ΓΕΥΣΕΙΣ

Red Velvet από τον Σωτήρη Ευαγγέλου

Ο πολυβραβευμένος Έλληνας σεφ μαγειρεύει για τους αναγνώστες του makthes.gr

 11/02/2023 10:00

Red Velvet από τον Σωτήρη Ευαγγέλου

Κάθε εβδομάδα ο Executive Chef του εστιατορίου «Salonica» του «Μακεδονία Παλάς» μαγειρεύει μία διαφορετική συνταγή για τους αναγνώστες του makthes.gr.

evangelou.jpg


Μερίδες 4

Χρόνος Προετοιμασίας 30'

Χρόνος Μαγειρέματος 60'


ΥΛΙΚΑ

για το κέικ

  • 2 αυγά ελευθέρας βοσκής
  • 60 γρ. ηλιέλαιο
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 110 γρ. γιαούρτι
  • 6 γρ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 165 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κτγ πούδρα κακάο
  • 1/2 κτγ baking powder
  • 1/2 κτγ σόδα
  • 1/2 κτγ αλάτι
  • 10 γρ. ξύδι


για το icing

  • 400 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 450 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
  • Ελάχιστο αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

για το κέικ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με την ζάχαρη και το ηλιέλαιο.

Στη συνέχεια ανακατεύουμε το γιαούρτι με το κόκκινο χρώμα και το προσθέτουμε στο παραπάνω μίγμα. Αμέσως μετά προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, την σόδα, το αλάτι, το baking powder και στο τέλος το ξύδι.

Τοποθετούμε το μίγμα σε ένα αντιπολιτικό βουτυρωμένο ταψί 20 εκ. και ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 35-40 λεπτά. To βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

για το icing

Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το φτερό, το βούτυρο με το τυρί κρέμα σε μέτρια ταχύτητα για 1-2 λεπτά, έως ότου έχουμε ένα απαλό και κρεμώδες μίγμα. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη σε δύο δόσεις και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος προσθέτουμε την βανίλια και το αλάτι και χτυπάμε το μίγμα έως ότου γίνει αφράτο.

για τη σύνθεση

Κόβουμε το κρύο παντεσπάνι εγκάρσια σε 2 κομμάτια.

Τοποθετούμε το ένα κομμάτι σε μία πιατέλα και βάζουμε περίπου το 1/3 του icing. Το απλώνουμε με σπάτουλα και τοποθετούμε από πάνω και το δεύτερο κομμάτι κέικ. Στη συνέχεια βάζουμε το υπόλοιπο icing και το απλώνουμε σε όλο το κέικ και με την σπάτουλα το διορθώνουμε ώστε να καλύψει και το πλαϊνό μέρος του κέικ.

Αφήνουμε το κέικ στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα και το βγάζουμε τουλάχιστον 10-15 λεπτά πριν σερβίρουμε.


Διαβάστε περισσότερες συνταγές του Σωτήρη Ευαγγέλου ΕΔΩ



Βρείτε τον Σωτήρη Ευαγγέλου

https://chefevaggelou.gr

https://www.instagram.com/evaggelousotiris/

https://www.facebook.com/chefsotirisevaggelou


Κάθε εβδομάδα ο Executive Chef του εστιατορίου «Salonica» του «Μακεδονία Παλάς» μαγειρεύει μία διαφορετική συνταγή για τους αναγνώστες του makthes.gr.

evangelou.jpg


Μερίδες 4

Χρόνος Προετοιμασίας 30'

Χρόνος Μαγειρέματος 60'


ΥΛΙΚΑ

για το κέικ

  • 2 αυγά ελευθέρας βοσκής
  • 60 γρ. ηλιέλαιο
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 110 γρ. γιαούρτι
  • 6 γρ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 165 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κτγ πούδρα κακάο
  • 1/2 κτγ baking powder
  • 1/2 κτγ σόδα
  • 1/2 κτγ αλάτι
  • 10 γρ. ξύδι


για το icing

  • 400 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 450 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
  • Ελάχιστο αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

για το κέικ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με την ζάχαρη και το ηλιέλαιο.

Στη συνέχεια ανακατεύουμε το γιαούρτι με το κόκκινο χρώμα και το προσθέτουμε στο παραπάνω μίγμα. Αμέσως μετά προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, την σόδα, το αλάτι, το baking powder και στο τέλος το ξύδι.

Τοποθετούμε το μίγμα σε ένα αντιπολιτικό βουτυρωμένο ταψί 20 εκ. και ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 35-40 λεπτά. To βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

για το icing

Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το φτερό, το βούτυρο με το τυρί κρέμα σε μέτρια ταχύτητα για 1-2 λεπτά, έως ότου έχουμε ένα απαλό και κρεμώδες μίγμα. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη σε δύο δόσεις και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος προσθέτουμε την βανίλια και το αλάτι και χτυπάμε το μίγμα έως ότου γίνει αφράτο.

για τη σύνθεση

Κόβουμε το κρύο παντεσπάνι εγκάρσια σε 2 κομμάτια.

Τοποθετούμε το ένα κομμάτι σε μία πιατέλα και βάζουμε περίπου το 1/3 του icing. Το απλώνουμε με σπάτουλα και τοποθετούμε από πάνω και το δεύτερο κομμάτι κέικ. Στη συνέχεια βάζουμε το υπόλοιπο icing και το απλώνουμε σε όλο το κέικ και με την σπάτουλα το διορθώνουμε ώστε να καλύψει και το πλαϊνό μέρος του κέικ.

Αφήνουμε το κέικ στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα και το βγάζουμε τουλάχιστον 10-15 λεπτά πριν σερβίρουμε.


Διαβάστε περισσότερες συνταγές του Σωτήρη Ευαγγέλου ΕΔΩ



Βρείτε τον Σωτήρη Ευαγγέλου

https://chefevaggelou.gr

https://www.instagram.com/evaggelousotiris/

https://www.facebook.com/chefsotirisevaggelou


ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία