Pepper & Backroom: Το all day bar restaurant με θέα στο Θερμαϊκό, που «παντρεύει» ιταλική κι αργεντίνικη κουζίνα
15/05/2023 11:10
15/05/2023 11:10
Το 2013, οι αδερφοί Ταρνίκα ξεκίνησαν στην παραλία της Θεσσαλονίκης το γνωστό σε όλους μας «Pepper». Ένα all day and night bar, που με τα χρόνια όχι μόνο προσαρμόστηκε στις ανάγκες της ελληνικής αγοράς, αλλά εξελίχθηκε, σε σημείο πλέον να θέτει σύγχρονα trends.
Στο πλαίσιο αυτής της εξέλιξης, στον πίσω χώρο του έκανε δυναμικό come in το 2017 το «Backroom», ένα κρεατοφαγικό concept, με Chef τον Σάκη Παπαδάκη. Ιταλική κι Αργεντίνικη κουζίνα χαρακτηρίζει τα πιάτα, με εξειδίκευση στην επιλογή και διαχείριση μοναδικών κοπών μοσχαρίσιου κρέατος, με χώρες προέλευσης κυρίως την Αυστραλία κι Αμερική. Η παλαίωση γίνεται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο με τις πιο σύγχρονες μεθόδους. Ο αρμονικός συνδυασμός ενός σοβαρού εστιατορίου με την ατμόσφαιρα ενός σύγχρονου speakeasy bar, κάνει το «Pepper & Backroom» έναν μοναδικό πολυχώρο, ιδανικό για κάθε ώρα της ημέρας.
Το «Pepper & Backroom» περιλαμβάνει: τον έξω χώρο, κυριολεκτικά μία αναπνοή από τη θάλασσα και με θέα από το Λευκό Πύργο έως και το Λιμάνι, έναν μοναδικό χώρο εστιατορίου, με χαμηλή μουσική και φωτισμό, που απογειώνει την εμπειρία κάθε γεύματος. Παράλληλα, το χώρο του bar, απόλυτα προσεγμένο, με τεράστια ποικιλία σε spirits και wine list, με επιλογές από ελληνικούς και διεθνείς αμπελώνες. Τέλος, στον όροφο, το μπαλκόνι. Έναν ανεξάρτητο χώρο, που λειτουργεί αποκλειστικά κατόπιν κρατήσεων και είναι ιδανικός για κάθε είδους private events (π.χ. corporate events, birthday parties, after wedding / baptism lunch, etc. )
Καθημερινά, από το πρωί και μέχρι αργά το βράδυ, θα βρείτε φρεσκοαλεσμένο καφέ, πρωινό και brunch, μουσικές από όλο τον κόσμο, signature cocktails και spirits με μαγικά siders για να τα συνοδεύσετε, σε συνδυασμό με έναν πραγματικά μαγικό χώρο διακοσμημένο με ξύλο, σίδερο και δέρμα, που βοηθάει να δραπετεύσετε από την καθημερινότητα.
Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του «Pepper & Backroom», είναι η εξειδίκευση στην επιλογή και διαχείριση μοναδικών κοπών μοσχαρίσιου κρέατος, κυρίως από την Αυστραλία και την Αμερική. Ήταν το πρώτο που έφερε στη Θεσσαλονίκη την παλαίωση κρέατος με αυθεντικά ψυγεία Dry Ager, στον ειδικά διαμορφωμένο meat treatment χώρο του, στον οποίο μπορείτε και να ξεναγηθείτε.
Το ανανεωμένο menu για το καλοκαίρι του 2023, περιέχει από το πιο πλήρες brunch με βιολογικά αυγά, φρέσκες ζύμες και pancakes, μέχρι δροσερές σαλάτες και φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά.
Προτάσεις όπως το ceviche arte – με λεπτές, μαριναρισμένες φλοίδες παλαιωμένου φιλέτου Black Angus και carpaccio από μαύρο σταφύλι, η κλειστή κρεατόπιτα ή η αργεντίνικη βοσκόπιτα, παρουσιάζουν γεύσεις που δεν θα συναντήσουμε πουθενά αλλού στη Θεσσαλονίκη.
Στα κυρίως, εκτός από τα φρέσκα ζυμαρικά, προτάσεις σε risotto, gnocchi πατάτας, αλλά και μία σειρά από burgers, συμπληρώνουν τις βασικές προτάσεις του μενού, που ολοκληρώνεται με premium κι extra premium κοπές, από Τomahawk και T-Bone, μέχρι Bisteca Fiorentina, Picanha steak και γιαπωνέζικο C.Ribeye Wagyu.
Τα εξαιρετικά κρεατικά και τις άλλες προτάσεις του μενού, συνοδεύουν οι ποικιλίες κρασιών επίσης από Ιταλία κι Αργεντινή κι από τον υπολοιπο κοσμο, καθώς και η λίστα με τα signature cocktails.
Στο πιο αντιπροσωπευτικό σημείο της πόλης, στην καρδιά του κέντρου, το «Pepper & Backroom» προσφέρει μία από τις πιο ξεχωριστές γαστριμαργικές εμπειρίες, έναν χώρο όπου μπορούμε να βρούμε ό,τι ψάχνουμε, σε καθημερινές απολαύσεις ποτού, καφέ και γευστικών πιάτων, ακριβώς δίπλα στη θάλασσα!
Tip 1: Το κατάστημα λειτουργεί από τις 09.00 – 02.00, με πρωινό και brunch μεταξύ 10.00 – 14.00 και την κουζίνα ανοιχτή από τις 12:00 μέχρι τις 23.30. Όλο το menu, μπορείτε να το βρείτε εδώ.
Tip 2: Εάν θέλετε να επισκεφθείτε το μπαλκόνι του «Pepper & Backroom», θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε κράτηση. Διατίθεται για κάθε είδους εκδήλωση / corporate event (meeting, lunch dinner). Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, προτείνεται η κράτηση και για τον υπόλοιπο χώρο.
Διεύθυνση: Λεωφόρος Νίκης 55, Κέντρο
Τηλέφωνo επικοινωνίας: 2310 257781
Κρατήσεις: 6970010055 (phone call, telegram, whatsapp)
Το 2013, οι αδερφοί Ταρνίκα ξεκίνησαν στην παραλία της Θεσσαλονίκης το γνωστό σε όλους μας «Pepper». Ένα all day and night bar, που με τα χρόνια όχι μόνο προσαρμόστηκε στις ανάγκες της ελληνικής αγοράς, αλλά εξελίχθηκε, σε σημείο πλέον να θέτει σύγχρονα trends.
Στο πλαίσιο αυτής της εξέλιξης, στον πίσω χώρο του έκανε δυναμικό come in το 2017 το «Backroom», ένα κρεατοφαγικό concept, με Chef τον Σάκη Παπαδάκη. Ιταλική κι Αργεντίνικη κουζίνα χαρακτηρίζει τα πιάτα, με εξειδίκευση στην επιλογή και διαχείριση μοναδικών κοπών μοσχαρίσιου κρέατος, με χώρες προέλευσης κυρίως την Αυστραλία κι Αμερική. Η παλαίωση γίνεται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο με τις πιο σύγχρονες μεθόδους. Ο αρμονικός συνδυασμός ενός σοβαρού εστιατορίου με την ατμόσφαιρα ενός σύγχρονου speakeasy bar, κάνει το «Pepper & Backroom» έναν μοναδικό πολυχώρο, ιδανικό για κάθε ώρα της ημέρας.
Το «Pepper & Backroom» περιλαμβάνει: τον έξω χώρο, κυριολεκτικά μία αναπνοή από τη θάλασσα και με θέα από το Λευκό Πύργο έως και το Λιμάνι, έναν μοναδικό χώρο εστιατορίου, με χαμηλή μουσική και φωτισμό, που απογειώνει την εμπειρία κάθε γεύματος. Παράλληλα, το χώρο του bar, απόλυτα προσεγμένο, με τεράστια ποικιλία σε spirits και wine list, με επιλογές από ελληνικούς και διεθνείς αμπελώνες. Τέλος, στον όροφο, το μπαλκόνι. Έναν ανεξάρτητο χώρο, που λειτουργεί αποκλειστικά κατόπιν κρατήσεων και είναι ιδανικός για κάθε είδους private events (π.χ. corporate events, birthday parties, after wedding / baptism lunch, etc. )
Καθημερινά, από το πρωί και μέχρι αργά το βράδυ, θα βρείτε φρεσκοαλεσμένο καφέ, πρωινό και brunch, μουσικές από όλο τον κόσμο, signature cocktails και spirits με μαγικά siders για να τα συνοδεύσετε, σε συνδυασμό με έναν πραγματικά μαγικό χώρο διακοσμημένο με ξύλο, σίδερο και δέρμα, που βοηθάει να δραπετεύσετε από την καθημερινότητα.
Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του «Pepper & Backroom», είναι η εξειδίκευση στην επιλογή και διαχείριση μοναδικών κοπών μοσχαρίσιου κρέατος, κυρίως από την Αυστραλία και την Αμερική. Ήταν το πρώτο που έφερε στη Θεσσαλονίκη την παλαίωση κρέατος με αυθεντικά ψυγεία Dry Ager, στον ειδικά διαμορφωμένο meat treatment χώρο του, στον οποίο μπορείτε και να ξεναγηθείτε.
Το ανανεωμένο menu για το καλοκαίρι του 2023, περιέχει από το πιο πλήρες brunch με βιολογικά αυγά, φρέσκες ζύμες και pancakes, μέχρι δροσερές σαλάτες και φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά.
Προτάσεις όπως το ceviche arte – με λεπτές, μαριναρισμένες φλοίδες παλαιωμένου φιλέτου Black Angus και carpaccio από μαύρο σταφύλι, η κλειστή κρεατόπιτα ή η αργεντίνικη βοσκόπιτα, παρουσιάζουν γεύσεις που δεν θα συναντήσουμε πουθενά αλλού στη Θεσσαλονίκη.
Στα κυρίως, εκτός από τα φρέσκα ζυμαρικά, προτάσεις σε risotto, gnocchi πατάτας, αλλά και μία σειρά από burgers, συμπληρώνουν τις βασικές προτάσεις του μενού, που ολοκληρώνεται με premium κι extra premium κοπές, από Τomahawk και T-Bone, μέχρι Bisteca Fiorentina, Picanha steak και γιαπωνέζικο C.Ribeye Wagyu.
Τα εξαιρετικά κρεατικά και τις άλλες προτάσεις του μενού, συνοδεύουν οι ποικιλίες κρασιών επίσης από Ιταλία κι Αργεντινή κι από τον υπολοιπο κοσμο, καθώς και η λίστα με τα signature cocktails.
Στο πιο αντιπροσωπευτικό σημείο της πόλης, στην καρδιά του κέντρου, το «Pepper & Backroom» προσφέρει μία από τις πιο ξεχωριστές γαστριμαργικές εμπειρίες, έναν χώρο όπου μπορούμε να βρούμε ό,τι ψάχνουμε, σε καθημερινές απολαύσεις ποτού, καφέ και γευστικών πιάτων, ακριβώς δίπλα στη θάλασσα!
Tip 1: Το κατάστημα λειτουργεί από τις 09.00 – 02.00, με πρωινό και brunch μεταξύ 10.00 – 14.00 και την κουζίνα ανοιχτή από τις 12:00 μέχρι τις 23.30. Όλο το menu, μπορείτε να το βρείτε εδώ.
Tip 2: Εάν θέλετε να επισκεφθείτε το μπαλκόνι του «Pepper & Backroom», θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε κράτηση. Διατίθεται για κάθε είδους εκδήλωση / corporate event (meeting, lunch dinner). Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, προτείνεται η κράτηση και για τον υπόλοιπο χώρο.
Διεύθυνση: Λεωφόρος Νίκης 55, Κέντρο
Τηλέφωνo επικοινωνίας: 2310 257781
Κρατήσεις: 6970010055 (phone call, telegram, whatsapp)
ΣΧΟΛΙΑ