Λόγια του Βαρδάρη

  • Στο κυνήγι... συλλογής υπογραφών οι υποψήφιοι αρχηγοί του ΚΙΝΑΛ
    05/10/2021 14:16

    Στο κυνήγι... συλλογής υπογραφών οι υποψήφιοι αρχηγοί του ΚΙΝΑΛ

    Στη δημοσιότητα έδωσε η Επιτροπή Καταστατικού του Κινήματος Αλλαγής (ΕΔΕΚΑΠ) το νέο έγγραφο συλλογής υπογραφών μελών και φίλων για την ανάδειξη των υποψηφίων αρχηγών του κόμματος στις εσωκομματικές εκλογές της 5ης και της 12ης Δεκεμβρίου 2021. 

    Σύμφωνα με το καταστατικό του ΚΙΝΑΛ για να ανακηρυχθεί κάποιος υποψήφιος αρχηγός θα πρέπει να καταθέσει 5000 υπογραφές στήριξης μελών από το μητρώο του κόμματος ή το 15% των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, δηλαδή 45 υπογραφές. 

    Το συγκεκριμένο θέμα, αποτέλεσε και το βασικό σημείο διαφωνίας μεταξύ των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής που συνεδρίασε την περασμένη Κυριακή και ήταν θυελλώδης, ενώ λίγο έλειψε βουλευτές και πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος να πιαστούν στα χέρια. 

    Τελικά αποφασίστηκε το μητρώο να παραμείνει ανοιχτό, δηλαδή να έχουν δικαίωμα υπογραφής στήριξης μιας εκ των τεσσάρων υποψηφιοτήτων και όσοι εγγραφούν ως μέλη του κόμματος μέχρι και την 15η Οκτωβρίου, ημέρα κατάθεσης των υποψηφιοτήτων συνοδευόμενων από τις υπογραφές. 

    Σε ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ αναφέρει: 

    Κατ’ εφαρμογή της απόφασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, η ΕΔΕΚΑΠ απέστειλε προς τους υποψηφίους για την θέση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου για τις εσωκομματικές διαδικασίες.

    Επιπλέον απέστειλε και νέο έντυπο συλλογής υπογραφών, ώστε να διευκολύνει τους πολίτες που επιθυμούν να στηρίξουν ένα υποψήφιο και δεν είναι ως σήμερα μέλη του Κινήματος Αλλαγής, δίνοντας τους την δυνατότητα να εγγραφούν τώρα.

    Υπενθυμίζεται ότι η συλλογή υπογραφών διαρκεί ως την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021.

    Το έγγραφο είναι το εξής: 

    .jpg