Raffaele Pizza: Η πιτσαρία, που έχει κάνει τον κόσμο να περιμένει σε ουρές, για να δοκιμάσει τις γεύσεις της
10/04/2024 18:30
10/04/2024 18:30
Το ραντεβού στη «Rafaelle Pizza», ήταν στις 8 το βράδυ. Σάββατο, το ταξί μας άφησε ακριβώς μπροστά από το κατάστημα, στο νούμερο 45 της οδού Αμφιπόλεως, στην Τούμπα, τη διεύθυνση ενός από τα τρία συνολικά καταστήματα, που λειτουργούν αυτή τη στιγμή στην πόλη της Θεσσαλονίκης – το τέταρτο προσεχώς, στην Καλαμαριά. Δεν μπορούσαμε, να μην προσέξουμε τον κόσμο που περίμενε έξω, σε μικρές ουρές, μέχρι να αδειάσει ένα από τα τραπέζια, για να καθίσει. Και μέσα, πρόσωπα χαμογελαστά και πρόθυμα να εξυπηρετήσουν – αυτά του προσωπικού – κι άλλα πλήρως ικανοποιημένα από ό,τι δοκίμαζαν – αυτά των πελατών, φυσικά, που ήξεραν πού πήγαιναν. Σε λίγη ώρα, θα το ανακαλύπταμε κι εμείς.
Η «Raffaele Pizza», έχει όνομα εμπνευσμένο από τον Raffael Esposito, τον «πατέρα» της πίτσας, τον εμπνευστή της pizza margherita - που την πρωτοέφτιαξε προς τιμήν της Βασίλισσας Μαργαρίτας, η οποία ήταν λάτρης της - με χρώματα που αντιπροσώπευαν την ιταλική σημαία – κόκκινο από τη τομάτα, λευκό από τη mozzarella, πράσινο από το βασιλικό. Το όνομα επιλέχθηκε ακριβώς λόγω της ιστορικότητας και της γραφικότητας που εμπεριέχει και λόγω της μεγάλης αγάπης των ιδιοκτητών για το νόστιμο αυτό comfort food της Ιταλίας, που δε διαχωρίζει κανέναν, απευθύνεται σε όλους και τρώγεται από όλους κι έχει κάτι, που τους αρέσει και που σου επιτρέπει να είσαι ο εαυτός σου: τρώγεται με το χέρι, συμβάλλοντας σε μία «παρεϊστικη» διάθεση.
Το πρώτο κατάστημα της «Raffaele Pizza» άνοιξε πριν από εννέα χρόνια, στην Πολίχνη, ακολούθησε, πριν πέντε χρόνια, αυτό του Ευόσμου και τα τελευταία δυόμιση, αυτό της Τούμπας.
Όλα στήθηκαν από μία ομάδα με εμπειρία στο δύσκολο χώρο της εστίασης, ομάδα που αλλάζει ενίοτε και που περιλαμβάνει τόσο «εμφανείς», όσο κι «αόρατους» ήρωες, που δίνουν τα μέγιστα καθημερινά, για την καλύτερη λειτουργία του εγχειρήματος. Για τους ίδιους «δεν υπάρχουν αφεντικά» και μόνο «αφεντικό» είναι ο πελάτης. Θεωρούν «τεράστια τιμή», όπως λένε, το ό,τι ανάμεσα στις τόσες χιλιάδες επιλογές εστίασης της Θεσσαλονίκης, κάποιος θα επιλέξει τη «Raffaele Pizza» για in house, take away ή delivery παραγγελία.
Αυτό που τιμά τους ίδιους ιδιαίτερα, είναι το ότι αναγνωρίζουν ότι, σήμερα, ο κόσμος δυσκολεύεται να παραγγείλει από έξω, γι’ αυτό κι αυτό που προσφέρουν θέλουν να είναι πραγματικά αξιόλογο, με προτεραιότητα στην ποιότητα και στο value for money. Να είναι «η πίτσα που ταΐζουν στα παιδιά τους», όπως και η pasta, το calzone ή οι σαλάτες, που δεν θα σέρβιραν, εάν δεν ήταν τόσο σίγουροι για την αξία τους, που θα έτρωγαν και οι ίδιοι, εάν ήταν παιδιά.
Λίγες μέρες πριν, καταλάβαμε ακριβώς τι εννοούν. Μπαίνοντας στο κατάστημα της Τούμπας, μας υποδέχθηκε χαμογελαστό το προσωπικό έτοιμο να εξυπηρετήσει, με την καλύτερη διάθεση. Το τραπέζι μας, στο κέντρο σχεδόν του χώρου, έδινε τη δυνατότητα να παρατηρήσουμε τον κόσμο, την ατμόσφαιρα, τη διακόσμηση, που δημιουργούσε ένα ιδανικό περιβάλλον, για ένα νοστιμότατο κι ευχάριστο γεύμα.
Οικογένειες, ζευγάρια, παρέες κάθε ηλικίας, γευμάτιζαν εμφανώς ικανοποιημένοι, σε έναν χώρο που ήταν γεμάτος διαρκώς, όσο νέοι πελάτες, συνέχιζαν να καταφθάνουν - δεν είναι λίγοι, όπως μάθαμε, όσοι επισκέπτονται τη «Raffaele Pizza» δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα ή έρχονται να τη δοκιμάσουν, από όλη σχεδόν τη χώρα. Μη φαντασθείτε, ωστόσο, ότι υπήρξε συνωστισμός ή δυσφορία, αφού κάτι τέτοιο δεν ίσχυσε, ούτε μία στιγμή. Ο ίδιος ο υπεύθυνος του καταστήματος, διαρκώς παρών, σε μία βραδιά που κύλησε νόστιμα κι ευχάριστα, για όλους.
Η βραδιά αποδείχθηκε πολλά υποσχόμενη, ήδη από το κρασί. Μας πρότειναν κι επιλέξαμε το ημίγλυκο ροζέ τους, με το όνομα του καταστήματος, που κατέφθασε σε ένα ιδιαίτερο μπουκάλι κι από την πρώτη γουλιά, μας εξέπληξε. Γευστικό, με δεμένο σώμα και μία επίγευση πραγματικά ευχάριστη κι αρωματική, μας έκανε από την αρχή ήδη, να έχουμε αποφασίσει ότι θα το προμηθευτούμε και για το σπίτι μας.
Από τις άφθονες και λαχταριστές επιλογές σε pasta, καταλήξαμε στα φρέσκα tortellini με μανιτάρια, ένα πιάτο που κράτησε το ενδιαφέρον μας αμείωτο, σε κάθε μπουκιά του. Άψογα δεμένες μεταξύ τους γεύσεις, η κρέμα μανιταριών συνόδευε χορταστικά κάθε πιρουνιά, το τριμμένο τυρί ήταν όσο έπρεπε, η μερίδα μεγάλη και χορταστική, δύσκολα θα αφήσει ασυγκίνητους, ακόμη κι όσους έχουν συνηθίσει σε ξεχωριστά ζυμαρικά. Το πιάτο αυτό, σίγουρα «έκλεψε» στις καρδιές μας την παράσταση, ακόμη κι από την πίτσα!
Ως προς την τελευταία, από τα τρία διαθέσιμα μεγέθη, επιλέξαμε μία μικρή, με δύο γεύσεις – ναι, υπάρχει η δυνατότητα αυτή – συνδυάζοντας τη Νapoli με τη Genovese, τη μοτσαρέλα, το προσούτο, την παρμεζάνα, τα τοματίνια και τη ρόκα δηλαδή, με τη σάλτσα τομάτας, το pesto βασιλικού και τη φρέσκια τομάτα. Γεύσεις ανάλαφρες, λεπτές, υλικά φρέσκα, όμορφα συνδυασμένα, επάνω σε ζυμάρι καλοψημένο, που ανέδυαν, κυρίως, ποιότητα.
Για σαλάτα, επιλέξαμε τη «Burrata», με βουβαλίσια burrata, τοματίνια, pesto βασιλικού, λεμόνι, ρόκα, ρόδι και κουκουνάρι. Ελαφριά, με το κουκουνάρι να τονίζει ακόμη περισσότερο το pesto βασιλικού και τη ρόκα με το ρόδι και τη δροσερή burrata να δημιουργούν έναν γαργαλιστικό για τον ουρανίσκο συνδυασμό. Απολαύσαμε κάθε τι: το γεύμα μας, το κρασί, την ατμόσφαιρα, το χώρο, τη βραδιά!
Εάν επισκεφτείτε τη «Raffaele Pizza», ένα είναι σίγουρο: θα απολαύσετε κάθε μπουκιά και σε απόλυτα value for money γεύμα, αφού οι μερίδες είναι χορταστικές – έμεινε πίτσα για να πάρουμε και μαζί μας - και οι γεύσεις, ξεχωρίζουν!
Στο μενού, είδαμε πολλές άλλες γεύσεις σε pizza, ακόμη και light και νηστίσιμες προτάσεις, άφθονα calzone, risotto και σκορδόψωμα. Επιφυλαχθήκαμε, για την επόμενη φορά.
Ό,τι δοκιμάσαμε, δικαιολογεί απόλυτα τις κριτικές στη google από ανθρώπους που έχουν δοκιμάσει τη «Raffaele Pizza», αλλά και την ανοδική της πορεία όλα αυτά τα χρόνια. Οι άνθρωποί της έχουν καταφέρει να προσφέρουν σταθερά ένα προϊόν πραγματικά νόστιμο και ποιοτικό, που απευθύνεται γευστικά, κυριολεκτικά σε όλους.
Είναι οι ίδιοι που έχουν φτιάξει πίτσα μήκους ενός μέτρου – που είχε συγκεντρώσει 25.000.000 views στα social media, ένα κομμάτι στο οποίο εστιάζουν πολύ – ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του ό,τι εμπιστεύονται το προϊόν τους. Αγαπούν την απλότητα και την αμεσότητα, σέβονται τους πελάτες τους και το προσωπικό – πολλοί εργαζόμενοι στην εταιρεία, έκαναν εδώ τα πρώτα τους βήματα – και κινούνται με τη ροή, ανανεώνοντας κι αλλάζοντας το μενού τους, πάντα με συνέπεια σε ό,τι κάνουν.
Σύντομα, αναμένεται το νέο τους κατάστημα, στην Καλαμαριά. Ευτυχώς!
Tip: Τα προϊόντα της «Raffaele Pizza», θα τα βρείτε διαθέσιμα για delivery και μέσω e-food.
VIDEO | Raffaele Pizza: Η πιτσαρία, που έχει κάνει τον κόσμο να περιμένει σε ουρές, για να δοκιμάσει τις γεύσεις της
Διευθύνσεις καταστημάτων:
Αμφιπόλεως 45, Τούμπα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 900911
Παύλου Μελά 8, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 772222
Μαυρομιχάλη 92, Πολίχνη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 600640
Το ραντεβού στη «Rafaelle Pizza», ήταν στις 8 το βράδυ. Σάββατο, το ταξί μας άφησε ακριβώς μπροστά από το κατάστημα, στο νούμερο 45 της οδού Αμφιπόλεως, στην Τούμπα, τη διεύθυνση ενός από τα τρία συνολικά καταστήματα, που λειτουργούν αυτή τη στιγμή στην πόλη της Θεσσαλονίκης – το τέταρτο προσεχώς, στην Καλαμαριά. Δεν μπορούσαμε, να μην προσέξουμε τον κόσμο που περίμενε έξω, σε μικρές ουρές, μέχρι να αδειάσει ένα από τα τραπέζια, για να καθίσει. Και μέσα, πρόσωπα χαμογελαστά και πρόθυμα να εξυπηρετήσουν – αυτά του προσωπικού – κι άλλα πλήρως ικανοποιημένα από ό,τι δοκίμαζαν – αυτά των πελατών, φυσικά, που ήξεραν πού πήγαιναν. Σε λίγη ώρα, θα το ανακαλύπταμε κι εμείς.
Η «Raffaele Pizza», έχει όνομα εμπνευσμένο από τον Raffael Esposito, τον «πατέρα» της πίτσας, τον εμπνευστή της pizza margherita - που την πρωτοέφτιαξε προς τιμήν της Βασίλισσας Μαργαρίτας, η οποία ήταν λάτρης της - με χρώματα που αντιπροσώπευαν την ιταλική σημαία – κόκκινο από τη τομάτα, λευκό από τη mozzarella, πράσινο από το βασιλικό. Το όνομα επιλέχθηκε ακριβώς λόγω της ιστορικότητας και της γραφικότητας που εμπεριέχει και λόγω της μεγάλης αγάπης των ιδιοκτητών για το νόστιμο αυτό comfort food της Ιταλίας, που δε διαχωρίζει κανέναν, απευθύνεται σε όλους και τρώγεται από όλους κι έχει κάτι, που τους αρέσει και που σου επιτρέπει να είσαι ο εαυτός σου: τρώγεται με το χέρι, συμβάλλοντας σε μία «παρεϊστικη» διάθεση.
Το πρώτο κατάστημα της «Raffaele Pizza» άνοιξε πριν από εννέα χρόνια, στην Πολίχνη, ακολούθησε, πριν πέντε χρόνια, αυτό του Ευόσμου και τα τελευταία δυόμιση, αυτό της Τούμπας.
Όλα στήθηκαν από μία ομάδα με εμπειρία στο δύσκολο χώρο της εστίασης, ομάδα που αλλάζει ενίοτε και που περιλαμβάνει τόσο «εμφανείς», όσο κι «αόρατους» ήρωες, που δίνουν τα μέγιστα καθημερινά, για την καλύτερη λειτουργία του εγχειρήματος. Για τους ίδιους «δεν υπάρχουν αφεντικά» και μόνο «αφεντικό» είναι ο πελάτης. Θεωρούν «τεράστια τιμή», όπως λένε, το ό,τι ανάμεσα στις τόσες χιλιάδες επιλογές εστίασης της Θεσσαλονίκης, κάποιος θα επιλέξει τη «Raffaele Pizza» για in house, take away ή delivery παραγγελία.
Αυτό που τιμά τους ίδιους ιδιαίτερα, είναι το ότι αναγνωρίζουν ότι, σήμερα, ο κόσμος δυσκολεύεται να παραγγείλει από έξω, γι’ αυτό κι αυτό που προσφέρουν θέλουν να είναι πραγματικά αξιόλογο, με προτεραιότητα στην ποιότητα και στο value for money. Να είναι «η πίτσα που ταΐζουν στα παιδιά τους», όπως και η pasta, το calzone ή οι σαλάτες, που δεν θα σέρβιραν, εάν δεν ήταν τόσο σίγουροι για την αξία τους, που θα έτρωγαν και οι ίδιοι, εάν ήταν παιδιά.
Λίγες μέρες πριν, καταλάβαμε ακριβώς τι εννοούν. Μπαίνοντας στο κατάστημα της Τούμπας, μας υποδέχθηκε χαμογελαστό το προσωπικό έτοιμο να εξυπηρετήσει, με την καλύτερη διάθεση. Το τραπέζι μας, στο κέντρο σχεδόν του χώρου, έδινε τη δυνατότητα να παρατηρήσουμε τον κόσμο, την ατμόσφαιρα, τη διακόσμηση, που δημιουργούσε ένα ιδανικό περιβάλλον, για ένα νοστιμότατο κι ευχάριστο γεύμα.
Οικογένειες, ζευγάρια, παρέες κάθε ηλικίας, γευμάτιζαν εμφανώς ικανοποιημένοι, σε έναν χώρο που ήταν γεμάτος διαρκώς, όσο νέοι πελάτες, συνέχιζαν να καταφθάνουν - δεν είναι λίγοι, όπως μάθαμε, όσοι επισκέπτονται τη «Raffaele Pizza» δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα ή έρχονται να τη δοκιμάσουν, από όλη σχεδόν τη χώρα. Μη φαντασθείτε, ωστόσο, ότι υπήρξε συνωστισμός ή δυσφορία, αφού κάτι τέτοιο δεν ίσχυσε, ούτε μία στιγμή. Ο ίδιος ο υπεύθυνος του καταστήματος, διαρκώς παρών, σε μία βραδιά που κύλησε νόστιμα κι ευχάριστα, για όλους.
Η βραδιά αποδείχθηκε πολλά υποσχόμενη, ήδη από το κρασί. Μας πρότειναν κι επιλέξαμε το ημίγλυκο ροζέ τους, με το όνομα του καταστήματος, που κατέφθασε σε ένα ιδιαίτερο μπουκάλι κι από την πρώτη γουλιά, μας εξέπληξε. Γευστικό, με δεμένο σώμα και μία επίγευση πραγματικά ευχάριστη κι αρωματική, μας έκανε από την αρχή ήδη, να έχουμε αποφασίσει ότι θα το προμηθευτούμε και για το σπίτι μας.
Από τις άφθονες και λαχταριστές επιλογές σε pasta, καταλήξαμε στα φρέσκα tortellini με μανιτάρια, ένα πιάτο που κράτησε το ενδιαφέρον μας αμείωτο, σε κάθε μπουκιά του. Άψογα δεμένες μεταξύ τους γεύσεις, η κρέμα μανιταριών συνόδευε χορταστικά κάθε πιρουνιά, το τριμμένο τυρί ήταν όσο έπρεπε, η μερίδα μεγάλη και χορταστική, δύσκολα θα αφήσει ασυγκίνητους, ακόμη κι όσους έχουν συνηθίσει σε ξεχωριστά ζυμαρικά. Το πιάτο αυτό, σίγουρα «έκλεψε» στις καρδιές μας την παράσταση, ακόμη κι από την πίτσα!
Ως προς την τελευταία, από τα τρία διαθέσιμα μεγέθη, επιλέξαμε μία μικρή, με δύο γεύσεις – ναι, υπάρχει η δυνατότητα αυτή – συνδυάζοντας τη Νapoli με τη Genovese, τη μοτσαρέλα, το προσούτο, την παρμεζάνα, τα τοματίνια και τη ρόκα δηλαδή, με τη σάλτσα τομάτας, το pesto βασιλικού και τη φρέσκια τομάτα. Γεύσεις ανάλαφρες, λεπτές, υλικά φρέσκα, όμορφα συνδυασμένα, επάνω σε ζυμάρι καλοψημένο, που ανέδυαν, κυρίως, ποιότητα.
Για σαλάτα, επιλέξαμε τη «Burrata», με βουβαλίσια burrata, τοματίνια, pesto βασιλικού, λεμόνι, ρόκα, ρόδι και κουκουνάρι. Ελαφριά, με το κουκουνάρι να τονίζει ακόμη περισσότερο το pesto βασιλικού και τη ρόκα με το ρόδι και τη δροσερή burrata να δημιουργούν έναν γαργαλιστικό για τον ουρανίσκο συνδυασμό. Απολαύσαμε κάθε τι: το γεύμα μας, το κρασί, την ατμόσφαιρα, το χώρο, τη βραδιά!
Εάν επισκεφτείτε τη «Raffaele Pizza», ένα είναι σίγουρο: θα απολαύσετε κάθε μπουκιά και σε απόλυτα value for money γεύμα, αφού οι μερίδες είναι χορταστικές – έμεινε πίτσα για να πάρουμε και μαζί μας - και οι γεύσεις, ξεχωρίζουν!
Στο μενού, είδαμε πολλές άλλες γεύσεις σε pizza, ακόμη και light και νηστίσιμες προτάσεις, άφθονα calzone, risotto και σκορδόψωμα. Επιφυλαχθήκαμε, για την επόμενη φορά.
Ό,τι δοκιμάσαμε, δικαιολογεί απόλυτα τις κριτικές στη google από ανθρώπους που έχουν δοκιμάσει τη «Raffaele Pizza», αλλά και την ανοδική της πορεία όλα αυτά τα χρόνια. Οι άνθρωποί της έχουν καταφέρει να προσφέρουν σταθερά ένα προϊόν πραγματικά νόστιμο και ποιοτικό, που απευθύνεται γευστικά, κυριολεκτικά σε όλους.
Είναι οι ίδιοι που έχουν φτιάξει πίτσα μήκους ενός μέτρου – που είχε συγκεντρώσει 25.000.000 views στα social media, ένα κομμάτι στο οποίο εστιάζουν πολύ – ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του ό,τι εμπιστεύονται το προϊόν τους. Αγαπούν την απλότητα και την αμεσότητα, σέβονται τους πελάτες τους και το προσωπικό – πολλοί εργαζόμενοι στην εταιρεία, έκαναν εδώ τα πρώτα τους βήματα – και κινούνται με τη ροή, ανανεώνοντας κι αλλάζοντας το μενού τους, πάντα με συνέπεια σε ό,τι κάνουν.
Σύντομα, αναμένεται το νέο τους κατάστημα, στην Καλαμαριά. Ευτυχώς!
Tip: Τα προϊόντα της «Raffaele Pizza», θα τα βρείτε διαθέσιμα για delivery και μέσω e-food.
VIDEO | Raffaele Pizza: Η πιτσαρία, που έχει κάνει τον κόσμο να περιμένει σε ουρές, για να δοκιμάσει τις γεύσεις της
Διευθύνσεις καταστημάτων:
Αμφιπόλεως 45, Τούμπα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 900911
Παύλου Μελά 8, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 772222
Μαυρομιχάλη 92, Πολίχνη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 600640
ΣΧΟΛΙΑ