Λόγια του Βαρδάρη

  • Ο Νταβούτογλου επισκέφθηκε στην Ίμβρο το πατρικό του Βαρθολομαίου μαζί με τον Πατριάρχη (φωτ.)
    19/08/2024 09:56

    Ο Νταβούτογλου επισκέφθηκε στην Ίμβρο το πατρικό του Βαρθολομαίου μαζί με τον Πατριάρχη (φωτ.)

    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.Βαρθολομαίος, ο οποίος βρέθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του Ίμβρο, δέχθηκε το, Σάββατο 17 Αυγούστου 2024, στην κατοικία του τον πρώην Πρωθυπουργό της Τουρκίας και ιδρυτή του κόμματος “Gelecek”, κ. Ahmet Davutoğlu, μαζί με την κόρη του και συνεργάτες του.

    Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Πατριάρχης παρέθεσε πρόγευμα προς τιμήν του κ. Davutoğlu, όπου συζήτησαν εγκάρδια επίκαιρα θέματα, όπως το ζήτημα της επαναλειτουργίας της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Ο κ. Davutoğlu θυμήθηκε επίσης τις επισκέψεις του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο το 2012 και στον Σύλλογο Ιμβρίων Αθηνών το 2013. Στο τέλος της συνάντησης, αντήλλαξαν βιβλία και αναμνηστικά δώρα.

    imvros-davutoglu-vartholomaios1.jpg


    Μετά το πρόγευμα, συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλο, ο οποίος τον είχε υποδεχθεί νωρίτερα, ο κ. Davutoğlu περιηγήθηκε στους δρόμους των Αγίων Θεοδώρων και επισκέφθηκε το Μουσείο αφιερωμένο στη ζωή του Πατριάρχη, καθώς και το Καφενείο-Κουρείο του αείμνηστου πατέρα του Πατριάρχη. Στο βιβλίο επισκεπτών του Μουσείου, ο κ. Davutoğlu εξέφρασε την τιμή του για την επίσκεψη και την επιθυμία του για αρμονική συνύπαρξη των θρησκευτικών παραδόσεων στην Τουρκία.