Ψάρι στο φούρνο με πατάτες από την Αργυρώ

- Newsroom

Ψάρι στο φούρνο με πατάτες, σε σάλτσα ντομάτας και μυρωδικών. Τα κρεμμύδια, η ντομάτα και τα μυρωδικά του δίνουν γεύση μοναδική και γίνεται λουκούμι!

psari-me-patates-sto-fourno.jpg


Υλικά Συνταγής

  • 1 τσιπούρα ή φαγκρί 1 κιλό
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 σκ. σκόρδο σπασμένες
  • 3 ξερά κρεμμύδια κόκκινα
  • 3 ντομάτες κόκκινες ώριμες
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια
  • 3 πατάτες μέτριες
  • μαϊντανό φρέσκο
  • μάραθο φρέσκο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • αλουμινόχαρτο
  • λεμόνια για το σερβίρισμα και το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Για το ψάρι στο φούρνο με πατάτες, κρεμμύδια και ντομάτα, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια με το σκόρδο. Προσθέτουμε την ντομάτα ψιλοκομμένη, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 5′. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Σε ένα ταψί απλώνουμε σε στρώσεις τις πατάτες, σε άλλη στρώση τα κρεμμύδια και από πάνω τοποθετούμε το ψάρι.

Βάζουμε μία στρώση φέτες ντομάτας και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σκεπάζουμε το φαγητό με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180ºC στη μεσαία σχάρα για 30′. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15′ επιπλέον.

Διατροφικό σχόλιο του Αναστάσιου Παπαλαζάρου*

«Γνωρίζουμε ότι τα ψάρια αποτελούν εξαιρετική πηγή των ω-3 λιπαρών οξέων παρουσιάζοντας αντιφλεγμονώδη δράση και συμβάλλοντας στην καλή υγεία της καρδιάς. Παράλληλα, τα ψάρια και ιδιαίτερα η τσιπούρα και το φαγκρί μας δίνουν πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, συμβάλλοντας στη διατήρηση του πολύτιμου μυϊκού μας ιστού. Τέλος οι πατάτες και τα λαχανικά της συνταγής μας προσφέρουν ικανοποιητική ποσότητα βιταμίνης C, αντιοξειδωτικών και καλίου, συμβάλλοντας στη σωστή μεταβολική λειτουργία του σώματος μας. «

*Δρ Αναστάσιος Παπαλαζάρου
Διαιτολόγος –Διατροφολόγος

**Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Argiro.gr

https://www.argiro.gr/recipe/psari-sto-fourno-me-patates/

Loader