Paul’s Tavern στον Παρθενώνα Χαλκιδικής: Μοναδικά γεύματα σε υψόμετρο, με θέα στον Τορωναίο κόλπο
06/06/2024 16:30
06/06/2024 16:30
Σε υψόμετρο περίπου 320 μέτρων από το Μαρμαρά Χαλκιδικής, στον Παρθενώνα, υπάρχει ένας προορισμός που αξίζει πραγματικά να επισκεφθείτε και δεν είναι άλλος από το «Paul’s Tavern», μία καθόλα παραδοσιακή ταβέρνα, όπου θα δοκιμάσετε κάποια από τα καλύτερα ντόπια κρεατικά, μέσα σε ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο από ελαιώνες.
Η ιστορία του «Paul’s Tavern» ξεκινά το 1976, όταν ο Παρθενώνας ήταν ακόμη ένας εκκενωμένος από κατοίκους οικισμός, με έναν πρωτοπόρο από τον Νέο Μαρμαρά τον Πωλ, κατά κόσμον Πολυχρόνη Καράπαπα, που αποφάσισε να κάνει το συγκεκριμένο κτήριο - και τη γύρω από αυτό γη - δώρο στη σύζυγό του Κατερίνα και να τα αξιοποιήσει ως κάτι μοναδικό για την εποχή!
Το 1978, σε μία περίοδο που δεν υπήρχε ακόμη ρεύμα ή νερό στον οικισμό, πριν ακόμη υπάρξει δρόμος, παρά μόνο χωματόδρομος και με συνολικά αντίξοες συνθήκες, ο Πωλ άνοιξε τη δική του ταβέρνα, γνωστή σήμερα ως «Paul’s Tavern».
Την επιχείρηση διαχειρίζεται σήμερα η δεύτερη γενιά, με την κόρη του αρχικού ιδιοκτήτη στο τιμόνι και το σύζυγο της, να προσφέρουν τον καλύτερο τους εαυτό καθημερινά.
Σε μία μαγευτική τοποθεσία, όπου τερματίζει μία διαδρομή που διασχίζει ελαιώνες, σε έναν χώρο φτιαγμένο κυρίως από φυσικά υλικά -όπως η πέτρα ή το ξύλο- και στα πρότυπα της ορεινής χαλκιδικιώτικης αρχιτεκτονικής (είναι το τελευταίο κτήριο, όπως ανεβαίνει κανείς το βουνό), θα δοκιμάσετε κάποια από τα πιο νόστιμα ντόπια προϊόντα.
Ντόπια κρέατα, χαλκιδικιώτικες ελιές κι ελαιόλαδο, φρέσκες σαλάτες από λαχανικά της περιοχής κι από το μπαξέ των ιδιοκτητών, ντόπιο κρασί ιδιοπαραγωγής τους, άφθονα βότανα στο φαγητό -όπως θυμάρι, δυόσμο, ρίγανη, που μαζεύονται από τις γύρω πλαγιές- συνδυάζονται αρμονικά στα πιάτα, που μπορείτε να απολαύσετε με άπλετη θέα στη θάλασσα και συγκεκριμένα στον Τορωναίο Κόλπο, μεταξύ πρώτου και δεύτερου ποδιού της χερσονήσου.
Η κουζίνα ελληνική και μεσογειακή, βασισμένη κυρίως στην κρεατοφαγία, όπως επιτάσσει και το υψόμετρο.
Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε το mix grill -ειδικά εάν είστε περισσότερα άτομα- και κρεατικά όπως η μοσχαρίσια μπριζόλα ή η μπριζόλα γάλακτος, η σταβλίσια μπριζόλα, το μπιφτέκι ή το κοτόπουλο. Νέες γεύσεις προστίθενται συνεχώς, μέσα κι από την έρευνα που κάνουν οι άνθρωποι του καταστήματος, βάσει των τάσεων της εποχής και των επιθυμιών σας.
Στα ορεκτικά, απαραίτητα συνοδευτικά είναι οι κομμένες στο χέρι τηγανητές πατάτες, οι χειροποίητες πίτες, τα χειροποίητα ντολμαδάκια και η γεμιστή πατάτα με τυρί και μπέικον, ενώ στα μαγειρευτά, το μοσχαράκι με χυλοπίτες στο πήλινο και ο μουσακάς, θα σας συγκινήσουν με τη γεύση τους.
Παρά την απόσταση από τη θάλασσα, οι θαλασσινές γεύσεις κάνουν αισθητή την παρουσία τους, με τη μορφή μερακλήδικων ουζομεζέδων, που θα σας συνοδέψουν γευστικά, εάν δεν επιθυμείτε κρέας.
Με τι θα συνοδέψετε τους μεζέδες και τις μερίδες σας;; Με τσίπουρο και γράπα ιδιοπαραγωγής του καταστήματος, κρασιά ντόπιων ποικιλιών, μπύρες και πολύ ωραίο σπιτικό λικέρ -ιδανικό για να κλείσετε το γεύμα σας, συνοδείας του γλυκού.
Εάν μάλιστα βρεθείτε στο «Paul’s Tavern» νωρίτερα μέσα στην ημέρα, μπορείτε να απολαύσετε καφέ, παγωτό ή γλυκό, με τη μοναδική θέα του σημείου και να χαλαρώσετε απόλυτα.
Για το βράδυ, πάλι, μπορείτε να συνοδέψετε τη θέα στο μαγευτικό ηλιοβασίλεμα στον Τορωναίο κόλπο, με ένα απολαυστικό, δροσερό cocktail. Η ιδανική ώρα για να φτάσετε είναι γύρω στις 7 το απόγευμα, καθώς το ηλιοβασίλεμα που θα δείτε γύρω στις 9 το βράδυ, θυμίζει χρώματα τέμπερας που ξεχύνονται επάνω σε έναν πίνακα ζωγραφικής.
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, θα ακούσετε και ζωντανή μουσική. Εκτός από τις νόστιμες προτάσεις της ταβέρνας, θα βρείτε δίπλα ακριβώς κι ένα κατάστημα με σουβενίρ και δώρα.
Σε πολύ μικρή απόσταση από την καταγάλανη θάλασσα όπου μπορείτε να κάνετε το μπάνιο σας, επιλέξτε το «Paul’s Tavern» για γεύματα διαφορετικά, με δροσιά και θέα, που δεν θα δείτε σε κανένα παραθαλάσσιο σημείο της ευρύτερης περιοχής.
Επιλέξτε το και για σημαντικές εκδηλώσεις της ζωής σας, όπως γάμους, βαπτίσεις κι άλλα σημαντικά events. Aναφέραμε ότι εδώ γίνονται και… πάμπολλες προτάσεις γάμου;
Ο χώρος έχει δυναμική 350 ατόμων, είναι δροσερός κι ευχάριστος και ιδανικός για παιδιά, που μπορούν να παίξουν άφοβα, χωρίς έγνοια των γονιών, μόλις 5 χλμ. από το Νέο Μαρμαρά.
Ο Παρθενώνας χαρακτηρίζεται ως «το στολίδι του Μαρμαρά» και στην «Paul’s Tavern» γνωρίζουν, αν μη τι άλλο, πώς να σας παρουσιάζουν όλα τα θετικά στοιχεία της περιοχής στο… πιάτο σας!
Tip 1: Το ωράριο λειτουργίας της κουζίνας είναι 12.00 – 23.30, ενώ νωρίτερα μπορείτε να απολαύσετε καφέ ή παγωτό.
Tip 2: Πριν επισκεφθείτε την επιχείρηση, είναι καλό να κάνετε κράτηση.
Διεύθυνση: Παρθενώνας Χαλκιδικής
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23750 71349 6946052979
Σε υψόμετρο περίπου 320 μέτρων από το Μαρμαρά Χαλκιδικής, στον Παρθενώνα, υπάρχει ένας προορισμός που αξίζει πραγματικά να επισκεφθείτε και δεν είναι άλλος από το «Paul’s Tavern», μία καθόλα παραδοσιακή ταβέρνα, όπου θα δοκιμάσετε κάποια από τα καλύτερα ντόπια κρεατικά, μέσα σε ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο από ελαιώνες.
Η ιστορία του «Paul’s Tavern» ξεκινά το 1976, όταν ο Παρθενώνας ήταν ακόμη ένας εκκενωμένος από κατοίκους οικισμός, με έναν πρωτοπόρο από τον Νέο Μαρμαρά τον Πωλ, κατά κόσμον Πολυχρόνη Καράπαπα, που αποφάσισε να κάνει το συγκεκριμένο κτήριο - και τη γύρω από αυτό γη - δώρο στη σύζυγό του Κατερίνα και να τα αξιοποιήσει ως κάτι μοναδικό για την εποχή!
Το 1978, σε μία περίοδο που δεν υπήρχε ακόμη ρεύμα ή νερό στον οικισμό, πριν ακόμη υπάρξει δρόμος, παρά μόνο χωματόδρομος και με συνολικά αντίξοες συνθήκες, ο Πωλ άνοιξε τη δική του ταβέρνα, γνωστή σήμερα ως «Paul’s Tavern».
Την επιχείρηση διαχειρίζεται σήμερα η δεύτερη γενιά, με την κόρη του αρχικού ιδιοκτήτη στο τιμόνι και το σύζυγο της, να προσφέρουν τον καλύτερο τους εαυτό καθημερινά.
Σε μία μαγευτική τοποθεσία, όπου τερματίζει μία διαδρομή που διασχίζει ελαιώνες, σε έναν χώρο φτιαγμένο κυρίως από φυσικά υλικά -όπως η πέτρα ή το ξύλο- και στα πρότυπα της ορεινής χαλκιδικιώτικης αρχιτεκτονικής (είναι το τελευταίο κτήριο, όπως ανεβαίνει κανείς το βουνό), θα δοκιμάσετε κάποια από τα πιο νόστιμα ντόπια προϊόντα.
Ντόπια κρέατα, χαλκιδικιώτικες ελιές κι ελαιόλαδο, φρέσκες σαλάτες από λαχανικά της περιοχής κι από το μπαξέ των ιδιοκτητών, ντόπιο κρασί ιδιοπαραγωγής τους, άφθονα βότανα στο φαγητό -όπως θυμάρι, δυόσμο, ρίγανη, που μαζεύονται από τις γύρω πλαγιές- συνδυάζονται αρμονικά στα πιάτα, που μπορείτε να απολαύσετε με άπλετη θέα στη θάλασσα και συγκεκριμένα στον Τορωναίο Κόλπο, μεταξύ πρώτου και δεύτερου ποδιού της χερσονήσου.
Η κουζίνα ελληνική και μεσογειακή, βασισμένη κυρίως στην κρεατοφαγία, όπως επιτάσσει και το υψόμετρο.
Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε το mix grill -ειδικά εάν είστε περισσότερα άτομα- και κρεατικά όπως η μοσχαρίσια μπριζόλα ή η μπριζόλα γάλακτος, η σταβλίσια μπριζόλα, το μπιφτέκι ή το κοτόπουλο. Νέες γεύσεις προστίθενται συνεχώς, μέσα κι από την έρευνα που κάνουν οι άνθρωποι του καταστήματος, βάσει των τάσεων της εποχής και των επιθυμιών σας.
Στα ορεκτικά, απαραίτητα συνοδευτικά είναι οι κομμένες στο χέρι τηγανητές πατάτες, οι χειροποίητες πίτες, τα χειροποίητα ντολμαδάκια και η γεμιστή πατάτα με τυρί και μπέικον, ενώ στα μαγειρευτά, το μοσχαράκι με χυλοπίτες στο πήλινο και ο μουσακάς, θα σας συγκινήσουν με τη γεύση τους.
Παρά την απόσταση από τη θάλασσα, οι θαλασσινές γεύσεις κάνουν αισθητή την παρουσία τους, με τη μορφή μερακλήδικων ουζομεζέδων, που θα σας συνοδέψουν γευστικά, εάν δεν επιθυμείτε κρέας.
Με τι θα συνοδέψετε τους μεζέδες και τις μερίδες σας;; Με τσίπουρο και γράπα ιδιοπαραγωγής του καταστήματος, κρασιά ντόπιων ποικιλιών, μπύρες και πολύ ωραίο σπιτικό λικέρ -ιδανικό για να κλείσετε το γεύμα σας, συνοδείας του γλυκού.
Εάν μάλιστα βρεθείτε στο «Paul’s Tavern» νωρίτερα μέσα στην ημέρα, μπορείτε να απολαύσετε καφέ, παγωτό ή γλυκό, με τη μοναδική θέα του σημείου και να χαλαρώσετε απόλυτα.
Για το βράδυ, πάλι, μπορείτε να συνοδέψετε τη θέα στο μαγευτικό ηλιοβασίλεμα στον Τορωναίο κόλπο, με ένα απολαυστικό, δροσερό cocktail. Η ιδανική ώρα για να φτάσετε είναι γύρω στις 7 το απόγευμα, καθώς το ηλιοβασίλεμα που θα δείτε γύρω στις 9 το βράδυ, θυμίζει χρώματα τέμπερας που ξεχύνονται επάνω σε έναν πίνακα ζωγραφικής.
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, θα ακούσετε και ζωντανή μουσική. Εκτός από τις νόστιμες προτάσεις της ταβέρνας, θα βρείτε δίπλα ακριβώς κι ένα κατάστημα με σουβενίρ και δώρα.
Σε πολύ μικρή απόσταση από την καταγάλανη θάλασσα όπου μπορείτε να κάνετε το μπάνιο σας, επιλέξτε το «Paul’s Tavern» για γεύματα διαφορετικά, με δροσιά και θέα, που δεν θα δείτε σε κανένα παραθαλάσσιο σημείο της ευρύτερης περιοχής.
Επιλέξτε το και για σημαντικές εκδηλώσεις της ζωής σας, όπως γάμους, βαπτίσεις κι άλλα σημαντικά events. Aναφέραμε ότι εδώ γίνονται και… πάμπολλες προτάσεις γάμου;
Ο χώρος έχει δυναμική 350 ατόμων, είναι δροσερός κι ευχάριστος και ιδανικός για παιδιά, που μπορούν να παίξουν άφοβα, χωρίς έγνοια των γονιών, μόλις 5 χλμ. από το Νέο Μαρμαρά.
Ο Παρθενώνας χαρακτηρίζεται ως «το στολίδι του Μαρμαρά» και στην «Paul’s Tavern» γνωρίζουν, αν μη τι άλλο, πώς να σας παρουσιάζουν όλα τα θετικά στοιχεία της περιοχής στο… πιάτο σας!
Tip 1: Το ωράριο λειτουργίας της κουζίνας είναι 12.00 – 23.30, ενώ νωρίτερα μπορείτε να απολαύσετε καφέ ή παγωτό.
Tip 2: Πριν επισκεφθείτε την επιχείρηση, είναι καλό να κάνετε κράτηση.
Διεύθυνση: Παρθενώνας Χαλκιδικής
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23750 71349 6946052979
ΣΧΟΛΙΑ