«Πρέπον Sea Food»: Το ανανεωμένο fish restaurant -πλέον- στη Νέα Κρήνη, με υπέροχα αρώματα και χρώματα της θάλασσας
27/03/2023 12:10
27/03/2023 12:10
Μπορεί μέχρι τώρα να ήταν προορισμός για κάθε είδους γεύμα πρόσφατα, ωστόσο, το εστιατόριο «Πρέπον» στη συμβολή των οδών Πλαστήρα και Μιαούλη 2, στη Νέα Κρήνη στην Καλαμαριά, αποφάσισε να ανανεωθεί, να αλλάξει και να κάνει «στροφή» αποκλειστικά στην ψαροφαγία κι αυτό μας αρέσει ιδιαίτερα.
Όχι μόνο επειδή η όλη περιοχή είναι γνωστή, κατ’ εξοχήν, για τα ψάρια και τα θαλασσινά της κι ενδείκνυται γι’ αυτά. Αλλά επειδή, με αυτόν τον τρόπο, το «Πρέπον Sea Food», όπως ονομάζεται πλέον, αξιοποιεί το πιο «δυνατό» του κομμάτι: αυτό της μαγειρικής θαλασσινών, το οποίο μας προσφέρει στην πιο ολοκληρωμένη, πλέον, μορφή του, ως ένας νέος ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις του είδους.
Στο «Πρέπον» - το όνομα, προερχόμενο από την αρχαία ελληνική, προήλθε από μία έμπνευση της στιγμής – η φιλοσοφία έχει εναρμονιστεί, πλέον, με τη φυσιογνωμία της ευρύτερης περιοχής της Καλαμαριάς και τα γευστικά ψάρια και θαλασσινά της.
Ως ένα εστιατόριο, πλέον, καθαρά θαλασσινών γεύσεων, με μίνιμαλ διακόσμηση και χρώματα που θυμίζουν θάλασσα, μας υπόσχεται αξέχαστες γεύσεις, που εμπλουτίζονται διαρκώς και ξεχωρίζουν για την ποιότητά τους, την οποία εγγυάται η εμπειρία των ανθρώπων του στο χώρο.
Από τη γαριδομακαρονάδα, που θα βρούμε καθημερινά στις top επιλογές του menu, μέχρι τη μεγάλη ποικιλία μεζέδων για παρέες που προτιμούν να απολαύσουν ένα ποτήρι τσίπουρο – η κάβα βέβαια περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία σε ούζα και τσίπουρα με ή χωρίς γλυκάνισο και στους μεζέδες υπάρχει δυνατότητα για ποικιλία δύο ή τεσσάρων ατόμων – οι επιλογές στον κατάλογο είναι πολλές. Αξίζει σίγουρα να δοκιμάσουμε τα αλμυρά και μαρινάτα του «Πρέπον Sea Food», ιδανικό συνδυασμό για κάθε απόσταγμα.
Πέρα από όλα τα κλασσικά κι αγαπημένα μικρά ή μεγάλα ψάρια και θαλασσινά, αυτό που μπορούμε να βρούμε, επίσης σε καθημερινή βάση, είναι ο μπακαλιάρος σκορδαλιά, που σερβίρεται ανεξαρτήτως εποχής και το εξαιρετικό μυδοπίλαφο.
Ξεχωρίζουν, επίσης, μεταξύ των πολλών ορεκτικών, το ταλαγάνι σχάρας και τα ντολμαδάκια, στις αλοιφές ο χειροποίητος ταραμάς και η φάβα του «Πρέπον Sea Food» και η ομώνυμη του καταστήματος σαλάτα με μεσκλάν, λιαστή τομάτα και μανιτάρια. Για όσους δεν τρώνε θαλασσινά ή για τους μικρούς φίλους του εστιατορίου, υπάρχουν πάντα επιλεγμένες προτάσεις σε κρεατικά.
Στα γλυκά, το χειροποίητο cheese cake, το σουφλέ σοκολάτας και το εκμέκ κανταΐφι του «Πρέπον Sea Food», κλείνουν ιδανικά κάθε μας γεύμα.
Στο «Πρέπον Sea Food», όλα συνεχίζουν να είναι «όπως πρέπει», όπως ήταν μέχρι τώρα, με ένα πιο έντονο άρωμα θάλασσας στα τραπέζια. Και συνεχίζει να μας ικανοποιεί, με κάθε του πρόταση, στον επίσης ανανεωμένο του χώρο. Όπου και να καθίσουμε, άλλωστε, είτε μέσα, είτε έξω, στον κατάφυτο χώρο του, η τοποθεσία του εστιατορίου εξασφαλίζει την ιδανική θέα στη θάλασσα.
Tip 1: Ειδικά για τους μικρούς φίλους του εστιατορίου λειτουργεί, τα μεσημέρια του Σαββάτου και της Κυριακής, χώρος φύλαξης στον επάνω όροφο, όπου τα παιδιά απασχολούνται με διάφορες δημιουργικές δράσεις, όσο οι γονείς τους απολαμβάνουν το γεύμα τους.
Tip 2: Το εστιατόριο είναι ανοιχτό καθημερινά, εκτός Δευτέρας, από τις 13.00 έως τις 24.00.
Διεύθυνση: Πλαστήρα και Μιαούλη 2, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 433668
Μπορεί μέχρι τώρα να ήταν προορισμός για κάθε είδους γεύμα πρόσφατα, ωστόσο, το εστιατόριο «Πρέπον» στη συμβολή των οδών Πλαστήρα και Μιαούλη 2, στη Νέα Κρήνη στην Καλαμαριά, αποφάσισε να ανανεωθεί, να αλλάξει και να κάνει «στροφή» αποκλειστικά στην ψαροφαγία κι αυτό μας αρέσει ιδιαίτερα.
Όχι μόνο επειδή η όλη περιοχή είναι γνωστή, κατ’ εξοχήν, για τα ψάρια και τα θαλασσινά της κι ενδείκνυται γι’ αυτά. Αλλά επειδή, με αυτόν τον τρόπο, το «Πρέπον Sea Food», όπως ονομάζεται πλέον, αξιοποιεί το πιο «δυνατό» του κομμάτι: αυτό της μαγειρικής θαλασσινών, το οποίο μας προσφέρει στην πιο ολοκληρωμένη, πλέον, μορφή του, ως ένας νέος ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις του είδους.
Στο «Πρέπον» - το όνομα, προερχόμενο από την αρχαία ελληνική, προήλθε από μία έμπνευση της στιγμής – η φιλοσοφία έχει εναρμονιστεί, πλέον, με τη φυσιογνωμία της ευρύτερης περιοχής της Καλαμαριάς και τα γευστικά ψάρια και θαλασσινά της.
Ως ένα εστιατόριο, πλέον, καθαρά θαλασσινών γεύσεων, με μίνιμαλ διακόσμηση και χρώματα που θυμίζουν θάλασσα, μας υπόσχεται αξέχαστες γεύσεις, που εμπλουτίζονται διαρκώς και ξεχωρίζουν για την ποιότητά τους, την οποία εγγυάται η εμπειρία των ανθρώπων του στο χώρο.
Από τη γαριδομακαρονάδα, που θα βρούμε καθημερινά στις top επιλογές του menu, μέχρι τη μεγάλη ποικιλία μεζέδων για παρέες που προτιμούν να απολαύσουν ένα ποτήρι τσίπουρο – η κάβα βέβαια περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία σε ούζα και τσίπουρα με ή χωρίς γλυκάνισο και στους μεζέδες υπάρχει δυνατότητα για ποικιλία δύο ή τεσσάρων ατόμων – οι επιλογές στον κατάλογο είναι πολλές. Αξίζει σίγουρα να δοκιμάσουμε τα αλμυρά και μαρινάτα του «Πρέπον Sea Food», ιδανικό συνδυασμό για κάθε απόσταγμα.
Πέρα από όλα τα κλασσικά κι αγαπημένα μικρά ή μεγάλα ψάρια και θαλασσινά, αυτό που μπορούμε να βρούμε, επίσης σε καθημερινή βάση, είναι ο μπακαλιάρος σκορδαλιά, που σερβίρεται ανεξαρτήτως εποχής και το εξαιρετικό μυδοπίλαφο.
Ξεχωρίζουν, επίσης, μεταξύ των πολλών ορεκτικών, το ταλαγάνι σχάρας και τα ντολμαδάκια, στις αλοιφές ο χειροποίητος ταραμάς και η φάβα του «Πρέπον Sea Food» και η ομώνυμη του καταστήματος σαλάτα με μεσκλάν, λιαστή τομάτα και μανιτάρια. Για όσους δεν τρώνε θαλασσινά ή για τους μικρούς φίλους του εστιατορίου, υπάρχουν πάντα επιλεγμένες προτάσεις σε κρεατικά.
Στα γλυκά, το χειροποίητο cheese cake, το σουφλέ σοκολάτας και το εκμέκ κανταΐφι του «Πρέπον Sea Food», κλείνουν ιδανικά κάθε μας γεύμα.
Στο «Πρέπον Sea Food», όλα συνεχίζουν να είναι «όπως πρέπει», όπως ήταν μέχρι τώρα, με ένα πιο έντονο άρωμα θάλασσας στα τραπέζια. Και συνεχίζει να μας ικανοποιεί, με κάθε του πρόταση, στον επίσης ανανεωμένο του χώρο. Όπου και να καθίσουμε, άλλωστε, είτε μέσα, είτε έξω, στον κατάφυτο χώρο του, η τοποθεσία του εστιατορίου εξασφαλίζει την ιδανική θέα στη θάλασσα.
Tip 1: Ειδικά για τους μικρούς φίλους του εστιατορίου λειτουργεί, τα μεσημέρια του Σαββάτου και της Κυριακής, χώρος φύλαξης στον επάνω όροφο, όπου τα παιδιά απασχολούνται με διάφορες δημιουργικές δράσεις, όσο οι γονείς τους απολαμβάνουν το γεύμα τους.
Tip 2: Το εστιατόριο είναι ανοιχτό καθημερινά, εκτός Δευτέρας, από τις 13.00 έως τις 24.00.
Διεύθυνση: Πλαστήρα και Μιαούλη 2, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 433668
ΣΧΟΛΙΑ