ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τι γυρεύει ένας κροκόδειλος «Κεφαλλονιάς» στη Θεσσαλονίκη;

Το makthes.gr βρέθηκε σε παραδοσιακό μαγειρείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που σερβίρει το "εξωτικό" έδεσμα

 13/07/2021 15:34

Τι γυρεύει ένας κροκόδειλος «Κεφαλλονιάς» στη Θεσσαλονίκη;

Δήμητρα Παληγιάννη

Φωτογραφίες: Άλκης Ισχνόπουλος 


Ένα αρκετά πρωτότυπο και άγνωστο πιάτο για τα ελληνικά δεδομένα σκέφτηκε να εντάξει στο μενού του καταστήματός του ο κ. Σπύρος Κοντογούρης. Ο ιδιοκτήτης του μαγειρείου «Φισκάρδο» που βρίσκεται στην οδό Κασσάνδρου 109, εκτός από τα αγαπημένα κλασικά και μαμαδίστικα φαγητά που σερβίρει καθημερινά, προχώρησε σε μια ανατρεπτική κίνηση και έφερε το κρέας κροκόδειλου στην κουζίνα του.

«Είμαστε στο χώρο της εστίασης από το 1996. Ήθελα να βάλω ένα παράξενο πιάτο στο κατάστημα, καθώς έχουμε κυρίως φαγητά όπως μαγειρεύει η μαμά. Έτσι ξεκίνησα τα πιάτα με κροκόδειλο πριν από 6 χρόνια περίπου», δηλώνει ο κ. Κοντογούρης.

Ο κροκόδειλος «Κεφαλλονιάς» όπως αναγράφεται και στην ταμπέλα του καταστήματος που τραβάει τα βλέμματα, δεν είναι παρά αστεϊσμός του ιδιοκτήτη, αφού η καταγωγή του είναι από το γνωστό νησί του Ιονίου. Στην πραγματικότητα, «Πρόκειται για κροκοδειλάκια εκτροφείου από τη Ζιμπάμπουε. Εμείς εισάγουμε το φιλέτο τους μέσω μιας εταιρίας στην Αθήνα», διευκρινίζει ο ίδιος.

Όσο για την αντίδραση των Θεσσαλονικέων πελατών, «φαίνεται πως οι περισσότεροι το δοκιμάζουν από περιέργεια. Εμείς κατόπιν παραγγελίας μπορούμε να το προσφέρουμε, είτε σαγανάκι, είτε τηγανητό», εξηγεί ο κ. Κοντογούρης.

Βέβαια, ο παράγοντας της ιδιαιτερότητας αυτού του κρέατος αντικατοπτρίζεται και στην τιμή του, μιας κι ένα γεύμα με κροκόδειλο κοστίζει στα 20 ευρώ. Εσείς τι λέτε, θα το δοκιμάζατε;

kroko7.jpg
kroko5.jpg
kroko100.jpg





Φωτογραφίες: Άλκης Ισχνόπουλος 


Ένα αρκετά πρωτότυπο και άγνωστο πιάτο για τα ελληνικά δεδομένα σκέφτηκε να εντάξει στο μενού του καταστήματός του ο κ. Σπύρος Κοντογούρης. Ο ιδιοκτήτης του μαγειρείου «Φισκάρδο» που βρίσκεται στην οδό Κασσάνδρου 109, εκτός από τα αγαπημένα κλασικά και μαμαδίστικα φαγητά που σερβίρει καθημερινά, προχώρησε σε μια ανατρεπτική κίνηση και έφερε το κρέας κροκόδειλου στην κουζίνα του.

«Είμαστε στο χώρο της εστίασης από το 1996. Ήθελα να βάλω ένα παράξενο πιάτο στο κατάστημα, καθώς έχουμε κυρίως φαγητά όπως μαγειρεύει η μαμά. Έτσι ξεκίνησα τα πιάτα με κροκόδειλο πριν από 6 χρόνια περίπου», δηλώνει ο κ. Κοντογούρης.

Ο κροκόδειλος «Κεφαλλονιάς» όπως αναγράφεται και στην ταμπέλα του καταστήματος που τραβάει τα βλέμματα, δεν είναι παρά αστεϊσμός του ιδιοκτήτη, αφού η καταγωγή του είναι από το γνωστό νησί του Ιονίου. Στην πραγματικότητα, «Πρόκειται για κροκοδειλάκια εκτροφείου από τη Ζιμπάμπουε. Εμείς εισάγουμε το φιλέτο τους μέσω μιας εταιρίας στην Αθήνα», διευκρινίζει ο ίδιος.

Όσο για την αντίδραση των Θεσσαλονικέων πελατών, «φαίνεται πως οι περισσότεροι το δοκιμάζουν από περιέργεια. Εμείς κατόπιν παραγγελίας μπορούμε να το προσφέρουμε, είτε σαγανάκι, είτε τηγανητό», εξηγεί ο κ. Κοντογούρης.

Βέβαια, ο παράγοντας της ιδιαιτερότητας αυτού του κρέατος αντικατοπτρίζεται και στην τιμή του, μιας κι ένα γεύμα με κροκόδειλο κοστίζει στα 20 ευρώ. Εσείς τι λέτε, θα το δοκιμάζατε;

kroko7.jpg
kroko5.jpg
kroko100.jpg





ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία