Ψαροταβέρνα «Τζίτζικας» στο Πόρτο Κουφό της Σιθωνίας
01/06/2023 17:10
01/06/2023 17:10
Από τα καλύτερα εστιατόρια θαλασσινών στη Χαλκιδική, είναι η ψαροταβέρνα «Τζίτζικας», στο δεύτερο πόδι, τη χερσόνησο της Σιθωνίας. Σε μια όμορφη τοποθεσία, το φυσικό λιμάνι του Πόρτο Κουφό, προσφέρει νοστιμιές της ελληνικής κουζίνας και σπιτικές σπεσιαλιτέ, ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, σε ένα περιβάλλον ειδυλλιακό.
Αγνές πρώτες ύλες και τοπικά προϊόντα, αλλά κι αυθεντικότητα των γεύσεων κι ένα εξαιρετικό σέρβις, εξασφαλίζουν καθημερινά μία αξέχαστη εμπειρία, σε όποιους την επιλέγουν για τα γεύματά τους. Και πιστέψτε μας, δεν είναι λίγοι αυτοί που ξεκινούν ακόμη κι από το πρώτο πόδι, ακόμη και σε καθημερινή βάση, για να απολαύσουν τα αχνιστά μύδια του «Τζίτζικα»…και όχι μόνο. Μία μεγάλη ποικιλία από ψάρια και θαλασσινά, αλλά και ψητά κρεατικά και μαγειρευτά, ακόμη και προτάσεις για χορτοφάγους στο μενού, καλύπτουν κάθε γούστο και συνθέτουν μία ξεχωριστή γαστριμαργική εμπειρία, δίπλα στο κύμα.
Ήταν το 1914, όταν ο προπάππος των σημερινών ιδιοκτητών της ψαροταβέρνας «Τζίτζικας», άνοιξε το πρώτο εστιατόριο στο Πόρτο Κουφό, τον πανέμορφο όρμο της Σιθωνίας, ο μυχός του οποίου αποτελεί ένα φυσικό μικρό λιμάνι.
Λειτουργούσε, τότε, ως εστιατόριο της εποχής, ως ένα καφενείο – μαγειρείο ουσιαστικά, όπου ο κόσμος απολάμβανε φρέσκο ψάρι και ουζάκι δίπλα στη θάλασσα, από ιδιοκτήτες που ήταν ψαράδες οι ίδιοι, μαγείρευαν, τηγάνιζαν και σέρβιραν ό,τι καλό έβγαζε η θάλασσα, έως και τη δεκαετία του ’60, περίπου.
Σήμερα, πάνω από έναν αιώνα μετά κι έχοντας ανοίξει το σημερινό εστιατόριο από το 2011, οι δισέγγονοι του πρώτου ιδιοκτήτη έχουν καταφέρει να λειτουργούν μία από τις καλύτερες ψαροταβέρνες σε όλη τη Χαλκιδική, φημισμένη για την ποιότητα και την ποικιλία των γεύσεων του μενού και φυσικά για την τοποθεσία της, αφού βρίσκεται σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Σιθωνίας.
Στόχος των ιδιοκτητών ήταν και παραμένει η ευχαρίστηση του κάθε πελάτη, με τον πιο ιδανικό τρόπο και η τέταρτη γενιά της οικογένειας, που λειτουργεί πλέον το κατάστημα, εφαρμόζει τα μυστικά της μακρόχρονης επιτυχίας των παλαιότερων και προσφέρει προσεγμένο φαγητό, αυθεντικές γεύσεις κι άριστη εξυπηρέτηση και όλα σε πολύ φιλικές τιμές.
Προϊόντα αποκλειστικά του τόπου, ψάρια και λαχανικά της περιοχής, προετοιμάζονται καθημερινά στην κουζίνα του εστιατορίου, για να καταφθάσουν στο τραπέζι ως ολοκληρωμένες προτάσεις, σε ένα μενού που μυρίζει θάλασσα.
Κλασσική ελληνική κουζίνα, αλλά και πιο μεσογειακές προσθήκες όπως ριζότο, συνθέτουν το μενού του «Τζίτζικα». Η σπεσιαλιτέ, όλα αυτά τα χρόνια, είναι σίγουρα τα αχνιστά μύδια Ολυμπιάδας, μαγειρεμένα με βούτυρο, σκόρδο και μαϊντανό, για τα οποία κόσμος ξεκινά ακόμη κι από την Κασσάνδρα, διανύοντας όλο το δεύτερο πόδι, προκειμένου να τα απολαύσει. Σε μερίδα χορταστική κι όμορφα παρουσιασμένη, είναι ό,τι πιο νόστιμο υπάρχει στο μενού και για πολλούς, τα καλύτερα αχνιστά μύδια που έχουν φάει.
Δυνατό σημείο του «Τζίτζικα», η εξαιρετική πρώτη ύλη στην κουζίνα και ειδικά στα ψάρια. Μικρά ψάρια, όπως σαρδέλα ή γαύρος, αλλά και μεγάλα, όπως φαγκριά, ροφοί και συναγρίδες, στα οποία ειδικεύεται, είναι επιλογές που μπορεί κανείς να παραγγείλει και νωρίτερα, ώστε να τα βρει έτοιμα, όταν φτάσει στο εστιατόριο.
Η αστακομακαρονάδα, η γαριδομακαρονάδα και η μακαρονάδα θαλασσινών είναι πραγματικά ξεχωριστές προτάσεις, όπως κι ο μουσακάς θαλασσινών και η νόστιμη ψαρόσουπα ή το ceviche από λαβράκι ανοιχτής θάλασσας.
Το πλούσιο μενού του «Τζίτζικα», περιλαμβάνει κι αρκετά μαγειρευτά, παραδοσιακές γεύσεις που όλοι αναζητούμε, όπως μουσακά, ενώ άφθονες είναι και οι επιλογές για χορτοφάγους. Εκτός από σαλάτες, περιλαμβάνει τηγανητά και ψητά λαχανικά, ντολμαδάκια γιαλαντζί και το αγαπημένο ιμάμ μπαϊλντί, όλα χαρακτηριστικά πιάτα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας.
Στην κάβα άφθονα ντόπια κρασιά Χαλκιδικής, σπιτική ρακή, μία μεγάλη ποικιλία από ελληνικές κι άλλες μπύρες και ό,τι ταιριάζει σε ένα κλασσικό ελληνικό εστιατόριο, συνοδεύουν τα πιάτα στο τραπέζι.
Aν θέλετε πραγματικά μοναδικά γεύματα δίπλα στο κύμα και τα γαλάζια νερά της Χαλκιδικής, ένα είναι σίγουρο: η ψαροταβέρνα - εστιατόριο «Τζίτζικας», είναι ο προορισμός σας!
Tip: Για κρατήσεις στο εστιατόριο, μπορείτε να απευθύνεστε κι εδώ. Από τον Ιούνιο μέχρι και τις αρχές του Σεπτεμβρίου είναι καλό να κάνετε κράτηση, ειδικά τα βράδια, ενώ ειδικά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, οι κρατήσεις επιβάλλονται ακόμη και μέσα στην εβδομάδα, μεσημέρι και βράδυ.
Διεύθυνση: Πόρτο Κουφό, Σιθωνία, Χαλκιδική
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23750 51270
Από τα καλύτερα εστιατόρια θαλασσινών στη Χαλκιδική, είναι η ψαροταβέρνα «Τζίτζικας», στο δεύτερο πόδι, τη χερσόνησο της Σιθωνίας. Σε μια όμορφη τοποθεσία, το φυσικό λιμάνι του Πόρτο Κουφό, προσφέρει νοστιμιές της ελληνικής κουζίνας και σπιτικές σπεσιαλιτέ, ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, σε ένα περιβάλλον ειδυλλιακό.
Αγνές πρώτες ύλες και τοπικά προϊόντα, αλλά κι αυθεντικότητα των γεύσεων κι ένα εξαιρετικό σέρβις, εξασφαλίζουν καθημερινά μία αξέχαστη εμπειρία, σε όποιους την επιλέγουν για τα γεύματά τους. Και πιστέψτε μας, δεν είναι λίγοι αυτοί που ξεκινούν ακόμη κι από το πρώτο πόδι, ακόμη και σε καθημερινή βάση, για να απολαύσουν τα αχνιστά μύδια του «Τζίτζικα»…και όχι μόνο. Μία μεγάλη ποικιλία από ψάρια και θαλασσινά, αλλά και ψητά κρεατικά και μαγειρευτά, ακόμη και προτάσεις για χορτοφάγους στο μενού, καλύπτουν κάθε γούστο και συνθέτουν μία ξεχωριστή γαστριμαργική εμπειρία, δίπλα στο κύμα.
Ήταν το 1914, όταν ο προπάππος των σημερινών ιδιοκτητών της ψαροταβέρνας «Τζίτζικας», άνοιξε το πρώτο εστιατόριο στο Πόρτο Κουφό, τον πανέμορφο όρμο της Σιθωνίας, ο μυχός του οποίου αποτελεί ένα φυσικό μικρό λιμάνι.
Λειτουργούσε, τότε, ως εστιατόριο της εποχής, ως ένα καφενείο – μαγειρείο ουσιαστικά, όπου ο κόσμος απολάμβανε φρέσκο ψάρι και ουζάκι δίπλα στη θάλασσα, από ιδιοκτήτες που ήταν ψαράδες οι ίδιοι, μαγείρευαν, τηγάνιζαν και σέρβιραν ό,τι καλό έβγαζε η θάλασσα, έως και τη δεκαετία του ’60, περίπου.
Σήμερα, πάνω από έναν αιώνα μετά κι έχοντας ανοίξει το σημερινό εστιατόριο από το 2011, οι δισέγγονοι του πρώτου ιδιοκτήτη έχουν καταφέρει να λειτουργούν μία από τις καλύτερες ψαροταβέρνες σε όλη τη Χαλκιδική, φημισμένη για την ποιότητα και την ποικιλία των γεύσεων του μενού και φυσικά για την τοποθεσία της, αφού βρίσκεται σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Σιθωνίας.
Στόχος των ιδιοκτητών ήταν και παραμένει η ευχαρίστηση του κάθε πελάτη, με τον πιο ιδανικό τρόπο και η τέταρτη γενιά της οικογένειας, που λειτουργεί πλέον το κατάστημα, εφαρμόζει τα μυστικά της μακρόχρονης επιτυχίας των παλαιότερων και προσφέρει προσεγμένο φαγητό, αυθεντικές γεύσεις κι άριστη εξυπηρέτηση και όλα σε πολύ φιλικές τιμές.
Προϊόντα αποκλειστικά του τόπου, ψάρια και λαχανικά της περιοχής, προετοιμάζονται καθημερινά στην κουζίνα του εστιατορίου, για να καταφθάσουν στο τραπέζι ως ολοκληρωμένες προτάσεις, σε ένα μενού που μυρίζει θάλασσα.
Κλασσική ελληνική κουζίνα, αλλά και πιο μεσογειακές προσθήκες όπως ριζότο, συνθέτουν το μενού του «Τζίτζικα». Η σπεσιαλιτέ, όλα αυτά τα χρόνια, είναι σίγουρα τα αχνιστά μύδια Ολυμπιάδας, μαγειρεμένα με βούτυρο, σκόρδο και μαϊντανό, για τα οποία κόσμος ξεκινά ακόμη κι από την Κασσάνδρα, διανύοντας όλο το δεύτερο πόδι, προκειμένου να τα απολαύσει. Σε μερίδα χορταστική κι όμορφα παρουσιασμένη, είναι ό,τι πιο νόστιμο υπάρχει στο μενού και για πολλούς, τα καλύτερα αχνιστά μύδια που έχουν φάει.
Δυνατό σημείο του «Τζίτζικα», η εξαιρετική πρώτη ύλη στην κουζίνα και ειδικά στα ψάρια. Μικρά ψάρια, όπως σαρδέλα ή γαύρος, αλλά και μεγάλα, όπως φαγκριά, ροφοί και συναγρίδες, στα οποία ειδικεύεται, είναι επιλογές που μπορεί κανείς να παραγγείλει και νωρίτερα, ώστε να τα βρει έτοιμα, όταν φτάσει στο εστιατόριο.
Η αστακομακαρονάδα, η γαριδομακαρονάδα και η μακαρονάδα θαλασσινών είναι πραγματικά ξεχωριστές προτάσεις, όπως κι ο μουσακάς θαλασσινών και η νόστιμη ψαρόσουπα ή το ceviche από λαβράκι ανοιχτής θάλασσας.
Το πλούσιο μενού του «Τζίτζικα», περιλαμβάνει κι αρκετά μαγειρευτά, παραδοσιακές γεύσεις που όλοι αναζητούμε, όπως μουσακά, ενώ άφθονες είναι και οι επιλογές για χορτοφάγους. Εκτός από σαλάτες, περιλαμβάνει τηγανητά και ψητά λαχανικά, ντολμαδάκια γιαλαντζί και το αγαπημένο ιμάμ μπαϊλντί, όλα χαρακτηριστικά πιάτα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας.
Στην κάβα άφθονα ντόπια κρασιά Χαλκιδικής, σπιτική ρακή, μία μεγάλη ποικιλία από ελληνικές κι άλλες μπύρες και ό,τι ταιριάζει σε ένα κλασσικό ελληνικό εστιατόριο, συνοδεύουν τα πιάτα στο τραπέζι.
Aν θέλετε πραγματικά μοναδικά γεύματα δίπλα στο κύμα και τα γαλάζια νερά της Χαλκιδικής, ένα είναι σίγουρο: η ψαροταβέρνα - εστιατόριο «Τζίτζικας», είναι ο προορισμός σας!
Tip: Για κρατήσεις στο εστιατόριο, μπορείτε να απευθύνεστε κι εδώ. Από τον Ιούνιο μέχρι και τις αρχές του Σεπτεμβρίου είναι καλό να κάνετε κράτηση, ειδικά τα βράδια, ενώ ειδικά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, οι κρατήσεις επιβάλλονται ακόμη και μέσα στην εβδομάδα, μεσημέρι και βράδυ.
Διεύθυνση: Πόρτο Κουφό, Σιθωνία, Χαλκιδική
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23750 51270
ΣΧΟΛΙΑ