Ψαροταβέρνα «Αντώνης»: Η παράδοση 42 χρόνων στο πιάτο σας
22/06/2023 09:25
22/06/2023 09:25
Στη Θεσσαλονίκη του 1930, οι παραλίες του Θερμαϊκού ήταν ακόμη ερημικές. Τότε, άρχισαν να δημιουργούνται στην περιοχή ψαροταβέρνες και κέντρα διασκέδασης, όπως αυτά της Περαίας, του Μπαχτσέ Τσιφλίκ και της Αγίας Τριάδας. Τα κέντρα αυτά αποτέλεσαν οάσεις ξεκούρασης για τους Θεσσαλονικείς, με τον κόσμο να πηγαίνει σ’ αυτά με τα καραβάκια που έπλεαν στον Θερμαϊκό.
Ένα από αυτά τα κέντρα ήταν και το ξακουστό Ποσειδώνιο, στην προβλήτα του Μπαχτσέ Τσιφλίκ, το οποίο εκτός από ψαροταβέρνα διέθετε και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Το Ποσειδώνιο έγραψε τη δική του ιστορία στη Θεσσαλονίκη, φιλοξενώντας θρύλους της εποχής, όπως ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο οποίος μετά την απόλυσή του από το τάγμα των τηλεγραφητών, παρέμεινε εκεί κι έγραφε κρυφά-εξαιτίας της λογοκρισίας της 4ης Αυγούστου- τα πρώτα τραγούδια τουκατά τη διάρκεια του εμφυλίου, τα οποία έμελλε να γίνουν μεγάλες λαϊκές επιτυχίες.
Μπορεί οι ψαροταβέρνες της εποχής να μην είχαν νότες πολυτέλειας τότε, αλλά διέθεταν εξαιρετική κουζίνα. Στη βεντάλια των γεύσεων πρωταγωνιστούσε η μαρίδα, τα καλαμαράκια, τα μύδια, τα καβούρια, τα αφρόψαρα, τα χταπόδια και άλλοι πολλοί λαχταριστοί μεζέδες.
Σε συνέχεια της ιστορίας, το 1982 ανέλαβε τα ηνία της επιχείρηση ο Αντώνης Σαφλέκας, μετονομάζοντάς τη σε ψαροταβέρνα «Αντώνης», με γνώμονα πάντα την αφοσίωση στην παράδοση, την ποιότητα αλλά και τη σπιτική φροντίδα στα θαλασσινά ψάρια και κρεατικά.
Τα τραπεζάκια του με θέα τη θάλασσα συμπληρώνουν την υπέροχη αυτή εμπειρία, προσφέροντάς μας ανάσες δροσιάς λίγα μόλις λεπτά από το κέντρο της πόλης.
Τα φρέσκια ψάρια μεγάλα ή μικρά –από σφυρίδες, τσιπούρες, λαβράκια μπαρμπούνια, γλώσσες έως σαρδέλες, γαύρους κ.ά.- το καλαμάρι σις κεμπάπ, ο βάτος αχνιστός με λευκή σάλτσα μουστάρδας, το χταποδάκι ή το καλαμάρι στη σχάρα, τα μύδια αχνιστά, η πλούσια γαριδομακαρονάδα, οι γαρίδες σαγανάκι, το ριζότο θαλασσινών και το μυδοπίλαφο, είναι ορισμένες από τις πιο αγαπημένες επιλογές σε θαλασσινά.
Στα κρεατικά ξεχωρίζουν, η χοιρινή τηγανιά, η μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος, τα χειροποίητα κεφτεδάκια και φυσικά όλες οι επιλογές σε ψητά της ώρας, συνθέτοντας ένα μοναδικό παζλ γεύσεων για όλες τις επιθυμίες.
Φυσικά, «επιβάλλεται» να συνοδεύστε το γεύμα σας με το κρασί της επιλογής σας, από τη μεγάλη ποικιλία που σας παρέχει το κατάστημα.
Το άψογο σέρβις και οι λογικές τιμές, σε συνδυασμό με τα ασυναγώνιστα πιάτα, αγκάλιασαν τις γαστρονομικές απολαύσεις των πελατών του, καθιστώντας την ψαροταβέρνα «Αντώνης» έναν από τους πιο αγαπημένους χώρους εστίασης των Θεσσαλονικέων.
Σε αυτό το όμορφο και φιλικό περιβάλλον μπορείτε να γιορτάσετε τις ιδιαίτερες προσωπικές σας στιγμές, αφού σας παρέχονται υπηρεσίες για οποιαδήποτε κοινωνική σας εκδήλωση. Πλήθος ντόπιων και όχι μόνο, έχουν εμπιστευτεί στην ψαροταβέρνα «Αντώνης» τις προσωπικές τους στιγμές χαράς και πλήθος εκδηλώσεων, καθ’ όλη τη διάρκεια της 42χρονης ιστορίας του καταστήματος. Όπως μας είπε η ομάδα του: «Δεν ήταν λίγοι αυτοί οι οποίοι ερωτεύτηκαν, αγαπήθηκαν, παντρεύτηκαν, βαπτίστηκαν στον ιστορικό αυτό χώρο».
Αυτό που αποκομίζει κανείς από την επίσκεψή του εκεί, είναι πως με εκτίμηση και αφοσίωση, η ομάδα της ψαροταβέρνας «Αντώνης» φροντίζει καθημερινά να μας προσφέρει τον… «αφρό» της θάλασσας, μέσα από αυθεντικά, μεστά πιάτα, που αναδύουν μεράκι και αγάπη.
Διεύθυνση: Π.Κουντουριώτου 207, Νέοι Επιβάτες
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23920 22780
Στη Θεσσαλονίκη του 1930, οι παραλίες του Θερμαϊκού ήταν ακόμη ερημικές. Τότε, άρχισαν να δημιουργούνται στην περιοχή ψαροταβέρνες και κέντρα διασκέδασης, όπως αυτά της Περαίας, του Μπαχτσέ Τσιφλίκ και της Αγίας Τριάδας. Τα κέντρα αυτά αποτέλεσαν οάσεις ξεκούρασης για τους Θεσσαλονικείς, με τον κόσμο να πηγαίνει σ’ αυτά με τα καραβάκια που έπλεαν στον Θερμαϊκό.
Ένα από αυτά τα κέντρα ήταν και το ξακουστό Ποσειδώνιο, στην προβλήτα του Μπαχτσέ Τσιφλίκ, το οποίο εκτός από ψαροταβέρνα διέθετε και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Το Ποσειδώνιο έγραψε τη δική του ιστορία στη Θεσσαλονίκη, φιλοξενώντας θρύλους της εποχής, όπως ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο οποίος μετά την απόλυσή του από το τάγμα των τηλεγραφητών, παρέμεινε εκεί κι έγραφε κρυφά-εξαιτίας της λογοκρισίας της 4ης Αυγούστου- τα πρώτα τραγούδια τουκατά τη διάρκεια του εμφυλίου, τα οποία έμελλε να γίνουν μεγάλες λαϊκές επιτυχίες.
Μπορεί οι ψαροταβέρνες της εποχής να μην είχαν νότες πολυτέλειας τότε, αλλά διέθεταν εξαιρετική κουζίνα. Στη βεντάλια των γεύσεων πρωταγωνιστούσε η μαρίδα, τα καλαμαράκια, τα μύδια, τα καβούρια, τα αφρόψαρα, τα χταπόδια και άλλοι πολλοί λαχταριστοί μεζέδες.
Σε συνέχεια της ιστορίας, το 1982 ανέλαβε τα ηνία της επιχείρηση ο Αντώνης Σαφλέκας, μετονομάζοντάς τη σε ψαροταβέρνα «Αντώνης», με γνώμονα πάντα την αφοσίωση στην παράδοση, την ποιότητα αλλά και τη σπιτική φροντίδα στα θαλασσινά ψάρια και κρεατικά.
Τα τραπεζάκια του με θέα τη θάλασσα συμπληρώνουν την υπέροχη αυτή εμπειρία, προσφέροντάς μας ανάσες δροσιάς λίγα μόλις λεπτά από το κέντρο της πόλης.
Τα φρέσκια ψάρια μεγάλα ή μικρά –από σφυρίδες, τσιπούρες, λαβράκια μπαρμπούνια, γλώσσες έως σαρδέλες, γαύρους κ.ά.- το καλαμάρι σις κεμπάπ, ο βάτος αχνιστός με λευκή σάλτσα μουστάρδας, το χταποδάκι ή το καλαμάρι στη σχάρα, τα μύδια αχνιστά, η πλούσια γαριδομακαρονάδα, οι γαρίδες σαγανάκι, το ριζότο θαλασσινών και το μυδοπίλαφο, είναι ορισμένες από τις πιο αγαπημένες επιλογές σε θαλασσινά.
Στα κρεατικά ξεχωρίζουν, η χοιρινή τηγανιά, η μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος, τα χειροποίητα κεφτεδάκια και φυσικά όλες οι επιλογές σε ψητά της ώρας, συνθέτοντας ένα μοναδικό παζλ γεύσεων για όλες τις επιθυμίες.
Φυσικά, «επιβάλλεται» να συνοδεύστε το γεύμα σας με το κρασί της επιλογής σας, από τη μεγάλη ποικιλία που σας παρέχει το κατάστημα.
Το άψογο σέρβις και οι λογικές τιμές, σε συνδυασμό με τα ασυναγώνιστα πιάτα, αγκάλιασαν τις γαστρονομικές απολαύσεις των πελατών του, καθιστώντας την ψαροταβέρνα «Αντώνης» έναν από τους πιο αγαπημένους χώρους εστίασης των Θεσσαλονικέων.
Σε αυτό το όμορφο και φιλικό περιβάλλον μπορείτε να γιορτάσετε τις ιδιαίτερες προσωπικές σας στιγμές, αφού σας παρέχονται υπηρεσίες για οποιαδήποτε κοινωνική σας εκδήλωση. Πλήθος ντόπιων και όχι μόνο, έχουν εμπιστευτεί στην ψαροταβέρνα «Αντώνης» τις προσωπικές τους στιγμές χαράς και πλήθος εκδηλώσεων, καθ’ όλη τη διάρκεια της 42χρονης ιστορίας του καταστήματος. Όπως μας είπε η ομάδα του: «Δεν ήταν λίγοι αυτοί οι οποίοι ερωτεύτηκαν, αγαπήθηκαν, παντρεύτηκαν, βαπτίστηκαν στον ιστορικό αυτό χώρο».
Αυτό που αποκομίζει κανείς από την επίσκεψή του εκεί, είναι πως με εκτίμηση και αφοσίωση, η ομάδα της ψαροταβέρνας «Αντώνης» φροντίζει καθημερινά να μας προσφέρει τον… «αφρό» της θάλασσας, μέσα από αυθεντικά, μεστά πιάτα, που αναδύουν μεράκι και αγάπη.
Διεύθυνση: Π.Κουντουριώτου 207, Νέοι Επιβάτες
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23920 22780
ΣΧΟΛΙΑ