Ψαροταβέρνα Σταμάτης, στο Ποσείδι: Ογδόντα πέντε χρόνια αυθεντικής ψαροταβέρνας, στη μύτη του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής
27/05/2024 15:20
27/05/2024 15:20
Η Ψαροταβέρνα «Σταμάτης», στο όμορφο Ποσείδι, με τα πεντακάθαρα νερά, είναι μία γνήσια ελληνική ψαροταβέρνα, με απόλυτα θαλασσινά χρώματα στο χώρο της και τοιχογραφίες με θέματα εμπνευσμένα από τον κόσμο του νερού, στο μενού της οποίας, κάθε ψάρι και θαλασσινό έχει τη δική του, περίοπτη θέση. Σε μια μαγική τοποθεσία, ακριβώς δίπλα στο κύμα, σε ένα περιποιημένο περιβάλλον, με ευγενικό προσωπικό, θα ζήσετε μία εμπειρία απόλυτα value for money γευμάτων, με την εγγύηση της πολυετούς εμπειρίας των ιδιοκτητών και μίας ιστορίας, που ξεκινά το 1939.
Το «ταξίδι» της Ψαροταβέρνας «Σταμάτης», στο μαγευτικό Ποσείδι, ξεκινά νωρίς τον περασμένο αιώνα, όταν οι Μικρασιάτες παππούδες του σημερινού ιδιοκτήτη, Αμαλία Γιαννού και Σταμάτης Γιαννός, ξεκίνησαν την πρώτη μικρή τους «επιχείρηση» ανταλλαγής, σε ένα καλύβα της εποχής, από το οποίο τότε αντάλλασσαν ψάρια που έπαιρναν από τους ψαράδες της περιοχής, με αβγά που προμηθεύονταν μέσα από το χωριό.
Μέσω της ανταλλακτικής αυτής διαδικασίας, που επικρατούσε τότε στην περιοχή, ξεκίνησε σιγά – σιγά να λειτουργεί η ταβέρνα τους, με τσουκάλια να μαγειρεύουν επάνω σε σιγανή φωτιά, με χαλκώματα, γουδί, γουδοχέρι και πλάστη, όπως όλες οι ταβέρνες της εποχής. Το κατάστημα πήρε την πρώτη του αδειοδότηση το 1957 και τις δεκαετίες του ’60 και του ’70, άρχισε να συγκεντρώνει τους πρώτους τουρίστες.
Συνέχισε ακάθεκτο τη λειτουργία του περνώντας, αρχικά τη δεκαετία του ’80, από τα χέρια της κόρης των αρχικών ιδιοκτητών, Αξιοθέας και του συζύγου της, Κωνσταντίνου Χλιαρά και από το 1995 κι έπειτα στην ιδιοκτησία του γιου τους και σημερινού ιδιοκτήτη, Σταμάτη Γιαννού, που συνεχίζει τη δουλειά με φαντασία, μεράκι και φροντίδα, δίπλα στο κύμα, προσφέροντας «θεϊκό σπιτικό φαγητό» όπως λέει, συνοδείας εκλεκτών προτάσεων από τον ελληνικό αμπελώνα.
Στην Ψαροταβέρνα «Σταμάτης» μαγειρεύουν απλά και η κουζίνα είναι αυτή μίας αυθεντικής ψαροταβέρνας, όπου θα δοκιμάσετε τις πιο ανεπιτήδευτες, νόστιμες, καλομαγειρεμένες γεύσεις της θάλασσας, τις οποίες θα συνοδεύσετε με το ουζάκι σας ή ό,τι άλλο προτιμάτε από την κάβα.
Όλα αυτά τα χρόνια, οι ιδιοκτήτες διατηρούν το ίδιο, ταπεινό ύφος στη δουλειά τους και σας περιμένουν για τη φρέσκια σαρδέλα, τον τραγανό τηγανητό γάβρο, το τηγανητό καλαμάρι με τις φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες και τα τηγανητά κολοκυθάκια μαζί με το χειροποίητο τζατζίκι, αλλά κι ό,τι άλλο θέλετε να βρείτε, σε ένα γεύμα δίπλα στη θάλασσα. Άλλωστε, η βασική τους φιλοσοφία βασίζεται στην αυθεντικότητα των πιάτων και των υπηρεσιών τους κι όχι στις γκουρμέ επιδείξεις.
Ακολουθούν, παράλληλα, τις σύγχρονες τάσεις στην παρουσίαση των πιάτων και στο σέρβις, προσαρμοζόμενοι διαρκώς στις γαστρονομικές εξελίξεις της εποχής, χωρίς να λείπει, απολύτως τίποτα και χωρίς τίποτα επίσης, να περισσεύει.
Γαριδομακαρονάδα, μύδια σαγανάκι, γεμιστό καλαμάρι, χταπόδι σχάρας, καραβίδες και σαρδέλα σχάρας είναι, σίγουρα, ανάμεσα στις κορυφαίες προτάσεις του μενού, το οποίο παραμένει σταθερά το ίδιο τόσα χρόνια, αποτελώντας μία «συνταγή επιτυχίας» από μόνο του, με προτάσεις που εμπιστεύεται τόσο ο ιδιοκτήτης, όσο και οι πελάτες του.
Είναι άλλωστε αυτές που κρατάνε και τον πήχη ψηλά όλα αυτά τα χρόνια, έχοντας πετύχει πάνω από τους μισούς πελάτες να επιστρέφουν και πολλούς να έρχονται ως τρίτη γενιά, πλέον, όπως έρχονταν οι γονείς και οι παππούδες τους. Το μόνο που αλλάζει στο μενού, είναι τα φρέσκα ψάρια ημέρας, που προέρχονται απευθείας από ψαράδες της περιοχής.
Παρόλο που το εστιατόριο βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα, το μενού περιλαμβάνει φυσικά κι επιλογές σε κρεατικά κι όλα τα περιζήτητα μαγειρευτά της ελληνικής κουζίνας, ορεκτικά για κάθε εποχή, αλοιφές και δροσερές σαλάτες, για να συμπληρώσετε κάθε γεύμα σας.
Η κάβα επίσης περιλαμβάνει, κυριολεκτικά, τα πάντα: από ούζο και τσίπουρο, ρετσίνα, μπύρα κι άλλα ποτά, μέχρι και τον απαραίτητο για τη χώνεψη καφέ!
Αν είχατε ποτέ την τύχη να δείτε το ηλιοβασίλεμα από την ακτή του Ποσειδίου, θα το θυμάστε σίγουρα ως ένα από τα πιο όμορφα. Αν πάλι όχι, είναι ένα τοπίο που δεν θα πρέπει να χάσετε και η Ψαροταβέρνα «Σταμάτης», στο κέντρο του οικισμού, είναι σίγουρα ένα από τα ιδανικά σημεία για να το απολαύσετε, συνοδεία των πιο εκλεκτών θαλασσινών γεύσεων.
Σας καλεί σε «μυθικές ευωδίες» καθημερινά, όλη την καλοκαιρινή σεζόν και σας προτείνουμε να συνδυάσετε την επίσκεψή σας με μια βουτιά, στα κρυστάλλινα νερά της περιοχής!
Tip 1: Η κουζίνα του καταστήματος, λειτουργεί από τις 12.00 έως τις 23.00.
Τip 2: Λόγω της μεγάλης ζήτησης τους καλοκαιρινούς μήνες, καλό είναι να φροντίσετε να κάνετε την κράτησή σας εγκαίρως.
Διεύθυνση: Ποσείδι Χαλκιδικής
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23740 41911
Η Ψαροταβέρνα «Σταμάτης», στο όμορφο Ποσείδι, με τα πεντακάθαρα νερά, είναι μία γνήσια ελληνική ψαροταβέρνα, με απόλυτα θαλασσινά χρώματα στο χώρο της και τοιχογραφίες με θέματα εμπνευσμένα από τον κόσμο του νερού, στο μενού της οποίας, κάθε ψάρι και θαλασσινό έχει τη δική του, περίοπτη θέση. Σε μια μαγική τοποθεσία, ακριβώς δίπλα στο κύμα, σε ένα περιποιημένο περιβάλλον, με ευγενικό προσωπικό, θα ζήσετε μία εμπειρία απόλυτα value for money γευμάτων, με την εγγύηση της πολυετούς εμπειρίας των ιδιοκτητών και μίας ιστορίας, που ξεκινά το 1939.
Το «ταξίδι» της Ψαροταβέρνας «Σταμάτης», στο μαγευτικό Ποσείδι, ξεκινά νωρίς τον περασμένο αιώνα, όταν οι Μικρασιάτες παππούδες του σημερινού ιδιοκτήτη, Αμαλία Γιαννού και Σταμάτης Γιαννός, ξεκίνησαν την πρώτη μικρή τους «επιχείρηση» ανταλλαγής, σε ένα καλύβα της εποχής, από το οποίο τότε αντάλλασσαν ψάρια που έπαιρναν από τους ψαράδες της περιοχής, με αβγά που προμηθεύονταν μέσα από το χωριό.
Μέσω της ανταλλακτικής αυτής διαδικασίας, που επικρατούσε τότε στην περιοχή, ξεκίνησε σιγά – σιγά να λειτουργεί η ταβέρνα τους, με τσουκάλια να μαγειρεύουν επάνω σε σιγανή φωτιά, με χαλκώματα, γουδί, γουδοχέρι και πλάστη, όπως όλες οι ταβέρνες της εποχής. Το κατάστημα πήρε την πρώτη του αδειοδότηση το 1957 και τις δεκαετίες του ’60 και του ’70, άρχισε να συγκεντρώνει τους πρώτους τουρίστες.
Συνέχισε ακάθεκτο τη λειτουργία του περνώντας, αρχικά τη δεκαετία του ’80, από τα χέρια της κόρης των αρχικών ιδιοκτητών, Αξιοθέας και του συζύγου της, Κωνσταντίνου Χλιαρά και από το 1995 κι έπειτα στην ιδιοκτησία του γιου τους και σημερινού ιδιοκτήτη, Σταμάτη Γιαννού, που συνεχίζει τη δουλειά με φαντασία, μεράκι και φροντίδα, δίπλα στο κύμα, προσφέροντας «θεϊκό σπιτικό φαγητό» όπως λέει, συνοδείας εκλεκτών προτάσεων από τον ελληνικό αμπελώνα.
Στην Ψαροταβέρνα «Σταμάτης» μαγειρεύουν απλά και η κουζίνα είναι αυτή μίας αυθεντικής ψαροταβέρνας, όπου θα δοκιμάσετε τις πιο ανεπιτήδευτες, νόστιμες, καλομαγειρεμένες γεύσεις της θάλασσας, τις οποίες θα συνοδεύσετε με το ουζάκι σας ή ό,τι άλλο προτιμάτε από την κάβα.
Όλα αυτά τα χρόνια, οι ιδιοκτήτες διατηρούν το ίδιο, ταπεινό ύφος στη δουλειά τους και σας περιμένουν για τη φρέσκια σαρδέλα, τον τραγανό τηγανητό γάβρο, το τηγανητό καλαμάρι με τις φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες και τα τηγανητά κολοκυθάκια μαζί με το χειροποίητο τζατζίκι, αλλά κι ό,τι άλλο θέλετε να βρείτε, σε ένα γεύμα δίπλα στη θάλασσα. Άλλωστε, η βασική τους φιλοσοφία βασίζεται στην αυθεντικότητα των πιάτων και των υπηρεσιών τους κι όχι στις γκουρμέ επιδείξεις.
Ακολουθούν, παράλληλα, τις σύγχρονες τάσεις στην παρουσίαση των πιάτων και στο σέρβις, προσαρμοζόμενοι διαρκώς στις γαστρονομικές εξελίξεις της εποχής, χωρίς να λείπει, απολύτως τίποτα και χωρίς τίποτα επίσης, να περισσεύει.
Γαριδομακαρονάδα, μύδια σαγανάκι, γεμιστό καλαμάρι, χταπόδι σχάρας, καραβίδες και σαρδέλα σχάρας είναι, σίγουρα, ανάμεσα στις κορυφαίες προτάσεις του μενού, το οποίο παραμένει σταθερά το ίδιο τόσα χρόνια, αποτελώντας μία «συνταγή επιτυχίας» από μόνο του, με προτάσεις που εμπιστεύεται τόσο ο ιδιοκτήτης, όσο και οι πελάτες του.
Είναι άλλωστε αυτές που κρατάνε και τον πήχη ψηλά όλα αυτά τα χρόνια, έχοντας πετύχει πάνω από τους μισούς πελάτες να επιστρέφουν και πολλούς να έρχονται ως τρίτη γενιά, πλέον, όπως έρχονταν οι γονείς και οι παππούδες τους. Το μόνο που αλλάζει στο μενού, είναι τα φρέσκα ψάρια ημέρας, που προέρχονται απευθείας από ψαράδες της περιοχής.
Παρόλο που το εστιατόριο βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα, το μενού περιλαμβάνει φυσικά κι επιλογές σε κρεατικά κι όλα τα περιζήτητα μαγειρευτά της ελληνικής κουζίνας, ορεκτικά για κάθε εποχή, αλοιφές και δροσερές σαλάτες, για να συμπληρώσετε κάθε γεύμα σας.
Η κάβα επίσης περιλαμβάνει, κυριολεκτικά, τα πάντα: από ούζο και τσίπουρο, ρετσίνα, μπύρα κι άλλα ποτά, μέχρι και τον απαραίτητο για τη χώνεψη καφέ!
Αν είχατε ποτέ την τύχη να δείτε το ηλιοβασίλεμα από την ακτή του Ποσειδίου, θα το θυμάστε σίγουρα ως ένα από τα πιο όμορφα. Αν πάλι όχι, είναι ένα τοπίο που δεν θα πρέπει να χάσετε και η Ψαροταβέρνα «Σταμάτης», στο κέντρο του οικισμού, είναι σίγουρα ένα από τα ιδανικά σημεία για να το απολαύσετε, συνοδεία των πιο εκλεκτών θαλασσινών γεύσεων.
Σας καλεί σε «μυθικές ευωδίες» καθημερινά, όλη την καλοκαιρινή σεζόν και σας προτείνουμε να συνδυάσετε την επίσκεψή σας με μια βουτιά, στα κρυστάλλινα νερά της περιοχής!
Tip 1: Η κουζίνα του καταστήματος, λειτουργεί από τις 12.00 έως τις 23.00.
Τip 2: Λόγω της μεγάλης ζήτησης τους καλοκαιρινούς μήνες, καλό είναι να φροντίσετε να κάνετε την κράτησή σας εγκαίρως.
Διεύθυνση: Ποσείδι Χαλκιδικής
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23740 41911
ΣΧΟΛΙΑ