Red Velvet από τον Σωτήρη Ευαγγέλου
11/02/2023 10:00
11/02/2023 10:00
Κάθε εβδομάδα ο Executive Chef του εστιατορίου «Salonica» του «Μακεδονία Παλάς» μαγειρεύει μία διαφορετική συνταγή για τους αναγνώστες του makthes.gr.
Μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 30'
Χρόνος Μαγειρέματος 60'
ΥΛΙΚΑ
για το κέικ
για το icing
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
για το κέικ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με την ζάχαρη και το ηλιέλαιο.
Στη συνέχεια ανακατεύουμε το γιαούρτι με το κόκκινο χρώμα και το προσθέτουμε στο παραπάνω μίγμα. Αμέσως μετά προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, την σόδα, το αλάτι, το baking powder και στο τέλος το ξύδι.
Τοποθετούμε το μίγμα σε ένα αντιπολιτικό βουτυρωμένο ταψί 20 εκ. και ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 35-40 λεπτά. To βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
για το icing
Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το φτερό, το βούτυρο με το τυρί κρέμα σε μέτρια ταχύτητα για 1-2 λεπτά, έως ότου έχουμε ένα απαλό και κρεμώδες μίγμα. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη σε δύο δόσεις και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος προσθέτουμε την βανίλια και το αλάτι και χτυπάμε το μίγμα έως ότου γίνει αφράτο.
για τη σύνθεση
Κόβουμε το κρύο παντεσπάνι εγκάρσια σε 2 κομμάτια.
Τοποθετούμε το ένα κομμάτι σε μία πιατέλα και βάζουμε περίπου το 1/3 του icing. Το απλώνουμε με σπάτουλα και τοποθετούμε από πάνω και το δεύτερο κομμάτι κέικ. Στη συνέχεια βάζουμε το υπόλοιπο icing και το απλώνουμε σε όλο το κέικ και με την σπάτουλα το διορθώνουμε ώστε να καλύψει και το πλαϊνό μέρος του κέικ.
Αφήνουμε το κέικ στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα και το βγάζουμε τουλάχιστον 10-15 λεπτά πριν σερβίρουμε.
Διαβάστε περισσότερες συνταγές του Σωτήρη Ευαγγέλου ΕΔΩ
Βρείτε τον Σωτήρη Ευαγγέλου
https://www.instagram.com/evaggelousotiris/
https://www.facebook.com/chefsotirisevaggelou
14/01/2023 10:00
21/01/2023 10:00
18/02/2023 10:00
16/04/2023 11:30
Κάθε εβδομάδα ο Executive Chef του εστιατορίου «Salonica» του «Μακεδονία Παλάς» μαγειρεύει μία διαφορετική συνταγή για τους αναγνώστες του makthes.gr.
Μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 30'
Χρόνος Μαγειρέματος 60'
ΥΛΙΚΑ
για το κέικ
για το icing
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
για το κέικ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με την ζάχαρη και το ηλιέλαιο.
Στη συνέχεια ανακατεύουμε το γιαούρτι με το κόκκινο χρώμα και το προσθέτουμε στο παραπάνω μίγμα. Αμέσως μετά προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, την σόδα, το αλάτι, το baking powder και στο τέλος το ξύδι.
Τοποθετούμε το μίγμα σε ένα αντιπολιτικό βουτυρωμένο ταψί 20 εκ. και ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 35-40 λεπτά. To βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
για το icing
Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το φτερό, το βούτυρο με το τυρί κρέμα σε μέτρια ταχύτητα για 1-2 λεπτά, έως ότου έχουμε ένα απαλό και κρεμώδες μίγμα. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη σε δύο δόσεις και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος προσθέτουμε την βανίλια και το αλάτι και χτυπάμε το μίγμα έως ότου γίνει αφράτο.
για τη σύνθεση
Κόβουμε το κρύο παντεσπάνι εγκάρσια σε 2 κομμάτια.
Τοποθετούμε το ένα κομμάτι σε μία πιατέλα και βάζουμε περίπου το 1/3 του icing. Το απλώνουμε με σπάτουλα και τοποθετούμε από πάνω και το δεύτερο κομμάτι κέικ. Στη συνέχεια βάζουμε το υπόλοιπο icing και το απλώνουμε σε όλο το κέικ και με την σπάτουλα το διορθώνουμε ώστε να καλύψει και το πλαϊνό μέρος του κέικ.
Αφήνουμε το κέικ στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα και το βγάζουμε τουλάχιστον 10-15 λεπτά πριν σερβίρουμε.
Διαβάστε περισσότερες συνταγές του Σωτήρη Ευαγγέλου ΕΔΩ
Βρείτε τον Σωτήρη Ευαγγέλου
https://www.instagram.com/evaggelousotiris/
https://www.facebook.com/chefsotirisevaggelou
ΣΧΟΛΙΑ