Τουρκία: Διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα για το μποϊκοτάζ στην αγορά αύριο κατά της σύλληψης Ιμάμογλου
Με την κατηγορία της υποκίνησης μίσους και εχθρότητας μεταξύ του κοινού, υποστηρίζει η Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης
Από το 2026 θα εφαρμοστεί η αύξηση στο ποσό που δίνεται και σήμερα
- Newsroom
Η κυβέρνηση της Σουηδίας πρότεινε να αυξήσει μέχρι και τις 350.000 κορώνες, δηλαδή άνω των 30.000 ευρώ, το ποσό που θα καταβάλει από το 2026 σε κάθε μετανάστη που θα δέχεται να επιστρέψει στη χώρα του.
«Κάνουμε νέα βήματα όσον αφορά τον επαναπροσδιορισμό της μεταναστευτικής πολιτικής μας» ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης Γιόχαν Φόρσελ, η κυβέρνηση του οποίου στηρίζεται από το ακροδεξιό κόμμα των Δημοκρατών της Σουηδίας (SD).
Σήμερα, ένας ενήλικος μπορεί να λάβει επιδότηση επαναπατρισμού ύψους 10.000 κορωνών, οι ανήλικοι 5.000 και το μέγιστο που δίνεται σε ολόκληρες οικογένειες είναι 40.000 κορώνες. Η επιδότηση αυτή ισχύει από το 1984 αλλά αυτό δεν είναι ευρέως γνωστό. Επιπλέον, το ποσό είναι μικρό και ελάχιστοι άνθρωποι έχουν κάνει χρήση του μέτρου, εξήγησε ο Λούντβιχ Άσπλινγκ, βουλευτής των SD, στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της μεταναστευτικής πολιτικής. Ο ίδιος εκτίμησε ότι αν γίνει γνωστό και αυξηθεί το ποσό, περισσότεροι μετανάστες θα επιδιώξουν να το λάβουν για να γυρίσουν στην πατρίδα τους.
Μία διερευνητική έκθεση που είχε ζητήσει η κυβέρνηση και δημοσιοποιήθηκε τον Αύγουστο συνιστούσε να μην αυξηθεί σημαντικά το επίδομα επαναπατρισμού, θεωρώντας ότι δεν θα ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε σχέση με το κόστος.
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τον Αύγουστο ότι ο αριθμός των προσώπων που φεύγουν από τη Σουηδία θα ξεπεράσει τον αριθμό των μεταναστών το 2024, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά εδώ και μισό αιώνα.
Με την κατηγορία της υποκίνησης μίσους και εχθρότητας μεταξύ του κοινού, υποστηρίζει η Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης
Περίπου 300 Εβραίοι έποικοι εξαπέλυσαν επιδρομή, πυρπολώντας αγροικίες και οχήματα, είπε τοπικός αξιωματούχος
Δύο από τους τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση
Η Μίριαμ Ζαουέν, ηλικίας 30 ετών, κατηγορείται για τη δολοφονία της μικρής Λίζας, ηλικίας 11 μηνών