Λόγια του Βαρδάρη

  • Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τα «μπάζα» και το «μπάζωμα»
    01/04/2024 11:43

    Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τα «μπάζα» και το «μπάζωμα»

    Στο αίτημα των συγγενών των θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών, να παραιτηθεί, απάντησε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης.

    Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων ο κ. Φλωρίδης τόνισε πως «με τους συγγενείς των θυμάτων δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο αντιπαράθεσης», αντίθετα «υπάρχει σεβασμός με πράξεις».

    Ο υπουργός πρόσθεσε πως «η αντιπαράθεση της κυβέρνησης γίνεται με τα πολιτικά κόμματα που είναι στη Βουλή και κυρίως με τα ψέματα τους».

    Σχετικά με τη φράση του από το βήμα της Βουλής περί «μπαζώματος» που είναι… «για τα μπάζα», ο Γιώργος Φλωρίδης έκανε λόγο για μια «καθαρή φράση», «που επιχειρούν να παραποιήσουν τα κόμματα».

    «Αφορούσε στα ψέματα των πολιτικών», συμπλήρωσε ο ίδιος και αναρωτήθηκε «γιατί επιχειρούν να τη διαστρεβλώσουν;».

    «Όταν η κυβέρνηση ενεργεί στην πράξη για να διευκολύνει την απόδοση της δικαιοσύνης, όλοι αυτοί οι πολιτικοί που μας κατηγορούν, δεν ψηφίζουν τις διατάξεις και δε διευκολύνουν τη διαλεύκανση της υπόθεσης», πρόσθεσε ο ίδιος.

    «Η ειλικρινής συμπαράσταση της κυβέρνησης στον αγώνα των συγγενών των θυμάτων είναι στην πράξη όχι στα λόγια. Πάει πολύ αυτοί που δε ψηφίζουν τις διατάξεις να κατηγορούν τη κυβέρνηση για συγκάλυψη», κατέληξε ο υπουργός Δικαιοσύνης.