«Σεμέν» στη Θέρμη: Το γαστρονομικό σμίξιμο της λαϊκής τέχνης με την πολυτέλεια, σε ένα τραπέζι
07/03/2023 12:10
07/03/2023 12:10
Αν υπάρχει ένα εστιατόριο στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου το παραδοσιακό νοσταλγείται μεν, τιμάται δε όπως του πρέπει, όπου η λαϊκή τέχνη σμίγει με την πολυτέλεια και το χθες συναντά το σήμερα σε κάθε τραπέζι, αυτό δεν είναι άλλο από το «Σεμέν», στην Καραολή και Δημητρίου 23, στο κέντρο της Θέρμης.
Το «Σεμέν» άνοιξε το Μάρτιο του 2018 κι από την πρώτη μέρα λειτουργίας του, «παντρεύει» την παράδοση με το καινούριο. Τόσο μέσα από το πολύ καλά μελετημένο μενού του, που παρουσιάζει παραδοσιακές γεύσεις σε μία πιο μοντέρνα γραμμή, όσο και μέσα από κάθε του σουπλά και στοιχείο διακόσμησης, όπου κυριαρχεί το σεμεδάκι, το σήμα κατατεθέν του σερβιρίσματος – κι όχι μόνο – κάθε νοικοκυριού, εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες.
Το moto στο πολύ ιδιαίτερο αυτό εστιατόριο, είναι να διατηρηθεί όσο γίνεται η παράδοση σε συνδυασμό με το σήμερα κι αυτό, οι άνθρωποί του φροντίζουν να το εξασφαλίζουν, με κάθε τρόπο.
Η κουζίνα του μεσογειακή, με πινελιές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, περιλαμβάνει κρεατικά, ψαρικά και pasta, μαγειρεμένα με μαεστρία και σερβιρισμένα με τρόπο, που μας μένει αξέχαστος.
Aπό το menu αξίζει να δοκιμάσει κανείς το κριθαρότο γαρίδας, μία συνταγή που αναζητά πολύς κόσμος και που εδώ ετοιμάζεται πάντα με φροντίδα, αλλά και το μοσχαρίσιο φιλέτο ή τα κεφτεδάκια ούζου, την κρητική σαλάτα με κουλούρα χαρουπιού, κρέμα από ποικιλία ελληνικών τυριών και τοματίνια κονφί με αρωματικά βότανα, τα χοιρινά αρωματισμένα κοψίδια στη σχάρα, το μαριναρισμένο φιλέτο κοτόπουλο σε σόγια με μέλι θυμαρίσιο και νιόκι πατάτας, τα linguini με μοσχαρίσια tagliata. Κάτι πραγματικά ξεχωριστό είναι οι λουκουμάδες κοτόπουλο, αλλά και η σουπιά τηγανιά, λεμονάτη, με σως μουστάρδας.
Με τις προτάσεις να εναλλάσσονται κάθε έξι μήνες, ακολουθώντας την εποχικότητα των υλικών, θα βρούμε επίσης προτάσεις όπως κεμπαπάκια Φλώρινας, καβουρμά Ξάνθης, ζουμερά μπριζολάκια, τηγανητό τραχανά με λουκάνικο και σχοινόπρασο, ορεκτικά όπως μελιτζάνα σαγανάκι κι αρκετές επιλογές από τοπικά τυριά, κυρίως από ελληνικά νησιά.
Σε περιόδους νηστείας, βρίσκουμε επίσης χειροποίητα ντολμαδάκια, τραχανά με φρέσκο καλαμάρι, θράψαλο γεμιστό ή μύδια σαγανάκι, προτάσεις εκλεκτές και νόστιμες, που κάνουν τον καθένα να θέλει να ξαναπάει!
Επιδόρπια όπως η πανακότα με σως φράουλας, συνοδευμένα από ένα ποτηράκι λικέρ κερασμένο, κλείνουν γλυκά το κάθε γεύμα!
Η λίστα κρασιών στο «Σεμέν» αλλάζει, όπως και το menu, κάθε έξι μήνες και περιλαμβάνει λευκούς, ερυθρούς και ροζέ οίνους, ετικέτες ελληνικών Κτημάτων κι επιλεγμένες ρετσίνες.
Στο «Σεμέν», άλλωστε, η ουσία είναι η γεύση κι αυτή αναδεικνύεται καλύτερα, μέσα από διαρκείς δοκιμές και τα καλύτερα τοπικά προϊόντα!
Το «Σεμέν», προσελκύει κόσμο κάθε ηλικίας, τόσο από τη γύρω περιοχή, όσο κι από όλη τη Θεσσαλονίκη. Η μίνιμαλ, φινετσάτη διακόσμησή του, με άφθονο ξύλο, εξασφαλίζει ένα ευχάριστο περιβάλλον για κάθε γεύμα.
Σύντομα ο έξω χώρος θα ανακαινιστεί και θα διαμορφωθεί σαν κήπος με ψηλά φυτά, δίνοντας τη δυνατότητα για ακόμη πιο απολαυστικά γεύματα.
Ήδη κάθε Σάββατο βράδυ, στο «Σεμέν» μπορούμε να απολαύσουμε ζωντανή έντεχνη κι ελαφρολαϊκή μουσική, πιάνο και φωνή, ενώ για το καλοκαίρι μας επιφυλάσσονται και πιο jazz βραδιές, αλλά κι ευχάριστη, lounge μουσική, που θα ταιριάζει απόλυτα με τη νέα διαμόρφωση του χώρου.
Τip 1: Το εστιατόριο εξυπηρετεί επαγγελματικά γεύματα, με ειδικό μενού.
Τip 2: Το κατάστημα λειτουργεί από Δευτέρα έως Σάββατο 13.00 έως 24.00 και την Κυριακή από 13.00 έως 19.00. Οι κρατήσεις επιβάλλονται, ειδικά τα Σαββατοκύριακα.
Tip 3: To menu του «Σεμέν» διατίθεται και μέσω e-food, με ηλεκτρονική παραγγελία.
Διεύθυνση: Καραολή και Δημητρίου 23, Θέρμη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2314 020302
Αν υπάρχει ένα εστιατόριο στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου το παραδοσιακό νοσταλγείται μεν, τιμάται δε όπως του πρέπει, όπου η λαϊκή τέχνη σμίγει με την πολυτέλεια και το χθες συναντά το σήμερα σε κάθε τραπέζι, αυτό δεν είναι άλλο από το «Σεμέν», στην Καραολή και Δημητρίου 23, στο κέντρο της Θέρμης.
Το «Σεμέν» άνοιξε το Μάρτιο του 2018 κι από την πρώτη μέρα λειτουργίας του, «παντρεύει» την παράδοση με το καινούριο. Τόσο μέσα από το πολύ καλά μελετημένο μενού του, που παρουσιάζει παραδοσιακές γεύσεις σε μία πιο μοντέρνα γραμμή, όσο και μέσα από κάθε του σουπλά και στοιχείο διακόσμησης, όπου κυριαρχεί το σεμεδάκι, το σήμα κατατεθέν του σερβιρίσματος – κι όχι μόνο – κάθε νοικοκυριού, εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες.
Το moto στο πολύ ιδιαίτερο αυτό εστιατόριο, είναι να διατηρηθεί όσο γίνεται η παράδοση σε συνδυασμό με το σήμερα κι αυτό, οι άνθρωποί του φροντίζουν να το εξασφαλίζουν, με κάθε τρόπο.
Η κουζίνα του μεσογειακή, με πινελιές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, περιλαμβάνει κρεατικά, ψαρικά και pasta, μαγειρεμένα με μαεστρία και σερβιρισμένα με τρόπο, που μας μένει αξέχαστος.
Aπό το menu αξίζει να δοκιμάσει κανείς το κριθαρότο γαρίδας, μία συνταγή που αναζητά πολύς κόσμος και που εδώ ετοιμάζεται πάντα με φροντίδα, αλλά και το μοσχαρίσιο φιλέτο ή τα κεφτεδάκια ούζου, την κρητική σαλάτα με κουλούρα χαρουπιού, κρέμα από ποικιλία ελληνικών τυριών και τοματίνια κονφί με αρωματικά βότανα, τα χοιρινά αρωματισμένα κοψίδια στη σχάρα, το μαριναρισμένο φιλέτο κοτόπουλο σε σόγια με μέλι θυμαρίσιο και νιόκι πατάτας, τα linguini με μοσχαρίσια tagliata. Κάτι πραγματικά ξεχωριστό είναι οι λουκουμάδες κοτόπουλο, αλλά και η σουπιά τηγανιά, λεμονάτη, με σως μουστάρδας.
Με τις προτάσεις να εναλλάσσονται κάθε έξι μήνες, ακολουθώντας την εποχικότητα των υλικών, θα βρούμε επίσης προτάσεις όπως κεμπαπάκια Φλώρινας, καβουρμά Ξάνθης, ζουμερά μπριζολάκια, τηγανητό τραχανά με λουκάνικο και σχοινόπρασο, ορεκτικά όπως μελιτζάνα σαγανάκι κι αρκετές επιλογές από τοπικά τυριά, κυρίως από ελληνικά νησιά.
Σε περιόδους νηστείας, βρίσκουμε επίσης χειροποίητα ντολμαδάκια, τραχανά με φρέσκο καλαμάρι, θράψαλο γεμιστό ή μύδια σαγανάκι, προτάσεις εκλεκτές και νόστιμες, που κάνουν τον καθένα να θέλει να ξαναπάει!
Επιδόρπια όπως η πανακότα με σως φράουλας, συνοδευμένα από ένα ποτηράκι λικέρ κερασμένο, κλείνουν γλυκά το κάθε γεύμα!
Η λίστα κρασιών στο «Σεμέν» αλλάζει, όπως και το menu, κάθε έξι μήνες και περιλαμβάνει λευκούς, ερυθρούς και ροζέ οίνους, ετικέτες ελληνικών Κτημάτων κι επιλεγμένες ρετσίνες.
Στο «Σεμέν», άλλωστε, η ουσία είναι η γεύση κι αυτή αναδεικνύεται καλύτερα, μέσα από διαρκείς δοκιμές και τα καλύτερα τοπικά προϊόντα!
Το «Σεμέν», προσελκύει κόσμο κάθε ηλικίας, τόσο από τη γύρω περιοχή, όσο κι από όλη τη Θεσσαλονίκη. Η μίνιμαλ, φινετσάτη διακόσμησή του, με άφθονο ξύλο, εξασφαλίζει ένα ευχάριστο περιβάλλον για κάθε γεύμα.
Σύντομα ο έξω χώρος θα ανακαινιστεί και θα διαμορφωθεί σαν κήπος με ψηλά φυτά, δίνοντας τη δυνατότητα για ακόμη πιο απολαυστικά γεύματα.
Ήδη κάθε Σάββατο βράδυ, στο «Σεμέν» μπορούμε να απολαύσουμε ζωντανή έντεχνη κι ελαφρολαϊκή μουσική, πιάνο και φωνή, ενώ για το καλοκαίρι μας επιφυλάσσονται και πιο jazz βραδιές, αλλά κι ευχάριστη, lounge μουσική, που θα ταιριάζει απόλυτα με τη νέα διαμόρφωση του χώρου.
Τip 1: Το εστιατόριο εξυπηρετεί επαγγελματικά γεύματα, με ειδικό μενού.
Τip 2: Το κατάστημα λειτουργεί από Δευτέρα έως Σάββατο 13.00 έως 24.00 και την Κυριακή από 13.00 έως 19.00. Οι κρατήσεις επιβάλλονται, ειδικά τα Σαββατοκύριακα.
Tip 3: To menu του «Σεμέν» διατίθεται και μέσω e-food, με ηλεκτρονική παραγγελία.
Διεύθυνση: Καραολή και Δημητρίου 23, Θέρμη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2314 020302
ΣΧΟΛΙΑ