Λόγια του Βαρδάρη

  • Στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης ο Ν. Ανδρουλάκης
    13/09/2024 11:30

    Στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης ο Ν. Ανδρουλάκης

    Τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη υποδέχτηκαν χθες στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος του Χάρης Κυπριανίδης και συνδικαλιστικά στελέχη της Θεσσαλονίκης.

    Ο πρόεδρος του Ε.Κ.Θ. κατά τη διάρκεια της συνάντησης ενημέρωσε τον κ. Ανδρουλάκη για την κατάσταση στον χώρο της μισθωτής εργασίας στην πόλη αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας και παρουσίασε τα αιτήματα των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα για την αποκατάσταση του εργασιακού δικαίου με πρώτο την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε όλους τους χώρους δουλειάς, όπως ήταν και το κεντρικό σύνθημα του πρόσφατου συλλαλητηρίου στο περιθώριο της 88ης ΔΕΘ.

    Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αύξηση των εργατικών ατυχημάτων και δυστυχημάτων που τα τελευταία χρόνια παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας, με τον κ. Κυπριανίδη να ζητά ενίσχυση της Επιθεώρησης Εργασίας, περισσότερους και ουσιαστικούς ελέγχους.

    Από τα κυρίαρχα θέματα της συζήτησης ήταν και η ακρίβεια και η ανάγκη ενίσχυσης του εισοδήματος και κατ’ επέκταση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων.