Ρωσία: Δορυφορικές φωτογραφίες δείχνουν «κινητικότητα» στην αεροπορική βάση Χμεϊμίμ της Συρίας
Απαράλλαχτη η εικόνα στη ναυτική βάση Ταρτούς
Η διαρροή ενδέχεται να είναι από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές καταστροφές που έχουν πλήξει τα τελευταία χρόνια την περιοχή
- Newsroom
Δύο ρωσικά δεξαμενόπλοια, από τα οποία διέρρευσε πετρέλαιο στο Στενό του Κερτς αφού υπέστησαν σοβαρές ζημιές χθες, Κυριακή (15/12), στη διάρκεια τρικυμίας, μετέφεραν 9.200 μετρικούς τόνους (62.000 βαρέλια) πετρελαϊκών προϊόντων, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί η ποσότητα του καυσίμου που διέρρευσε, μετέδωσε το TASS, σύμφωνα με το οποίο το δεξαμενόπλοιο Volgoneft 212 μετέφερε περίπου 4.900 τόνους καυσίμου πετρελαίου και το Volgoneft 239 4.300 τόνους.
Το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων ανακοίνωσε σήμερα ότι και τα 14 μέλη του πληρώματος του Volgoneft 239 διασώθηκαν. Το πλοίο εξώκειλε σε απόσταση περίπου 80 μέτρων από την ακτή κοντά στο λιμάνι Ταμάν.
Το Στενό του Κερτς, ο πορθμός που χωρίζει τη Ρωσία από την προσαρτημένη από τη Μόσχα Κριμαία, είναι σημαντική οδός για τις εξαγωγές ρωσικών δημητριακών και προϊόντων καυσίμων.
Η διαρροή ενδέχεται να είναι από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές καταστροφές που έχουν πλήξει τα τελευταία χρόνια την περιοχή.
Την Κυριακή, ένα μέλος πληρώματος έχασε τη ζωή του αφού το Volgoneft 212 κόπηκε στη μέση και η πλώρη του βυθίσθηκε. Ένδεκα άλλα μεταφέρθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο.
Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε χθες, Κυριακή, την κυβέρνηση να δημιουργήσει μια ομάδα εργασίας για την επιχείρηση διάσωσης και τον περιορισμό των συνεπειών της διαρροής, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
Two Russian tankers collide, killing one: Black Sea ecological disaster
— wirdmedia 🌐 (@wirdmedia) December 16, 2024
Two oil tankers, the Volgoneft 212 and the Volgoneft 239, have collided in the Kerch Strait, between Russia and annexed Crimea. Both ships had 13 and 14 crew members on board. pic.twitter.com/vqKavlJigd
Απαράλλαχτη η εικόνα στη ναυτική βάση Ταρτούς
Επιθέσεις αναφέρθηκαν και σε άλλες περιοχές της χώρας
Για κατάπαυση του πυρός και μια διαρκή ειρήνη στην Ουκρανία
Περισσότερες λεπτομέρειες της επεισοδιακής συνάντησης