Restaurants

Στο «Ουζερί Λόλα» η επιτυχία ήρθε μέσα από τις παρέες 25 ετών

Το στέκι της οδού Αγαπηνού, σημείο συνάντησης για τσίπουρο κι εκλεκτούς μεζέδες

 24/10/2023 14:25

Στο «Ουζερί Λόλα» η επιτυχία ήρθε μέσα από τις παρέες 25 ετών

Στο «Ουζερί Λόλα» οι άνθρωποι παραμένουν ταπεινοί και δεν τους αρέσει να μιλούν πολύ για τον εαυτό τους. Τους ενδιαφέρει, κυρίως, να ξεχωρίζουν για την παρεϊστικη ατμόσφαιρα και την έντιμη εξυπηρέτηση που προσφέρουν όλα αυτά τα χρόνια και που έχει συμβάλει σε αυτό, που για τους ίδιους είναι το πιο σημαντικό: να σχηματιστούν παρέες που γνωρίζουν, πλέον, η μία την άλλη και στο να γίνει το νούμερο 10 της οδού Αγαπηνού, ένα στέκι για ανθρώπους κάθε ηλικίας και κάθε επαγγέλματος, ιδιαίτερα προσφιλές στους εκπροσώπους της καλλιτεχνικής σκηνής της πόλης, αλλά και σε πολιτικούς, που μαζεύονται εδώ για να απολαύσουν το τσιπουράκι ή το ουζάκι τους, μαζί με εκλεκτούς μεζέδες.

oyzeri-lola2.jpg
oyzeri-lola3.jpg

Η ιστορία εδώ ξεκινά από το 1988, όταν ο πατέρας των σημερινών ιδιοκτητών, ο Καβαλιώτης Γιάννης Γκίνης, ξεκίνησε να λειτουργεί το συγκεκριμένο κατάστημα ως καφενείο, αποκτώντας σταδιακά, τους πρώτους σταθερούς θαμώνες. 

Στα τέλη του 1991, τα δύο του παιδιά, Αντώνης και Λόλα, ανέλαβαν να μετατρέψουν το αρχικό καφενείο σε ουζερί, που κράτησε το όνομα του πατέρα τους έως το 2007, οπότε και βαπτίστηκε «Λόλα», από τη χρυσοχέρα ιδιοκτήτρια και μαγείρισσά του, που καταθέτει καθημερινά την ψυχή της στην κουζίνα.

oyzeri-lola4.jpg
H εκ των ιδιοκτητών του «Ουζερί Λόλα» Λόλα Γκίνη


Το ίδιο ισχύει και για τον Αντώνη, υπεύθυνο για τις δημόσιες σχέσεις, τις παραγγελίες, τους λογαριασμούς και γενικά τα όσα έχουν να κάνουν με τους εκτός κουζίνας χώρους. Και οι δύο αφιερώνουν καθημερινά τις περισσότερες ώρες της ημέρας τους, σε αυτό που ξεκίνησε ο πατέρας τους και που οι ίδιοι πήγαν αρκετά βήματα πιο πέρα, ψηλά, στο μικρό αλλά γνωστό αυτό στενάκι της Αγαπηνού, που βρίσκεται απέναντι από την Καμάρα (κάτω από την Εγνατία) και που φτάνει μέχρι την Ιπποδρομίου, διασχίζοντας την Αλεξάνδρου Σβώλου.

oyzeri-lola5.jpg

Η φιλοσοφία και το παρεϊστικο κλίμα

Η κεντρική τους φιλοσοφία και αυτό που θέλουν να προσφέρουν στον κόσμο, είναι το να βγαίνουν στα τραπέζια αποστάγματα, με πρωταρχικό το τσίπουρο, μαζί με επιλεγμένα και λίγο gourmet θαλασσινά και ψάρια. 

Παράλληλα, αυτό που ταυτίζεται με την ιδιοσυγκρασία τους και την ταυτότητα του χώρου τους, είναι αυτό που οι ίδιοι θεωρούν επιτυχία τους, και δεν είναι άλλο από το παρεϊστικο κλίμα, που επικρατεί με τους πελάτες, αλλά και μεταξύ των πελατών.

Έντιμες σχέσεις κι έντιμη εξυπηρέτηση, πρόθυμοι οι ίδιοι να εξυπηρετήσουν κάθε πελάτη και κάθε του ανάγκη σε σχέση με το φαγητό και το ποτό, είναι οι παράγοντες που έχουν καταστήσει τη «Λόλα» έναν χώρο όπου οι άνθρωποι διαφορετικών παρεών συναντώνται κάθε τόσο, ειδικά το χειμώνα, οπότε και γίνονται, σχεδόν κυριολεκτικά, όλοι μια παρέα.

oyzeri-lola6.jpg

Αυτό είναι που κάνει το ουζερί «Λόλα» να ξεχωρίζει κι αυτό που έκανε τον κόσμο να το αγαπήσει, όλα αυτά τα χρόνια, μαζί φυσικά με τον όμορφο διάκοσμο του χώρου - θυμίζει κυκλαδίτικο νησί, με παστέλ φωτεινά χρώματα και λευκά πανιά, που θυμίζουν καράβι, να κρέμονται από το τραπέζι – αλλά και το περιποιημένο, πλούσιο μενού του.

oyzeri-lola7.jpg
oyzeri-lola8.jpg

Πατροπαράδοτη ελληνική θαλασσινή γαστριμαργία

Στο τελευταίο, λαχταριστοί μεζέδες κι εκλεκτά αποστάγματα, συνθέτουν γαστριμαργικές εμπειρίες όπως θα έπρεπε να είναι - με μία γνήσια εκπροσώπηση της πατροπαράδοτης ελληνικής θαλασσινής γαστριμαργίας, που απευθύνεται σε κάθε παρέα – κι όχι μόνο – που θέλει να απολαύσει αυθεντικές θαλασσινές γεύσεις, αλλά κι επιλεγμένα κρεατικά, μεσημέρι και βράδυ.

oyzeri-lola10.jpg
oyzeri-lola9.jpg
oyzeri-lola11.jpg
oyzeri-lola12.jpg

Σπεσιαλιτέ τους είναι τα αλίπαστα - όπως η χειροποίητη λακέρδα, το καρπάτσιο λαυράκι ή ο παστουρμάς θαλάσσης - και τα ζυμαρικά με θαλασσινά. 

Χειροποίητα νιόκι ή λινγκουίνι με γαρίδες, παέγια θαλασσινών, λιγκουίνι με σολομό, κριθαρότα, βγαίνουν στα τραπέζια μαζί με θαλασσινά κάθε είδους και μεγαλύτερα ψάρια, ενώ κατά παραγγελία ετοιμάζουν το ψάρι που θα τους ζητήσετε ή ψαρόσουπα.

oyzeri-lola13.jpg
oyzeri-lola14.jpg
oyzeri-lola15.jpg
oyzeri-lola16.jpg

Ζεστά και κρύα ορεκτικά, όπως φάβα Σαντορίνης, ντολμαδάκια σπιτικά και ιδιαίτερα πιάτα όπως η πίτα «Αντόνιο» - ποντιακό φύλλο με λαχανικά και τυριά στη σχάρα – είναι ανάμεσα στα σπέσιαλ του μενού, μαζί και με τυριά, από διάφορες περιοχές της χώρας. 

Στις σαλάτες, ξεχωρίζουν η «Λόλα», η Κ/Κ (Κρήτη / Κύπρος) και η Θεά, ενώ υπάρχουν και κρεατικά, για όσους θέλουν να ξεφύγουν από τις θαλασσινές γεύσεις.

oyzeri-lola17.jpg
oyzeri-lola18.jpg
oyzeri-lola19.jpg

Στην κάβα, διατίθενται πάνω από 20 αποστάγματα – ούζο, τσίπουρο και κάποιες παλαιωμένες προτάσεις – κρασί «της Λόλας» λευκό ξηρό, ροζέ και κόκκινο, μπύρες και ρετσίνες.

oyzeri-lola20.jpg
oyzeri-lola21.jpg
oyzeri-lola22.jpg

Success tip ο επαγγελματισμός

Το Ουζερί «Λόλα», είναι μια εξαιρετική στάση για μεζέ, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Χάρη και στον εξωτερικό, πλέον, χώρο του – άνοιξε αμέσως μετά τις καραντίνες - μπορούμε να απολαμβάνουμε το μεζέ και τα αποστάγματά μας και σε ανοιχτό χώρο, όταν το επιτρέπει ο καιρός.

oyzeri-lola23.jpg
oyzeri-lola24.jpg

Ένα μέρος ήσυχο, οικογενειακό και φιλικό, ένα μεζεδοπωλείο – ταβέρνα με λίγο πιο απαιτητικές γεύσεις, όπου θα σε υποδεχθούν πάντα με χαμόγελο και θα σε περιποιηθούν με ό,τι καλύτερο έχουν. Εξάλλου, το δικό τους success tip είναι ακριβώς αυτό: ο επαγγελματισμός και η εργασιομανία τους, που δημιούργησαν και το ιδανικό κλίμα για να φτιάξουν, στο κατάστημά τους… ιστορία οι παρέες.

Tip 1: Κάθε πιάτο, διατίθεται και σε μισή μερίδα.

Tip 2: Δευτέρα έως Σάββατο η κουζίνα λειτουργεί 13.00 - 23.00 Κυριακή μέχρι τις 18.00.

Τip 3: To κατάστημα δέχεται παραγγελίες και τηλεφωνικά, για παραλαβή από το χώρο.

oyzeri-lola25.jpg
oyzeri-lola26.jpg
oyzeri-lola27.jpg


Διεύθυνση: Αγαπηνού 10, περιοχή Καμάρας, Κέντρο

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 276201

Facebook

Instagram




Στο «Ουζερί Λόλα» οι άνθρωποι παραμένουν ταπεινοί και δεν τους αρέσει να μιλούν πολύ για τον εαυτό τους. Τους ενδιαφέρει, κυρίως, να ξεχωρίζουν για την παρεϊστικη ατμόσφαιρα και την έντιμη εξυπηρέτηση που προσφέρουν όλα αυτά τα χρόνια και που έχει συμβάλει σε αυτό, που για τους ίδιους είναι το πιο σημαντικό: να σχηματιστούν παρέες που γνωρίζουν, πλέον, η μία την άλλη και στο να γίνει το νούμερο 10 της οδού Αγαπηνού, ένα στέκι για ανθρώπους κάθε ηλικίας και κάθε επαγγέλματος, ιδιαίτερα προσφιλές στους εκπροσώπους της καλλιτεχνικής σκηνής της πόλης, αλλά και σε πολιτικούς, που μαζεύονται εδώ για να απολαύσουν το τσιπουράκι ή το ουζάκι τους, μαζί με εκλεκτούς μεζέδες.

oyzeri-lola2.jpg
oyzeri-lola3.jpg

Η ιστορία εδώ ξεκινά από το 1988, όταν ο πατέρας των σημερινών ιδιοκτητών, ο Καβαλιώτης Γιάννης Γκίνης, ξεκίνησε να λειτουργεί το συγκεκριμένο κατάστημα ως καφενείο, αποκτώντας σταδιακά, τους πρώτους σταθερούς θαμώνες. 

Στα τέλη του 1991, τα δύο του παιδιά, Αντώνης και Λόλα, ανέλαβαν να μετατρέψουν το αρχικό καφενείο σε ουζερί, που κράτησε το όνομα του πατέρα τους έως το 2007, οπότε και βαπτίστηκε «Λόλα», από τη χρυσοχέρα ιδιοκτήτρια και μαγείρισσά του, που καταθέτει καθημερινά την ψυχή της στην κουζίνα.

oyzeri-lola4.jpg
H εκ των ιδιοκτητών του «Ουζερί Λόλα» Λόλα Γκίνη


Το ίδιο ισχύει και για τον Αντώνη, υπεύθυνο για τις δημόσιες σχέσεις, τις παραγγελίες, τους λογαριασμούς και γενικά τα όσα έχουν να κάνουν με τους εκτός κουζίνας χώρους. Και οι δύο αφιερώνουν καθημερινά τις περισσότερες ώρες της ημέρας τους, σε αυτό που ξεκίνησε ο πατέρας τους και που οι ίδιοι πήγαν αρκετά βήματα πιο πέρα, ψηλά, στο μικρό αλλά γνωστό αυτό στενάκι της Αγαπηνού, που βρίσκεται απέναντι από την Καμάρα (κάτω από την Εγνατία) και που φτάνει μέχρι την Ιπποδρομίου, διασχίζοντας την Αλεξάνδρου Σβώλου.

oyzeri-lola5.jpg

Η φιλοσοφία και το παρεϊστικο κλίμα

Η κεντρική τους φιλοσοφία και αυτό που θέλουν να προσφέρουν στον κόσμο, είναι το να βγαίνουν στα τραπέζια αποστάγματα, με πρωταρχικό το τσίπουρο, μαζί με επιλεγμένα και λίγο gourmet θαλασσινά και ψάρια. 

Παράλληλα, αυτό που ταυτίζεται με την ιδιοσυγκρασία τους και την ταυτότητα του χώρου τους, είναι αυτό που οι ίδιοι θεωρούν επιτυχία τους, και δεν είναι άλλο από το παρεϊστικο κλίμα, που επικρατεί με τους πελάτες, αλλά και μεταξύ των πελατών.

Έντιμες σχέσεις κι έντιμη εξυπηρέτηση, πρόθυμοι οι ίδιοι να εξυπηρετήσουν κάθε πελάτη και κάθε του ανάγκη σε σχέση με το φαγητό και το ποτό, είναι οι παράγοντες που έχουν καταστήσει τη «Λόλα» έναν χώρο όπου οι άνθρωποι διαφορετικών παρεών συναντώνται κάθε τόσο, ειδικά το χειμώνα, οπότε και γίνονται, σχεδόν κυριολεκτικά, όλοι μια παρέα.

oyzeri-lola6.jpg

Αυτό είναι που κάνει το ουζερί «Λόλα» να ξεχωρίζει κι αυτό που έκανε τον κόσμο να το αγαπήσει, όλα αυτά τα χρόνια, μαζί φυσικά με τον όμορφο διάκοσμο του χώρου - θυμίζει κυκλαδίτικο νησί, με παστέλ φωτεινά χρώματα και λευκά πανιά, που θυμίζουν καράβι, να κρέμονται από το τραπέζι – αλλά και το περιποιημένο, πλούσιο μενού του.

oyzeri-lola7.jpg
oyzeri-lola8.jpg

Πατροπαράδοτη ελληνική θαλασσινή γαστριμαργία

Στο τελευταίο, λαχταριστοί μεζέδες κι εκλεκτά αποστάγματα, συνθέτουν γαστριμαργικές εμπειρίες όπως θα έπρεπε να είναι - με μία γνήσια εκπροσώπηση της πατροπαράδοτης ελληνικής θαλασσινής γαστριμαργίας, που απευθύνεται σε κάθε παρέα – κι όχι μόνο – που θέλει να απολαύσει αυθεντικές θαλασσινές γεύσεις, αλλά κι επιλεγμένα κρεατικά, μεσημέρι και βράδυ.

oyzeri-lola10.jpg
oyzeri-lola9.jpg
oyzeri-lola11.jpg
oyzeri-lola12.jpg

Σπεσιαλιτέ τους είναι τα αλίπαστα - όπως η χειροποίητη λακέρδα, το καρπάτσιο λαυράκι ή ο παστουρμάς θαλάσσης - και τα ζυμαρικά με θαλασσινά. 

Χειροποίητα νιόκι ή λινγκουίνι με γαρίδες, παέγια θαλασσινών, λιγκουίνι με σολομό, κριθαρότα, βγαίνουν στα τραπέζια μαζί με θαλασσινά κάθε είδους και μεγαλύτερα ψάρια, ενώ κατά παραγγελία ετοιμάζουν το ψάρι που θα τους ζητήσετε ή ψαρόσουπα.

oyzeri-lola13.jpg
oyzeri-lola14.jpg
oyzeri-lola15.jpg
oyzeri-lola16.jpg

Ζεστά και κρύα ορεκτικά, όπως φάβα Σαντορίνης, ντολμαδάκια σπιτικά και ιδιαίτερα πιάτα όπως η πίτα «Αντόνιο» - ποντιακό φύλλο με λαχανικά και τυριά στη σχάρα – είναι ανάμεσα στα σπέσιαλ του μενού, μαζί και με τυριά, από διάφορες περιοχές της χώρας. 

Στις σαλάτες, ξεχωρίζουν η «Λόλα», η Κ/Κ (Κρήτη / Κύπρος) και η Θεά, ενώ υπάρχουν και κρεατικά, για όσους θέλουν να ξεφύγουν από τις θαλασσινές γεύσεις.

oyzeri-lola17.jpg
oyzeri-lola18.jpg
oyzeri-lola19.jpg

Στην κάβα, διατίθενται πάνω από 20 αποστάγματα – ούζο, τσίπουρο και κάποιες παλαιωμένες προτάσεις – κρασί «της Λόλας» λευκό ξηρό, ροζέ και κόκκινο, μπύρες και ρετσίνες.

oyzeri-lola20.jpg
oyzeri-lola21.jpg
oyzeri-lola22.jpg

Success tip ο επαγγελματισμός

Το Ουζερί «Λόλα», είναι μια εξαιρετική στάση για μεζέ, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Χάρη και στον εξωτερικό, πλέον, χώρο του – άνοιξε αμέσως μετά τις καραντίνες - μπορούμε να απολαμβάνουμε το μεζέ και τα αποστάγματά μας και σε ανοιχτό χώρο, όταν το επιτρέπει ο καιρός.

oyzeri-lola23.jpg
oyzeri-lola24.jpg

Ένα μέρος ήσυχο, οικογενειακό και φιλικό, ένα μεζεδοπωλείο – ταβέρνα με λίγο πιο απαιτητικές γεύσεις, όπου θα σε υποδεχθούν πάντα με χαμόγελο και θα σε περιποιηθούν με ό,τι καλύτερο έχουν. Εξάλλου, το δικό τους success tip είναι ακριβώς αυτό: ο επαγγελματισμός και η εργασιομανία τους, που δημιούργησαν και το ιδανικό κλίμα για να φτιάξουν, στο κατάστημά τους… ιστορία οι παρέες.

Tip 1: Κάθε πιάτο, διατίθεται και σε μισή μερίδα.

Tip 2: Δευτέρα έως Σάββατο η κουζίνα λειτουργεί 13.00 - 23.00 Κυριακή μέχρι τις 18.00.

Τip 3: To κατάστημα δέχεται παραγγελίες και τηλεφωνικά, για παραλαβή από το χώρο.

oyzeri-lola25.jpg
oyzeri-lola26.jpg
oyzeri-lola27.jpg


Διεύθυνση: Αγαπηνού 10, περιοχή Καμάρας, Κέντρο

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 276201

Facebook

Instagram




ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία