Κίνα: Σχολικό λεωφορείο έπεσε πάνω σε πλήθος - Τουλάχιστον 11 νεκροί (βίντεο)
Το όχημα έπεσε πάνω σε μαθητές και άλλους πεζούς σε πεζοδρόμιο πλάι στην πύλη σχολείου μέσης εκπαίδευσης
Αρκετοί εισήχθησαν σε νοσοκομείο με πολλαπλά κατάγματα, ενώ άλλοι υπέστησαν μώλωπες
- Newsroom
Συνολικά τριάντα τουρίστες υπέστησαν κατάγματα ή μώλωπες όταν το λεωφορείο το οποίο τους μετέφερε ενεπλάκη σε τροχαίο καθώς επέστρεφαν από τον αρχαιολογικό χώρο του Μάτσου Πίτσου, της ακρόπολης των Ίνκα στο νότιο Περού, ανακοίνωσε η αστυνομία χθες Δευτέρα.
«Έχουμε 30 τουρίστες τραυματίες, όλοι διακομίστηκαν» στην Κούσκο, την πρωτεύουσα της επαρχίας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματικός της αστυνομίας.
Αρχικά, η αστυνομία και χωρικοί βοήθησαν τραυματίες και τους μετέφεραν σε κέντρο υγείας της περιοχής Μάτσου Πίτσου/Άγουας Καλιέντες.
Το ατύχημα έγινε όταν ο οδηγός του λεωφορείου, κατεβαίνοντας δύσκολο δρόμο με πολλές στροφές που συνδέει τον αρχαιολογικό χώρο με την κοντινή πόλη Άγουας Καλιέντες, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, που έπεσε σε κατωφέρεια και κατέληξε 15 μέτρα πιο κάτω.
#Urgente Bus de la empresa Consettur que traslada turistas de Machu Picchu Pueblo al Parque Arqueológico se despistó hoy en la carretera Hiram Bingham. pic.twitter.com/AzugnsZErB
— Cusco Post 🇵🇪 - Noticias del Cusco (@cuscopost) September 16, 2024
Ομάδα περίπου 20 τουριστών - συμπεριλαμβανομένων υπηκόων Μεξικού, Ιταλίας, Χιλής και Γουατεμάλας - εισήχθησαν σε νοσοκομείο με πολλαπλά κατάγματα. Άλλοι υπέστησαν μώλωπες σε διάφορα σημεία του σώματος, ανάμεσά τους δυο υπήκοοι Ιαπωνίας και υπήκοος Κίνας.
Η εταιρεία μεταφορών που διαχειρίζεται το λεωφορείο, η Conssetur, ανέφερε πως το όχημα ενεπλάκη σε «τροχαίο ατύχημα», κάνοντας λόγο για «απροσεξία» του οδηγού καθώς επέστρεφε από το Μάτσου Πίτσου.
Η αστυνομία διενεργεί έρευνα για το ατύχημα, πρόσθεσε η ίδια πηγή.
AYUDA A los heridos en el accidente en #Perú donde hay mexicanos los están tratando de trasladarlos en un tren
— Lourdes mendoza (@lumendoz) September 16, 2024
“No están organizados , nos saben qué hacer “ me dice Jorge Polanco https://t.co/F3kYwtMxiU pic.twitter.com/DOVIyvfW8l
Ο αρχαιολογικός χώρος του Μάτσου Πίτσου υποδέχεται κατά μέσον όρο 4.500 επισκέπτες την ημέρα. Μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς της ανθρωπότητας από το 1983, η ακρόπολη αυτή, 130 χιλιόμετρα από την Κούσκο, σε υψόμετρο 2.438 μ., ανεγέρθηκε τον 15ο αιώνα, κατ’ εντολή του Πατσακούτεκ, τότε αυτοκράτορα των Ίνκα (1438-1470).
Το όχημα έπεσε πάνω σε μαθητές και άλλους πεζούς σε πεζοδρόμιο πλάι στην πύλη σχολείου μέσης εκπαίδευσης
Η κόπωση του οδηγού ήταν πιθανόν η αιτία του πολύνεκρου δυστυχήματος, εκτίμησαν οι αρχές - Αν και η Νότια Αφρική διαθέτει ένα από τα πιο ανεπτυγμένα οδικά δίκτυα της ηπείρου, ο απολογισμός της ως προς την οδική ασφάλεια συγκαταλέγεται στους χειρότερους
Τα δύο νεαρά θύματα, 6 και 16 ετών, ήταν αδέρφια
Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 26 τραυματίστηκαν - Σε εξέλιξη έρευνες για το δυστύχημα