-2024-18.jpg
eurokinissi.gr

varnava-fotia-avgoustos-2024-20.jpg
eurokinissi.gr


varnava-fotia-avgoustos-2024-12.jpg
eurokinissi.gr


Στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν συνδρομή μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Περιφέρειας Αττικής και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Παράλληλα πριν από λίγο ολοκληρώθηκε και δεύτερη διυπουργική/ συντονιστική σύσκεψη για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Η εικόνα μέχρι το απόγευμα

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε πριν από λίγο σε αγροτοδασική έκταση στον Βαρνάβα Αττικής και η οποία κινείται προς τη λίμνη του Μαραθώνα.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής, Β. Βαθρακογιάννης, οι πυροσβεστικές δυνάμεις ρίχνουν το βάρος των προσπαθειών τους πλευρικά του μετώπου όπου οι φλόγες ξεπερνούν σε ύψος τα 25 μέτρα.

varnava-fotia-avgoustos-2024-14.jpg
eurokinissi.gr


Σύμφωνα με την πυροσβεστική στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια ενώ για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 236 πυροσβέστες με 10 πεζοπόρα τμήματα, 65 οχήματα, 12 αεροσκάφη και εφτά ελικόπτερα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αρχές απεγκλώβισαν 10 ανθρώπους, πρωτίστως ηλικιωμένους, που αδυνατούσαν να εγκαταλείψουν την περιοχή με ίδια μέσα. Μέχρι στιγμής από τη φωτιά φαίνεται να έχει καεί ένα σπίτι και ένα όχημα της πυροσβεστικής, χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

varnava-fotia-avgoustos-2024-13.jpg
eurokinissi.gr


varnava-fotia-avgoustos-2024-15.jpg
eurokinissi.gr
varnava-fotia-avgoustos-2024-17.jpg
eurokinissi.gr
varnava-fotia-avgoustos-2024-16.jpg
eurokinissi.gr




varnava-fotia-avgoustos-2024-2.jpg
eurokinissi.gr
varnava-fotia-avgoustos-2024-8.jpg
eurokinissi.gr

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στην περιοχή της Σταμάτας προκειμένου να απομακρυνθούν μέσω Δροσιάς και Κηφισιά προς την Εθνική Οδό λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή.

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στην περιοχή του Γραμματικού προκειμένου να απομακρυνθούν προς το Μαραθώνα λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή.

Από το 112 στάλθηκε μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής Μικροχωρίου του δήμου Ωρωπού να απομακρυνθούν λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη και να κατευθυνθούν προς Καπανδρίτι και Αφίδνες μέσω εθνικής οδού.

Λόγω της πυρκαγιάς στον Βαρνάβα στάλθηκε στις 18:32 προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των περιοχών της Ροδόπολης, του Αγίου Στεφάνου και του Διονύσου να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν, εάν χρειαστεί, τις οδηγίες των Αρχών.

varnava-fotia-avgoustos-2024-11.jpg
eurokinissi.gr


Πιο πριν, δύο διαδοχικά μηνύματα εκκένωσης περιοχών στάλθηκαν από το 112, λίγο πριν από τις 5:00 το απόγευμα, λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στο Βαρνάβα Αττικής.

Ειδικότερα, αρχικά, στάλθηκε μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής Μοναστήρι Παναγιάς, με την οδηγία να απομακρυνθούν προς το Γραμματικό ενώ λίγα λεπτά αργότερα σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Βόθωνα, Καλέντζι και Πουρίθι να απομακρυνθούν προς Μαραθώνα.

Νωρίτερα, από το 112 στάλθηκε μήνυμα στους κατοίκους του Βαρνάβα να απομακρυνθούν από την περιοχή λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη και να κατευθυνθούν προς Γραμματικό και Καπανδρίτι.

varnava-fotia-avgoustos-2024-6.jpg
eurokinissi.gr
varnava-fotia-avgoustos-2024-7.jpg
eurokinissi.gr
varnava-fotia-avgoustos-2024-9.jpg
eurokinissi.gr


varnava-fotia-avgoustos-2024-4.jpg
eurokinissi.gr
varnava-fotia-avgoustos-2024-5.jpg
Πηγή: https://www.facebook.com/photo/?fbid=418587541212681&set=gm.1740153353181963&idorvanity=541254253071885


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση απο την Αστυνομία οι εκτροπές κυκλοφορίες που είναι σε ισχύ στην περιοχή του Βαρνάβα λόγω της πυρκαγιάς είναι οι εξής:

- Επαρχιακή οδός Καπανδριτίου-Βαρνάβα

- Επαρχιακή οδός Γραμματικού-Βαρνάβα

- Επαρχιακή οδός παραλίας Βαρνάβα-Βαρνάβας

- Από τον οικισμό Καλέντζι, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Γραμματικό

- Λεωφόρος λίμνη Μαραθώνος και Αναπαύσεως

- Λεωφόρος Μαραθώνος από την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου

- Λεωφόρος Γραμματικού, από το ύψος του Μαραθώνα

varnava-fotia-avgoustos-2024.jpg
πηγή: https://www.facebook.com/photo/?fbid=10220679123408546&set=gm.1740098693187429&idorvanity=541254253071885
varnava-fotia-avgoustos-2024-10.jpg
eurokinissi.gr
varnava-fotia-avgoustos-2024-3.jpg
eurokinissi.gr



Τρόμο προκαλεί η φωτιά στον Βαρνάβα Αττικής - Τεράστιες φλόγες from Orange Press Agency on Vimeo.

Δύσκολο βράδυ θα είναι το σημερινό, Κυριακή προς Δευτέρα, για την Αττική καθώς η φωτιά στον Βαρνάβα μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Μετά την εκκένωση της Σταμάτας, του Μικροχώριου Ωρωπού, του Γραμματικού, της Ροδόπολης και της Αμυγδαλέζας στάλθηκε μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του Μαραθώνα με την οδηγία να απομακρυνθούν από την περιοχή, καθώς συνεχίζει να μαίνεται η πυρκαγιά, και να κατευθυνθούν προς τη Νέα Μάκρη. 

Νέο μήνυμα του 112 εστάλη για εκκένωση Διονύσου προς Δροσιά και Κηφισιά.

Όπως υποστήριξε σήμερα το βράδυ ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης παρόλο που το πρώτο εναέριο μέσο, εκτελώντας έμφορτη περιπολία, πραγματοποίησε ρίψη, πέντε λεπτά μετά την έναρξη της πυρκαγιάς, και σε 10 λεπτά επιχείρησαν οι πρώτες επίγειες δυνάμεις, οι ισχυροί άνεμοι την εξάπλωσαν αστραπιαία, δημιουργώντας της ακραία συμπεριφορά, με συνεχόμενες κηλιδώσεις και νέα μέτωπα πίσω από τις γραμμές ανάσχεσης.

varnava.jpg




Νωρίτερα, είχαν εκδοθεί 10 μηνύματα από το 112. Τα τελευταία 4 μηνύματα εκδόθηκαν για την απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς Σταμάτα, Μικροχώρι Ωρωπού, Γραμματικό, Ροδόπολη και Αμυγδαλέζα Σταμάτας.

Παράλληλα, οκτώ άνθρωποι διακομίστηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε δομές υγείας και συγκεκριμένα τέσσερις στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο και τέσσερις στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου, καθώς εισέπνευσαν καπνούς. Η κατάστασή τους δεν φαίνεται να εμπνέει ανησυχία.

varnava-fotia-avgoustos-2024-22.jpg
eurokinissi.gr


Παράλληλα τόνισε ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και αυτή τη στιγμή οι κύριες γραμμές άμυνας έχουν αναπτυχθεί, βόρεια, στο Μικροχώρι Ωρωπού, ανατολικά, στο Γραμματικό και νότια, στη Σταμάτα, με στόχο να μπορέσουν να ανακόψουν την πυρκαγιά.

Επιχειρούν 400 πυροσβέστες με 14 ομάδες δασοκομάντος και 110 οχήματα καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών. Από αέρος μέχρι το τελευταίο φως επιχείρησαν 29 εναέρια μέσα και συγκεκριμένα, 16 αεροσκάφη και 13 ελικόπτερα εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους.

Παράλληλα σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος έχουν πραγματοποιηθεί πολλές διασώσεις πολιτών, που εγκλωβίστηκαν επειδή αρνήθηκαν να απομακρυνθούν.

varnava-fotia-avgoustos-2024-21.jpg
eurokinissi.gr

«Επειδή λοιπόν σε πολλές περιπτώσεις κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έχουν εγκλωβιστεί και πυροσβέστες και επειδή σύμφωνα με τις προβλέψεις, οι άνεμοι θα παραμείνουν ενισχυμένοι και τις επόμενες ώρες, επαναλαμβάνουμε την έκκληση προς τους κατοίκους των περιοχών που εξελίσσεται η πυρκαγιά προκειμένου να ακολουθούν υποχρεωτικά τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών» κατέληξε ο κ. Βαθρακογιάννης.

Πολίτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Σταμάτας

Στην κεντρική πλατεία της Σταμάτας βρίσκονται κάτοικοι, η αστυνομία, Πυροσβεστική και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, λόγω της πυρκαγιάς που έχει φτάσει στη Γαλήνη.

Οι άνθρωποι είναι ανήσυχοι, κάποιοι πηγαίνουν νερό στους ηλικιωμένους γονείς τους που μένουν εκεί. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, το πύρινο μέτωπο έχει φτάσει στη Γαλήνη. Είναι στην κατεύθυνση της Ροδόπολης.

Υπάρχουν εθελοντές στο σημείο που μαζεύουν κατοικίδια σκυλιά που δεν μπόρεσαν να τα πάρουν οι ιδιοκτήτες τους.

Οι άνεμοι είναι ακόμα ισχυροί και φόβος όλων είναι να μην προχωρήσει το πύρινο μέτωπο προς το Διόνυσο. Έχει σταλεί μήνυμα του 112 για εκκένωση της Ροδόπολης και της Αμυγδαλέζας.

Αρκετός κόσμος έχει απομακρυνθεί, έχουν φορτώσει τα αυτοκίνητά τους και φεύγουν από την περιοχή. Υπάρχει ωστόσο και αρκετός κόσμος που είναι μαζεμένος στην κεντρική πλατεία ή πιο κάτω και περιμένει να δει πως θα εξελιχθεί η κατάσταση.

Εκκενώνεται κατασκήνωση στο Γραμματικό

Σε εξέλιξη είναι η εκκένωση της κατασκήνωσης Athitaki στο Γραμματικό. Ειδικότερα, 400 παιδιά έχουν ήδη μεταφερθεί στο κωπηλατοδρόμιο Μαραθώνα από όπου θα τα παραλάβουν οι γονείς τους.

Η εξέλιξη του μετώπου την Κυριακή

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική η κατεύθυνση της είναι προς τα ανατολικά της Σταμάτας (μακριά ακόμα από Σταμάτα) παρόλα αυτά οι άνεμοι πάνω από 7 μποφόρ, αλλάζουν συνεχώς φορά.

varnava-fotia-avgoustos-2024-19.jpg
eurokinissi.gr


Λόγω των ισχυρών ανέμων είναι εξαιρετικά δύσκολο το έργο των 26 εναέριων μέσων που επιχειρούν για την κατάσβεση της. Αναμένεται να δοθεί ολονύχτια μάχη καθώς σύμφωνα με τις προγνώσεις οι άνεμοι θα συνεχίσουν να είναι παρά πολύ ισχυροί και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Συνολικά για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 315 πυροσβέστες με 10 ομάδες δασοκομάντος και 98 οχήματα καθώς και μεγάλος αριθμών εθελοντών. Ανάμεσα στις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν είναι και 33 πυροσβέστες με 5 οχήματα από την Ρουμανία καθώς και 10 πυροσβέστες με 2 οχήματα από την Μολδαβία. Από αέρος επιχειρούν περιοδικά 26 εναέρια μέσα, 15 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους.

varnava-fotia-avgoustos-2024-18.jpg
eurokinissi.gr

varnava-fotia-avgoustos-2024-20.jpg
eurokinissi.gr


varnava-fotia-avgoustos-2024-12.jpg
eurokinissi.gr


Στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν συνδρομή μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Περιφέρειας Αττικής και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Παράλληλα πριν από λίγο ολοκληρώθηκε και δεύτερη διυπουργική/ συντονιστική σύσκεψη για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Η εικόνα μέχρι το απόγευμα

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε πριν από λίγο σε αγροτοδασική έκταση στον Βαρνάβα Αττικής και η οποία κινείται προς τη λίμνη του Μαραθώνα.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής, Β. Βαθρακογιάννης, οι πυροσβεστικές δυνάμεις ρίχνουν το βάρος των προσπαθειών τους πλευρικά του μετώπου όπου οι φλόγες ξεπερνούν σε ύψος τα 25 μέτρα.

varnava-fotia-avgoustos-2024-14.jpg
eurokinissi.gr


Σύμφωνα με την πυροσβεστική στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια ενώ για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 236 πυροσβέστες με 10 πεζοπόρα τμήματα, 65 οχήματα, 12 αεροσκάφη και εφτά ελικόπτερα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αρχές απεγκλώβισαν 10 ανθρώπους, πρωτίστως ηλικιωμένους, που αδυνατούσαν να εγκαταλείψουν την περιοχή με ίδια μέσα. Μέχρι στιγμής από τη φωτιά φαίνεται να έχει καεί ένα σπίτι και ένα όχημα της πυροσβεστικής, χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

varnava-fotia-avgoustos-2024-13.jpg
eurokinissi.gr


varnava-fotia-avgoustos-2024-15.jpg
eurokinissi.gr
varnava-fotia-avgoustos-2024-17.jpg
eurokinissi.gr
varnava-fotia-avgoustos-2024-16.jpg
eurokinissi.gr




varnava-fotia-avgoustos-2024-2.jpg
eurokinissi.gr
varnava-fotia-avgoustos-2024-8.jpg
eurokinissi.gr

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στην περιοχή της Σταμάτας προκειμένου να απομακρυνθούν μέσω Δροσιάς και Κηφισιά προς την Εθνική Οδό λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή.

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στην περιοχή του Γραμματικού προκειμένου να απομακρυνθούν προς το Μαραθώνα λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή.

Από το 112 στάλθηκε μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής Μικροχωρίου του δήμου Ωρωπού να απομακρυνθούν λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη και να κατευθυνθούν προς Καπανδρίτι και Αφίδνες μέσω εθνικής οδού.

Λόγω της πυρκαγιάς στον Βαρνάβα στάλθηκε στις 18:32 προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των περιοχών της Ροδόπολης, του Αγίου Στεφάνου και του Διονύσου να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν, εάν χρειαστεί, τις οδηγίες των Αρχών.

varnava-fotia-avgoustos-2024-11.jpg
eurokinissi.gr


Πιο πριν, δύο διαδοχικά μηνύματα εκκένωσης περιοχών στάλθηκαν από το 112, λίγο πριν από τις 5:00 το απόγευμα, λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στο Βαρνάβα Αττικής.

Ειδικότερα, αρχικά, στάλθηκε μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής Μοναστήρι Παναγιάς, με την οδηγία να απομακρυνθούν προς το Γραμματικό ενώ λίγα λεπτά αργότερα σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Βόθωνα, Καλέντζι και Πουρίθι να απομακρυνθούν προς Μαραθώνα.

Νωρίτερα, από το 112 στάλθηκε μήνυμα στους κατοίκους του Βαρνάβα να απομακρυνθούν από την περιοχή λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη και να κατευθυνθούν προς Γραμματικό και Καπανδρίτι.

varnava-fotia-avgoustos-2024-6.jpg
eurokinissi.gr
varnava-fotia-avgoustos-2024-7.jpg
eurokinissi.gr
varnava-fotia-avgoustos-2024-9.jpg
eurokinissi.gr


varnava-fotia-avgoustos-2024-4.jpg
eurokinissi.gr
varnava-fotia-avgoustos-2024-5.jpg
Πηγή: https://www.facebook.com/photo/?fbid=418587541212681&set=gm.1740153353181963&idorvanity=541254253071885


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση απο την Αστυνομία οι εκτροπές κυκλοφορίες που είναι σε ισχύ στην περιοχή του Βαρνάβα λόγω της πυρκαγιάς είναι οι εξής:

- Επαρχιακή οδός Καπανδριτίου-Βαρνάβα

- Επαρχιακή οδός Γραμματικού-Βαρνάβα

- Επαρχιακή οδός παραλίας Βαρνάβα-Βαρνάβας

- Από τον οικισμό Καλέντζι, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Γραμματικό

- Λεωφόρος λίμνη Μαραθώνος και Αναπαύσεως

- Λεωφόρος Μαραθώνος από την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου

- Λεωφόρος Γραμματικού, από το ύψος του Μαραθώνα

varnava-fotia-avgoustos-2024.jpg
πηγή: https://www.facebook.com/photo/?fbid=10220679123408546&set=gm.1740098693187429&idorvanity=541254253071885
varnava-fotia-avgoustos-2024-10.jpg
eurokinissi.gr
varnava-fotia-avgoustos-2024-3.jpg
eurokinissi.gr



Τρόμο προκαλεί η φωτιά στον Βαρνάβα Αττικής - Τεράστιες φλόγες from Orange Press Agency on Vimeo.

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία