Με δύο fam trip από Τουρκία και Γερμανία «ανοίγεται» ο Δήμος
Θεσσαλονίκης και το Τμήμα τουρισμού στις αγορές - στόχους του νέου στρατηγικού σχεδιασμού τουρισμού που εκπονήθηκε για λογαριασμό του Δήμου και του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης.
Η Ελληνογερμανίδα δεύτερης γενιάς, Μαρία Πλιάτσικα, αρχισυντάκτρια του περιοδικού Greek Cuisine Magazine.com, με 600.000 επισκέψεις και 4.000.000 αντιδράσεις μηνιαίως, φιλοξενήθηκε στη Θεσσαλονίκη για να δημοσιεύσει ένα άρθρο για την πόλη και την ιδιαίτερη γαστρονομία της. Ξεναγήθηκε στα σοκάκια της πόλης, γνώρισε την ιστορία της και επισκέφτηκε εστιατόρια και ταβέρνες για να δοκιμάσει και να απαθανατίσει τα νόστιμα πιάτα των εμπνευσμένων chef. Έμεινε ενθουσιασμένη από το γαστρονομικό διαμάντι της Ελλάδας, όπως αποκάλεσε την Θεσσαλονίκη και αποφάσισε να ετοιμάσει ένα ολόκληρο ένθετο για την πόλη μας και επιπλέον, ένα δεύτερο άρθρο σχετικά με τη fine dining εμπειρία στη Θεσσαλονίκη, για το δεύτερο διαδικτυακό περιοδικό Gourmetmanufactory.com, με 700 συνδρομητές, 200.000 επισκέψεις και 100.000 αντιδράσεις μηνιαίως. Τα περιοδικά απευθύνονται σε τουρίστες υψηλού βιοτικού επιπέδου, με έντονο ενδιαφέρον για την γαστρονομία, από τις αγορές της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Ελβετίας.
Ακόμη μια αγορά, από όπου η Θεσσαλονίκη στοχεύει να αντλήσει luxury travelers, αυτή της Τουρκίας, μπήκε στο χάρτη των προωθητικών δράσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης. Την πόλη μας επισκέφτηκε για τρεις ημέρες ο αρχιτέκτονας Serkan Ennac από την Κωνσταντινούπολη, ο οποίος διατηρεί λογαριασμό στο Instagram (turkiyemimarasi) με χιλιάδες επισκέψεις καθημερινά, ενώ οι πιστοί του ακόλουθοι, μετά από κάθε ανάρτηση του, ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για τον επόμενο προορισμό. Ο Serkan Ennac γοητεύτηκε με τα αρχιτεκτονικά στολίδια της Θεσσαλονίκης και δεν σταμάτησε να ανεβάζει ενδιαφέροντα αφηγήματα για την πόλη. Ενθουσιασμένος έμεινε και από την fine dining, εκλεπτυσμένη, γκουρμέ κουζίνα της πόλης μας, με τις πολυάριθμες γευστικές προτάσεις, που δημιουργούν έναν πραγματικό παράδεισο για τους foodies. H σελίδα του στο Instagram φτάνει το 1.000.000 views την εβδομάδα, ενώ οι ακόλουθοι του είναι τουρίστες υψηλού επιπέδου, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την ιστορία, τον πολιτισμό και τη γαστρονομία ενός προορισμού.
Τα fam trips πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.
Με δύο fam trip από Τουρκία και Γερμανία «ανοίγεται» ο Δήμος
Θεσσαλονίκης και το Τμήμα τουρισμού στις αγορές - στόχους του νέου στρατηγικού σχεδιασμού τουρισμού που εκπονήθηκε για λογαριασμό του Δήμου και του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης.
Η Ελληνογερμανίδα δεύτερης γενιάς, Μαρία Πλιάτσικα, αρχισυντάκτρια του περιοδικού Greek Cuisine Magazine.com, με 600.000 επισκέψεις και 4.000.000 αντιδράσεις μηνιαίως, φιλοξενήθηκε στη Θεσσαλονίκη για να δημοσιεύσει ένα άρθρο για την πόλη και την ιδιαίτερη γαστρονομία της. Ξεναγήθηκε στα σοκάκια της πόλης, γνώρισε την ιστορία της και επισκέφτηκε εστιατόρια και ταβέρνες για να δοκιμάσει και να απαθανατίσει τα νόστιμα πιάτα των εμπνευσμένων chef. Έμεινε ενθουσιασμένη από το γαστρονομικό διαμάντι της Ελλάδας, όπως αποκάλεσε την Θεσσαλονίκη και αποφάσισε να ετοιμάσει ένα ολόκληρο ένθετο για την πόλη μας και επιπλέον, ένα δεύτερο άρθρο σχετικά με τη fine dining εμπειρία στη Θεσσαλονίκη, για το δεύτερο διαδικτυακό περιοδικό Gourmetmanufactory.com, με 700 συνδρομητές, 200.000 επισκέψεις και 100.000 αντιδράσεις μηνιαίως. Τα περιοδικά απευθύνονται σε τουρίστες υψηλού βιοτικού επιπέδου, με έντονο ενδιαφέρον για την γαστρονομία, από τις αγορές της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Ελβετίας.
Ακόμη μια αγορά, από όπου η Θεσσαλονίκη στοχεύει να αντλήσει luxury travelers, αυτή της Τουρκίας, μπήκε στο χάρτη των προωθητικών δράσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης. Την πόλη μας επισκέφτηκε για τρεις ημέρες ο αρχιτέκτονας Serkan Ennac από την Κωνσταντινούπολη, ο οποίος διατηρεί λογαριασμό στο Instagram (turkiyemimarasi) με χιλιάδες επισκέψεις καθημερινά, ενώ οι πιστοί του ακόλουθοι, μετά από κάθε ανάρτηση του, ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για τον επόμενο προορισμό. Ο Serkan Ennac γοητεύτηκε με τα αρχιτεκτονικά στολίδια της Θεσσαλονίκης και δεν σταμάτησε να ανεβάζει ενδιαφέροντα αφηγήματα για την πόλη. Ενθουσιασμένος έμεινε και από την fine dining, εκλεπτυσμένη, γκουρμέ κουζίνα της πόλης μας, με τις πολυάριθμες γευστικές προτάσεις, που δημιουργούν έναν πραγματικό παράδεισο για τους foodies. H σελίδα του στο Instagram φτάνει το 1.000.000 views την εβδομάδα, ενώ οι ακόλουθοι του είναι τουρίστες υψηλού επιπέδου, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την ιστορία, τον πολιτισμό και τη γαστρονομία ενός προορισμού.
Τα fam trips πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.
ΣΧΟΛΙΑ