«Sorrento Napule Streetfood»: Η νέα pizzeria, με όνομα εμπνευσμένο από την περιοχή του limoncello
10/02/2023 12:30
10/02/2023 12:30
Το «Sorrento Napule Streetfood», είναι το απόλυτα new entry στην ιταλική street food κουζίνα της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης. Είναι ολοκαίνουρια – άνοιξε στη Θέρμη τον Οκτώβριο του 2022 – είναι φρέσκια, είναι απόλυτα βασισμένη στη ναπολιτάνικη φιλοσοφία ως προς τα υλικά, την παρασκευή και το σερβίρισμα και προτείνει νέες γεύσεις, για κάθε είδους προτίμηση και διατροφική επιλογή. Τη γνωρίζουμε πρώτη φορά και την προτείνουμε, ανεπιφύλακτα!
To «Sorrento Napule Streetfood» άνοιξε την 28η Οκτωβρίου 2022, στο κέντρο της Θέρμης. To όνομά της εμπνευσμένο από το Sorrento - τη χερσόνησο της Νότιας Ιταλίας που είναι ιδιαίτερα γνωστή για τα άφθονα λεμόνια και το λικέρ limoncello της – έρχεται να δέσει απόλυτα με τις γεύσεις της γειτονικής της Νάπολης, που έχουν αναλάβει πιστά να μας προσφέρουν, οι άνθρωποι του νέου αυτού καταστήματος.
Εδώ θα δοκιμάσουμε αυθεντικές ναπολιτάνικες πίτσες, και σε αυτό έχουν βοηθήσει τόσο τα ταξίδια που έχουν κάνει οι ιδιοκτήτες του καταστήματος στη γειτονική Ιταλία κι όχι μόνο, όσο και τα πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας που οι ίδιοι έχουν στην εστίαση στο εξωτερικό.
Σε έναν χώρο ζεστό και φιλόξενο, με δυνατότητα να γευματίσει κανείς μέσα ή κι έξω, εάν ο καιρός το επιτρέπει, οι αισθήσεις «χορεύουν» από την πρώτη στιγμή.
Τα υλικά είναι άφθονα κι αυθεντικά ιταλικά – όλα είναι Π.Ο.Π. (Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης) της Ιταλίας, με εξαίρεση το ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο και το φιστίκι Αιγίνης, που χρησιμοποιείται σε συγκεκριμένη συνταγή - η ζύμη της πίτσας παρασκευάζεται με προζύμι κι ωριμάζει για 48 με 72 ώρες, έχοντας προλάβει να «ξεκουραστεί» ιδανικά, πριν αρχίσει να παίρνει τη μορφή της πίτσας.
Η τελευταία ψήνεται σε open kitchen μπροστά μας, σε φούρνο ανοιχτής φλόγας, επάνω σε πέτρα ηφαιστειακής λάβας, για να φτάσει να αποκτήσει την αυθεντική υφή, γεύση και το «leoparding» της ναπολιτάνικης συνταγής – τα μαύρα στίγματα και τις φουσκάλες εδώ κι εκεί, που καθιστούν τόσο ξεχωριστή και νόστιμη, τη συγκεκριμένη pizza.
Ο ίδιος φούρνος ψήνει κάθε πίτσα μέσα σε 60’’, οπότε ο χρόνος αναμονής μας είναι ελάχιστος και σε λίγα λεπτά, έχουμε την παραγγελία μας στο τραπέζι μας, για να την απολαμβάνουμε ζεστή, όπως έχει βγει από το φούρνο και με κάθε γεύση της αναλλοίωτη – όπως ακριβώς θα απολαμβάναμε κι έναν espresso, σε ένα μπαρ της Ιταλίας! Ένας ακόμη λόγος να προτιμήσουμε το «Sorrento Napule Streetfood», αφού και το σέρβις εδώ είναι, κυριολεκτικά, ταχύτατο.
Το μενού – περιλαμβάνει κι αρκετούς vegetarian και vegan κωδικούς – από τους οποίους ξεχωρίζει σίγουρα η pizza «La Mortazza», με μορταδέλα Bologna ΠΟΠ, Stracciatella – δικής τους εισαγωγής- pesto από φιστίκι Αιγίνης και τριμμένο φιστίκι on top, αποτελώντας μία πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία, που μόνο εδώ θα δοκιμάσουμε.
Ιδιαίτερες είναι και η «Zucca», με πατέ κολοκύθας, mozzarella, stracciatella, καπνιστή pancetta κι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, η «Οh my truffle» - vegetarian επιλογή με πατέ φρέσκιας τρούφας, mozzarella, ποικιλία μανιταριών, παρμεζάνα, βασιλικό και λάδι τρούφας - και η «Don diablo» με σάλτσα τομάτας San Marzano, mozzarella, salami spianata, infusion μελιού και chilly και καπνιστό κόκκινο πιπέρι.
Τέλος, προτείνουμε τη «Salsiccia e Friarielli», με φρέσκο λουκάνικο salsiccia, friarielli, mozzarella και καπνιστό provolone. Για συνοδεία δοκιμάστε τα χειροποίητα crust dips τους και για να ξεδιψάσετε, τη φημισμένη παγκοσμίως σειρά προϊόντων της «San Pellegrino» με το νερό της αλλά και τα αυθεντικά ιταλικά αναψυκτικά της, όπως πορτοκαλάδες ή grapefruit, που έρχονται να ταιριάξουν απόλυτα με την επίγευση κάθε πίτσας και να την αναδείξουν κατάλληλα.
Πέρα από τις πίτσες, στο μενού του «Sorrento Napule Streetfood», βρίσκει κανείς και νόστιμα saltimbocca, μικρά ψωμάκια που εδώ φτιάχνονται on demand του πελάτη
- επίσης από τη ζύμη της πίτσας - και γεμίζονται, όσο είναι ακόμη ζεστά, με διάφορα panuozzo aka saltimbocca (ωμά υλικά, όπως prosciutto, provolone, mozzarella, mortadella Bologna, stracciatella, gorgonzola, λουκάνικο salsiccia, friarielli κ.α.) που λιώνουν με τη θερμότητα της ζύμης κι αποκτούν την κατάλληλη θερμοκρασία.
Υπάρχει κι επιδόρπιο: γλυκές προτάσεις, όπως το calzone con Nutella, η pizza ala Nutella και το Dolci – το φιστίκι Αιγίνης το συναντάμε κι εδώ – που έρχονται να κλείσουν το γεύμα μας ιδανικά. Προσεχώς και νέες γλυκές γεύσεις.
Όλες οι παρασκευές του μενού φτιάχνονται χωρίς συντηρητικά, όλα τα προϊόντα είναι φρέσκα, εποχής – ο κατάλογος ανανεώνεται διαρκώς - και κόβονται επί τόπου.
Το ζυμάρι με προζύμι, που προέρχεται από μίνιμουμ 48ωρη ωρίμανση, είναι αφράτο κι εύπεπτο, με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, καθώς η κάθε pizza διαθέτει από μόνη της πλούσια γεύση, χάρη στη ντομάτα San Marzano – προϊόν doppio Vesuvio– που χρησιμοποιείται στη σάλτσα. Υπάρχει καλύτερη «συνταγή», για μία ξεχωριστή και value for money pizza;
Τip 1: Δείτε όλο τον κατάλογο του «Sorrento Napule Streetfood» με ένα κλικ εδώ.
Tip 2: Στο κατάστημα, δεν γίνονται κρατήσεις.
Διεύθυνση: Καραολή και Δημητρίου 30, Θέρμη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2315 118750
Το «Sorrento Napule Streetfood», είναι το απόλυτα new entry στην ιταλική street food κουζίνα της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης. Είναι ολοκαίνουρια – άνοιξε στη Θέρμη τον Οκτώβριο του 2022 – είναι φρέσκια, είναι απόλυτα βασισμένη στη ναπολιτάνικη φιλοσοφία ως προς τα υλικά, την παρασκευή και το σερβίρισμα και προτείνει νέες γεύσεις, για κάθε είδους προτίμηση και διατροφική επιλογή. Τη γνωρίζουμε πρώτη φορά και την προτείνουμε, ανεπιφύλακτα!
To «Sorrento Napule Streetfood» άνοιξε την 28η Οκτωβρίου 2022, στο κέντρο της Θέρμης. To όνομά της εμπνευσμένο από το Sorrento - τη χερσόνησο της Νότιας Ιταλίας που είναι ιδιαίτερα γνωστή για τα άφθονα λεμόνια και το λικέρ limoncello της – έρχεται να δέσει απόλυτα με τις γεύσεις της γειτονικής της Νάπολης, που έχουν αναλάβει πιστά να μας προσφέρουν, οι άνθρωποι του νέου αυτού καταστήματος.
Εδώ θα δοκιμάσουμε αυθεντικές ναπολιτάνικες πίτσες, και σε αυτό έχουν βοηθήσει τόσο τα ταξίδια που έχουν κάνει οι ιδιοκτήτες του καταστήματος στη γειτονική Ιταλία κι όχι μόνο, όσο και τα πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας που οι ίδιοι έχουν στην εστίαση στο εξωτερικό.
Σε έναν χώρο ζεστό και φιλόξενο, με δυνατότητα να γευματίσει κανείς μέσα ή κι έξω, εάν ο καιρός το επιτρέπει, οι αισθήσεις «χορεύουν» από την πρώτη στιγμή.
Τα υλικά είναι άφθονα κι αυθεντικά ιταλικά – όλα είναι Π.Ο.Π. (Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης) της Ιταλίας, με εξαίρεση το ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο και το φιστίκι Αιγίνης, που χρησιμοποιείται σε συγκεκριμένη συνταγή - η ζύμη της πίτσας παρασκευάζεται με προζύμι κι ωριμάζει για 48 με 72 ώρες, έχοντας προλάβει να «ξεκουραστεί» ιδανικά, πριν αρχίσει να παίρνει τη μορφή της πίτσας.
Η τελευταία ψήνεται σε open kitchen μπροστά μας, σε φούρνο ανοιχτής φλόγας, επάνω σε πέτρα ηφαιστειακής λάβας, για να φτάσει να αποκτήσει την αυθεντική υφή, γεύση και το «leoparding» της ναπολιτάνικης συνταγής – τα μαύρα στίγματα και τις φουσκάλες εδώ κι εκεί, που καθιστούν τόσο ξεχωριστή και νόστιμη, τη συγκεκριμένη pizza.
Ο ίδιος φούρνος ψήνει κάθε πίτσα μέσα σε 60’’, οπότε ο χρόνος αναμονής μας είναι ελάχιστος και σε λίγα λεπτά, έχουμε την παραγγελία μας στο τραπέζι μας, για να την απολαμβάνουμε ζεστή, όπως έχει βγει από το φούρνο και με κάθε γεύση της αναλλοίωτη – όπως ακριβώς θα απολαμβάναμε κι έναν espresso, σε ένα μπαρ της Ιταλίας! Ένας ακόμη λόγος να προτιμήσουμε το «Sorrento Napule Streetfood», αφού και το σέρβις εδώ είναι, κυριολεκτικά, ταχύτατο.
Το μενού – περιλαμβάνει κι αρκετούς vegetarian και vegan κωδικούς – από τους οποίους ξεχωρίζει σίγουρα η pizza «La Mortazza», με μορταδέλα Bologna ΠΟΠ, Stracciatella – δικής τους εισαγωγής- pesto από φιστίκι Αιγίνης και τριμμένο φιστίκι on top, αποτελώντας μία πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία, που μόνο εδώ θα δοκιμάσουμε.
Ιδιαίτερες είναι και η «Zucca», με πατέ κολοκύθας, mozzarella, stracciatella, καπνιστή pancetta κι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, η «Οh my truffle» - vegetarian επιλογή με πατέ φρέσκιας τρούφας, mozzarella, ποικιλία μανιταριών, παρμεζάνα, βασιλικό και λάδι τρούφας - και η «Don diablo» με σάλτσα τομάτας San Marzano, mozzarella, salami spianata, infusion μελιού και chilly και καπνιστό κόκκινο πιπέρι.
Τέλος, προτείνουμε τη «Salsiccia e Friarielli», με φρέσκο λουκάνικο salsiccia, friarielli, mozzarella και καπνιστό provolone. Για συνοδεία δοκιμάστε τα χειροποίητα crust dips τους και για να ξεδιψάσετε, τη φημισμένη παγκοσμίως σειρά προϊόντων της «San Pellegrino» με το νερό της αλλά και τα αυθεντικά ιταλικά αναψυκτικά της, όπως πορτοκαλάδες ή grapefruit, που έρχονται να ταιριάξουν απόλυτα με την επίγευση κάθε πίτσας και να την αναδείξουν κατάλληλα.
Πέρα από τις πίτσες, στο μενού του «Sorrento Napule Streetfood», βρίσκει κανείς και νόστιμα saltimbocca, μικρά ψωμάκια που εδώ φτιάχνονται on demand του πελάτη
- επίσης από τη ζύμη της πίτσας - και γεμίζονται, όσο είναι ακόμη ζεστά, με διάφορα panuozzo aka saltimbocca (ωμά υλικά, όπως prosciutto, provolone, mozzarella, mortadella Bologna, stracciatella, gorgonzola, λουκάνικο salsiccia, friarielli κ.α.) που λιώνουν με τη θερμότητα της ζύμης κι αποκτούν την κατάλληλη θερμοκρασία.
Υπάρχει κι επιδόρπιο: γλυκές προτάσεις, όπως το calzone con Nutella, η pizza ala Nutella και το Dolci – το φιστίκι Αιγίνης το συναντάμε κι εδώ – που έρχονται να κλείσουν το γεύμα μας ιδανικά. Προσεχώς και νέες γλυκές γεύσεις.
Όλες οι παρασκευές του μενού φτιάχνονται χωρίς συντηρητικά, όλα τα προϊόντα είναι φρέσκα, εποχής – ο κατάλογος ανανεώνεται διαρκώς - και κόβονται επί τόπου.
Το ζυμάρι με προζύμι, που προέρχεται από μίνιμουμ 48ωρη ωρίμανση, είναι αφράτο κι εύπεπτο, με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, καθώς η κάθε pizza διαθέτει από μόνη της πλούσια γεύση, χάρη στη ντομάτα San Marzano – προϊόν doppio Vesuvio– που χρησιμοποιείται στη σάλτσα. Υπάρχει καλύτερη «συνταγή», για μία ξεχωριστή και value for money pizza;
Τip 1: Δείτε όλο τον κατάλογο του «Sorrento Napule Streetfood» με ένα κλικ εδώ.
Tip 2: Στο κατάστημα, δεν γίνονται κρατήσεις.
Διεύθυνση: Καραολή και Δημητρίου 30, Θέρμη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2315 118750
ΣΧΟΛΙΑ