Λόγια του Βαρδάρη

  • Στα μαχαίρι οι «γαλάζιοι» δήμαρχοι στην ΚΕΔΕ για μια λίστα εκλεκτών
    02/03/2024 18:03

    Στα μαχαίρι οι «γαλάζιοι» δήμαρχοι στην ΚΕΔΕ για μια λίστα εκλεκτών

    Εν μέσω έντασης και σκληρής αντιπαράθεσης πορεύτηκαν οι αιρετοί εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης στο εκλογικό συνέδριο που διεξάγεται σήμερα για την ανάδειξη νέου Δ.Σ στην ΚΕΔΕ.

    Η μάχη για την προεδρία κρίνεται μεταξύ του απερχόμενου προέδρου, δημάρχου Αμπελοκήπων - Μενεμένης Λάζαρου Κυρίζογλου που υποστηρίζεται από τη Ν.Δ και του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα που στηρίζεται από τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και «Νέας Αριστεράς».

    Ωστόσο τα «όργανα» άρχισαν τις προηγούμενες μέρες στους κόλπους της γαλάζιας παράταξης με επικεφαλής το Λ. Κυρίζογλου «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι», καθώς σύμφωνα με πληροφορίες δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι βρέθηκαν στα… κάγκελα κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, εξαιτίας μιας λίστας «γαλάζιων εκλεκτών», που φέρεται ότι κυκλοφορεί εδώ και αρκετές μέρες.

    Στη λίστα, που διακινείται ανάμεσα στους εκλέκτορες, από στενούς συνεργάτες του νυν προέδρου της ΚΕΔΕ, όπως ένας πρόεδρος μεγάλου ΦΟΔΣΑ στη Βόρεια Ελλάδα, ένας πρώην αντιδήμαρχος μεγάλου δήμου της Αττικής και ένα μέλος του απερχόμενου προεδρείου της ΚΕΔΕ, που δηλώνει βέβαιος ότι θα βρίσκεται στην ίδια θέση και στο νέο Δ.Σ.

    Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, προκάλεσε την ενόχληση και παρέμβαση κορυφαίων στελεχών του Μεγάρου Μαξίμου αλλά και της Πειραιώς.