Restaurants

Πόρτα Ανοιχτή: Το ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας εστιατόριο στην Σταυρούπολη με τη νησιώτικη αυλή, την πλατανομουριά και τις εκθέσεις Τέχνης

Δεν υπάρχει λόγος να χτυπάτε, η πόρτα είναι πάντα ανοιχτή

 01/07/2024 11:00

Πόρτα Ανοιχτή: Το ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας εστιατόριο στην Σταυρούπολη με τη νησιώτικη αυλή, την πλατανομουριά και τις εκθέσεις Τέχνης

Υπάρχει μία αυλή φιλόξενη στη Σταυρούπολη, ακριβώς δίπλα από τη Μονή Λαζαριστών, μία «Πόρτα Ανοιχτή» όπου σας περιμένουν εκλεκτές γεύσεις ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας, πρόσχαρα πρόσωπα, εγκάρδια φιλοξενία και τρεις διαφορετικοί χώροι – ο εσωτερικός, μία αυλή κι ένας κήπος – όπου θα απολαύσετε νόστιμα γεύματα. Από τον Οκτώβριο του 2018, η «Πόρτα Ανοιχτή» ξεχωρίζει για το μοναδικό της γούστο, την αισθητική της και τις εξαιρετικές της γευστικές προτάσεις, που προσφέρει σε μία καθόλα άνετη και οικεία ατμόσφαιρα.

porta-anoichti2.jpg
porta-anoichti3.jpg

Η «Πόρτα Ανοιχτή» άνοιξε πριν από πέντε χρόνια από το Θωμά Μούτσελο -διευθυντή τότε σε ξενοδοχείο της Χαλκιδικής - και τον Chef Γιάννη Αραμπατζή, πρώτο Chef του πασίγνωστου εστιατορίου «Παπαρούνα» της Θεσσαλονίκης, αλλά και του «Aelia Beach Bar Restaurant» της Χαλκιδικής, όπου και γνωρίστηκαν. Οι δυο τους αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους κι εν μέσω δύο σύντομων – πεντάλεπτων, όπως οι ίδιοι λένε - αλλά εποικοδομητικών συζητήσεων για τα σχέδια του επερχόμενου χειμώνα, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μαζί ένα εστιατόριο, που έμελλε να αγαπηθεί από πολύ κόσμο της πόλης και όχι μόνο.

porta-anoichti4.jpg

Η εξέλιξη του χώρου

Τέσσερα χρόνια μετά, στην κουζίνα προστέθηκε κι ο Δημήτρης Βεργουλιάδης. Και το αρχικό εστιατόριο, που ξεκίνησε χωρίς πολλές αναλύσεις κι έρευνες, μόνο με κάποιους «υπολογισμούς σε νούμερα» κι ένα πλάνο - το να εφαρμόσουν όσα γνώριζαν ήδη από την εμπειρία τους, σε ένα εστιατόριο, όπου θα άρεσε στους ίδιους να πηγαίνουν εάν ήταν οι πελάτες - μεγάλωσε σταδιακά και συνεχίζει.

porta-anoichti5.jpg

Χάρη και σε πολλούς ακόμη συνεργάτες, αλλά κι όσους την τιμούν καθημερινά, η «Πόρτα Ανοιχτή» σήμερα, αποτελείται από έναν «τριπλό» χώρο: τον εσωτερικό χώρο του εστιατορίου, τον ενδιάμεσο «μικτό» χώρο με την πέργκολα – την αυλή, δηλαδή, που χρησιμοποιείται χειμώνα και καλοκαίρι – και τον κήπο, που προστέθηκε τον τρίτο χρόνο λειτουργίας, οπότε και λειτούργησε και το διπλανό κτήριο. Από ένα κατάστημα συνολικής χωρητικότητας 50 θέσεων εξελίχθηκε σε ένα χώρο με 130 θέσεις συνολικά, ενώ ο κήπος της αποτελεί έναν προορισμό μοναδικό για την περιοχή κι όχι μόνο.

porta-anoichti7.jpg
porta-anoichti6.jpg

Ο χώρος, όπου επικρατούν το ξύλο, το τούβλο και η πέτρα, με σημαντικό στοιχείο τα δέντρα της αυλής, όπως η μεγάλη πλατανομουριά, είναι προσιτός και φιλικός, με casual ατμόσφαιρα και ύφος απλό και δίνει την ευκαιρία για ένα γεύμα «απομονωμένο», μακριά από τη φασαρία της πόλης: σα να βρίσκεστε, στην αυλή ενός νησιώτικου τοπίου.

porta-anoichti8.jpg

Η επισκέψιμη γκαλερί

Το ίδιο το σημείο όπου λειτουργεί το εστιατόριο, ιστορικό. Στο συγκρότημα υπάρχει το διώροφο σπίτι που αποτέλεσε την τελευταία οικεία του Ποντίου τραγουδιστή Χρύσανθου Θεοδωρίδη, ένα κτήριο χαρακτηριστικό της αρχιτεκτονικής της περιοχής, στο οποίο οι άνθρωποι της «Πόρτας Ανοιχτής» έχουν δώσει μία μοναδική χρήση, λειτουργώντας το ως γκαλερί ανοιχτή, επισκέψιμη κι ελεύθερη, όπου πραγματοποιούνται τακτικά εκθέσεις έργων τέχνης. Τα μπλε παράθυρα χαρακτηριστικά, δίνουν μία ξεχωριστή νότα στην εμπειρία σας.

porta-anoichti9.jpg
porta-anoichti10.jpg
porta-anoichti11.jpg

Μαγειρική απλή, μαγειρική εκλεπτυσμένη

Η μαγειρική στην «Πόρτα Ανοιχτή», είναι βασισμένη σε εξαιρετικά υλικά, προσεκτικά επιλεγμένα και το ευρύ και νόστιμο μενού περιλαμβάνει προτάσεις τόσο σε κρεατικά και θαλασσινά, όσο και σε ζυμαρικά, καλύπτοντας όλα τα γούστα.

porta-anoichti12.jpg
porta-anoichti13.jpg

Στα πιο απλά πιάτα, θα βρείτε τα πολίτικα σουτζουκάκια με δροσερό γιαούρτι και πουρέ πατάτας, την τηγανιά κοτόπουλο με πολύχρωμες πιπεριές, sauce γιαουρτιού και παραδοσιακή πιτούλα, το μοσχαράκι στη γάστρα με φρέσκα μανιτάρια, θυμάρι και μαυροδάφνη, αλλά και το classic burger με 100% μοσχαρίσιο μπιφτέκι, μπέικον, τομάτα, μαρούλι, cheddar και σως ταρτάρ και τον κρητικό ντάκο στις σαλάτες, με φρέσκια τομάτα και ξινομυζήθρα.

porta-anoichti14.jpg
porta-anoichti15.jpg

Στη δεύτερη, στα πιο ιδιαίτερα πιάτα, τα «Specialties», που αλλάζουν κάθε τρεις μήνες περίπου, θα βρείτε ceviche λαβράκι με ροζ γκρέιπφρουτ, chilly, lime και ginger, ανάμικτη σαλάτα με πεπόνι, prosciutto, καπνιστό τυρί και vinaigrette από ξύδι φραμπουάζ, «arancini» με ξινό τραχανά, φέτα, μαύρο πιπέρι και κρέμα τομάτας, αλλά και την πραγματικά λαχταριστή γαριδομακαρονάδα με κολοκυθάκι, φρέσκο κρεμμυδάκι και λευκή σάλτσα αρωματισμένη με λάδι λευκής τρούφας και καπνιστή πικάντικη πιπεριά και τη μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα με βούτυρο γαρίδας και ψητή πατάτα.

porta-anoichti16.jpg
porta-anoichti17.jpg
porta-anoichti18.jpg

Δοκιμάστε, επίσης, το κριθαρότο με θαλασσινά και ρόδι, τον ψητό σολομό σε μαρινάδα από παντζάρι και πορτοκάλι με πουρέ γλυκοπατάτας, τις χειροποίητες ταλιατέλες με σολομό και Vodka, τα χοιρινά μπριζολάκια, το χοιρινό φιλέτο με σάλτσα από σταφύλι, μέλι και δυόσμο, το rib eye με καπνιστό αλάτι και μουστάρδα Dijon.

porta-anoichti19.jpg
porta-anoichti20.jpg
porta-anoichti21.jpg

Για συνοδευτικά, τυριά από ελληνικά νησιά κι όχι μόνο κι άλλα ορεκτικά, όπως ψητή μελιτζάνα, μανιτάρια ραγού, σπιτικές τηγανητές πατάτες με φέτα, ρίγανη και χοντρό αλάτι, αλλά και δροσερές σαλάτες, όπως η πράσινη με ξηρούς καρπούς και σύκα, δίνουν τη δική τους νότα στο τραπέζι σας.

porta-anoichti22.jpg
porta-anoichti23.jpg
porta-anoichti24.jpg
porta-anoichti25.jpg

Λαχταριστά γλυκά

Στο κλείσιμο του γεύματος, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ ακαταμάχητων γλυκών προτάσεων, όπως η mousse γιαουρτιού με ζελέ ρακόμελο (!) και τριμμένο παστέλι, το σουφλέ σοκολάτας με παγωτό βανίλια και κρέμα amaretto με παπαρουνόσπορο, το Armenonville με πλούσια ζεστή σοκολάτα και φιλέτο αμυγδάλου, το κανταΐφι με παγωτό, κρέμα καραμέλας, ρόδι και ξηρούς καρπούς.

Οι γευστικοί «θεσμοί»

Κάθε Τρίτη, η «Πόρτα Ανοιχτή» συνεχίζει να συμμετέχει στο θεσμό του «Τρίτη βράδυ τρώμε έξω», του Thessaloniki Food Festival, με μενού που αλλάζει κάθε φορά και δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσετε ένα set menu τριών πιάτων, με μόνο 12 ευρώ το άτομο!

porta-anoichti26.jpg
porta-anoichti27.jpg
porta-anoichti28.jpg

Από το φετινό χειμώνα, έχει ξεκινήσει κι ένας νέος θεσμός, αυτός των wine pairings, που πραγματοποιούνται κάθε δύο μήνες, συνήθως Πέμπτες και περιλαμβάνουν βραδιές γευστικής δοκιμής κρασιών, Οινοποιείων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η «Πόρτα Ανοιχτή» δίνει, άλλωστε, μεγάλη βαρύτητα στο κρασί, μέσα κι από τη μεγάλη και ιδιαίτερα ενημερωμένη λίστα κρασιών της, που αποτελείται από πάνω από 60 προτάσεις ελληνικών Κτημάτων, λιγότερων γνωστών και πραγματικά μοναδικών.

porta-anoichti29.jpg

Στο κομμάτι του ποτού επιβάλλεται να δοκιμάσετε, μετά από το γεύμα σας ή και σε συνδυασμό με αυτό, τα μοναδικά signature cocktails της «Πόρτας Ανοιχτής» και να έχετε, έτσι, μία ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία! Πέρα από το τραπέζι σας, μπορείτε να τα δοκιμάσετε και στο bar του εστιατορίου.

porta-anoichti30.jpg
porta-anoichti31.jpg

Τέλος άφθονα είναι όλα τα ποτά στην κάβα, όπου θα βρείτε μεγάλη ποικιλία: από μπύρες σε μπουκάλι και βαρέλι, μέχρι ούζα, τσίπουρα κι άλλα αποστάγματα, για να συνοδέψετε, κάθε σας γεύμα. Συνοδέψτε με τις ποικιλίες ούζου, μπύρας, αλλαντικών και τυριών κι άλλων προτάσεων του μενού κι απολαύστε κάθε στιγμή με την παρέα σας!

Τα γεύματα συνοδεύουν ελληνικά και ξένα μουσικά ακούσματα, από αγαπημένους σύγχρονους καλλιτέχνες, όπως ο Κωστής Μαραβέγιας ή η Μαρίνα Ρίζου, αλλά και ήχοι funk, chill out κι alternative.

Γιατί ξεχωρίζει η «Πόρτα Ανοιχτή»

Η «Πόρτα Ανοιχτή», είναι… ανοιχτή για όλους. Είτε πρόκειται για οικογένειες, είτε για φίλους, μικρές και μεγαλύτερες παρέες, είτε ζευγάρια, αλλά κι επαγγελματικά δείπνα, προσφέρει έναν χώρο φιλόξενο και ιδανικό, ταιριαστό για κάθε περίπτωση, έναν χώρο όπου όλοι αισθάνονται άνετα και για τον οποίο, αφήνουν το καλύτερο feedback.

porta-anoichti33.jpg
porta-anoichti32.jpg

Eίναι ένας χώρος που ξεχωρίζει, τόσο λόγω του φαγητού του και της ποιότητας των υλικών, πάντα φρέσκων και χειροποίητων και ικανών να καλύψουν πολλά γούστα, όσο και για την ατμόσφαιρα και τις μουσικές του επιλογές, για την όμορφη αυλή και τον κήπο του και φυσικά για τη γκαλερί του, μίας ιδέας πολύ σπάνιας για το χώρο της εστίασης της Θεσσαλονίκης.

porta-anoichti34.jpg

Το success tip της «Πόρτας Ανοιχτής», δεν είναι άλλο από τις σχέσεις των ίδιων των ιδιοκτητών του, που «συμπληρώνουν» ο ένας τον άλλο κι ως χαρακτήρες και σε επίπεδο ειδικότητας: με οικονομικό background κι εμπειρία στην προώθηση και τη διαχείριση προσωπικού ο ένας, με πολυετή εμπειρία στην κουζίνα και τις γεύσεις οι άλλοι δύο, έχουν «χτίσει» μία συνεργασία με γερά θεμέλια, που συνεχίζει να «ανθίζει», με τους ίδιους να βελτιώνονται διαρκώς.

porta-anoichti35.jpg
porta-anoichti36.jpg
porta-anoichti37.jpg

Χωρίς να χάνουν την αρχική τους ορμή και διάθεση και το όραμά τους, σας περιμένουν στην αυλή και τον κήπο τους, καθημερινά. Θα εκτιμήσετε τόσο το γεύμα σας, όσο και τη συνολική προσπάθεια που θα διακρίνετε στο χώρο και γι’ αυτό, η «Πόρτα Ανοιχτή» αξίζει τουλάχιστον μία επίσκεψή σας!

Τip 1: Για Παρασκευή, Σάββατο και μεσημέρι Κυριακής, ενδείκνυται να κάνετε κράτηση.

Τip 2: Το μενού του εστιατορίου, διατίθεται και μέσω Ε-food, Box και Wolt.

porta-anoichti38.jpg


Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 13, Σταυρούπολη

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2311 265325

Facebook

Instragram


Υπάρχει μία αυλή φιλόξενη στη Σταυρούπολη, ακριβώς δίπλα από τη Μονή Λαζαριστών, μία «Πόρτα Ανοιχτή» όπου σας περιμένουν εκλεκτές γεύσεις ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας, πρόσχαρα πρόσωπα, εγκάρδια φιλοξενία και τρεις διαφορετικοί χώροι – ο εσωτερικός, μία αυλή κι ένας κήπος – όπου θα απολαύσετε νόστιμα γεύματα. Από τον Οκτώβριο του 2018, η «Πόρτα Ανοιχτή» ξεχωρίζει για το μοναδικό της γούστο, την αισθητική της και τις εξαιρετικές της γευστικές προτάσεις, που προσφέρει σε μία καθόλα άνετη και οικεία ατμόσφαιρα.

porta-anoichti2.jpg
porta-anoichti3.jpg

Η «Πόρτα Ανοιχτή» άνοιξε πριν από πέντε χρόνια από το Θωμά Μούτσελο -διευθυντή τότε σε ξενοδοχείο της Χαλκιδικής - και τον Chef Γιάννη Αραμπατζή, πρώτο Chef του πασίγνωστου εστιατορίου «Παπαρούνα» της Θεσσαλονίκης, αλλά και του «Aelia Beach Bar Restaurant» της Χαλκιδικής, όπου και γνωρίστηκαν. Οι δυο τους αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους κι εν μέσω δύο σύντομων – πεντάλεπτων, όπως οι ίδιοι λένε - αλλά εποικοδομητικών συζητήσεων για τα σχέδια του επερχόμενου χειμώνα, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μαζί ένα εστιατόριο, που έμελλε να αγαπηθεί από πολύ κόσμο της πόλης και όχι μόνο.

porta-anoichti4.jpg

Η εξέλιξη του χώρου

Τέσσερα χρόνια μετά, στην κουζίνα προστέθηκε κι ο Δημήτρης Βεργουλιάδης. Και το αρχικό εστιατόριο, που ξεκίνησε χωρίς πολλές αναλύσεις κι έρευνες, μόνο με κάποιους «υπολογισμούς σε νούμερα» κι ένα πλάνο - το να εφαρμόσουν όσα γνώριζαν ήδη από την εμπειρία τους, σε ένα εστιατόριο, όπου θα άρεσε στους ίδιους να πηγαίνουν εάν ήταν οι πελάτες - μεγάλωσε σταδιακά και συνεχίζει.

porta-anoichti5.jpg

Χάρη και σε πολλούς ακόμη συνεργάτες, αλλά κι όσους την τιμούν καθημερινά, η «Πόρτα Ανοιχτή» σήμερα, αποτελείται από έναν «τριπλό» χώρο: τον εσωτερικό χώρο του εστιατορίου, τον ενδιάμεσο «μικτό» χώρο με την πέργκολα – την αυλή, δηλαδή, που χρησιμοποιείται χειμώνα και καλοκαίρι – και τον κήπο, που προστέθηκε τον τρίτο χρόνο λειτουργίας, οπότε και λειτούργησε και το διπλανό κτήριο. Από ένα κατάστημα συνολικής χωρητικότητας 50 θέσεων εξελίχθηκε σε ένα χώρο με 130 θέσεις συνολικά, ενώ ο κήπος της αποτελεί έναν προορισμό μοναδικό για την περιοχή κι όχι μόνο.

porta-anoichti7.jpg
porta-anoichti6.jpg

Ο χώρος, όπου επικρατούν το ξύλο, το τούβλο και η πέτρα, με σημαντικό στοιχείο τα δέντρα της αυλής, όπως η μεγάλη πλατανομουριά, είναι προσιτός και φιλικός, με casual ατμόσφαιρα και ύφος απλό και δίνει την ευκαιρία για ένα γεύμα «απομονωμένο», μακριά από τη φασαρία της πόλης: σα να βρίσκεστε, στην αυλή ενός νησιώτικου τοπίου.

porta-anoichti8.jpg

Η επισκέψιμη γκαλερί

Το ίδιο το σημείο όπου λειτουργεί το εστιατόριο, ιστορικό. Στο συγκρότημα υπάρχει το διώροφο σπίτι που αποτέλεσε την τελευταία οικεία του Ποντίου τραγουδιστή Χρύσανθου Θεοδωρίδη, ένα κτήριο χαρακτηριστικό της αρχιτεκτονικής της περιοχής, στο οποίο οι άνθρωποι της «Πόρτας Ανοιχτής» έχουν δώσει μία μοναδική χρήση, λειτουργώντας το ως γκαλερί ανοιχτή, επισκέψιμη κι ελεύθερη, όπου πραγματοποιούνται τακτικά εκθέσεις έργων τέχνης. Τα μπλε παράθυρα χαρακτηριστικά, δίνουν μία ξεχωριστή νότα στην εμπειρία σας.

porta-anoichti9.jpg
porta-anoichti10.jpg
porta-anoichti11.jpg

Μαγειρική απλή, μαγειρική εκλεπτυσμένη

Η μαγειρική στην «Πόρτα Ανοιχτή», είναι βασισμένη σε εξαιρετικά υλικά, προσεκτικά επιλεγμένα και το ευρύ και νόστιμο μενού περιλαμβάνει προτάσεις τόσο σε κρεατικά και θαλασσινά, όσο και σε ζυμαρικά, καλύπτοντας όλα τα γούστα.

porta-anoichti12.jpg
porta-anoichti13.jpg

Στα πιο απλά πιάτα, θα βρείτε τα πολίτικα σουτζουκάκια με δροσερό γιαούρτι και πουρέ πατάτας, την τηγανιά κοτόπουλο με πολύχρωμες πιπεριές, sauce γιαουρτιού και παραδοσιακή πιτούλα, το μοσχαράκι στη γάστρα με φρέσκα μανιτάρια, θυμάρι και μαυροδάφνη, αλλά και το classic burger με 100% μοσχαρίσιο μπιφτέκι, μπέικον, τομάτα, μαρούλι, cheddar και σως ταρτάρ και τον κρητικό ντάκο στις σαλάτες, με φρέσκια τομάτα και ξινομυζήθρα.

porta-anoichti14.jpg
porta-anoichti15.jpg

Στη δεύτερη, στα πιο ιδιαίτερα πιάτα, τα «Specialties», που αλλάζουν κάθε τρεις μήνες περίπου, θα βρείτε ceviche λαβράκι με ροζ γκρέιπφρουτ, chilly, lime και ginger, ανάμικτη σαλάτα με πεπόνι, prosciutto, καπνιστό τυρί και vinaigrette από ξύδι φραμπουάζ, «arancini» με ξινό τραχανά, φέτα, μαύρο πιπέρι και κρέμα τομάτας, αλλά και την πραγματικά λαχταριστή γαριδομακαρονάδα με κολοκυθάκι, φρέσκο κρεμμυδάκι και λευκή σάλτσα αρωματισμένη με λάδι λευκής τρούφας και καπνιστή πικάντικη πιπεριά και τη μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα με βούτυρο γαρίδας και ψητή πατάτα.

porta-anoichti16.jpg
porta-anoichti17.jpg
porta-anoichti18.jpg

Δοκιμάστε, επίσης, το κριθαρότο με θαλασσινά και ρόδι, τον ψητό σολομό σε μαρινάδα από παντζάρι και πορτοκάλι με πουρέ γλυκοπατάτας, τις χειροποίητες ταλιατέλες με σολομό και Vodka, τα χοιρινά μπριζολάκια, το χοιρινό φιλέτο με σάλτσα από σταφύλι, μέλι και δυόσμο, το rib eye με καπνιστό αλάτι και μουστάρδα Dijon.

porta-anoichti19.jpg
porta-anoichti20.jpg
porta-anoichti21.jpg

Για συνοδευτικά, τυριά από ελληνικά νησιά κι όχι μόνο κι άλλα ορεκτικά, όπως ψητή μελιτζάνα, μανιτάρια ραγού, σπιτικές τηγανητές πατάτες με φέτα, ρίγανη και χοντρό αλάτι, αλλά και δροσερές σαλάτες, όπως η πράσινη με ξηρούς καρπούς και σύκα, δίνουν τη δική τους νότα στο τραπέζι σας.

porta-anoichti22.jpg
porta-anoichti23.jpg
porta-anoichti24.jpg
porta-anoichti25.jpg

Λαχταριστά γλυκά

Στο κλείσιμο του γεύματος, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ ακαταμάχητων γλυκών προτάσεων, όπως η mousse γιαουρτιού με ζελέ ρακόμελο (!) και τριμμένο παστέλι, το σουφλέ σοκολάτας με παγωτό βανίλια και κρέμα amaretto με παπαρουνόσπορο, το Armenonville με πλούσια ζεστή σοκολάτα και φιλέτο αμυγδάλου, το κανταΐφι με παγωτό, κρέμα καραμέλας, ρόδι και ξηρούς καρπούς.

Οι γευστικοί «θεσμοί»

Κάθε Τρίτη, η «Πόρτα Ανοιχτή» συνεχίζει να συμμετέχει στο θεσμό του «Τρίτη βράδυ τρώμε έξω», του Thessaloniki Food Festival, με μενού που αλλάζει κάθε φορά και δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσετε ένα set menu τριών πιάτων, με μόνο 12 ευρώ το άτομο!

porta-anoichti26.jpg
porta-anoichti27.jpg
porta-anoichti28.jpg

Από το φετινό χειμώνα, έχει ξεκινήσει κι ένας νέος θεσμός, αυτός των wine pairings, που πραγματοποιούνται κάθε δύο μήνες, συνήθως Πέμπτες και περιλαμβάνουν βραδιές γευστικής δοκιμής κρασιών, Οινοποιείων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η «Πόρτα Ανοιχτή» δίνει, άλλωστε, μεγάλη βαρύτητα στο κρασί, μέσα κι από τη μεγάλη και ιδιαίτερα ενημερωμένη λίστα κρασιών της, που αποτελείται από πάνω από 60 προτάσεις ελληνικών Κτημάτων, λιγότερων γνωστών και πραγματικά μοναδικών.

porta-anoichti29.jpg

Στο κομμάτι του ποτού επιβάλλεται να δοκιμάσετε, μετά από το γεύμα σας ή και σε συνδυασμό με αυτό, τα μοναδικά signature cocktails της «Πόρτας Ανοιχτής» και να έχετε, έτσι, μία ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία! Πέρα από το τραπέζι σας, μπορείτε να τα δοκιμάσετε και στο bar του εστιατορίου.

porta-anoichti30.jpg
porta-anoichti31.jpg

Τέλος άφθονα είναι όλα τα ποτά στην κάβα, όπου θα βρείτε μεγάλη ποικιλία: από μπύρες σε μπουκάλι και βαρέλι, μέχρι ούζα, τσίπουρα κι άλλα αποστάγματα, για να συνοδέψετε, κάθε σας γεύμα. Συνοδέψτε με τις ποικιλίες ούζου, μπύρας, αλλαντικών και τυριών κι άλλων προτάσεων του μενού κι απολαύστε κάθε στιγμή με την παρέα σας!

Τα γεύματα συνοδεύουν ελληνικά και ξένα μουσικά ακούσματα, από αγαπημένους σύγχρονους καλλιτέχνες, όπως ο Κωστής Μαραβέγιας ή η Μαρίνα Ρίζου, αλλά και ήχοι funk, chill out κι alternative.

Γιατί ξεχωρίζει η «Πόρτα Ανοιχτή»

Η «Πόρτα Ανοιχτή», είναι… ανοιχτή για όλους. Είτε πρόκειται για οικογένειες, είτε για φίλους, μικρές και μεγαλύτερες παρέες, είτε ζευγάρια, αλλά κι επαγγελματικά δείπνα, προσφέρει έναν χώρο φιλόξενο και ιδανικό, ταιριαστό για κάθε περίπτωση, έναν χώρο όπου όλοι αισθάνονται άνετα και για τον οποίο, αφήνουν το καλύτερο feedback.

porta-anoichti33.jpg
porta-anoichti32.jpg

Eίναι ένας χώρος που ξεχωρίζει, τόσο λόγω του φαγητού του και της ποιότητας των υλικών, πάντα φρέσκων και χειροποίητων και ικανών να καλύψουν πολλά γούστα, όσο και για την ατμόσφαιρα και τις μουσικές του επιλογές, για την όμορφη αυλή και τον κήπο του και φυσικά για τη γκαλερί του, μίας ιδέας πολύ σπάνιας για το χώρο της εστίασης της Θεσσαλονίκης.

porta-anoichti34.jpg

Το success tip της «Πόρτας Ανοιχτής», δεν είναι άλλο από τις σχέσεις των ίδιων των ιδιοκτητών του, που «συμπληρώνουν» ο ένας τον άλλο κι ως χαρακτήρες και σε επίπεδο ειδικότητας: με οικονομικό background κι εμπειρία στην προώθηση και τη διαχείριση προσωπικού ο ένας, με πολυετή εμπειρία στην κουζίνα και τις γεύσεις οι άλλοι δύο, έχουν «χτίσει» μία συνεργασία με γερά θεμέλια, που συνεχίζει να «ανθίζει», με τους ίδιους να βελτιώνονται διαρκώς.

porta-anoichti35.jpg
porta-anoichti36.jpg
porta-anoichti37.jpg

Χωρίς να χάνουν την αρχική τους ορμή και διάθεση και το όραμά τους, σας περιμένουν στην αυλή και τον κήπο τους, καθημερινά. Θα εκτιμήσετε τόσο το γεύμα σας, όσο και τη συνολική προσπάθεια που θα διακρίνετε στο χώρο και γι’ αυτό, η «Πόρτα Ανοιχτή» αξίζει τουλάχιστον μία επίσκεψή σας!

Τip 1: Για Παρασκευή, Σάββατο και μεσημέρι Κυριακής, ενδείκνυται να κάνετε κράτηση.

Τip 2: Το μενού του εστιατορίου, διατίθεται και μέσω Ε-food, Box και Wolt.

porta-anoichti38.jpg


Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 13, Σταυρούπολη

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2311 265325

Facebook

Instragram


ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία